За четенето

• 43 056
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Джуд, също бих препоръчала разкази - само че на Йосиф Перец, “Сянката на снега”, или Лиляна Михайлова - “Островът”, или просто приказките (“Пет приказки”) на Валери Петров (нищо, че са за деца, чудесни са за възрастни), или “Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” , кратка, но смислена книжка на Бакман, или просто нещо забавно - например книга на Удхаус или на Итало Калвино - “Марковалдо”.

# 631
Джуд, може нещо на Исабел Алиенде да пробваш.
Книгите на Бакман, ако ти понесе стила му.
"На изток в рая" мен много ме разсмиваше и имаше много интересни неща, които научих за Австралия.

# 632
  • София
Аз също имам такива периоди на свръхнатоварване и каквото и да започна не ми върви. Много лошо, защото почвам книги, които по принцип биха ми харесали и просто ги зарязвам. Затова си давам малко почивка и не се насилвам просто. Слушам подкасти, разхождам се, рисувам.

# 633
Благодаря, момичета! Ще пиша пак, ако захвана нещо.

# 634
Прибавям още един глас за "Жената Конбини" на Саяка Мурата. Сещам се и за още няколко чаровни и ненатоварващи:
- "Моята година със Селинджър" на Джоана Рейкоф
- ако не си чела "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри
- Тейлър Дженкинс Рийд попада в тази графа - чете се като холивудски бюлетин, но има дълбочина на героите
- "Сладка морска сол" - на Борис Априлов
- романите за възрастни и разказите на Туве Янсон, особено "Лятна книга", "Дъщерята на скулптора" и "Честна измама"

# 635
„Харпър Колинс“ редактират Агата Кристи в някои от новите им издания, защото съдържали едва ли не обиди на етническа основа и по-чувствителни чиатели биха могли да се засегнат…
О, времена! О, нрави!

# 636
  • София
"Десет малки афроамериканчета" ли да очакваме скоро?
Нищо не може да ме изненада вече.

# 637
Нейните са афроангличанчета.

# 638
Изроди... Те и Даал редактират. И Де Гуин. И любимата Пипи.
Но пък ниша - оригиналите изведнъж ще станат ценни Grinning

# 639
  • София
Малко им бяха римейковете с чернокожи явно. 🙄

Няма да им простя за Ариел никога! 🤣

# 640
Момичета, обичам ви, но ето вижте какви нетолерантни, нечувствителни читателки сте значи!
И вие като тая Агата Кристи явно нямате грам човечност!
Аз не знам защо са си правили труда да я редактират, а не са я изтрили съвсем. Или изгорили на клада.

# 641
Няма да им простя за Ариел никога! 🤣
И тази с жабока я е хванало африканското слънце.

# 642
"Десет малки негърчета" още преди години беше редактирано и новото заглавие е "И никой не остана", а бащата на Пипи според редакторите в министерството на истината не е негърски крал, а кралят на седемте морета. И вместо Ферди мравката, който се отличава с типично мъжкарско поведение, новият мравешки герой се казва Марвин - хомосексуална мравка с дислексия. Егати времената, егати нравите.

# 643
Гвендолин не е ли претърпяла някоя операция за смяна на пола?

# 644
Ще дойдат времена обаче, когато няма да има хора, знаещи за оригиналите.

Общи условия

Активация на акаунт