Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 561
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Аз за голямо одеяло ползвах около 3кг прежда, но остана от нея. Не е точно сравнението, защото моето е от дебела вълна, от тънка прежда ще е доста по-малко.

# 91
Попаднах на един красиво изглеждащ и много простичък шал от правоъгълник, жартиерна плетка, подходящ за начинаещи.  Затова го пускам тук.
https://www.youtube.com/watch?v=NbZqWXE1XMA

Флоксче, благодаря.

# 92
Много е хубав шалът.Момичвта, може ли някоя плетка за зимна  шапка от мохер (искам даде пробвам)ама да не е тази дето се обръща отпред.Благодаря ви

# 93
Здравейте! Не съм плела от години... Сега ми се доплете нещоо..не знам и какво,щото харесвам плетени пуловери,но не мога да ги нося. Или ми бодат или ми става много горещо...или ..друго. Но съм навита нещо да изплета.  И в тази връзка да попитам от къде си купувате хубави прежди на сносна цена?

# 94
  • София
Здравей! Прежди на сносни цени се намират тук:
https://alexanderyarn.com/
На мен ми харесват бебешките прежди.Някои са много мекички и не бодат.

# 95
Пробвай одеялце за дивана, коледно панерче, играчка, книгоразделител. Поне при мен тези неща влизат в употреба за лично ползване и подаръци. Шал,шапка, пуловер не.

# 96
# 97
  • София
Здравейте, ще си позволя да размахам пръст!
По повод бебешките дрешки и одеялца, би било хубаво да се въздържате/ме от използването на прежди, в чийто състав има синтетични влакна. Защо?
 - не са биоразградими;
 - могат да причинят алергични реакции;
те се разпръскват в околната среда под формата на пластмасови микрочастици.
Трябва също така да се помни, че повечето синтетични текстилни влакна са атенюирани от преработката на потенциално опасни и токсични химични вещества и съединения, чиито дългосрочни ефекти върху човешкото здраве все още не са напълно изяснени.
Това по повод нашумелите одеяла от Пуфи файн - това си е чиста пластмаса - микрополиестер.
Мекичко, но после ... С други думи търсете прежди, с възможно най-естествен състав - памук, вълна, мерино, алпака ...

# 98
А, пуфито и всички подобни са на мода и докато по-младите плетачки не се наситят, няма да отминат. Прави впечатление, че тези прежди привличат плетачки с по-нисък стаж, защото става бързо и лесно. Навъдиха се и много продавачки на одеяла напоследък 😀 Ама и с лекции не става 😀 ще отмине до 1-2 години.
sasi6, най-доброто е да обиколиш наличните магазини и да пипаш прежди. Да си усетиш сама какво ще ти хареса. Сносната цена е твърде относително нещо.

Аз плетох лятна ажурена блуза по поръчка, снимки хубави не направих. Сега съм започнала две блузи за мен и планирам да отскоча до магазина за още малко прежда 😂 някой да има отзив за Yarn art Ocean? Би ли носил стандартен зимен пуловер от нея?

# 99
Океан не съм я виждала на живо, на картинка ми хареса много. Дано не боде.
И за другото си права.

# 100
Купих Ocean и я почнах 🙄 ама не за каквото я мислех - оказа се, че не съм изчислила дебелината и трябва да преизчислявам 2 размера под най-малкия. Домързя ме, затова много бързо се ориентирах към прост оверсайз http://www.li.ru/interface/pda/?jid=3803925&pid=464886968&am … 25/post464886968/
и всичко е точно 🧡
Мека е много, даже напомня бегло тези пуфита, но е по-приятна за мен.

# 101
Цитат
някой да има отзив за Yarn art Ocean? Би ли носил стандартен зимен пуловер от нея?

Ако е това, не бих носила такъв пуловер - 20% вълна и 80 % акрил. Акрилът ми е прекалено много. Харесвам естествените материи.
https://double-ff.com/product/ocean-prezhda-yarn-art

# 102
Теоретично е така. Практически преждите с такъв състав имат много различен вид и опип.
Ще споделя снимка, дай Боже, като/ако го завърша 😂

# 103
Днес прежда е доста обширна тема, също както и храна. За някой чипси, кола, различни сладки е нещо редовно, а за други не.
Относно прежда пуфи мисля не само за интерес на нови плетачки, а хубав маркетинг. Между руски плетачки отлдавно имало такъв интерес към тези завивки. Но в България продължава да ги харесват и ги поръчат. А относно, че това е пълна синтетика, а какво да кажете за полари, които много ги обичат, същата синтетика. Особено не го разбирам плетена шапка от мерино с поларен подплат, за мен е супер страно.
Но ако вземаме последни тенденции на ЕС, дори задължават производители на прежда за определено количество на рециклирани прежди, дори от пластмасови бутилки. И те не го крият, официални техни сайтове това пишат - еко френдли е доста на мода.
 Дори в моя любимия магазин за прежди, има прежда в състава има рециклиран ПОЛИ..... някакъв.
Но моето отношение към натуралност, не идин път го писах. Максимално натурален състав. Не съм от заможните, и затова избрах стокова прежда.

# 104
Какво е " пуфито" , шапка ли?

Общи условия

Активация на акаунт