Сто и първа есенна плетаческа тема

• 46 571
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички! Ето шапка-ушанка в действие. След три години разбрах, че близо до нас има страхотен водопад. И там хубави места за фотосесия.

# 151
А с каква прежда е изработена шапката-ушанка?

# 152
Анжи мястото, където живеете е уникално, но и шапката ушанка също.Ако мож повече информация как се плете

# 153
Благодаря ви много! Вообще, много ни харесва природа в България, всичко има на доста близко разтояние.
Шапка се плете от дебеличка прежда - 100-150 м/100гр. Аз направих микс от мерино и ангора(50%ангора/50%па), обръч 4,5-5 зависи кой как плете. Първо се иплитат 3 отделни части - ухо, ухо и предната част. Може да се направи началото заоблено и правоъгълнето. Ако е заоблено тогава всеки ред добавям от краищатв бримки - например  за ухото ми трябва 20 бримки, тогава започвам с 16 бримки, във втория ред добавям по една на страни и в третия ред по една на страни. По същия принцип и предната част. След това ги съидинявам с ухото - предната част - ухото - и от зад между две уши добавям няколко бримки , зависи от вашия размер. И продължавам да плета вкръг на необходимата височина. Аз плетох с ластик 1х1. Може английски ластик или полуанглийски(не знам как е на български).  И след това първо затварям всички опакови бримки, тоест плета по две заедно - лицева и опакова. Елин ред всички лицеви. Пак по две. И гледам дали още един обикновен ред или пак по две . В крайна сметка 12~16 бримки на края ги стягам. След това с една кука по целия периметър правя като сенжирче за да подишнам бримките и плета само с лицеви бримки необходимата ми широчината и след това на опакова страна с обикновена игла кетиловам тази «обвязка»(вообще не знам тази дума на български).   Ако малко разбирате руски в ютуб пишете - шапка ушанка, сега има много клипчета.  Тежи около 200 гр.  Ако нещо питайте, ще помогна. Относно преждата може мерино(вълна)/акрил,  мерино, мерино+мохер, ангора, кашмир, мерино+ангора. Само мохер няма да държи форма.

# 154
  • Балчик
Здравейте, има нова тема...не съм влизала във форума от много време. Но сега доброзорно съм си у дома...имам близка среща с ковид и съм решила да довърша всички започнати и изоставени плетки.
Много красоти видях сте сътворили. И аз сътворих жилетка, много модерна напоследък, за подарък ще е, много искам да се хареса на малката госпожица:heart_exl:

# 155
Здравейте, има нова тема...не съм влизала във форума от много време. Но сега доброзорно съм си у дома...имам близка среща с ковид и съм решила да довърша всички започнати и изоставени плетки.
Много красоти видях сте сътворили. И аз сътворих жилетка, много модерна напоследък, за подарък ще е, много искам да се хареса на малката госпожица:heart_exl:
Оздравявайте! А дилетката е супер, наистина сега са доста тренд. Ще хареса на госпожица, сигурна съм.

# 156
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с радост да я носи госпожичката.

# 157
Благодаря Анджи.Жилвтката е много красива.И аз искам шапка за подарък да оплета, но гледам че смесват мерино с мохер, за да топли, може би две три нишки ще плета от няколко кълбета

# 158
Момичета,  светнете ме , какъв е тренда, цвета ли, цветенцата ли? Какво е модерно сега?

# 159
Момичета,  светнете ме , какъв е тренда, цвета ли, цветенцата ли? Какво е модерно сега?
Намерих няколко - с две думи - интарсия на обратно, лакшери-късано (като моя съпруг казва, че човека с пуловера попаднал в месомелачка🤣), бродиране и обемно бродиране. И разбира се много други.

# 160
Благодаря ти много🌺

# 161
Можи би ви досаждам с моите щуротии, ноооо представям ви още един държач за перде  - Тошко Африкански в нестандартен цвят:

# 162
много е хубав

# 163
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
досаждай, досаждай. Simple Smile
само още малко подбутване ми трябва за да се наредя и аз с някое жУвотно.

# 164
Голям сладур
Аз оплетох едни такива зайци Simple Smile голям хит са, ма не ми се плетат сега други амигуруми Simple Smile но са много сладки и практични

Общи условия

Активация на акаунт