Нет1 София е закрит - на къде?

 • 14 710
 • 149
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 2 970
Големи са помещенията и много са дупките и скобите. Ще видим, когато дойдат техниците какво ще стане. Благодаря отново и успех на всички в търсенето на нов доставчик. Ще пиша до къде съм стигнала. 🌹

# 46
 • Мнения: 973
Малък ъпдейт - скоростта на WiFi за A1 е оптималната, тъй като безжичния модул на устройството не подържа по-висока. 300 мегабита е достижима само с кабел - нещо, което струва ми се трябва да го съобщават в магазина. Ще се купува гигабитов рутер за около 100 лв., та да се достигнат тези скорости и безжично.

# 47
 • София
 • Мнения: 16 356
А аз засега се спотайвам и си седя на Виваком, заварено положение. Каниха ме няколко пъти да преподписвам. Писала съм как им отговарям всеки път. Нета си върви, ММ си гледа тв.
Какъв би бил смисъла за мене да търся друг доставчик, да се занимавам с техници, дупчене  и да съм на срочен договор?

# 48
 • София
 • Мнения: 2 970
А аз засега се спотайвам и си седя на Виваком, заварено положение. Каниха ме няколко пъти да преподписвам. Писала съм как им отговарям всеки път. Нета си върви, ММ си гледа тв.
Какъв би бил смисъла за мене да търся друг доставчик, да се занимавам с техници, дупчене  и да съм на срочен договор?
След 15.07 спират услугата за всички без подписан договор с Виваком. Това ми казаха в 2 офиса и по телефона. Евентуално ако договорът ви с нет1 има още малко до пълно изтичане, може би ще ви изчакат. Моите са безсрочни и предплатени. Казаха, че нищо няма да получавам след 15.07. И няма как, без оглед на цената да получавам същото с нов договор с Виваком. Те работели с други кабели, други устройства, трябвало да подпиша договор с Виваком и да дойдат да сменят абсолютно всичко.

# 49
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 966
Моята предплатена услуга към НЕТ1 изтича на 2 юни и не знам какво да правя. Всички телекоми ръчкат да подписваш двугодишен договор с всичките условности по кабели, дупчене, устройства, емнайсет дистанционни...Лошо миЙ. Още не съм намерила алтернатива.

# 50
 • София
 • Мнения: 2 970
Всички телекоми, те са 2. Йетел няма телевизия. Само 5Г с преносим модем. Няма кабели.
2г договор се прекратява с 3 месечни такси и връщане на устройства. Технически посещения за инсталиране се заплащат. Не знам как стои въпроса с деинсталиране.

# 51
 • Мнения: 973
Уви, избора на оператори е ограничен и от кварталните ми почти никой не остана.. Гледат да пробутат IPTV със съмнителен пакет канали и интернет от миналия век на нови цени. За всеки телевизор и устройство да се плаща допълнително, както и тематични пакети, видеотеки и т.н. Но борбата за клиенти е голяма и все още има някаква конкуренция, която да предлага максимално качество за всеки лев Simple Smile Пробиването не е голяма драма - кабелите се скриват и дупките се замазват. Но е тъпо да си лоялен на един оператор, да бъде погълнат от мастодонта и да ти извиват ръцете за преподписване на реално по-лоши условия.

Скрит текст:
Като цяло мисля, че извадихме късмет с промо офертата на А1 и на практика ще плащаме с около 50% по-малко за почти същото съдържание и много по-добра скорост на интернета. Е да, трябва да си купим по-добър безжичен рутер с гигабитови портове, няма да гледаме на повече от 1 телевизор с основния план (допълнителен приемник се заплаща) и някои ТВ канали ще ни липсват. Може би затова натискат да се минава на IPTV и "допълнителни пакети". Например XploreTV не беше част от офертата и се заплаща допълнително. Чакам Филипс и А1 да решат проблема в близките 2-3 месеца с интеграцията на XploreTV за андроид телевизорите им. Но пък може да се стриймва на всеки андроид телевизор от телефон и е доста удобно да носиш ТВ в джоба си при пътуване B-)

Вчера се заиграх да сравня телевизиите на А1 и стария ми план за Нет1:

- над 100 канала са общи (има ги и при Нет1 и при А1). Около половината от тях са в HD (дублират се и в SD).

- около 50 канала са различни (1/2 стават за гледане), но тематично се припокриват..

пр. Food Network е заменана от Salt & Pepper. При А1 има доста MTV-та, докато при Нет1 има алтернативни като MCM, R&R, iConcert и т.н. Филмовите при А1 са по-малко, но са добавени руските НТВ-та. От Нет1 биха ни липсвали образователните DaVinchi Learning (част от допълнителен пакет при А1), детските Disney, Фолклорните Фен/Балканика/GrandHD, Класическите като  Mezzo/Harmony/Cmusic, 4K Love Nature и NASA, спортни като B1B HD,  ZDF HD (sportstudio). Но пък разни други френски, испански, немски пълнежи не ме интересуват.

- A1 имат, както е по договор, над 170 канала (без дублираните в SD/HD). В списъка има и радиопрограми, което за мен е +: грубо преброих 4k (UHD) - 5, HD - 55, SD - 98, Radio - 24, Общо 182. Видеотеки, бози и реклами не ме интересуват, но се надявам да добавят във времето повече качествени HD и 4K канали.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 15:08 от Пух

# 52
 • Мнения: 2 749
Ние преподписахме с Виваком. Цената е с 1 лев нагоре, но с 3 приемника. До сега бяха 2 и спортните Диеми бяха само на един. Като цяло програмите са повече, има и радиа. За интернета нямам мнение, ползвам си мобилния. То и телевизии гледам не повече от 5-6.

# 53
 • Мнения: 973
На път бях да остана с Виваком, но ми объркаха договора и не се обадиха. Ако ми бяха предложили да преподпиша за оригиналния сет от програми на НЕТ1, щях да го направя на мига. Там имах 5 телевизора, повече 4к канали и възможност да записвам безплатно на Андроид ТВ-то. Коаксиалния кабел ми е вграден и няма да се налага ново къртене. ИП приемниците имат нужда от UTP кабел или допълнителен мрежов екстендер. Освен това качеството на картината на ИП телевизията е по-лошо (макар превключването да е по-бързо). Незнам дали се вижда на приложените снимки, но на живо картината е много по-ясна и детайлна. Поправете ме, ако греша, но  приложението на Виваком не позволяваше да се стриймва от Андроид телефон. В плюс е обаче, че работи на Филипс телевизори, макар прехвърлянето от един телевизор на друг през уебсайта да е леко неудобство. Не ми харесва да имам вкъщи и много дистанционни. Ако някой знае оператор на DVB-C в София, нека сподели.

Скрит текст:
IPTV vs. DVB-C


Последна редакция: сб, 28 май 2022, 21:59 от Пух

# 54
 • In the land of Never Never
 • Мнения: 1 811
От Виваком ми се обадиха по телефона с оферта за интернет и ТВ, щяло да бъде по 1 лев за 6 месеца, после става 27 лева, някакъв пакет с много канали, при двугодишен договор и такива неща.
Казах, че си имам интернет и тв доставчик и съм доволна от него, нямам нужда от друг.
Аз пътувам в чужбина, отсъствам по няколко месеца, много си ми е добре с IPnet, мога да спра плащането и да се включа, когато съм в София и ми е нужен интернета и каналите. Иначе с тези заробващи договори, ползваш, не ползваш, все плащаш. И така и така гледам рядко ТВ, повече гледам в ютюб. Важен ми е интернета.

# 55
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 966
В офис на Виваком току що ми казаха, че мога да си предплатя кабелна и интернет за нови 6 месеца. 129 лв. Не са чували за спиране на услугата от юли месец. Щом им излиза в системата и като опция за вид плащане.....

# 56
 • София
 • Мнения: 2 970
В кой офис?
Аз говорих в Мол Сердика и казаха съвсем различни неща.
Благодаря!

# 57
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 20 966
В кой офис?
Аз говорих в Мол Сердика и казаха съвсем различни неща.
Благодаря!
В Ринг Мола.

Принципно Виваком винаги гледат да си пробутат своите оферти. Предния път като подновявах в друг офис се правиха на чукнати. Тогава аз си поисках офертата с предплащането

# 58
 • In the land of Never Never
 • Мнения: 1 811
В кой офис?
Аз говорих в Мол Сердика и казаха съвсем различни неща.
Благодаря!
В Ринг Мола.

Принципно Виваком винаги гледат да си пробутат своите оферти. Предния път като подновявах в друг офис се правиха на чукнати. Тогава аз си поисках офертата с предплащането
Ами да, такива са операторите тук, всички. Когато могат да те изпързалят за повече пари, или да те обслужат калпаво, го правят.
Имам втора сим карта, испанска, там има един оператор, чието мото е "Без трикове". И така е, точни са във всяко отношение. И имат успех там, подобряват си качеството на услугите, разширяват си мрежата и клиентите. ДиЖи мобайл, работят още в Румъния. Ще има ли някога такива у нас, съмнявам се. Тук виреят мошениците, няма конкуренция.

# 59
 • София
 • Мнения: 2 970
Така, вече имам интернет и телевизия от А1 на единия адрес.

След като дойде първият екип техници за инсталация, с които само спорихме за коксиални и оптични кабели и колко е /не/нужно да се слагат изцяло нови оптични /твърдението беше, че с коксиалните, които имам от НЕТ1 още сигналът щял да е по-слаб. Дойде друг екип след дни и направи инсталацията както си я представях, с ползване на старите кабели, 1тв приемник с тяхно устройство, и един а1 експлорър смарт тв.
1. техен рутер в хола  и 1 втори в стаята, мой си. /предлагаха ми отново техните супер силни модерни рутери/ Двата рутера са включени като отделни мрежи. Преди бяха заедно от времето на нет1, пак 2 отделни рутера.

Освен че се оказа, че устройството в хола - за телевизия и новият смарт телевизор от а1, хайсенс имат някакви грешни фабрични настройки, невъзможни за отстраняване самостоятелно, и имах 1ч. разговор първо със *88, после с 1881, който е по 24ст на минута или колкото там излезе в сметката, накрая се оказа, че тези проблеми те си ги знаят и се отстраняват единствено с пушване на някакви ъпдейти от тяхна страна към моите устройства. А тези от *88 не знам защо така и не споделиха нищо по темата.

Сега за телевизията - ами ако сравнявам виваком и а1 - със съжаление ще гласувам за виваком. По-добра селекция канали, травъл тв и фууд нетуърк там ги има и на английски, и на български, и други канали, които ще ми липсват. За сметка на което има някакви странни украински канали? Които за какво са ми не е ясно. Широка селекция френски, немски, испански и италиански канали има само в най-скъпият им пакет. Това е идиотско. Не говорим за някакви платени кабеларки и за ефирни европейски телевизии, с които сме свикнали от времето на Центрум Груп и Евроком в София.
Няма и VH1. Него го няма и в най-скъпия пакет. Американските версии на Food network и Travel Channel ги няма изобщо и в най-скъпия пакет, само побългарените. Програмните схеми са различни, и аз съм свикнала с американските. Май казаха, че ако много, ама много държа бих могла да си сложа сателитна и с някакви настройки да ги хващам? Изобщо като изключим новинарските и нишови американски канали, и там селекцията е по-ограничена. И в най-скъпия пакет.
За сметка на което има огроооомна селекция детски анимета, народни/фолк музикални канали и секс канали?! /Не съм сигурна колко са полезни за децата тези канали/. Вероятно това е новата посока и мода, към която се отива.
Интернетът е много по-добър на а1. Няма никакви прекъсвания за момента,  телевизията, и смарт, и другата вървят добре.

Техниците на адрес идват на другия ден и им се работи като цяло. Виваком поддръжката и по телефона, и на адрес е по-бавничка, поне от моя опит.

Офис сътрудниците на а1 са по-компетентни и не така агресивно търговски в подхода. Отново мое лично мнение, субективно вероятно.

Виваком обаче определено има много по-добра телевизия, ако ви е важна телевизията, бих избрала тях.

Другото идиотско и за двата оператора е, че цените предлагани на хора, които имат съществуващ договор с тях и цените за нови клиенти имат сравнително съществена разлика, което за мен не е ОК като политика.

А1 предлагат също сателитна телевизия, и изобщо се опитват да се съобразят с желанията на клиента в по-голяма степен. Виваком са си ЕОН и дали телевизията се иска за баба, която няма да се справи с навигацията или с каква точно цел не ги интересува.

Не одобрявам тази концентрация на услуги в двата телекома, ограничава избора и конкуренцията.

Общи условия

Активация на акаунт