Нет1 София е закрит - на къде?

• 17 930
  • 157
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, дали има някой живеещ в Разсадника с Нет 1.
Преди седмица спря интернета и тв, казаха, че има голяма повреда и, че няма да им отпуснат ресурс са възтановяване и прекратяват услугите, предложиха сравнително добра оферта, същевременно на родителите на мъжа ми, които са в съседния апартамент и също са на Нет 1 им казват, че ще възстановят услугите.
Цяла седмица водим разговори, мъжът ми вече побесня, снощи говорихме с няколко човека от техническия екип, в зависимост от кое ЕГН питаме информацията е различна, накрая след дълго изчакване и питайки едновременно за двата адреса ни заявиха, че няма да има Нет1 и трябва да мигрираме, но ние май вече нямаме желание да сме им абонати и ще търсим друг вариант.

# 151
Понастоящем има ли алтернатива за Младост-1 в района около трасето на новото метро?

# 152
  • София
Голяма сага при нас, вече ме изкараха извън кожата и просто ако ще да са най-великата телевизия Виваком никога няма да съм им абонат. Нямаме услуга от 21.10 поради унищожено трасе, което няма да се възстанови, подадох предизвестие??? за прекратяване, което видите ли е с едномесечен срок и им дължа още една такса без да имам услуга, да не говорим, че трябва да ми върнат част от таксата за този месец. Проведохме хиляди разговори с технически отдел и кой ли още не, в офисите нищо не знаели и нищо не можели да направят, трябвало да се разбера с оператор, сега някаква "служителка" уж подаде запитване за оспорване на такси до Другия отдел, просто нямам думи. Ще чакам отговор и май ще пиша до КЗП, ако въобще има някакъв ефект.
Ааа и ако не съм платяла таксата за липсващата услуга, щяли да ми предоставят данните на фирма за събиране на задължения Rage

# 153
Пускай жалба към КЗП. Виж си договора обаче, че при някои пише, че до 20 дни си им дължиш такса, дори и да нямаш интернет. Все тая , де, пусни си жалба, може пък да има добро развитие за теб.

# 154
  • София
Еми той договора ми е с НЕТ1 и отдавна е безсрочен, нямам идея той ли важи като Виваком са ги купили.

# 155
  • In the land of Never Never
Еми той договора ми е с НЕТ1 и отдавна е безсрочен, нямам идея той ли важи като Виваком са ги купили.
Вероятно има някакви правила, какво се случва с договорите в такъв случай. Може би не е безкрайно това време, би трябвало новия собственик да трябва да приподпише договора в някакъв момент.
ВИваком се опитваха да ме примамят тогава, но не исках да имам нищо общо  с тях. Аз минах на  АйПи Нет, и съм доволна от услугата, но не знам в кои райони на София работят.
Между другото, взех си от А1 мобилен интернет, само интернет, който го ползвам във ваканционен апартамент в Ахтопол. Там има само един монополист, СКАТ и налагат едногодишни договори за телевизия и интерент, защото те са най-изгодни, и е почти все едно дали е половин година или цяла, защото има инсталационна такса при прекъсване.
В апартамента ползвам де факто само интернет, и около 3-4 месеца през лятото. За това реших, че мобилния интернет ми е изгоден, защото мога да го ползвам където й да съм в България, а телевизия не ми трябва.

# 156
Моят съвет е да подадете жалба към Виваком. Не по телефон, не в магазин, а до адреса, който е даден на сайта им. Ако отговора не ви удовлетворява, тогава по-добре пишете на КРС. Повече работа ще ви свършат от КЗП, които никаква работа не вършат и са се превърнали в комисия за защита на търговците. Не би трябвало да ви искат такса, предвид че не можете да ползвате услугата.

# 157
  • София
Благодаря, ще изчакам 5те работни дни за отговор, както уж казаха и ако няма такъв ще действам.
Просто ме възмути това, че никой от тази компания не вниква в проблема за да намери решение, ами някакви служители ми отговарят като роботи заучени фрази, а можеше поне като  се е случила авария, или каквото там са измислили, да се обадят на абонатите и да им предложат като искат тяхната телевизия, а който не иска да прекратят взаимоотношенията си без никакви предизвистия.
От вчера пуснахме телевизия и интернет на файбър1, така да се каже квартална телевизия, за сега е добре, за в бъдеще незнам, но поне като отидох там можах да се разбера с хората, дойдоха на следващия ден и ни вързаха, вътре в апартамента използваха кабелите на Нет1.

Общи условия

Активация на акаунт