Колко търпение е нужно?

• 14 897
  • 432
  •   1
Отговори
# 150
Темата е провокирана от ситуация, в която се намира моя млада колежка, но през която съм минала и аз преди време. Интересно ми е да чуя и вашите мнения по въпроса, защото днес чух всякакви гледни точки от други колежки и понякога си мисля, че аз нещо не съм наред.

Година и половина връзка, живеят заедно под наем. От 8 месеца господинът е сменил работата и от тогава е бил отбой от всичко - помощ вкъщи, пазаруване, да отиде да плати сметки, излизания, разговори с нея. Единственото, което правел е да работи, да се прибере и да пита какво ще се яде, да се наяде и да отиде да си легне да спи. Постоянно бил уморен и забил в телефона да играе игрички, ако не спи. Опитала да говори с него десетки пъти, да сподели проблемите от работното място, не му се говорело. Но в същото време всяка вечер му звънял колегата му и се започвали разговори от по един час. Тоест, споделя, ама не с нея. С две думи приел я е за саксия. Сигурна е, че няма друга, не ме питайте защо е сигурна, явно си го познава и няма такива съмнения. Или работи, или спи човекът. Всички нейни предложения в почивните дни да отидат някъде, да правят нещо заедно, отхвърлял, защото бил изморен. Та снощи ѝ писнало вече сериозно и му казала, че ако това не се промени, се разделят. И той избухнал срещу нея, че била неблагодарница, че той стоял там, за да могат да си плащат разходите, че била лигла и егоист и явно ѝ било много трудно да влезе за малко в положение, че работата му е стресираща и вместо да си почине като се прибере, тя му пилела на главата. Предложила му да смени работата, щом го докарва до подобно състояние, питал я тя ли щяла да поеме всички разходи. В крайна сметка я нарекъл лигла и несериозна и отишъл да спи. Тя е ошашавена и се чуди какво да прави, самообвинява се, че не му влиза в положение, но в същото време рационалното ѝ мислене не възприема това за нормално.
В същото време обаче си търсел секса и се сърдел ако му откаже.
 Та въпросът ми е вие намирате ли това за нормално и колко време бихте го изтърпяли?Има ли подобно поведение оправдание, изпадали ли сте в подобни ситуации и ако да, какво направихте? Ако не сте, какво бихте направили? Искам да разбера от отговорите ви дали на мен нещо не ми хлопа.
И понеже предполагам, че ще има " Ама как така ти споделяш У форума на хората проблемите", ще кажа, че тя също е потребител и беше готова да пусне тема сама, ама прецени, че предпочита да не свързват името ѝ с темата и после да я кълват по други теми, както се е случвало доста често с други потребители.
Последно, той плаща ли сметки все пак или не ?
Това в ключов момент за мен, за да изкажа мнение.
Ако все пак плаща, аз мисля, че приятелката ти не е права да го обвинява. Не виждам нещо чак толкова притеснително или неприемливо в поведенуето му. И честно казано, твоята приятелка малко прави от мухата слон.
Това обаче, което мен по-скоро ме би човъркало, ако бях на нейно място е защо не ми предлага брак и деца ?

# 151
Това, че плаща сметки и носи пари, означава ли че трябва да те третира, като част от мебелировката? Съжалявам, но за мен е по важно отношението му към мен, отколкото колко пари носи един мъж.

# 152
  • София
Ето хората колко сме различни, за всеки влак явно си има пътниците. Мен някой ако ме третира като възглавницата на дивана хич не бих се и замислила ще ми дава ли пръстен.  То само бебе липсва в картинката.
Сега може да си тръгне без да се замисли, пък с бебето цял живот да го търпи такъв и все тя да му е виновна за нещо, па макар и разделени. Въобще хората, които не се замислят имат ли грешка в поведението, а веднага обръщат в нападение и обвинения… далеч от тях.

# 153
На мен и двете са ми важни.

Бътър, кажи, че си саркастична, моля те.

# 154
Мисля че се каза че и двамата роботят и участват в разходите. Та кои сметки да плаща?? Не я издържа, писа се това.

# 155
На мен и двете са ми важни.

Бътър, кажи, че си саркастична, моля те.
Не бе Нарци, никак не съм.
Ама ти, ако си мислиш, че като заживееш с някой ще се върти на петичка около теб непрекъснато.....няма да стане. И не е до този мъж, а просто всеки мъж. Влюбването и периодът на ухажване трае не повече от година. И после БАМ ! Заживявате заедно, ставате си близки, наляга ви ежедневието,  проблемите и именно, защото мислиш, че си намерил човека се отпускаш и си позволяваш да си уморен, мрачен, мързелив, нервен и ало....ма той не ме обича вече ?!
Глупости, обича та, ама вече кат част от него.
Ти пък да не мислиш, че тя е като струна опъната, както докато са били гаджета ? Кой знае и тя как се е запуснала ? Ей я на, почнала скандали да му вдига !

# 156
Запуснала се е, сигурно... цялото домакинство + дига краците + изкарва пари.
Пък той - преуморен от телефониране 2/2.
Айде моля.

# 157
На 45+ съм, мъжът ми се върти край мен винаги. Както искате си го преведете.

# 158
Не знам дали е запусната, но недоволна, мрънкаща и неприятна най- вероятно е. Ама и запусната може да е, като се позамисля. И обсебваща. Взела си малко багаж, хаха.

# 159
Той друга работа няма ли ? Ти ли носиш парите ?

# 160

Същите сме и ние.

# 161
И ние никога не сме се делили. Винаги работата се върши от който умее по-добре (един едно, друг друго) и който има време. И женската половинка носи пари, и мъжката половинка в семейството пере, готви чисти, простира, пазарува... Никой не се бои да не се мине и нещата се оптимизират. А вечер си седим заедно, тракаме си на комповете, гледаме ТВ, държим се за ръчичка, говорим си...

# 162
Кому е нужно пък това сравняване? Като автосугестия звучи. Търсещата съвет ще прочете тая, с вниманието, оная, дето внимава...  накрая ще направи каквото  е щяла да направи и преди да се пита в темата.

# 163
Просто който си е с теб, гравитира именно край теб, дори и след години. Не е все уморен, не се крие от излизания, не иска да си "почива". Иска да сте заедно. Толкова е просто, толкова не изисква никакви усилия.

# 164
Пак започваме с крайностите, въртене на пета и гледане в очите 24/7. Той отказва да говори с нея, това по какъв начин се доближава до нормални отношения?!

Има мъже, които работят, плащат и все още могат да говорят и ценят половинките си.
Айде стига оправдания за кретени, дето изкарали днес 5лв и вече ще им опадат крайниците, а психикита им е счупена завинаги. За мен това са мекотели, и физически, и психически най-вече.

Общи условия

Активация на акаунт