Колко търпение е нужно?

• 14 882
  • 432
  •   1
Отговори
# 195
Тя му е скучна, но удобна. Ако и той ѝ е по-удобен отколкото я дразни, да си седи с него. Ако очаква някаква взаимност в отношенията, да си намери друг, защото с времето само ще става още по-зле.
P.S Аз сега чувам, че една работа може да се води за нова осем месеца, не е запомнил какво трябва да работи ли за толкова време...

# 196
Вече не е търпение, ами глупост. Личи си много ясно, когато един мъж го е грижа за жената до него. В случая той тотално пренебрегва нейното мнение и желания. Няма взаимност, няма разбиране.
(При ММ така се случи, че големият шанс в работата изскочи, след като се появи второто. Открито обсъдихме, че ще има чести пътувания, закъснения и аз ще трябва сама да се оправям с децата. Тежък период беше, в трета държава, не моята и неговата родина, без познати и роднини. Дори веднъж, след като се прибра от поредното пътуване и имахме нещо за вършене, аз му казах, остави, твоята работа е напрегната, аз ще го свърша, той ми отвърна, твоята работа е по-напрегната. Heart)

# 197
За неучастие в битовизмите ясно, има такива мърди, ама сравнително пресни гаджета, да не излизат никъде повече от 8 месеца? Той нали на третият ден си отпочива, спи, какво му пречи на четвъртия да излязат?

Чудя се дали положението е наистина толкова крайно и дали този мъж има само черни краски.
Скрит текст:
Сестра ми живее с мъж, от който се оплаква. Една добра дума за него не е казала но живее с него осма година. Отдавна разбрах, че вижда „ползи” в това съжителство, които не афишира. Всеки си знае.
Аз в началото се връзвах но после я разконспирирах, че спекулира с ролята на жертва.
Скрит текст:

# 198
Леони, твоят мъж не е за пример. Зарязал те е с две деца да гони кариера. Естествено, че най-малкото е трябвало да те отменя при възможност.

# 199
Кви сделки, къв бизнес, ти съвсем се отплесна! 😅😅😅
Ми...нали имал проблеми в работата ? Знам какво е, мъжът ми е претоварен. Гадно е.
И мъжът ти  само плаща половината разходи, а през останалото време или мълчи, или се зъби? Егати, то със съквартирант е по- весело и приятно.
Не, той плаща всичко, но действително е много зает и много изморен. Има периоди, в които се прибира, вечеря, заспива и нищо не си казваме буквално. Има уикенди, в които си стоим вкъщи, щото той е изморен. Има периоди, в които не правим нищо в леглото, случвало се е да се караме. Но, аз се чувствам обичана и тези неща не ми тежат. За мен това не са проблеми, а са нормални неща.

# 200
Това е отговорът, сама го каза, ти се чувстваш обичана, а тя не. Затова ти приемаш и оправдаваш това поведение, а тя не.

# 201
Това е отговорът, сама го каза, ти се чувстваш обичана, а тя не. Затова ти приемаш и оправдаваш това поведение, а тя не.
Точно така. Аз ще се почуствам необичана, ако спре да дава пари или започне да се държи зле с мен. И преди да ме упрекнете в алчност или меркантилност, даването на пари за мен е доказателство за наличието на любов, и то не заради парите, а заради даването, демек грижата от негова страна. Символично е, не материално.

# 202
Е тъй де. Той се държи зле и не дава достатъчно пари.
Този мъж е минус за почти всички типове жени, освен най-изпадналите аграрки от забравени махали и паланки, за които мъжът се определя от пакета в гащите и дотам

# 203
Е тъй де. Той се държи зле и не дава достатъчно пари.
Този мъж е минус за почти всички типове жени, освен най-изпадналите аграрки от забравени махали и паланки, за които мъжът се определя от пакета в гащите и дотам
Еха, какво неуместно крайно мнение от човек, който наскоро беше против неуместните въпроси.

Просто е, доброто за едни не е добро за други, няма нужда да се напада човек, който се чувства добре в ситуация.

# 204
Еха, какво неуместно крайно мнение от човек, който наскоро беше против неуместните въпроси.

Просто е, доброто за едни не е добро за други, няма нужда да се напада човек, който се чувства добре в ситуация.
Неуместно мнения е странен термин. Да не си имала предвид непоискано, но да не пасва в темата, понеже точно мнения по този въпрос се търсят?
От разказаното става ясно, че героинята не се чувства добре.

# 205
Крайно е, обобщаващо и го възприех като реплика към бутер.

# 206
Героинята не се чувства добре, значи си търси нов, такъв какъвто смята, че заслужава. Аз мисля, че и героят не се чувства добре с нея. За него тя е неблагодарна, лигава и досадна. Изглежда като да се е разочаровал. Ще си направят взаимна услуга да се освободят от това бреме да са заедно.
За мен лично, тя ще остане сама. Няма идеален мъж, какъвто тя търси, а не вярвам и тя да е такава.

# 207
Е и? Щом някоя стои с мъж, когото оценява като недобър, това говори за нея самата.

и го възприех като реплика към бутер.
Не реплика, а допълване на нейното изказване за даването. Смятам, че тя може и сама да ми отговори, ако случайно се е припознала в обобщението за отчаяна жена без претенции, въпреки че като гледам - не е в кюпа.

# 208
За какво да му е благодарна, че плаща половината разходи? Това не е ли минимумът?
Тя не знам дали ще остане сама, може и да намери мъж, който освен да си поема разходите, ще се държи и нормално, но той със сигурност ще си намери друга мазохистка.

# 209
Ей, Нинче, хайде сега ! То пък го изкарахте съвсем някъв гадняр, а аз не прочетох нещо гадно да прави. Плюс това тук е представена нейната версия, която със сигурност е силно субективна, аз мисля и преувеличена, щото е ясно, че е решила да къса и сега тука се донагнетява. Съгласна съм, че 1/2 от разходите са минимум, но и те все още не са семейство, нямат деца.

Общи условия

Активация на акаунт