Колко търпение е нужно?

• 14 864
  • 432
  •   1
Отговори
# 225
Чукча писател,  не читател. Като ще делят разходите, тогава ще делят и домакинската работа. Ама той не е навит на това.
 За да абдикира един мъж от домакинството, да се връща от работа и направо да ляга, трябва да вади егати яките пари, за да го търпят. За поемане на половината сметки- има съквартиранти, даже и не си длъжен да им слугуваш, нито да правиш секс при поискване.
Точно. Донеси парите и после, ако щеш, ходи на Марс.
От друга страна, от тази тема ми се изяснява (не за първи път) защо на някои хора животът е толкова труден и сложен, а работата им - супер натоварваща и отговорна. Сигурно и мъжът, когото коментираме, е от тази група - всичко му е ТМИ, но на двата дни работа номерът с ТМИ не минава.

# 226
Аз имам подобен пораблем с моя приятел, само че нещата се обърнати. Аз постъпвам като приятеля на колежката ти. Да ти кажа, не е приятно да си изморен на куче, а някой да ти пили на главата. Всеки има нужда от време за себе си, а обсебващите половинки не влизат много в ситуацията. Ами, кажи на колежката ти, тя да си смени работата за по-висока платена, с по-дълго работна време и повече отговорности и я питай на втория месец дали има желание за филмии и лиготии след работа, разговори, разходки, домакинска работа и т. н. Щото аз познавам такива и даже секс не им се прави.

Приятеля на девойката е прав в случая, особено ако той покрива основните разходи, а те са най-голямото пера от бюджета. Аз, на мястото на мъжа, бих предложила да си делим всички разходи по равно, ама до стотинката. В тоя случай вероятно и двамата ще трябва да си сменят работата и вероятно мъжа ще има повече време, а колежката ти ще има повече пари. Тоя вариант обсъждан ли е? Щото като чета, май не е. Ама, в крайна сметка, или ще е едното, или другото. Айде да си говорим истината, претенциите на жените са много повече, от тези на мъжете (лични наблюдения, не ангажирам никой с мнението си). И нека не забравяме, че повечето семейства рухват заради финансови проблеми. Като нямаш какво да ядеш и мизирстваш, любовта рязко заминава в кофата. Аз, ако искам брак и деца с даден човек, първо ще гледам да имам стабилна финансова основа ЗАЕДНО с него и ако мъжа ми работи два пъти повече от мен, за да го постигне, не бих си отваряла устата. Но, разни хора, разни идеали.

П.с. Подчертавам, че не съм чела цялата тема, а само първия пост.
Тя има професия, той работа, как по-ясно да го кажа? Да, тя работи на компютър цял ден, ама с пари и документи, той координира работници. Явно работата ѝ е песен според само заради това, че е на компютъра. Взимат сходни заплати, доколкото ми е известно, само дето тя е с 8 почивни дни в месеца, а той с 15. Той не я издържа, нито тя него, поне не и финансово. Някои хора се раждат уморени. Лошото е, че хем не могат да водят пълноценна връзка, хем не се отказват от това някой да им слугинства.
Хем ѝ казах да не се занимава с необразовани, ама не слуша. Според мен той си избива комплексите върху нея.

# 227
Би било добре да сме обективни. Той, за да има 15 почивни дни в месеца, значи работи по повече от 8 часа. И друго, тя като не е доволна от него, защо не го остави? Събрала малко багаж, селски номера.

# 228
Наистина нека сме обективни.
Тя работи на компютър, той на телефон. За да изработи 21те работни дни на октомври, работните му часове са малко над 11 часа/смяна, хайде 12 часа. Тя разполага със сутрините и вечерите, като се очаква в това време да го обслужи. Той разполага на всеки два дни с два почивни и не свършва нищо.
Аз бих очаквала при толкова свободно време накуп и недостатъчно висока заплата поне някакви шикарни сандвичи да прави и да натиска копчетата на прахосмукачка, пералня и сушилня.

# 229
Хм, чета тука и прочитам, че той получавал безплатен с*кс ?? Брей ? Излиза, че за героинята това е някъв разход ? Нещо се е "минала" жената. Пък аз си мислех, че с*кса е за кеф на двамата, ама гледам става въпрос за пари......май тъй излиза ?

# 230
Пък аз си мислех, че с*кса е за кеф на двамата, ама гледам става въпрос за пари......май тъй излиза ?
Кеф? Той тоя кеф трябва да дойде от нещо. Мен лично парцали и печки не ме възбуждаха. Като гледам нея също. Стига с тея заветни пари вече, явно за някои животът се измерва само в пари и ръгане. Ако не едното, ще е другото, после се чудиш що хората говорят само за пари и е.ане, ми той животът им се върти само около тези две неща.

# 231
Хм, чета тука и прочитам, че той получавал безплатен с*кс ?? Брей ? Излиза, че за героинята това е някъв разход ? Нещо се е "минала" жената. Пък аз си мислех, че с*кса е за кеф на двамата, ама гледам става въпрос за пари......май тъй излиза ?

И аз това не разбирам - защо изобщо сексът се слага в "баланса" кой какво дал и какво взел? Те не правят ли секс по взаимно желание, от взаимна необходимост и за взаимно удоволствие? Да не говорим, че ако онзи пък отказваше и секс, тогава пак щеше да му се вмени вина пък за това.

И изобщо стига с това пристрастно търсене на вина - пробвали са, не си пасват като характери, да се разделят и да си търсят подходящ партньор. От цялата работа и двамата са се обогатили с житейски опит и вече знаят какво да избягват.  И слава Богу навреме се усещат. Защо се търси вина, пори това явно пристрастно???

# 232
Много издребнявате. Нея не я кефи такъв живот, него го кефи пък, освен упреците. На нейна страна съм, дори да са ни спестени много неща. Защо да опитва да кърпи нещо, нямат нищо, двама съквартиранти, които не си говорят.
Винаги казвам, защо зорлем да се врем във връзка, където виждаме само негативи (от наша гледна точка разбира се).  А в техния случай е много лесно, няма деца, имоти...Никакво място за колебание.

# 233
Аз пък въпреки всичко мисля, че той я обича ! Защо ли ? Еми щото никой мъж няма да се юрне да изкарва повече пари, за да осигури благоденствие на жената до него, ако тя не му е важна. И ако тя положи малко усилия да не е толкова дребнава, негативна и досадна може да имат щастлива връзка, която да прерастне в брак.
Тя определено е зелена още и изобщо не познава мъжете. Прав е, когато й е казал, че е лигава.

# 234
Калинааа, ела разкажи какво благоденствие осигурява нашият герой, че нещо  изтървам!

# 235
  • Тра-ла-ла
Секс с кеф се прави с някой, който те кара да летиш. А не с някой, който те кара да пълзиш, за да не му развалаш рахата...

Аз пък въпреки всичко мисля, че той я обича ! Защо ли ? Еми щото никой мъж няма да се юрне да изкарва повече пари, за да осигури благоденствие на жената до него, ако тя не му е важна.
Казано е, че и двамата изкарват подобни заплати. Какво точно се е юрнал? Да не би да си изсипва парите директно в джоба на жената?! Ако всичко делят наполовина - очевидно остатъкът от заплатата си остава лично за него. А щом и не излизат - той не харчи пари по половинката си. Каква любов?!

# 236
Щом сега изкарват подобни възнаграждения, чак не ми се гадае колко по-малко от нея е взимал преди.

# 237
Скрит текст:
Темата е провокирана от ситуация, в която се намира моя млада колежка, но през която съм минала и аз преди време. Интересно ми е да чуя и вашите мнения по въпроса, защото днес чух всякакви гледни точки от други колежки и понякога си мисля, че аз нещо не съм наред.

Година и половина връзка, живеят заедно под наем. От 8 месеца господинът е сменил работата и от тогава е бил отбой от всичко - помощ вкъщи, пазаруване, да отиде да плати сметки, излизания, разговори с нея. Единственото, което правел е да работи, да се прибере и да пита какво ще се яде, да се наяде и да отиде да си легне да спи. Постоянно бил уморен и забил в телефона да играе игрички, ако не спи. Опитала да говори с него десетки пъти, да сподели проблемите от работното място, не му се говорело. Но в същото време всяка вечер му звънял колегата му и се започвали разговори от по един час. Тоест, споделя, ама не с нея. С две думи приел я е за саксия. Сигурна е, че няма друга, не ме питайте защо е сигурна, явно си го познава и няма такива съмнения. Или работи, или спи човекът. Всички нейни предложения в почивните дни да отидат някъде, да правят нещо заедно, отхвърлял, защото бил изморен. Та снощи ѝ писнало вече сериозно и му казала, че ако това не се промени, се разделят. И той избухнал срещу нея, че била неблагодарница, че той стоял там, за да могат да си плащат разходите, че била лигла и егоист и явно ѝ било много трудно да влезе за малко в положение, че работата му е стресираща и вместо да си почине като се прибере, тя му пилела на главата. Предложила му да смени работата, щом го докарва до подобно състояние, питал я тя ли щяла да поеме всички разходи. В крайна сметка я нарекъл лигла и несериозна и отишъл да спи. Тя е ошашавена и се чуди какво да прави, самообвинява се, че не му влиза в положение, но в същото време рационалното ѝ мислене не възприема това за нормално.
В същото време обаче си търсел секса и се сърдел ако му откаже.
 Та въпросът ми е вие намирате ли това за нормално и колко време бихте го изтърпяли?Има ли подобно поведение оправдание, изпадали ли сте в подобни ситуации и ако да, какво направихте? Ако не сте, какво бихте направили? Искам да разбера от отговорите ви дали на мен нещо не ми хлопа.
И понеже предполагам, че ще има " Ама как така ти споделяш У форума на хората проблемите", ще кажа, че тя също е потребител и беше готова да пусне тема сама, ама прецени, че предпочита да не свързват името ѝ с темата и после да я кълват по други теми, както се е случвало доста често с други потребители.

Търпимостта е лично качество. Отношенията също..
Близък човек бих изслушвала, бих споделяла какво при мен и как, но в крайна сметка всеки си взема решенията ..Или се пуска по течението без решение.
Дали действаш или бездействаш, носи последствия.. Хубаво е да си в мир със себе си.

# 238
Аз разбрах, че е сменил работата, за да изкарва повече пари ? Мисля си, че го е направил заради нея, нова връзка, човекът е вдъхновен, влюбен ?
Ко, бъркам ли ?
Вие пък сте толкова черногледи и го качихте на кладата.
Не я подкокоросвайте, ще изтърве и тоз влак. Нищо му няма на момчето.

# 239
Аз пък въпреки всичко мисля, че той я обича ! Защо ли ? Еми щото никой мъж няма да се юрне да изкарва повече пари, за да осигури благоденствие на жената до него, ако тя не му е важна. И ако тя положи малко усилия да не е толкова дребнава, негативна и досадна може да имат щастлива връзка, която да прерастне в брак.
Тя определено е зелена още и изобщо не познава мъжете. Прав е, когато й е казал, че е лигава.

Госпожа, вие прочетохте ли първия пост?
Значи, той не пипва нищо вкъщи. Не чисти, не готви, не пере, нищо.
И двамата работят. Тя има 8 почивни дни, а той 15. И тя трябва да върши всичко. Откъде накъде?
Единственото, което иска от нея е да готви.
Ако тя поиска някакво внимание, отказва. Отказва  да говори с нея, чати си по телефона, говори по 1 час с някакви мъже. Не излиза никъде с нея, щото бил изморен дори в почивните дни. Тоест я приема за саксия. Но за да я изчука не е изморен.
И за теб това е нормално съжителство м/у хора, които уж би трябвало да са влюбени и да се обичат. Моля ти се.
Но ако и ти получаваш отношение като на куче и не познаваш друго отношение, разбирам те.
Също така при такова отношение е напълно нормално на нея вече да не и се прави секс с въпросния.
Това че е сменила работата за да изкарва пари, не го пише никъде, нито, че го е направил заради нея. Това са си твои фантазии някакви. Ти просто не четеш какво се пише.

Да бе да. Ще работя аз, ще деля сметките с някой, ама ще върша цялата къщна работа. Как пък не.
Щом ще се дели, всичко се дели. Ако на някой не му изнася и няма получено елементарно възпитание за битов живот, го връщам на майка му. Да не говорим и за въпросното отношение.

Общи условия

Активация на акаунт