Лотария "Зелена карта" 2023

• 53 251
  • 608
  •   1
Отговори
# 315
  • USA
I-485 след подаването си във висящ статус, т.е визата ти изтекла, имаш право да работиш т.е си във висящо положение, но нямаш право да излизаш извън САЩ .Тънкия момент е, че имаш легално право да стоиш  и работиш докато случая ти е висящ...ако случайно има "денай" имаш около 60 дена да напуснеш страната. Случва се рядко. Процедурата е по бърза от консулската в бг.
 Ако се върнете в БГ процеса е много по-дълъг, трябва да се върнете в БГ и да чакате -интервюта, медицинкси, пръстови отпечатъци. Ще отнеме около 2г. През това време ще трябва да имате някакви доходи, ако имате деца да учат в БГ училище и като ви свирнат- честито - накрая цялата гимнастика по преместване отново.
Най-добрия вариянт да си стойте в САЩ и да си движите нещата от тук. Със И-140 може д а подадете И-485 за д а стане бързо .
 Спонсорирани сте от компанията т.е тя движи всичко, заплаща всичко, вие трябва д а си платите само пръстовите и медицинките в САЩ. Нещата ги движи адвоката на компанията т.е знаете си само получавате "прати ми туй сканирано, онова".

Аз също се извинявам, че разводнявам темата не е по нея за "спечелили от лотарията", но на някой може да му е полезно. АКо имаш въпроси ми пиши на ЛС ще ти отговоря за да не спамим темата на "Спечелилите". Късмет!

# 316
Супер.
И ние сме във Флорида, но съм с други впечатления.
Lucky, първите две години са може би най-трудните понеже човек неминуемо постоянно сравнява с това което е бил/нарочно слагам бил а не имал/ в България и сравнението не винаги е в полза на САЩ. После обаче, дали просто спираш да го правиш или нещата вземат да се нагласят, не знам но определено става по-леко.

# 317
Точно толкова е - две години и си влизаш в релсите.

# 318
  • София
Още година и половина трябва да изтърпя мрънкането на малкия ли? Той ми е студент в студения Североизток (Upstate NY).

# 319
Аз не бих казала, че сме извън релси. И двамата работим, детето си харесва дей кеъра, климата е чудесен, имаме всичко което му трябва на човек за нормален живот, обаче Елфичка е права, сравнявам  със живота в България, и за мен в момента везните не са в полза на САЩ.

# 320
Трябва си време. Повечето хора си слагат един срок от 5 години, за да вземат гражданско и ако след това думите welcome home на летището не ти звучат на място, сядаш и преосмислят плановете. Нищо не трябва да е на всяка цена, живота е да го живееш по твоите си правила.

# 321
Така е Ани, но и 5 години не са срок който можеш да изтриеш от живота си, или този на децата, особено ако са в училищна възраст. Трябва си сериозно обмисляне и правилна преценка, кое е по добро за всички.

# 322
По принцип сега можеш да се възползваш от дистанционното образование в България покрай ковид. Поне до края на тази учебна година ще е така.

# 323
Дистанционното обучение е едно умишлено осакатяване на учащия, но да не се отклоняваме.

# 324
  • САЩ
При мен супер неусетно се обърна везната. Просто в един момент усетих, като се прибирам в България, че "вкъщи" ми липсва, почнах да забелязвам супер много неща, които никога не са ми правили впечатление и да се ядосвам, изобщо неусетно се превърнах от хейтър на живота тук в харесваща го. Още си ми липсват някои неща от България и не съм отписала потенциално прибиране някой ден, ама тук стана "вкъщи" Simple Smile

# 325
Кажи сега - дразнят ли те сервитьорките в България.

# 326

Много се радвам когато чета такива положителни мнения - чудесно е, че толкова бързо и добре сте се адаптирали, а освен това сте и в един от най-добрите за живот щати.
Аз също бих избрала Флорида или Калифорния.
Човек трябва да е много наясно със себе си и какво иска от живота, какво е готов да жертва, преди да предприеме такава стъпка, за да няма разочарования.

Пожелавам ви още много успехи, както и на всички очакващи новото теглене!

Калифорния не е това, което беше.

# 327
Здравейте,на интервюто само на титуляра ли задават въпроси или и на придружаващите го?
Благодаря предварително!

# 328
  • София
Могат да задават на всички, бъдете готови с отговорите. Успех!

# 329
Здравейте,

Пиша, тъй като с мъжът ми подготвяме документи за заминаване за Щатите и днес четох медицинските изисквния и съм малко объркана. Ако може някой да сподели опит.

1) Първо, не мисля, че си пазя медицинския картон, в който са описани ваксините, които са ми слагани от дете. А аз самата не помня/не знам кои ваксини имам. Какво трябва да направя в тази ситуация?

2) Не ми става и съвсем ясно кои точно ваксини трябва да имам преди да замина. Чета в сайта на CDC (https://www.cdc.gov/immigrantrefugeehealth/panel-physicians/vacc … instructions.html), където има първо един дълъг списък с ваксини, които разбирам, че трябва да имам преди да замина (Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Polio, Measles, Mumps, Rubella, Rotavirus).
След това, обаче, по-надолу, има таблица пак с това какви ваксини ми трябват според възрастта ми, та списъкът става различен.

3) Ако (като) се окаже, че имам липсващи, кога бих могла да си ги сложа. Предполагам няма да е ок да се случи на самия медицински преглед, в случай, че трябва да ми бият няколко...

Ще сподели ли някой опит с ваксините от първа ръка Simple Smile. Някой, като мен, който е издирвал за какво е ваксиниран.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт