Банята - тема 39

• 54 294
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
В старата ни баня бяхме с Грое и римлес турска чиния, не е пръскало абсолютно нищо. Сега от вас научавам за този проблем.

# 316
Пролетно цвете, фугите са със съвсем нормален размер при мен. Отгоре изглежда по-голяма, само защото се вижда тъмния цвят на керамиката, но при мен е ниско долу, а ако е нависоко няма да се вижда така. При Вас какво, защо и как е станало не сме наясно...

# 317
[Значи една и съща турска тоал.чиния със структура на Виега или Шел не пръска, а с многопрехваленото Грое пръска яко и се оказва, че Гроето е боклук или е несъвместимо с нищо, различно от тоал.чиния на Грое

Егати перверзната логика.... Работата на казанчето е да дава дебит и налягане за да мие добре, а водата, изпускана с такава сила, си иска съответен дизайн с оглед на хидродинамика,ако не летят пръски. Ако дебитът и налягането са по-малки не пръска, ама и мие по-малко.

# 318
  • Варна
[Значи една и съща турска тоал.чиния със структура на Виега или Шел не пръска, а с многопрехваленото Грое пръска яко и се оказва, че Гроето е боклук или е несъвместимо с нищо, различно от тоал.чиния на Грое

Егати перверзната логика.... Работата на казанчето е да дава дебит и налягане за да мие добре, а водата, изпускана с такава сила, си иска съответен дизайн с оглед на хидродинамика,ако не летят пръски. Ако дебитът и налягането са по-малки не пръска, ама и мие по-малко.
Значи както казах структурата Грое си е направена за тоал.чиния Грое, за другите идва силно налягането, ако са римлес

# 319
Всъщност говореше нещо за боклук... Все едно да сипеш бензин 98 в някой стар Москвич, да му изгори двигателят и после да казваш, че скъпият прехвален бензин е боклук...

А иначе всеки производител на керамика може, ако иска и му се влиза в разходи, да си проектира свестни чинии, няма патент за това. Но някои не го правят.

# 320
Аз следвам принципа да купувам, по възможност (финансова най-вече) от марка, която е специализирана в дадения продукт. Рока и Идеал Стандарт са специализирани в керамиката, по-точно тоалетни чинии и мивки. Грое и Хансгрое, примерно, са специализирани в арматурата - батерии, душове и т.н. Та бих предпочела мивка на някоя от първите 2 фирми, но не бих купила батерия от тях. На витрината на магазина на Грое на Солунска стои една кухненска мивка-инокс, преди няколко месеца сложиха и една порцеланова за баня. Ами не, няма да си купя мивка от тях.
И още един пример, несвързан с банята - Самсунг правят чудесни телевизори и смартфони, но не бих си купила климатик от тях (имахме един такъв, не беше читав, сори).
Технологиите не са нещо чудо невиждано, но опитът в дадена област има значение. Като този опит включва много неща - и специалистите, и производствените съоръжения, и работниците, и др. неща.

# 321
  • Велики Преслав
Ами сега Самсунг, направиха климатици 2 модела, за около 2000 лв, УНИКАЛНИ СА. Нордика е с двойнофреонова инджекция. Много корави машини. Преди наистина бяха боклуци. Нещата се менят.
https://viktorelektrik.com/?p=11606
https://www.-spam299-/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8 … 2txcaawkneu-elite

Вашия не зная кой модел е бил, вай-често срещания сопол по времето 2008-2012 беше AQV-12-FAN.

Иначе със всичко друго съм съгласен. Специално с частта за Самсунг не!

Последна редакция: вт, 07 дек 2021, 17:53 от Васил Василев

# 322
Не можах да намеря мнения за смесителите на deante.
Ще купувам хигиенен душ и в случая този ще е подходящ като визия, защото е компактен.
Имате ли опит с марката? Определено 7 - те години гаранция ме изкушават.

# 323
Нямат сервиз, за мен е - не. Ще Ви дадат резервна част при нужда сами да си го ремонтирате. За да не се разправяте с КЗП и т.н. вижте Grohe, Roca или марка, която има истински сервиз.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 10:17 от drago_2008

# 324
  • Sofia
Мислех това и аз да напиша. От видеата, които съм гледал на Грое, струята е брутално силна, сравнена с това, което виждам в клипчета на други брандове. Изглежда, че трябва да се ползва или техните чинии или да се постави някакъв редуктор на силата на изплакване.

Аз следвам принципа да купувам, по възможност (финансова най-вече) от марка, която е специализирана в дадения продукт. Рока и Идеал Стандарт са специализирани в керамиката, по-точно тоалетни чинии и мивки. Грое и Хансгрое, примерно, са специализирани в арматурата - батерии, душове и т.н.
Точно тук ми е колебанието и драмата. От вградените структури бих искал да сложа примерно Грое или доказан бранд в тази сфера, за да не се налага да разбивам плочки заради бъдещ теч. Ако питаш майстора ми - Грое, Грое, Гро... и е някаква голяма чуденка как да стане Simple Smile

# 325
Ако държите на Grohe, звъните на телефона им и ги питате техните структури (уточнявате модел!) с кои конкретно марки и модели Rimless чинии препоръчват да се комбинират, като ги молите да Ви пратят и на имейл списъка.

Аз съм имала проблем с кофти чиния, но не и структура, при марки различни от Grohe. Ползват Schell от 5 г в наш имот и проблем не е имало. За новото жилище имаме пак 3 структури Schell монтирани. В друг апартамент сложихме Roca структури и чинии. Чиниите НЕ ги препоръчвам, защото се почистваха ужасно трудно спрямо други чинии с ръб (модел Nexo с ръб). Grohe имаме също монтирана в друг имот комбинирана с турска чиния, но там е последен етаж (налягането не е така силно)  и тоалетната чиния е с ръб.

Защо не огледате и алтернативи? Geberit и Schell не са никак лоши, не виждам с какво отстъпват на Grohe.

# 326
Geberit за мен са върхът, по-добри и от Грое.

# 327
  • Варна
Някой знае ли от къде могат да се закупят гофрирани стоманизирани меки връзки за свързване на бойлер? Навсякъде удрям на камък.
Не искам да слагам от обикновените меки връзки.

# 328
И аз исках такива, след като четох тук, но не ми се получи. Попитах в 2-3 магазина, не бяха чували, казах на майстора и той ме гледаше като паднал от Марс и се отказах.
Ако някой даде линк, ще е полезно.

# 329
  • Варна
Аз поръчах от един сайт,където два дни ме държаха в неведение дали изобщо ще ми изпълнят поръчката.Е в крайна сметка не я изпълниха,нямали били налични и не се знае дали ще имат.

https://dklux.com/sistemi-za-bitovo-vodosnabdqvane-i-filtyrni-si … -nerajdaema-tryba

Общи условия

Активация на акаунт