Банята - тема 39

• 54 257
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Някой знае ли от къде могат да се закупят гофрирани стоманизирани меки връзки за свързване на бойлер? Навсякъде удрям на камък.
Не искам да слагам от обикновените меки връзки.

Да се похваля,че най-накрая намерих такива иноксови гъвкави връзки.Съвсем случайно днес ги отрих в Home-Max,а се бях запътил да купувам от белите тръби за парно и фитингите към тях.Бяха ги получили буквално преди часове.Та, някой ако търси https://www.home-max.bg/banya/sanitariya/vik-instalaciya/instala … a/guvkavi-vruzki/

# 376
  • sofia
Моля, препоръчайте ми плочкаджия, който да е в час с новите технологии. Харесвам големи плочки и знам, че поставянето им изисква определена квалификация, така че ще съм благодарна да ми пишете на лично, ако не е удобно в темата

# 377
Здравейте, някой назад беше писал за Грое и шоурума им, но сега не намирам. Интересува ме къде мога да видя повече изложени смесители, в случая ме интересуват за кухня, но пиша тук, тъй като в тази група четох нещо за шоурум-а им. На няколко места погледнах, но всъщност, изложените смесители са твърде малко, а пък аз искам "ръка да пипне" Simple Smile. Благодаря предварително.

# 378
На "Солунска" срещу градинката имат, точно до площад "Славейков" и Декатлон.
Не мога да преценя дали са много или малко изложените артикули, обаче.

# 379
Да попитам,когато се сложи параван не би ли трябвало да е залепен за пода.Тоест тази сребърната лайсна,която е към пода не би ли трябвало да не пропусна вода.Като цяло имаме сифон и извън паравана,но си мислех,че трябва да е залепено така,че да не се мокри и останалата част от банята.Работата ли не е свършена както трябва или така е нормално.Не ,че не мога да го коригирам,но искам да знам как е при вас

# 380
Параванът би трябвало да се изолира, така че да не излиза никаква вода
Инъче, и проста завеса би вършила същата работа

# 381
Нашата лайсна на паравана на пода не е залепена, а направо си пробиха и я захранаха много стабилно. Все пак държи цялото стъкло, трябва да е здраво. Не пропуска вода.

# 382
Да се включа и аз вече с изцяло готовата ни баня. .      .

# 383
  • Варна
Линейния сифон защо е така по средата? Има ли още един в душ зоната

# 384
На мястото на този сифон бяха 2 отделни и преценихме ,че с един ще стои по-красиво. Той е дълъг 60см. Не си личи на снимката, но около 40см. влизат в душ зоната, а и тя е направена така ,че водата влиза в него без проблем и изобщо не отива към тоалетната.

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 17:23 от Tytti

# 385
Много хитра идея ми се вижда!

# 386
Здравейте!
Бихте ли показали снимки на вашите статични паравани? Интересувам се от такива, под които няма праг. Майсторът твърди, че трябва да сложим праг от технически камък, но на мен ми се струва, че ще е грозно.

# 387
Ами на снимките по -горе съм показала как стои камъка, но вече Вие си преценяте.

# 388
Здравейте!
Бихте ли показали снимки на вашите статични паравани? Интересувам се от такива, под които няма праг. Майсторът твърди, че трябва да сложим праг от технически камък, но на мен ми се струва, че ще е грозно.

Аз съм с праг по две причини:
- Точно най-долу стъклото се цапа много и се мие трудно. Прагът вдига 5 см и облекчава поддръжката.
- Ако има лека неравност под прага може да се замаже с фугин, но под алуминиевия профил си личи много повече.
Иначе ако имаш разни чупки в пода заради наклоните без праг изобщо не може, и тогава прагът се слага преди плочките.

# 389
  • софия
Здравейте!
За да няма праг е добре да има разлика в нивата на зоните. Душ зоната е по-ниско. При нас е така и няма проблем, но това са два наклона в банята и не всеки майстор може да го направи.
Може би може и без това, без разлика, не знам.
На мен с праг ми е грозно.

Общи условия

Активация на акаунт