Банята - тема 39

• 54 268
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Трябваше да отделя последните изречения с абзац,защото не касаеха твоето мнение,Мандаринка,а предходно.
А,такъв таван се слага ,ако искате да имате изолация и  там минават някакви инсталации.При нас са въздуховоди на централната вентилация.

# 361
  • софия
Защито това е лично възприятие, на което имам право и изрично съм написала. За мен е грозно. Всеки има лични предпочитания и не мога да разбера за какво скачате щом на вас ви харесва. Не съм написала да не го правите, нито по някакъв начин съм окачествила този, който ги харесва, какъв е.
Вероятно за вас има неща, които са грозни, но на мен ми харесват. И какво от това? Та чак и обяснения ще ми търсите. Знам, че някои се изживяват като последна инстанция по всякакви въпроси, което изобщо не означава, че трябва да се съобразявам с тяхното мнение. Особено, когато дори не е търсено.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 16:59 от zvаnchе

# 362
Таван Армстронг/растерен таван, за който говори Flash или модерните напоследък ПВЦ панели, с които правят освен стени и тавани в баня, аз не ги харесвам ама хич, обаче хората им се радват. Освен да кажа им кажа: "Честито", друго няма какво да коментирам.

# 363
Защито това е лично възприятие, на което имам право и изрично съм написала. За мен е грозно. Всеки има лични предпочитания и не мога да разбера за какво скачате щом на вас ви харесва. Не съм написала да не го правите, нито по някакъв начин съм окачествила този, който ги харесва, какъв е.
Вероятно за вас има неща, които са грозни, но на мен ми харесват. И какво от това? Та чак и обяснения ще ми търсите. Знам, че някои се изживяват като последна инстанция по всякакви въпроси, което изобщо не означава, че трябва да се съобразявам с тяхното мнение. Особено, когато дори не е търсено.

Ихааааа, ти раздаде присъдите (че нещо е отврат), а сега други се били изживявали като последна инстанция... Попитах те, защото не видях никаква логика - гипсовият окачен таван не се различава по нищо от обикновения, но дава много възможности. Очаквах да дадеш някакъв аргумент, защото визуално разлика няма. И ми беше чудно какво може да му е отврат, като естетически си е същият.

И, боже, колко лесно се засягат някои хора, от един прост въпрос???

# 364
  • софия
... Окачените са отврат за мен.
...
Не съм в детската градина, за да се засягам. Присъдите и оценките ги раздаваш ти.
И не съм длъжна да влизам в обястителен режим. Особено с потребители като теб. До сега съм се въздържала и смятам да продължа така.

# 365
  • Велики Преслав
Ама не мога да разбера нещо. Тука не говорим за качество и издръжливост, а за лично предпочитание. Защо се дразните така от чуждите вкусове взаимно. То като един друг потребител в други теми, дето така много се дразни от вкуса на другите хора.
Стига вече!
Аз имам от всички видове.
Квадратни, като дълги плоскости и гипсокартон. И трите са ми хубави. Може би първия по-не ми допада.

# 366
  • Варна
Моля ви, не си разваляйте настроението...
Колкото хора, толкова и вкусове.
Ми че кой в днешно време ползва вар...ми ето кой, аз.Stuck Out Tongue Winking Eye Така си го купих, така си го поддържам в баня, тоалетна и перално. И на камината белосвам.Simple Smile)
Аз наистина не харесвам шарении по тавана, крушчици, светлинки... ама хората си ги харесват и е хубаво, щом им доставят хубави емоции.
За тавана попитах освен от естетична гледна точка и заради височината при нас. Щото живеем в панелно жилище и поне тук при нас, клетките на мокрите помещения са с доста повдигнат под, направо си е стъпало все едно, не знам дали сте виждали. Сега в момента не мога да кажа колко е височината, но си е по-малко от тази на стаите. Та и от тази гледна точка всяка конструкция или намаляване на височината си е нежелателна.

# 367
  • Велики Преслав
На село, някои стаи ги поддържам ретро та и аз ползвам вар. Но украсявам малко.
Социализма си се запази там 🙂.
В банята не е защото е догоре с плочки.

# 368
  • Пловдив
И аз вече избягвам да влизам в обяснителни словоизлияния,особено когато опира до лични предпочитания.Просто ми бе странно,когато двата тавана-измазан и гипскартонен изглеждат абсолютно еднакво ,с по едно централно осветително тяло и ако аз не кажа на някой,че са различни,защо единият ще е отвратителен.Просто ми липсваше малко конкретика в случая за растерни ли се касае ,за лунички ли,за странични лед ленти ли,защото това е нещо различно от просто "окачен таван".

# 369
Варосването си е супер от гледна точка на хигиената - няма конденз, няма плесен.
За съвременните жилища трудно се поддържа, а и естетически е ограничено до бялото като цвят. Има варови мазилки, с цветове и различни техники на нанасяне, ама са си сума.

Щом не искате да снижавате тавана и да вграждате/скривате някакви инсталации, шпакловане, за да е гладко, и латекс за баня (Бенджамин Мур, Дулукс и Краун Пейнтс, сигурно има и от други марки, но все да е за баня, а не обикновен) и си решавате проблема. Фугите (разстоянието) между последния ред плочки и тавана можете да прикриете с корнизи.

# 370
Някой може ли да сподели актуални впечатления от Баня мечта. Само там намирам долен шкаф с размерите, които ми трябват. Някой ползвал ли е и услугите им за мебели/плот за баня по поръчка?

# 371
Доволна съм много от Баня Мечта, но отпреди година. Сега не знам как са.
Вар харесвам и аз, но не намерих кой да ми го направи така, че да мога да си варосвам после на воля. Не щат. Гипсокартона ги блазни.

# 372
  • София
+1 положителен отзив за Баня Мечта от миналата година (магазина на "Тодор Александров"). Почти всичко необходимо купих оттам. При доставката бусът мина през една дупка пред блока и яко се разтресе, човекът сам отвори абсолютно всички кашони (а бяха над 50), за да ги провери, и още на следващия ден ми докара нови два кашона за замяна на двата, в които откри счупени плочки. Като се наложи да докупувам едно кашонче гранитогрес за хола, специално ми издириха от същата партида, при това беше тяхна идея, аз нямаше да се сетя.
Колкото до тавана, ние сме с цял окачен от гипсокартон, боядисан с Бенджамин Мур. Няма никаква визуална разлика с обикновен таван, освен че е идеално равен, с вградени LED ленти. Прикри разни кабеляци и тръби и отне 4 см от височината - разликата между горния ред плочки в душ зоната и тавана. Таваните на пити и аз не ги харесвам, но срещу целия окачен таван не намирам минуси.

# 373
  • близо под тепетата
Здравейте
Може ли да ми дадете препоръка какво може да се сложи на стените до мивката, за да не се мокрят? С мазилка са, а ММ предлага да налепим плочки, но на мен не ми допада особено като идея (повече клоня към прозрачно стъкло). За други варианти не се сещам. Прилагам снимка

Скрит текст:

# 374
  • Sofia
Окачения таван си има изцяло функционална причина да съществува и няма нищо общо с дизайна. Можеш да направиш окачения таван да изглежда абсолютно еднакво на обикновения и да не е възможно да различиш единия от другия. Съответно няма как окачения таван да е ужасен. Обаче това, което можеш да направиш с окачен таван няма как да направиш с простия тип.

Ако единия е ужасен, то вероятно е заради някаква функционалност. При мен няма как да прекарам вентилацията без окачен таван. Кабелите биха могли да се вкопаят в замазката, но е трудно за инсталация и подмяна. Адаптърите и транформаторите за ниско напрежение пък съвсем няма къде да се сложат.

Друг голям плюс е ако искате да сложите "rainshower", така че водата да пада от "тавана".

Единствения минус е, че намаляват височината, което за апартамент с малка височина може да е "грозно".

Общи условия

Активация на акаунт