Банята - тема 39

• 54 251
  • 747
  •   1
Отговори
# 390

Не зависи ли много и от цвета на банята.Ако е бяла или има много бели детайли сигурно и с праг ще е хубаво.Смятам,че всичко зависи от банята.

# 391
Ако наклонът е към душ-зоната, аз харесвам "висящи" паравани, т.е. да не са до земята. Пръскането е отгоре, дори и да мине малко вода под паравана, тя ще се оттече към душ-зоната. Така може да се избегне фугирането и праговете, които и аз не харесвам - нито естетически, нито практически.

# 392
  • sofia
Ако наклонът е към душ-зоната, аз харесвам "висящи" паравани, т.е. да не са до земята. Пръскането е отгоре, дори и да мине малко вода под паравана, тя ще се оттече към душ-зоната. Така може да се избегне фугирането и праговете, които и аз не харесвам - нито естетически, нито практически.
Мандаринка, моля те за снимка на този тип

# 393
Затрудняваш ме малко, защото нямам навика да свалям и пазя снимки. Една съфорумка, която вече не пише в темата, си беше направила такава баня (тюркоаз и дърво), като сифонът беше точно по средата на стъклото (на границата на душ-зоната и останалата част). Беше споделила, че доста е спорила с майстора, но е успяла да надделее Laughing.

Ето на този линк - параванът се държи на долни държачи и има сигурно около сантиметър разстояние между стъклото и пода. Изисква, разбира се, перфектна работа на плочкаджията за наклона.
https://www.maxfitting.eu/products/view/1067/177

# 394
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Здравейте момичета,вие сте сила и във вас ми е надеждата.На тоалетната дъска има жълти следи от засъхнал препатат.Не мога по никакъв начин да ги премахна.Може ли да ме посаветвате какво да направя за да ги изчистя?

# 395
  • Велики Преслав
Ако пластмасата е химически изгоряла (както ми изглежда) оправията е само нова.

# 396
Бих пробвала да я почистя с магическа гъба и ако не даде резултат ще си купя нова седалка.

# 397
# 398
  • Варна
Някой знае ли от къде могат да се закупят гофрирани стоманизирани меки връзки за свързване на бойлер? Навсякъде удрям на камък.
Не искам да слагам от обикновените меки връзки.

Да се похваля,че най-накрая намерих такива иноксови гъвкави връзки.Съвсем случайно днес ги отрих в Home-Max,а се бях запътил да купувам от белите тръби за парно и фитингите към тях.Бяха ги получили буквално преди часове.Та, някой ако търси https://www.home-max.bg/banya/sanitariya/vik-instalaciya/instala … a/guvkavi-vruzki/

Такааа,както се похвалих предния път,сега ще се оплача Simple Smile Оказа се,че въпросните тръби са крайно неподходящи за свързване с бойлер,а и по пътя на логика за доста други неща свързани с ВиК и високо налягане. След свързване на бойлера и пускане на водата за да напълни бойлера,въпросните гъвкави връзки започнаха да свирят толкова силно,че се чуваха два етажа по-надолу.Буквално не се стоеше от писклив звук.
Както е ясно,самите връзки са оребрени от вътрешната страна,и в комбинация с високото налягане на водата се образува страшна симфония.
На всичкото отгоре едната протече от фитинга 1 мин. след свързването.Та вече са в коша и съм се снабдил с Pex-Al-Pex тръби,пружина за огъване,калибратор и фитинги за монтаж.
Ако на някой му е интересно как става,тук е обяснено .Материалите излизат около 20-25 лв.

https://napravisam.net/?p=4890

# 399
  • Велики Преслав
Абе в мене ли е проблема. Цял живот, не ми е протичала мека връзка, нито ми се е пукала Joy голям съм късметлия.
Сега с новите тръби как е?

# 400
Мъж с пушка, имам една баня с тези белите тръби, както и всичките ми сменени радиатори са с тях. Банята е правена преди 10 години поне, вече не помня. Не е нова технология, само това искам да кажа.

# 401
  • Варна
Това в каква връзка го казваш? Къде казах,че е нова технология? Rolling Eyes

# 402
Защото сподели как се връзват тези тръби. Всеки малко от малко сръчен мъж би трябвало да може да го направи.
От домашен майстор знам, че фитингите за тях са по-скъпи от тези, които се лепят. Но и аз съм гледала по строителните магазини тези фитинги, не са бог знае колко по-скъпи. Особено като имаш минимално количество връзки.
Ценното за мен беше това, че явно тези гофрирани меки връзки, които търсеше, не стават за бойлер.

# 403
# 404
  • Варна
4 фитинга с един метър тръба ми излезе 13.20 лв.Иноксовите връзки струваха 22 лв.
Според мен не само за бойлер не стават.Навсякъде където има високо налягане на водата можеби ще свири така.Нека някой, който ползва такива гъвкави връзки да сподели дали има шум.

Общи условия

Активация на акаунт