Банята - тема 39

• 54 152
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
А може ли да споделиш цената - от любопитство само. В tile-expert ги намерих за около 45 евро квадрата, но без доставката, а тя ще е доста.
Аз често надниквам в този сайт за новости от изложенията, плочки на отделни производители, идеи по принцип, ориентир за цените на дадена серия...Не всички производители продават чрез този сайт, обаче, някои категорично забраняват. Laughing

# 556
Срещате ли сте някъде изгодни смесители (и качествени) за стенно вграждане? По някакви причина намирам само такива за 1000+, а ми трябват поне 2.

# 557
  • sofia
Срещате ли сте някъде изгодни смесители (и качествени) за стенно вграждане? По някакви причина намирам само такива за 1000+, а ми трябват поне 2.
Ние взехме скоро от Топ груп на доста добра цена, италиански.

# 558
O, благодаря. Даже виждам и промоции имат. Аз гледах на Грое последно, а при тях даже елементът за вграждане е отделно.

# 559
  • София
Препоръчайте ми осветление за таван за баня 4 квадрата. Според майстора, вече се слагали предимно лед плафони, а не лунички, но като гледам сайтовете нещо не мога да се ориентирам кои са добри. Само знам, че искам топла към неутрална светлина, а не бяла.

# 560
Майсторът ни препоръча такъв модел, не ги взехме от Практикер, но мисля че и там ги имаше изложени, да се види кк светят:
Имаше топла, студена и неутрална светлина.

# 561
  • Sofia
Тези за вграждане са чувствително по-скъпи, като производителите играят картата - "ако се повреди ще има сериозно къртене на плочки за една елементарна повреда" и разчитат, че ще купите от доказала се марка.

От разговори с майстори, най-често си препоръчват немското. Друг пък дори заяви, че не слага нищо различно от Grohe и Geberit, защото като се спука турското или китайското след половин-една година го викат него "заради некачествен ремонт". Така, че помислете дали това, което ще купите няма да е змия в торба.

Много е изкушаващо да вземеш нещо евтинко, което като дизайн изглежда същото като марковите, но после е неприятно. Поне предвидете като резерва повечко плочки от тези които ще сложите пред вградения душ/смесител, в случай на нужда от ремонт.

# 562
За мивка или за душ?

Ако е за мивка:
След като изчислите колко трябва да е дълъг чучурът, тогава търсите смесител за вграждане. Има на Roca на прилични цени, но чучурите не са от най-дългите, за нашите бани не станаха.

Ако е за душ:
и искате да купите от Б-я, а не от чужбина
Roca 369 лв
https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … a-(27)-20024.html
Grohe 519 лв
https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … e-(56)-19589.html

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 09:14 от drago_2008

# 563
  • Sofia
Или вземете цял комплект, който включва всичко, вместо да събирате части. Grohe и Hansgrohe имат такива, предполагам, че и другите марки имат цели сетове.

Ето два варианта под 1000лв:

GROHE Eurosmart Cosmopolitan | Flush-Mounted Shower System with  … Chrome | 25219001

GROHE 34729000 shower system flush with squared design, Tempesta 210
Втория е по-скъп защото е с термосмесител (задавате температура)

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 02:14 от julian

# 564
За душ вече съм взела за вграждане на грое, с термостат, уж хубава серия.

За мивка се чудех сега, но снощи като подметнах на мъжа ми и той ми попари желанията, че най-вероятно няма да имаме необходимата дълбочина в стената.

# 565
Здравейте, знаете ли от къде може да се закупи широкоформатен гранитогрес в София на прилична цена? Големи размери, над 2 м. дължина?

# 566
В Баня стил на Черни връх имаха на прилична цена, разбирайте под 80 лв/кв.м.  В Топ груп също имаха, но цените бяха по-високи.

# 567
  • София
Майсторът ни препоръча такъв модел, не ги взехме от Практикер, но мисля че и там ги имаше изложени, да се види кк светят:
Колко от тези сложихте и на каква площ? Доколкото мога да преценя, за 4 квадрата две би трябвало да са достатъчни.

# 568
  • София-Младост
Да препоръчате вентилатор за баня?
Имам впечатление само от този
https://deplan.bg/c/aspiratori-absorbatori-64/ventilator-za-bany … lent-100-cz-33214

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 13:30 от Ала-Бала

# 569
След разговор със съпружеското тяло стигнахме до консенсус и наистина ще поръчаме от клинкерните плочки, бели. Съчетанието ще е с този гранитогрес от Баня Стил https://baniastil.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B … 8-nikea-8091.html
Ще се радвам, ако някой се включи с опит. Надявам се да са качествени и не много цветни. Пише, че не се знае каква шарка ще се падне във всеки кашон. Към  хората с повече опит, ширината на помещението е 160 см, дълбочина 180 см. Как би било по-практично да се разположат тоалетната и душ кабината - на една сте едни до други или е по-добре душ кабината да е на отделна стена? Помещението го позволява. Просто не мога да си го представя, ако да кажем душ кабината е до вратата, която ще се отваря навън. Какъв вариант за отделяне на мокрото помещение е подходящ, не би се иска да е затворена отвсякъде със стъкла. Ако пък душът и тоалетната са на една стена, директно срещу вратата, то се притеснявам, че няма да има възможност за голямо разстояние между тях. Надявам се успях да обясна терзанията ми...

Общи условия

Активация на акаунт