Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 41 875
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
На мен понеже непредвидено ми изтекоха водите директно си взех целия багаж с мен😀Малка раница за реанимацията и куфар с колела.Имаше един коментар от някаква намусена леля, че не било багажно кабинета и, но откровенно казано ми влезе в едното ухо и излезе през другото.По стечение на обстоятелствата си мъкнах и големия куфар в реанимацията.Не е било болка за умиране.Стоя ми до леглото.На сутринта при секцио те качват с количка до стаята и санитарката ти носи и багажа.Като си тръгвах пък вече бях с куфара плюс още една чанта донесена в последствие.Нищо не са ми казали.И двете бяха на колелца, че ми е жал за горките санитарки, които мъкнат като магарета....Помпи, стерилизатори и тн може съвсем спокойно да се донесат след раждането.
А за реанимация си пригответе и бельо и превръзки за раздвижването, защото аз не се сетих и трябваше сестрата да рови в куфара ми да ги търси.

# 121
Аз мисля всичко да взема за да може после да не се чудя къде да ги слагам Simple Smile и да се окаже че излизам с малък куфар и 300 чанти.

# 122
Имаше много момичета с големи куфари. На който с каквото му е удобно. Най-добре е куфар с колелца за да е лесен за местене.
Аз бях с куфар среден размер и ако ми трябваше нещо, мъжът ми го носеше.

# 123
  • София
Здравейте на всички! Flowers Hibiscus
Изчетох предишните теми, и много ми помогнаха коментарите, но искам да попитам, защото една позната ми спомена, че в Шейново извършвали външно верзио на бебе от седалищно в главично предлежание. Имате ли повече информация, или имате ли идея как да разбера? People Angel
Решила съм да раждам в Шейново, като ми се иска да е само с избор на акушерка. Колебая се между Имир и Жени К. Проблемът е, че съм вече в 34г.с., а бебето продължава да е седалищно. Знам от приятелки в чужбина, на които са им правили такава процедура за верзиото, но малко ме е шубе да пътувам до Варна (техния Майчин дом) за процедурата. Ако има как да се направи в София, без значение в коя болница, би било супер.
Държа да родя естествено и знам, че мога, защото имам прекрасен син, който родих напълно естествено и без каквато и да е упойка. (За мен секциото е като за пианист, доброволно да си счупи ръцете. Оперна певица съм и при пеене активно се използва именно тази част на корема за контрол. Не искам да захвърля професията, която толкова много обичам, при положение, че има процедура като верзиото, която трае между 5 и 10 минути. Е, ако ситуацията е застрашаваща за мен или за бебето, няма да се замисля, но със сигурност не бих си причинила секцио доброволно, ако мога да го избегна)
Много ви благодаря предварително за отделеното време и отговорите Flowers Tulip

# 124
Изчетох предишните теми, и много ми помогнаха коментарите, но искам да попитам, защото една позната ми спомена, че в Шейново извършвали външно верзио на бебе от седалищно в главично предлежание. Имате ли повече информация, или имате ли идея как да разбера? People Angel
Решила съм да раждам в Шейново, като ми се иска да е само с избор на акушерка. Колебая се между Имир и Жени К. Проблемът е, че съм вече в 34г.с., а бебето продължава да е седалищно. Знам от приятелки в чужбина, на които са им правили такава процедура за верзиото, но малко ме е шубе да пътувам до Варна (техния Майчин дом) за процедурата. Ако има как да се направи в София, без значение в коя болница, би било супер.
Държа да родя естествено и знам, че мога, защото имам прекрасен син, който родих напълно естествено и без каквато и да е упойка. (За мен секциото е като за пианист, доброволно да си счупи ръцете. Оперна певица съм и при пеене активно се използва именно тази част на корема за контрол. Не искам да захвърля професията, която толкова много обичам, при положение, че има процедура като верзиото, която трае между 5 и 10 минути. Е, ако ситуацията е застрашаваща за мен или за бебето, няма да се замисля, но със сигурност не бих си причинила секцио доброволно, ако мога да го избегна)

За Шейново със сигурност знам,че др Вецев я прави тази процедура,защото веднъж ми разказва за негова пациентка.

# 125
  • София
Супер, а спомняш ли си нещо повече като информация? Ще съм безкрайно благодарна. Flowers Cherry Blossom

За Шейново със сигурност знам,че др Вецев я прави тази процедура,защото веднъж ми разказва за негова пациентка.

# 126
Понеже имам сряствяния и плацентата е закрепена към едно от тях,още в началото доктора ми каза,че ще съм секцио.Да де,ама с напредване на бременността ми каза,че няма причина да не пробвам нормално и се заговори хме,че дори бебето да се обърне седалищно пак ще се пробваме на нормално.Каза,че преди няколко дни негова пациентка отишла да ражда и бебо в последния момент се обърнал седалищно.Каза,че много лесно е обърнал бебето и жената е родила нормално.Не съм разпитвала как става обаче

# 127
  • София
Това, че прави обръщане е супер. Tada

А за срастването, вярно, зависи колко е сериозно, но не се плаши. Щом докторът казва, че няма пречки, значи всичко е наред.
Аз също имам срастването между матка, коремна стена и черва, което оперираха 2010, но не успяха да възстановят на 100, а на 80%. Въпреки това 2013 родих нормално без проблем. Вярвай в себе си People Baby

Понеже имам сряствяния и плацентата е закрепена към едно от тях,още в началото доктора ми каза,че ще съм секцио.Да де,ама с напредване на бременността ми каза,че няма причина да не пробвам нормално и се заговори хме,че дори бебето да се обърне седалищно пак ще се пробваме на нормално.Каза,че преди няколко дни негова пациентка отишла да ражда и бебо в последния момент се обърнал седалищно.Каза,че много лесно е обърнал бебето и жената е родила нормално.Не съм разпитвала как става обаче

# 128
Тези сраствания с ултразвук ли се виждат? Как се установяват?

# 129
  • София/Севлиево
Докато аз бях в Шейново доктор Велев направи тази процедура на едно момиче около седмица преди термина ѝ и я оставиха да роди естествено,когато бебето реши да тръгне.

# 130
Тези сраствания с ултразвук ли се виждат? Как се установяват?

Ако някой отговори за срастванията как се установяват, ще се радвам, но междувременно още един въпрос. Носите ли в Шейново козметика за бебето някаква или няма нужда?

# 131
понеже имам 2 хистероскопиии констатирам за срастванията , 90% от хората раждали или имали аборти имат сраствания.виждат се най добре само и единственно след хистероскопия с цел оглед или след цветна снимка, с ултразвук може да ги види някой с уникално топ апарат , такива почти няма в БГ.

# 132
При мен се виждат само при бременност.Доктора каза,че се виждат само при хистероскопия.С дъщеря ми имах и се наложи секцио,защото бяха много кръвоснабдени,даже тогава в Шейново искаха да направят аборт-нямало да изкарам бременността.Сега доста изтъняха и няма кръв по тях,та е една идея по-добре.Подозирам,че се получиха след спонтанния аборт между първото и второто раждане.Сега ако се стигне до секцио ще ги махнат пак,ако е нормално ще си седят-аз четвърто дете не мисля да раждам Simple Smile

# 133
Не мислила тя 😂Ще те чакам в следващата група 😂за моето второ 😂😂😂
Иначе да при бременност може да се види на ултразвук но само защото матката пораства, реално е кофти да ги има точно защото пречат на кръвоснабдяването.

# 134
Бочинка,не с лошо де Simple Smile
То верно,че най-хубавото нещо са децата,ама 4 🤣🤣🤣 с един батко пубер,една кака лъвица,сега това бебе се очертава скорпион...аз не само ще побелея,ами на санаториум на 4ти километър ще трябва да ходя 🤣

Скоро четох един виц:
Отива жена при психиатър,настанява се удобно на диваче и той я пита.
Кажете сега,госпожа,какъв ви е проблемът?
А тя-ааа аз проблеми нямам.Майка съм на 3 деца и дойдох да си почина малко 🤣

Общи условия

Активация на акаунт