Раждане във II САГБАЛ Шейново (4 тема)

• 41 950
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
по принцип в другия свят клизма не правят нито при секцио нито при нормално раждане, тези раствори дразнят червата . Като кажа че Вецев не прави клизма не вищирам буквалния смисл Simple Smile визирам че казва на жените да я отказват . Разбрах се с него да направя микроклизми които са доста по деликатни от този солен раствор .За това питах за клизмата.
Иначе доктормте тия работи ги виждат постоянно Simple Smile

# 211
  • София
отивай без час , защо ти е час Simple Smile
Защото Вецев каза че трябва да се запише час (не съм питала дали може без) а за ултра звук незнам дали е нужно.......

# 212
може без час щом си притеснена Simple Smile просто ще си изчакаш там на опашката, отиваш обесняваш и тва е ; и ултразвук ще ти направят просто ще си платиш .

# 213
Час се записва за 8 кабинет. За 15 отивате и чакате. Там имат само един апарат. В другия има мисля 3, може и да са 2. В 15 кабинет могат и да ви прегледат, ако има лекар.
Аз ходих веднъж и беше спешно, защото не усещам бебето. Пред 15 имаше опашка, макар че беше 8.30. Препратих ме в другия и там имаше свободен апарат, но ми се накараха че съм без час. Същия ден приключи със спешно секцио.
Така че, ако имаш притеснения, отиваш и още на регистратурата казваш.

# 214
  • София
може без час щом си притеснена Simple Smile просто ще си изчакаш там на опашката, отиваш обесняваш и тва е ; и ултразвук ще ти направят просто ще си платиш .
Ултра звук без тонове.... Или задължително трябва и на тонове?
Че ще се плаща се знае....

# 215
тонове ще ти пуснат ако има нещо според мен , ако имаш притеснения и ти трябва ултразвук отиваш в спешния кабинет ( малко преувеличаваш притесненията си ) за да не те хокат много и в спешния ще ти направят ултразвук без час, просто изчакваш на опашката, вече там ще преценят ако трябва тонове ще ти пуснат

# 216
Минавам да кажа само че моето бебе е инато и не иска да излиза..... Иначе имам контракции, но без болка
Утре ще звъня в Шейново да запиша час за тонове и ултразвук.... Та дано имат свободни часове за вторник че нещо се изнервям лекичко вече..... Дотогава ви чета и събирам мнения
Здравей Станислава.
Пожелавам ти да имаш спокойно и леко раждане.
Бебето да се роди живо и здраво и много да ви радва..
Ако усетиш нещо нека твоя мъж да те закара във родилното.
Вярвам че всичко ще бъде наред със теб и бебето ...
Успех ти желая.
Стискам палци и пращам целувки на теб и бебенцето.

Моят син го родих във Шейново и сега на 5 ти Ноември прави 1 годинка..
Не съжалявам и за миг че във Шейново го родих
Бях без избор на екип.
Но се радвам че попаднах на добри хора като този екип на др Арабаджиева....

# 217
  • София
тонове ще ти пуснат ако има нещо според мен , ако имаш притеснения и ти трябва ултразвук отиваш в спешния кабинет ( малко преувеличаваш притесненията си ) за да не те хокат много и в спешния ще ти направят ултразвук без час, просто изчакваш на опашката, вече там ще преценят ако трябва тонове ще ти пуснат
На 29 ми беше термина, имам стягания на корема като с всеки изминал ден стават по силни, но днес усещам малко по силно стягане
Иначе бебето си мърда, усещам всяяяяяяко едно малко мърдане, дори най лекото му докосване по стените го усещам +това снощи нещо започна да ме боцка нещо отдолу сякаш тапата се отлепя (така си го обяснявам)
Второ дете ще ми е а сякаш е първо, може би защото знам какво ме очаква и ме е страх от онази нетърпима болка

# 218
отивай и им кажи усещам контракции и тва е да те видят Simple Smile

# 219
  • София
отивай и им кажи усещам контракции и тва е да те видят Simple Smile
Контракции без болки...... Най много да им стане смешно...

# 220
абе не се вдавай в подробности бе , второ дете ти е . Отиваш казваш притеснена съм не се чувствам добре . Плащаш си егати , кажи имам контракции тва е ебаси Simple Smile

# 221
А като стана въпрос за клизми - родилите секцио при Вецев - правиха ли ви? Да не би да слагат подлога в реанимация?? Ох ужас.Наистина, ако ти се доходи до тоалетна в реанимация и е рано за раздвижване? Моля някой да каже

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 17:27 от Alaskata

# 222
А като стана въпрос за клизми - родилите секцио при Вецев - правиха ли ви? Даа не би да слагат подлога в реанимация?? Ох ужас.Наистина, ако ти се доходи до тоалетна в реанимация и е рано за раздвижване? Моля някой да каже
[/quote
Здрасти.
Не съм раждала при др Вецев.
Но когато бях във реанимация негова пациентка 
Беше настанена на другото легло и го видях др Вецев.
Тогава слагаха защото не си раздвижена и няма как да станеш от леглото

# 223
  • София
Не бих се отказала от клизма, казвам го от позицията на раждала жена два пъти и внучка на акушерка.

# 224
В реанимация ви правят тоалет върху подлога, но не ми се вярва след операция на някоя да й се доходи по голяма нужда. Напротив, по често има запек и ако не отидете до 2 дена ви дават хапчета за изхождане. То и за да ядете нормална храна, трябва да сте пуснали газове. Което не е толкова лесно, колкото звучи. 
 И на мен не ми правиха клизма. Мислех че е защото ми беше спешно секциото, но при вас прочетох че е практика при д-р Вецев. Което не е лошо. При първото раждане ми правиха, не е приятно въобще.

Общи условия

Активация на акаунт