На море в Гърция 2021-VII/2022

• 59 470
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Миналата година Септември бяхме 2 седмици на Тасос. Имахме нощувки в Скала Потамия.Никак не е лошо. Е, не е "най-гръцкия" остров, но близостта до България е много голямо предимство. Пътят е лек, фериботчети евтино и разнообразява пътуването.
Островът е зелен, има красиви плажове.
Самото Скала Потамия не е голямо, но достатъчно за вечерни разходки. Има хубави заведения. Плажът е ок.
Има лунапарк с много забавления за деца. Островът е сравнително малък и позволява, без дълги пътувания да се обикаля. Ние всеки ден бяхме на различен плаж. Някои от вечерите ходихме и до 2,3 планински градчета. Ако сте фенове на планинските преходи, има страхотни маршрути. Климата е по носим. Септември даже беше хладно вечер.

Всъщност, тук от форума ми помогнаха да избера мястото на отсядане на острова. Защото не бях много запозната със Северна Гърция. Но този път трябваше да е близка дестинация.

# 496
  • София
Параход, благодаря за хубавата оценка Hug По принцип не ме бива много в писането, но този път получих вдъхновение.
Онази вечер разглеждах нашите снимки от Тасос - наистина мил спомен, децата бяха още малки, а ние млади... На Гьола ходихме в един пороен дъжд, и то вървяхме доста пеша, че колата е ниска, станахме вир вода (само от дъжда, вътре не сме влизали) и после на връщане, включихме парното в колата на макс, за да се стоплим. Синът ми, тогава на 10 години каза, че било като Сървайвър Grinning

# 497
Онази вечер разглеждах нашите снимки от Тасос - наистина мил спомен, децата бяха още малки, а ние млади... На Гьола ходихме в един пороен дъжд, и то вървяхме доста пеша, че колата е ниска, станахме вир вода (само от дъжда, вътре не сме влизали) и после на връщане, включихме парното в колата на макс, за да се стоплим. Синът ми, тогава на 10 години каза, че било като Сървайвър Grinning
Това са спомените, които топлят Simple Smile
Аз чак преди 3 г. видях, че строят път надолу към Гьола, дори не сме си помисляли да не оставяме колата на главния път.

# 498
Здравейте! Надяваме се да посетим Кефалония това лято, но все още ми е трудно да преценя как да разпределя нощувките и имам нужда от съвети.
Идеята е да сме за 10 нощувки и да ги разделим на 2 места по 5 нощувки. Искаме да посетим поне Фискардо, Асос, Мелисани, Антисамос, Миртос, Агиос Кириаки, Петани, Фтери, Аргостоли и Кси. Ще се радвам на съвети и за други плажове, които си заслужават, като уточнявам, че не държа да са дълги, а да са живописни (онагледявам с пример - за мен живописен плаж е Агиос Спиридон в Палеокастрица (като пейзаж, а не като посещаемост Joy), а не Исос и Санта Барбара).
Имайки предвид изброените места, се ориентирах да търся нощувки в Агиа Ефимия или Сами, както и в Ликсури или Аргостоли. Считате ли, че оттам ще ни е удобно да пътуваме до изброените места, без да губим прекалено много време в път? Има ли други по-подходящи отправни точки? Търсим градчета/селца, които освен да са удобни за пътуване, но и да са оживени, за да можем сутрин да си вземаме закуска от някоя пекарна, вечер да се разхождаме и да вечеряме, без да се налага да ползваме колата, да има избор от заведения, евентуално да има и някакви забавления за деца. В този ред на мисли - има ли селца във вътрешността, които да отговарят на изискванията или там е "пущиняк"? Може ли инфо и за мащабите на Ликсури, тъй като намерих 2-3 места, които са в края му, но не знам колко е голямо и дали ще ни е удобно да ходим пеша до центъра. А селцата около Аргостоли как са - имам предвид района от Свороната и на запад към Аргостоли - уредени ли са, шумно ли е заради летището? Намерих няколко добри оферти за Порос, но ми се струва, че няма да е добра отправна точка за посещение на местата от списъка.

# 499
С тези предпочитания според мен добре си се ориентирала. Няма голям смисъл да ходите на юг, освен един ден ей така информативно. Свороната е туристическо село за англичани, както и Лурдата, Влахата, Каравадос. Плажовете са пясъчни и не са нещо особено. Но пък има хубави места за настаняване там, на хубави цени, така че ти ще си направиш най-добре сметката да ти излезе.

Във вътрешността може да погледнеш Лакитра - близо е до Аргостоли и има инфраструктурата, която търсиш, също и Диварата - селото над Миртос, което се е развило заради близостта си до плажа. Зола е приятно и на добра позиция за пътуване из тази част на острова, но там има само една таверна (добра) и още една (лоша) долу на плажа Агия Кириаки.

Ликсури е голям и оживен град за островните мащаби, но животът се случва около централния площад. Тези, които са в покрайнините на няколко км, всъщност не са достъпни пеша от центъра. Между Аргостоли и Ликсури освен път по шосе, който е доста дълъг, има и ферибот, който върви на всеки час до късно вечерта и струва 2 евро на човек (малко по-скъпо за колата).

Сами и особено Агия Ефимия са добър избор за изследване на северната част. Порос е симпатично градче, но не е удобно от логистична гледна точка.
Освен изброените плажове, има и по-малки и неизвестни около Фискардо, Зола и А. Ефимия, които ще ти харесат - Вути, Фоки, Емблиси, Агия Параскеви. Самото Фискардо е едно нищо, разглежда се за половин час и се правят снимки на шарените къщи.

# 500
  • София
Малко стари снимки от Тасос от мен специално за Kassia
Скрит текст:
Алики и мраморната кариера

Скала Потамия

Голдън бийч

Гьола при дъжд - определено може да се пропусне

Извинявайте, но пропуснах да кача една от любимите ми снимки и редактирам

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 19:39 от миленка_д

# 501
  • тук и там
Убедихте ме.  Пак Тасос гледам в букинг, почти съм избрала.В тази връзка има ли  таверни с хубава храна , ще се храним навън .Препоръчайте ми места за хранене.Hug (Скала Потамия, Криси Амудия).

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 20:25 от Kassia

# 502
  • София
Убедихте ме.  Пак Тасос гледам в букинг, почти съм избрала.В тази връзка има ли  таверни с хубава храна , ще се храним навън .Препоръчайте ми места за хранене.Hug (Скала Панагия, Криси Амудия).

Надявам си искрено, че ще си изкарате добре и няма да ми се сърдиш после. Наистина мисля, че това място най-добре отговаря на критериите, които беше посочила.

# 503
  • тук и там
Доволна ще съм, дори  само да стигна до там. До сега  май три пъти съм правила през годините резервации, и все става нещо и  не заминаваме..

Благодаря  на всички за  съветите и препоръките. Heart

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 21:00 от Kassia

# 504
Ходила съм на Халкидики, на Ситония и вече 4 години ходим на Тасос. До по- далеч не ни се пътува предвид ситуацията. Именно Скала Потамия ни е любима точка. От там обикаляме всички плажове. Заведенията са прекрасни, а кухнята е уникална. Излиза ни по- евтино, отколкото да почиваме в Бг. Имаме любими плажове и такива, на които не стъпваме отново.  Зелено, красиво, прохладно и много важно - близо до БГ.
На този етап не можем да стигнем по- далеч в Гърция.

Иначе следя темата много внимателно и мечтая за бъдещето.

# 505
  • София
Привет от Гърция, утре ще дразня със снимки.

# 506
Привет от Гърция, утре ще дразня със снимки.
Καλό ταξίδι και να περνάς όμορφα! 😉

# 507
Здравейте, опитвам се и аз да измисля лятната ни почивка в Гърция и опирам до вас за съвет. Започнах и аз с Тасос и близки дестинации, но мъжът ми ме застреля, че не му се шофирало и не можело ли със самолет Smirk
Сигурно може, но въпроса ми е дали е възможно въобще да докараме бюджетна почивка със самолет? До колкото се ориентирах, възможни дестинации са Корфу и Крит.
Като другите изисквания са
- Да е сравнително кратък трансфера до мястото за настаняване и да е на плажа
- Плажът да е хубав, пясъчен
Това е май Simple Smile За храната сме също на различни мнения, той си представя All Inclusive, аз не държа.
Ще св радвам на насоки за райони, плажове, конкретно място за настаняване ако сте доволни?

# 508
Здравейте, опитвам се и аз да измисля лятната ни почивка в Гърция и опирам до вас за съвет. Започнах и аз с Тасос и близки дестинации, но мъжът ми ме застреля, че не му се шофирало и не можело ли със самолет Smirk
Сигурно може, но въпроса ми е дали е възможно въобще да докараме бюджетна почивка със самолет? До колкото се ориентирах, възможни дестинации са Корфу и Крит.
Като другите изисквания са
- Да е сравнително кратък трансфера до мястото за настаняване и да е на плажа
- Плажът да е хубав, пясъчен
Това е май Simple Smile За храната сме също на различни мнения, той си представя All Inclusive, аз не държа.
Ще св радвам на насоки за райони, плажове, конкретно място за настаняване ако сте доволни?
На Корфу по-кратки ще са трансферите до селцата от източната страна. Доколкото съм срещала информация, май основно там са хотелите, предлагащи ALL, но плажовете мисля, че не са нещо впечатляващо. Моите наблюдения са съвсем бегли - от минаването ми транзит през някои селца на юг от Керкира, но като цяло плажовете изглеждаха тесни и обикновени.

# 509
На Крит възможностите са повече - и на двете места можете да наемете кола под наем, за малки разстояния сигурно ще се прежали (на Крит по-евтино).
За Корфу - и средната част на западния бряг, където има по-хубави плажове, не е далеч от летището. До Агиос Гордиос например е 14 км.
За АИ не мога да бъда полезна, не е моето изобщо, но и двата острова предлагат много възможности в тази посока.

Иначе извън редовните полети, в предишни години винаги е имало пакети с чартърни полети до Закинтос, понякога и до други острови.

Общи условия

Активация на акаунт