На море в Гърция 2021-VII/2022

• 59 439
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Може би аз с моето предложение не съм много обективна, защото съм от Варна и търсех тишина и спокойствие, което открих точно в Кинира.
 В началото на юни в хотелчето на брега на морето се чуваха само вълните и щурците. Имах чувството, че съм в рая. На Парадайс бяхме само аз и мъжа ми.

# 541
  • София
Не ми се сърдете за предния пост - естествено, че ако има неотстраними причини и цените на нощувките са по джоба, всеки може да почива, когато намери за добре. Не исках да прозвучи заядливо, просто втората половина на юни ми е любимото време за Гърция, защото денят е дълъг, не е супер жега, няма навалици и водата е много чиста (за мен и е достатъчно топла). А цените през юли и август, които често са х2 от юнските, ми се виждат твърде високи, още повече на фона на навалицата и жегата. Затова предпочитам по-дълга почивка през юни и винаги се опитвам да организирам отпуската, така че да стане, което обаче не винаги е възможно и за мен. По отношение на юли и август мисля, че първата десетдневка на юли и последната на август са приемлив компромис. За плановете на МОН да изместят началото на учебната година, искрено се надявам да не се реализират, защото тогава имам рожден ден, който не обичам да прекарвам в София, а и това ми е времето за сбогуване с любимото лято. Освен това съм сигурна, че за съжаление такава реформа няма да доведе до по-качествено образование. 

Kassia, в района на Скала Потамия има доста таверни и ресторанти по крайбрежната алея, не вярвам да останете гладни. Разгледай в Google maps и  Tripadvisor и ще се ориентираш по отзивите. Освен това е приятно за вечерна разходка покрай морето. Лименас не бих избрала за почивка - това си е оживено градче.

# 542
  • СОФИЯ
Във връзка с последните постове имам въпрос. От м.май т.г. освен Райън, Уиз и Гъливер,  има ли  други авиокомпании с директни полети Сф - до островите, изключвам гърците.

# 543
  • София
Българя Еър имат полети до Корфу, Родос и Ираклио.

# 544
  • СОФИЯ
Тц, Б ер за м.май Корфу дава само с прекачване и абсурдни цени. Този превозвач звучи проблемен вече. Нямат много от линиите които поддържаха. Анулират и местят с дни полети, вижда се на сайта на  летище СФ.

# 545
  • Русе
Здравейте! Тази година още не сме решили къде ще почиваме, а друг път до края на януари вече си имахме резервации. Насочили сме се към Пелион или Пелопонес. Пелион ми е горе-долу ясен, но Пелопонес е доста обширен и не мога много да се ориентирам. Ако може да ми дадете някакви насоки за места за настаняване. С дете сме на 5г. Приемам предложения и за други места. Били сме на Тасос, Ситония, Евия, Лефкада и Кефалония.

# 546
  • София
мама САННЯ, аз си взех билети от Aegean Airlines, миналият път всичко беше перфектно. Надявам се и сега да е така. Мислех да пътувам с Уиз, но те спряха София-Санторини малко преди Коледа, въпреки че бяха обявили разписание за лято 2022. Не знам дали в тези времена има компания, която да не променя или отменя полети, всичко е въпрос на късмет.

Редакция: Има директни полети до Корфу с БГ Еър на 20 и 27 май. Цените са приемливи. За да видиш кога са директните, гледай в Дестинации.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 21:09 от миленка_д

# 547
Пелион ми е горе-долу ясен, но Пелопонес е доста обширен и не мога много да се ориентирам. Ако може да ми дадете някакви насоки за места за настаняване. С дете сме на 5г. Приемам предложения и за други места. Били сме на Тасос, Ситония, Евия, Лефкада и Кефалония.
Ако целта е плажна почивка, Финикунда или Елафонисос.
Около Финикунда за посещение и плаж - Пилос, Войдокилия, Метони, Корони, Каламата.
Около Елафонисос - Монемвасия, Павлопетри, плажа на Плитра, пътем може културна програма в Нафплио, Микена, Епидавър.
Пелопонес не може с едно пътуване, дори с две или три, така че за пълноценна почивка трябва да се съсредоточите върху един "пръст".
Умишлено пропускам средния, който за мен е най-як, ама не и за летните жеги и като плажна дестинация.

# 548
  • СОФИЯ
миленка_д, благодаря. Гърците не случайно ги изключвам. Наясно съм къде да гледам в сайтовете на авиокомпаниите които ползвам. За м.май Санторини е директен само Гъливер, засега. За Корфу има варианти, но добрите цени изглежда са при Райън.

# 549
  • София
Гърците не случайно ги изключвам.
Можеш ли да поясниш какво имаш предвид?

# 550
Благодаря ,момичета! За плажовете се ориентирах горе-долу. Но  за останалото -не. Където има хубави плажове, се оказва че няма пък какво да се прави,къде да се разходиш вечерта и да не е еднообразно. Където има повече магазини,  и добри ресторанти-плажът пък не е хубав.Сега Лименас гледам..Явно  все със нещо ще трябва да се направи компромис.. За през деня-можем да ходим с кола наоколо, но вечер искаме да се разхождаме и да вечеряме на добри места с вкусна храна.
Няколко страници терзания и за какво.....?
Вашето място е буквално на един хвърлей от Тасос. Керамоти е вашето място, освен ако не предпочитате тълпите румънци, пред огромното количество наши сънародници. Плажът е огромен и никога не може да се препълни, плитък е поне на 100-150м. навътре/водата е с 2-3 градуса по-топла от на Тасос/, рибките са направо до брега и се виждат в кристалната вода, хубави кръчми, място за разходка и лунапарк за деца. В повечето магазини, хотели таверни говорят български. Разходка до Тасос-40 мин. с ферибота. Не слушайте глупости за много комари- за 7 дни видяхме два. Водата се размътва само ако е валяло предната нощ.

# 551
  • СОФИЯ
Гърците не случайно ги изключвам.
Можеш ли да поясниш какво имаш предвид?
Да естествено. Не съм удовлетворена от обслужване и цени. Средностатистически не е ОК.

# 552
Керамоти е супер убито място. На потребителката, която пита, е възможно и да й хареса - на някои им харесва, дори познавам хора, които ходят там всяко лято от 10+ години. Това не го прави по-красиво или интересно. Аз лично и от плажа не съм очарована, единственото му предимство е, че е голям.

# 553
Миленка_д, ние предпочитаме да почиваме от средата до края на юли най-вече заради това, че в този период са годишнината от сватбата ни и моят рожден ден, но и заради работата и по-топлата (надявам се) морска вода. Аз не обичам да се пека, но обожавам да се къпя, затова периоди, в които има по-голям риск да може да правим само слънчеви бани, ги избягвам за по-дълга почивка (може да отида само за дълъг уикенд, но не толкова далече, колкото е Кефалония).

# 554
  • София
Били сме ето тук на Тасос Скала Марион, много доволни бяхме, има и плаж пред самите студиа, бяхме извън активен сезон, има си и таверни в селцето, но Потос и Лименария са с повече таверни определено.

Общи условия

Активация на акаунт