Право на информация относно роднина

• 2 490
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Заглавието на темата може би е подвеждаща, както може и да не е за този раздел, ако трябва админ да я премести. Става въпрос за брат ми. От месец Март тази година прекъснах всякакви взаимоотношения с него, както и комуникация. Днес по една случайност от кварталната клюкарка разбрах, че май е влязъл в затвора. Искам да знам има ли начин да получа информация дали това е така.

# 1
  • София
Не може да нямате общи познати, че и роднини - защо не попиташ тях?

# 2
Беше наркозависим, така, че не му знам "дружките". Евентуално баща ни може да знае, но защо пък не ми е казал досега...

# 3
Може би от полицията.

# 4
  • Далечният изток
И щом не Ви интересува брат Ви по принцип и нямате комуникация, има ли значение дали е в затвора или не?!

# 5
И щом не Ви интересува брат Ви по принцип и нямате комуникация, има ли значение дали е в затвора или не?!

Ако е бил наркозависим и проблемен разбира се, че ще се дистанцира. Такива хора могат само да те потопят, дори и да си им близък роднина. Неспасяеми са. Но това не е основание съвсем да не се интересува какво става с него. Може и да не е в затвора, може да е в беда и е добре, че се опитва все пак нещо да разбере за него.

# 6
Когато познавате такъв индивид от първа ръка тогава ще си говорим. Питах дали знаете как мога да получа информация, вас какво ви интересува защо съм проявила "внезапен" интерес? Имам своите си мотиви и опасения, на вас отчет не държа, моята съвест е чиста.

# 7
Сещам се за нещо , ако обясниш на кварталния полицай каква е ситуацията , той може да провери в тяхната система .

# 8
Най-лесно е да питаш баща ти.
Аз съм намирала информация за минали дела, качват ги в интернет с инициали на участващите. Но поне съм знаела за кой съд става въпрос. Ако ти знаеш, защото примерно сте в малък град и има само един съд, опитай да потърсиш. Но може да е осъден в друг град.
Или ако предполагаш в кой затвор може да е, там може да питаш, уж че искаш да му ходиш на свиждане. Обаче затвори много.

Не мисля, че има такова право на информация за роднини.

# 9
  • Пловдив
+1 към Uncommon.

# 10
Ако баща ти не знае какво става с него може да отидеш в полицията/при твоя районен и да кажеш, че не поддържате постоянна връзка, но преди поне си го мервала или си чувала нещо за него. В момента напълно е изчезнал и молиш ако е възможно да направят проверка има ли информация при тях, жив ли е, знае ли се къде е. Не е нужно да споменаваш затвора. Ако могат ще ти дадат някаква информация.

# 11
Ако пълнолетен не желае близките му да знаят къде е, от полицията няма да дадат информация. Дори и да изиграете драмата, че е изчезнал.

# 12
  • Варна
Абе, зависи. Ако в сговорчив кварталния... Ние така имаме проблеми с една комшийка. Ходихме при него. Човека директно каза, че лични данни не може да разкрие, нас ни интересуваше адреса й, защото не живее тук, а не знаем как да й изпратим нотариална покана във връзка с дела на етажната собственост. Та каза полицая, имам й адреса, излиза ми тук в компютъра, но не мога да ви го дам. Трябва да действате по друг начин и ако има процедура за това и я спазите, ще ви го предоставим. Така че може и да разбере авторката поне дали е жив и дали е на свобода. Никой не казва да й дават лична информация.

Общи условия

Активация на акаунт