Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 043
  • 582
  •   1
Отговори
# 390
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз сменям памперси по всяко време, защото ака като мече. 😂😂 Днес, докато го кърмех се наака. Изчаках да се нахрани, преобух го. После се гушкахме и пак се наака, смених го, отново искаше гърда... Това се повтори 4 пъти. 😃

Ние къпем всеки ден, защото опитвам да изградят някакъв режим и се получава доста успешно. След баня, го храня и си заспива спокойно. От 21:00 спи до 07-08:00, най-често с 3 събуждания за хранене, като веднага след тях отново заспива. По-нататък ще разредим къпането, но на този етап ни е добре. Каката души в къпехме всеки ден като бебе, сега веднъж в седмицата, като всеки ден мием дупето.

Днес Боги е на 23 дни и мисля, че все още не са ни споходили колики. Дано и така да продължи. Има моменти, в които иска повече прегръдки, гушваме се и дремуцаме, но изобщо го няма истеричния рев, който познавам от коликите на каката. Нейните колики приключиха бързо - на втория месец, но бяха започнали на около 7-ия ден.

Сдобихме се със слинг, но хип не схващаме как да го връзвам, изглежда ми много сложно, гледам клипчета. Каката сме я носили само в ергономична раница като малко по-големичка.

# 391
Ние къпем бебето мнооого рядко. Дупето и ръчичките ги мия всеки ден, както и пишлето. След акане също го мия всеки път. Всичко това на чешмата. Но къпане във ваната веднъж седмично някъде. Кожата си му е супер. Лющенето след раждането мина без да мажа с нищо и сега е много мека. Той за момента не повръща и не връща мляко и реално не се цапа, за да го къпя всеки ден и то с измивен препарат. Косата досега съм я мила с шампоан веднъж. И да ви кажа виждам само позитиви от решението този път да подходим така.
Бебето почти няма крусти, точно една тънка линия, която се бели съвсем леко. Нито веднъж до момента не се е подсичал и дупето не се е зачервявало. Кожата му не е суха никъде, мекичка и хидратирана е. Разбира се, всичко това може да е ген, а не в резултат на рядкото къпане, но мисля, че и това има отношение.
Баткото го къпехме всяка вечер с душ гел, после мазане. Засега си спестяваме цялата тази химия . Не се опитваме да създаваме рутина с къпане, вместо това се гушкаме, говорим си всички, четем приказки и бебчо си заспива съвсем лесно. Разбира се, като започне да се цапа повече, ще го къпем по-често, но засега продължаваме така.

# 392
Здравейте и от мен! Влади вече е на 7 дни и бих казала, че всичко е много по-различно с него в сравнение с кака му Кари. По отношение на банята, за сега го къпим всяла вечер във вана във водата слагаме измивен гел, косата през 3 дни я мием, мажем се всяка вечер... Харесва да е гол, да е във водата и да се занимавам с него, много е кротък и е удоволствие за нас. Храненето ни е от гърда и шише(изцеждам се) и замръзявам, имам доста материал, и това е различно от първия път, няма я болката и неприятното усещане, а е удоволствие. За смяната, сменям след храна 30 минути и след задължително оригване, което при него винаги се получава дори по няколко пъти, рядко е връщал(кака му имаше рефлукс до 6-7 месец). Запуши му се слъзно каналче и днес милия се почти цял ден в секрет и аз го чистя ту с преварена вода, ту с лайка, утрр все пак ще звънна на педито да си каже и тя мнението. Иначе правих масажче и капах и с кърма, дано има подобрение, че ми е жално, но и това ще мине. Със спането смятам, че сме добре през деня главно е хапване и сън, през ноща имаме 2 събуждания за храна, като веднага след това заспива.

# 393
Здравейте и от мен! Влади вече е на 7 дни и бих казала, че всичко е много по-различно с него в сравнение с кака му Кари. По отношение на банята, за сега го къпим всяла вечер във вана във водата слагаме измивен гел, косата през 3 дни я мием, мажем се всяка вечер... Харесва да е гол, да е във водата и да се занимавам с него, много е кротък и е удоволствие за нас. Храненето ни е от гърда и шише(изцеждам се) и замръзявам, имам доста материал, и това е различно от първия път, няма я болката и неприятното усещане, а е удоволствие. За смяната, сменям след храна 30 минути и след задължително оригване, което при него винаги се получава дори по няколко пъти, рядко е връщал(кака му имаше рефлукс до 6-7 месец). Запуши му се слъзно каналче и днес милия се почти цял ден в секрет и аз го чистя ту с преварена вода, ту с лайка, утрр все пак ще звънна на педито да си каже и тя мнението. Иначе правих масажче и капах и с кърма, дано има подобрение, че ми е жално, но и това ще мине. Със спането смятам, че сме добре през деня главно е хапване и сън, през ноща имаме 2 събуждания за храна, като веднага след това заспива.
Още във болницата имаше секрет от слузните канали, капеха му там антибиотични капки, които като ни изписваха, ми написаха на рецептата с другите неща, капя  3х1

# 394
Още във болницата имаше секрет от слузните канали, капеха му там антибиотични капки, които като ни изписваха, ми написаха на рецептата с другите неща, капя  3х1
[/quote
На него му се появиха днес, и ми е много мъчно да го гледам така, надявам се до няколко дни да мине, защото го виждам, че не му е приятно и му пречи това. 🙏🙏🙏

# 395
Аз избягвам да ползвам мокри кърпи, въпреки че съм взела тези с 99% вода. Мия я всеки път като е наакана. Вечер я къпя, като не мия главичката всеки ден. Къпя я, не защото следвам някаква теория, а защото забелязах, че спи много по-спокойно, както се казва-като къпана 🙂 Това естествено не е закон, ако някоя вечер нямам време или съм заета с по-сложна вечеря, или с големите, прескача къпането, само набързо я измивам и така. Моята теория е, че детето се нагажда към нашия начин на живот, а не ние към неговия. Защото те ще живеят в това семейство с тези и тези порядки, и трябва да свикна на тях. Иначе ние колко време ще издържи на техния режим, съответно после като отхвръкне и на нас започне да ни се излиза и тн. ще е много по-трудно да го приучаваме като по-голямо. Та при нас постоянно някой тропа, баткото бучи с мутирал глас, каката я напада докато спи и съответно тя е абсолютен непокист 😂 Спи на шумове и се наслаждава на спокойствието като я оставят, не обича много да я гушкат и мачкат. Мен това ме устройва 😂😂😂
За щастие е спокойна и май няма да има колики. От утре започвам да давам и Вит. Д. Лекарството за колики дано си остане затворено.
Изобщо не се цедя този път. Утре сме канени у комшии на Димитровден и смятам да ида с таткото. Аз ще се прибера в 9 да я нахраня и после в към 11,30 двамата да се прибираме за яденето в 12.
Снощи малко ме дрънна хормона и си поревах, но все пак още явно не си е дошъл на мястото 😂
Искам да питам някоя от вас има ли да пие желязо още и дали доктора ви е казал колко време да го пиете? Моят хемоглобин на изписване беше 90 и желязото беше доста ниско, та ми казаха да пия още желязо. Чудя се кога да си направя контролни кръвни и засега съм решила, че ще направя когато изпия опаковката. Ще е минал малко повече от месец от раждането, дали е рано 🙄

# 396
Аз избягвам да ползвам мокри кърпи, въпреки че съм взела тези с 99% вода. Мия я всеки път като е наакана. Вечер я къпя, като не мия главичката всеки ден. Къпя я, не защото следвам някаква теория, а защото забелязах, че спи много по-спокойно, както се казва-като къпана 🙂 Това естествено не е закон, ако някоя вечер нямам време или съм заета с по-сложна вечеря, или с големите, прескача къпането, само набързо я измивам и така. Моята теория е, че детето се нагажда към нашия начин на живот, а не ние към неговия. Защото те ще живеят в това семейство с тези и тези порядки, и трябва да свикна на тях. Иначе ние колко време ще издържи на техния режим, съответно после като отхвръкне и на нас започне да ни се излиза и тн. ще е много по-трудно да го приучаваме като по-голямо. Та при нас постоянно някой тропа, баткото бучи с мутирал глас, каката я напада докато спи и съответно тя е абсолютен непокист 😂 Спи на шумове и се наслаждава на спокойствието като я оставят, не обича много да я гушкат и мачкат. Мен това ме устройва 😂😂😂
За щастие е спокойна и май няма да има колики. От утре започвам да давам и Вит. Д. Лекарството за колики дано си остане затворено.
Изобщо не се цедя този път. Утре сме канени у комшии на Димитровден и смятам да ида с таткото. Аз ще се прибера в 9 да я нахраня и после в към 11,30 двамата да се прибираме за яденето в 12.
Снощи малко ме дрънна хормона и си поревах, но все пак още явно не си е дошъл на мястото 😂
Искам да питам някоя от вас има ли да пие желязо още и дали доктора ви е казал колко време да го пиете? Моят хемоглобин на изписване беше 90 и желязото беше доста ниско, та ми казаха да пия още желязо. Чудя се кога да си направя контролни кръвни и засега съм решила, че ще направя когато изпия опаковката. Ще е минал малко повече от месец от раждането, дали е рано 🙄

И аз смятам, че бебто се нагажда вече към оформените привички и начин на живот на семейството. Моя хемоглобин и желязо са ниски както през цялата бременност, така и на изписването, продължавам да си пия изписаното, до първия преглед след раждането, т.е месец тогава ще пускаме пак изследвания ииии така.

# 397
Честити и здрави да са всички нови бебешорковци  и да се радват на здрави и спокойни мами ❤️🍀

Докато се занимавам с малката наваксах с четенето и сега забравих кой питаше за колана, докато отворя да пиша.
Днес слагам за пръв път този на VikaBaby - на мен ми е над операцията и НЕ обхваща кожата непосредствено над нея, но ми е страшно удобен, "напомня" да е изправен гърбът, поддържа супер кръста. Дано му свикна и не го забравям. Нещо важно да отбележа-док каза да го слагам, когато съм в движение и никога, когато стоя на едно място.

# 398
Здравейте, мамчета ❤
Отдавна не съм писала.
Честито на всички нови мами, на новите пухкави попълнения и успех на все още бременните ❤

Сега ще засегна няколко теми и ще ви се оплача. Ако не искате да “слушате” мрънкане предупреждавам да не четете 😅

Аз да ви призная честно, първите дни ме налегна яко депресия. Безсънието, умората, хормона, болката си оказаха думата. Доста ме наболяваха още шевовете, които впрочем до преди няколко дни боляха. (Родих на 08.10)
Хем плачех, че ми е трудно, хем в следващия момент обяснявам на моя през сълзи “многоо я обичам!”, а той ми се смее. Както и да е, поуспокоиха се нещата. Още ме тресе от време на време, но предполагам е нормално.

Болката поотмина, бебка е спокойна (пу-пу) и почнах да свиквам с безсънието. Рядко будуваме нощем, по-скоро свиквам със ставането на 2-3-4 часа.
Другия ми проблем е, че продължавам да се цедя и да тека. Кърмата намаля в сравнение с първите 2 седмици, но продължавам да тека. Вариантите са ми да сменям постоянно дрехи и да чувствам постоянен дискомфорт да не намокря всичко около себе си, включително и детето. Или да нося постоянно сутиен с тампони и отново да изпитвам дискомфорт. За сега се справям с втория. 😩

Колики уж нямаме. Единствено един ден беше много крива, плачеше и се свиваше. Поуспокои се, но все пак и дадохме няколко капки Еспумизан Комфорт по препоръка на близки. Надявам се не се повтаря 🙏🏼 Иначе съм си взела и чай на Хип, който бил за колики 🤔

Даная вече е на 18 дни, но пъпчето и все още не е паднало. Не ме притеснява толкова, казаха, че не е проблем, даже виждам, че почва леееко да се отлепя. Обаче! Вчера моя човек вика “абе май има гной”, “аааа викам гной не трябва да има” и поглеждам притеснена. Не ми прилича на гной, а има едно беличко под обелващата се част, не знам дали трябва да е така 🤷🏻♀ За всеки случай звъннахме на доки, който изписа някакви капки- лилави на цвят, забравих как се казват, в болницата слагаха от тях. Та се надявам всичко да е наред 🙏🏼

Не знам колко е пораснала моята мома, но вече доста ми натежава. Предвид, че се роди 3800, не знам колко е сега. На първата консултация доки дойде вкъщи, а следващата е на 30-ят ден. Единичката на памперсите вече ни е малка и от вчера официално е на двойка. Другите страшно и стискаха и очертаваха вече.

Оплаках се. Вие сте наред 🙄😅

# 399
Аз си слагам по-впита (но не стегната тениска) и на самата тениска отвътре лепя подплънките севщу течове. Така избягвам сутиените. Пак не винаги баш там попива и сменям по няколко тениски на ден, но е много по-добре, отколкото без подплънки.

# 400
Здравейте и аз да се оплача и да попитам някой имал ли е и има ли такъв проблем..възстановявам се за една с едмица повече от добре, нищо не ме боли, старшно активна съм по цял ден, килограми за сваляне имам само 8 останали,но това не е проблем. Та краката ми са двоен размер ниско долу след раждането(нормално) 🙄🙄🙄 цяла бременност нямах този бонус, а сега какво стана и кога ще се оправи се чудя.. мнениея?

# 401
Здравейте и аз да се оплача и да попитам някой имал ли е и има ли такъв проблем..възстановявам се за една с едмица повече от добре, нищо не ме боли, старшно активна съм по цял ден, килограми за сваляне имам само 8 останали,но това не е проблем. Та краката ми са двоен размер ниско долу след раждането(нормално) 🙄🙄🙄 цяла бременност нямах този бонус, а сега какво стана и кога ще се оправи се чудя.. мнениея?

Нормално е, да. Мен АГ ми каза да си държа краката в хоризонтално положени и да ги обливам със студена вода. Може би отне десетина дни да спаднат всички подувания. В началото на моменти едва ходех от подуването на глезените и стъпалата, едва си влизах в обувките. И аз като теб през бременността изобщо нямах отоци и не задържах вода.

# 402
Момичета, ще правите ли погача в този вирус? Thinking
Аз може би ще събера майка ми, сестра ми, майката на мъжа и жената на брат му.
Иска ми се,но ме е страх честно казано да събирам 15-20 души на едно място в малка стая.

# 403
И аз това се чудя от няколко дни. Правих списък и не мога да намаля бройката под 18, а пък този вирус не изглежда да си ходи след месец.
Аз днес се събудих с ужасна болка и тежест в едната гърда, предполагам е запушено каналче, та цял ден цедя с помпата, много е досадно. Направи ми впечатление последните 2 3 дни че бебчето суче по-малко и ето го резултата. Ще слагам и студени компреси и се надявам бързо да отмине. Някоя с такъв проблем?

# 404
Момичета, на 7ия ден гърдите ми много омекнаха , има мляко но не знам колко , бебето суче горе долу на 2-3часа ... дали ми е малко кърмата . Тези твърди болезнени и течащи гърди вече ги няма при мен Sad

Общи условия

Активация на акаунт