Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 45 026
  • 582
  •   1
Отговори
# 420
Фокси, трудно се будят отначало. Отнемало ми е по час понякога. При моето най-добре работят смяна на памперс, мокрене с водичка по лицето и врата, да я държа в поза, която не обича, докато се разцърка и тогава да й запуша устата с гърда.

# 421
Да, трудно е, особено, ако се е родило по-малко кг бебето, имах чувството, че 2-3минути да яде и вече е изморен и заспива. Но както по-горе писаха при нас действаше смяна на памперс, оригване между двете гърди и накрая директно гърдата в устата😀

# 422
Днес малкият става на 2 седмици и 2 дена  от толкова не съм  влизала да ви чета... и от толкова не съм  спала:no_mouth: та да ви питам вие спите ли? Щото при мен най-близкото до сън е мигането 🧐

# 423
Като се роди нашия батко и бяхме при една много възрастна педиатърка. Тя казваше за нищо на света да не будя бебето, щом спи значи е ок. И сега, въпреки че я изписаха 2670гр. не я будя. На 14 дни беше качила достатъчно и беше пораснала с 2см. Не я будя и не се цедя. В началото като я нахраня, защото беше мъничка и не изяждаше всичко, ако видя че още има много кърма, тогава цедя каквото е останало. Един единствен път будих бебе да яде, то душата му спи и като се задави, чак посиня. От тогава съм си обещала, че не ги будя.
Днес ставаме на 21 дни и започнах с витамин Д 😊
Честит празник на всички празнуващи днес 🍀

# 424
  • Варна
Днес малкият става на 2 седмици и 2 дена  от толкова не съм  влизала да ви чета... и от толкова не съм  спала:no_mouth: та да ви питам вие спите ли? Щото при мен най-близкото до сън е мигането 🧐
И аз не бях спяла с първото, сега се надявам на някакво чудо, че и с онлайн обучението, няма да може да се мига и през деня, ще е пълен купона

# 425
  • София/Севлиево
Спим и двамата.Той от два дни от 21:30 до 4 и после от 5 до 8.Аз с един час по-малко,ама е добре.И на обяд спя с него-или от 2 до 4:30 или от 3 до 5.Два дни пропуснах обедния сън и веднага се почувствах като изцеден лимон...
Витамин Д по колко капки давате?На нас педиатърката каза по 1.И как го давате-с лъжичка или тези бебета,които са на АМ им се сипва в млякото?По принцип знам,че трябва да се взима с нещо мазно(моята доза е 20 капки Вигантол седмично и я вземам накапана върху малко парче хляб с масло,на баткото пак е толкова понякога му я сипвам в млякото,понякога като на мен,ама с бебето не ми казаха как точно да му я давам и аз действам с лъжичка,но все ми се струва,че си остава в нея).

# 426
Честито на новите мами, до са им живи и здрави бебетата.
По принцип вит. Д се дава с лъжичка с малко мляко. Но аз давам една капка с лъжичка и после веднага кърмя. Увеличава се с качването на теглото, но не помня колко трябва да е. По две капки се дават после и лятото може да се спре, ако е по-голямо бебето и го изкарване от количката.
Моята принцеса си яде горе-долу но три часа. Като през нощта прави пауза от 4-5 часа. Но кърменето е бавно е по час и нещо ми отнема всеки път. Така че през нощта не се спи много. Но пък ако баткото е на градина, спя с малката няколко часа през деня. Сега пак е сополив и си е в къщи. А двете деца спят ро различно време, така че дрямка повече от 30-40 мин на обяд е мираж, ака я има въобще. Иначе май няма много колики, на аз от рано започнах да давам Лефакс по 1-2 пъти на ден. Свива се малко след ядене, ако не може да се оригне.
С неспането се свиква, че е по-дълъг период. Колики, зъби, после като тръгне на градина настинки и грипове. Но минава.

# 427
Елислава, нашата педиатърка каза 2 капки Вигантол сутрин преди храна. Аз го капя директно в устата, защото той си е в маслен разтвор. После я храня и така.
За спане не ме питайте 😂 Тя спи през деня, но аз имам толкова работа из къщи, че ако легна с нея ще е за дрямка 15/20 мин.
Ето сега заспа, но я оставям с баба й и отивам с баткото на зъболекар. После ще я храня и пак ще спи, но аз ще готвя и след храненето в 3 ще ходим да вземем каката 🙄
После сме на имен ден и аз ще съм между масата на комшиите и вкъщи да кърмя 😂 А сутринта станах в 7 да карам кака на училище. Програмата е пълна, но и душата ми е пълна и въпреки, че ходя като ударен самолет да са ми здрави децата и така покрай нас да са, че като е тихо вкъщи и е гадно 🥰

# 428
Вит Д давам 1 капка аз, сутрин преди ядене, директно в устата. За спането... Тпй спи аз не😀 през деня гледам да го изкарам да спи на въздух, ако не е това ще върша разни задачи, вечер докато се наканя да легна той се буди за ядене и преди 1 не заспивам.. После си спи до към 6,хапва и спи до 9 - 9и нещо.

# 429
bubamara9, ти си ми майката идол Grinning
Направо не знам как успяваш, дано си все така Simple Smile

# 430

От този ли Вигантол давате? тоест става и за възрастни и за деца, зящото и аз пиех от него през бременността.

Аз да се оплачя че моят юнак непрестанно иска да яде и преди малко изповръща всичко що бе изял преди това, отделно че си пълним и памперсите.

Знам че щом се храни и ака, и спи няма нищо притеснително, но не знам как да процедирам в случая.

Кърмя на поискване, но нашият постоянно иска…

Какво бихте ме посъветвали, мамите вече с опит.

Благодаря предварително.

# 431
  • София
Здравейте!
Различни биберони ли давате за вода, от тези за мляко?

# 432
M_Oliviya, много ти благодаря ❤️ Това определение от друга майка е много силно и значи много за мен 🤗 Едно е сигурно, че всички заслужавам похвала. Всяка от нас полага много усилия за семейството и заслужава да бъде ценена ❤️
Вигантол давам този, който е с разряд 20.000. Такъв ни изписа док.

За бибероните като са добре стерилизирам не мисля, че има значение дали се ползват за мляко и едва ли има пречка да се даде и вода.
Аз днес си оправих косата и се гримирах 😊 Ще изведа малката на разходка след яденето в 15,30 и ще се разходим по центъра, за да свърша две три неща. Исках да се чувствам добре и да изляза със самочувствие 😏

# 433
Аз да се оплача, разхремих се жестоко, на река направо. На това отгоре бебето цял ден плаче и иска да го гушкам и не иска да спи другаде, освен в мен, в слинга го слагах, ама то не спрях да си духам носа върху него. Ужас! Дано на него не му потекат сополки. Поне знам, че не е вирус, излизах без шапка в студения вятър. Затова, мами, пазете се, че е много зор мама да е болна.

# 434
Бързо оздравяване, Оливия!
Аз мисля да се ваксинирам, но малко ме е шубе.. ММ вчера се ваксинира и ще ида тези дни и аз.
При вас има ли бебешко акне, Митко много се е изпъпчил, цялото му лице е пламнало.

Общи условия

Активация на акаунт