Чакаме с трепет и вълнение всяко ново ОКТОМВРИйско попълнение - Тема 17

• 44 990
  • 582
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Колко време е необходимо да се спре Магнерота за да тръгнат контракции с болката?

# 466
Магнезият е с натрупване, ако се надяваш на нормално раждане АГ-тата съветват да се спира в началото на 36 г.с.

# 467
С първата ми бременност вземах Магнерод до края на 8мия месец. В 9тия ми спряха всичко за задържане.

# 468
И ние я къпем на кухненската мивка, защото е по-дълбока и мине по-удобно. В банята се подпира с краката и имам чувството, че ще я изпусна. Пъпът ни падна, но док каза докато има секрет да не къпем в корито. Иначе банята е топла, но ще се въздържа още.
Майка ми каза, че бебетата са неспокойни и от липса на витамин д, та днес здраво се пекохме на терасата и ще пиша утре кал е спала 🙄
Но от утре съм с двама ученика онлайн 🤪 Не знам как ще се оправяме, дано да е спокойна поне бебка.

# 469
Здравейте на всички мами! Честито и на новите бебоци!
Имам едно питане към тези от вас, които са раждали секцио. Две седмици след операция съм и последната седмица доста добре се движеха нещата при мен откъм възстановяване, но от два дни се появи болка в дясната страна на шева, която усещам и леко в кръста (от същата страна). Отделно над самия шев на корема като подутина седи по цялата дължина на шева. Не знам дали е нормално или не, но се притеснявам да не е някакъв оток, въпреки че няма зачервяване! При вас как върви възстановяването?

# 470
Моника,в Шейново в реанимация лежах с едно момиче също изкарало Ковид някъде в 8 месец.На нея ѝ изследваха бебето и то нямаше антитела...
Аз искам ваксина,но ЛЛ каза да чакам до април заради тромбифилията.Знам,че д димер ми бе много висок,утре ще ходя да го проверя и ако вече е в норма изобщо няма да чакам до април.Баткото ни вече има две дози Пфайзер-абсолютно нищо му нямаше.

Аз се ваксинирах като бях в 7-ми месец, по време на цялата бременност бях на Клексан и АП, не съм имала абсолютно никаква промяна в резултатите на коагулацията. Даже след втората доза д-димера ми беше малко по-нисък от преди ваксината.

# 471
Привет, мами.
И ние имахме 2 дни неразположения, бебка много плака и се напъваше. За щастие отшумява бързо и се надявам да са единични случаи. 🙏🏼
Днес успях да изчистя по-обстойно дома. Пусках перални, сушилни, прах бърсах, една камара с дрехи изгладих, хладилника чистих. Абе, не съм се спирала цял ден. Първото ми ядене беше в 5 часа на крак, направо бях забравила да ям 😩 Ноо предната нощ малката реши да ми се кокори, сега съм супер изморена от днешния ден и чак ме е страх какво предстои тази вечер. 😩

Яренце, честита дъщеричка! Яна и Йоана - много готино звучи! ❤

На бебка също и излязоха пъпчици по лицето. Много е кофти, но е нормално. Надявам се да се изчисти бързо.

Ние къпем в спалнята във ваничката. В банята ни също е топло - с парно и с подово сме, но ми е по-удобно в спалнята. За да не я разкарвам по хавлийка, ами директно на леглото я слагам и почват процедурите 😅

Имате ли представа колко време след естествено раждане мога да започна с упражнения?
И още един въпрос по-скоро от любопитство колко време след естествено раждане възстановихте любовните отношения? 🙄
Иииии как сте с лохиите? На тези, на които са свършили - на кой ден ви спряха?

Ох, от сега ми се спи, ще е тежка, тежка нощ.

# 472
Чак сега да се отбележим и ние на 20.09.2021г в 9:16ч се роди Вероника - 2860гр., 49 см с планово секцио в болница Надежда при Д-р Данаил Илиев. А малко след нея се роди и вече отбелязаната в списъка Теодора и вече са си приятелки както бебетата, така и майките и прекараха чудесно заедно дните в болницата🎀🎀💗

# 473
Момичета, знаете ли дали е възможно да не ми изплатят болничен? Още не съм получила болничния за раждането от 07.09. Проверих с пик кода и е внесен в срок.Звънях им и подадоха някакъв сигнал .Попитах ги за срока, в който ще получа парите и те ми отговориха , че до 5 работни дни ще разгледат случая, но пари може и да не получа. Прегледах болничния за грешни данни и не виждам никакъв проблем. Има ли други забавени изплащания?

# 474
Честито на новите мами. Да са много здрави бебоците. Яренце, много хубаво име сте избрали и има рима с първото. Simple Smile
На мен ми изпратиха 45 дневния, когато свърши този месец. А днес и частта на 42 дневния до края. Сега остава да ми издаде педиатъра на детето остатъка до 135 дена и да го дам в работата. Проверете пак да не би да има нищо. На мен винаги коректна са ми плащали всичко в срок.
При миналото раждане, счетоводителката беше забравила да ми все 45 дневния болничен и след като и казах и го внесе,ми го изпратиха след 4-5  дена.

# 475
Здравейте. Ние къпим малкия юнак в банята имаме духалка на стената и става като сауна, увит в две хавлии и одеалце го пренасям в спалнята, която е на няколко крачки и там на повивалника започваме така любимите процедури.
Лохите знам, че грубо са до 40 ден, аз съм още в началото, но моите вече на 12 ден са доста намалели и смятам, че скоро ще приключат, първия път бяха до 30 ден някъде.
По въпроса за сексуалните отношения, първия път като спряха лохиите, минах контролния преглед и това започнахме с опитите( казвам опити, защото отне време да се случат нещата, все едно никога не бях правила ала бала 😂😂😂). Та сега си мисля, по същния начин да процедирам.
За упражненията след нормално раждане знам, че поне 2 седмици трябва да минат и да се започне плавно и бавно. Аз започвам другата седмица, макар, че дори и вкъщи не се спирам никога и имам доста движения, смятам и понеже живеем на 5 етаж, да правя по няколко обиколки и на етажите 😂😂😂
Другата седмица мисля, да оставя бебчо с татко за първи път сами за няколко часа, тъй като съм на процедури( коса и маникюр) и ще ми е интересно как ще мине.
По въпросите за болничния, на мен ми дадоха болничния от болницата, в която родих. Още на същия ден счетоводителката от работа ми се обади, изпратих и го на снимка и на другия ден мъжа ми го занесе, та май повече не им трябват документи от мен, поне не са казали.
Пожелавам успех на всички мами и бебчетата им скоро да се откажат от нощтното хранене, каката ни, беше ревла, но това хранене го премахна сама от 1 месец, просто заспиваше в 1 и ставаше в 7, което беше рай!

# 476
Никога не съм къпала в стаята и никога не съм затопляла банята аз. Преди баня пускам климатика в стаята за около 30мин да загрее на около 24градуса,събличам го голичък за около 10 минути и после в банята. Вече ми е трудно да го мия на мивката, че доста ми тежи, сигурно е над 5кг станал..
За секс предния път беше около 3 месеца след раждането. Сега вече са минали окило 45 дни, аз имам леко като течение още, желание за секс не нула а много под нулата😀 отделно и мм като замине не виждам кога ще се случи.

# 477
Момичета минавам и аз да се отчета, на 21.10 се роди и нашата принцеса и малко мишленце с цели 2500 гр. 49 см. след спешно секцио. Колкото и да исках нормално не успях, а преди самото раждане бях 3-4 дена под наблюдение в болницата. Сега с малката се нагаждаме, днес чакаме и педиатърката на посещение. А при нея вече започнаха колики и снощи се превива до късно, давам Лефакс и слагам на коремчето топъл колан. А относно кърменето, оффф какво да кажа , бяхме разделени за 2-3 дена след операцията и тя е свикнала с биберон, мъчихме я на гърда, тя просто е толкова малка и няма сила и сега със силиконови зърна съм аз и дохранвам с мляко.

Тези дни просто нямах възможност да следя темата много, но пожелавам здраве на всички нови бебоци.

# 478
  • София/Севлиево
Честити бебчета ❤️❤️❤️
Ние къпем в детската стая.Имаме две ванички-голяма със стойка и малка,която слагам на един стол.Засега сме с малката.Пускам климатика на 26 градуса но никога не става повече от 25.В банята няма как-тя е за  ремонт и е много студена.Лятото като я оправим тогава ще го къпем там.Той милия и без това не е фен на частта с къпането и преобличането...
Всички болнични са ми изплатени до момента (този,който е преди раждането,този след раждането до края на октомври и изравнителния,че нали 22 дни по-рано родих-поне в интернет банкирането ми има тези плащания).

# 479
Здравейте момичета! Нямам много време да пиша, но ви чета. Днес е слънчево и ние сме навън, че леко изпадам в депресия с тези зелени сертификати.
Днес бяхме на консултация,  качили сме 1.250 кг и сме пораснали с 4,5 см,  вече сме 5.850 кг и 56,5 см😊

Общи условия

Активация на акаунт