“Как да спра да бъда мъж?”

• 6 997
  • 132
  •   1
Отговори
# 45
Не да се свие, а по-скоро, да не стъпква него... има си начин да го направи, без да го кара да се чувства неадекватник и некадърник. Малко повече мяу мяу и така. Или пък да търси някой, който е по-добър от нея, но пък тогава може тя да се почувства обезличена Joy В идеалния вариант, хората се радват на постиженията на половинките си, обаче когато те са в една сфера, трябва да се внимава с меренето.
Именно. Струва ли си? Мяу-мяу за всяко нещо.... Мирише ми на шепа успокоителни.

Та мъжът на домакинята, сигурно хиляди пъти е казвал на другия и пред нас: "ей, ама си намерил жена, всичко може, а мойта един пирон не може да забие, ами мен чака."
Това пък е такава изцепка... Все едно тя да го накове моят едни филийки не може да опържи, на мен чака.

# 46
Ама ти искаш, ама какво предлагаш? Какви са твоите цели, обкръжение? Става въпрос, постижими такива.

Аз смятам, че искам точно толкова колкото мога да предложа. Сега сигурно ще прозвучи като реклама, но за възрастта си знам 3 езика, уча хубава специалност, комуникативна съм, оправна съм и съм наполовина самостоятелна.
От друга страна съм се замисляла, че след като останах да живея само с баща ми, че той много помага и не става дума тук за финансовото състояние ами за това, че той битовизмите си ги владее и не му пречи да върши каквато и да е работа, докато връстниците ми не са толкова оправни. Факт е, че трябва да има компромиси.
И да имам нагласа да спра да “бъда мъж”😅

# 47
О, ама ти си студентка... Споко, и това ще мине Grinning

# 48
Е почти абсолвентка🙄

# 49
  • Сф
Малка е да, някъде на 21 ,но защо не се е фиксирала в обучението, проф.възможности, работата, а чака принц , не знам .
Това с 3 те езика прилича на изхвърляне. Ако можеше да работиш с 3 те езика , нямаше да имаш време за чудене Simple Smile

# 50
Аз съм жена без женски интереси, но не съм мъжкарана, имам си дълга коса, маникюр, педикюр, грим по повод. Най-досадното нещо ми е да стоя в женска компания, в мъжа също, въобще еднополовите компании са ми скучни.
Никога не съм имала проблем с мъжете. Точно обратното. С мъжа ми също нямам никакъв проблем. Той не разбира мъжете, които се притесняват от интересите или успехите на жените си, вместо да се радват, че имат до себе си човек, който не е безгласна буква. Не се чувства стъпкан, напротив, хвали ме за нещата, които съм направила. Той пък си има своите предимства.
Ако един мъж се чувства подтиснат от това, че човекът до него има определени успехи/интереси, то проблемът е в собствената му увереност. Такива хора, които за да се чувстват добре, искат да имат до себе си човек, когото превъзхождат, са токсични. Те се "хранят" с неуспехите и слабостта на другите. За да се чувстват добре, трябва човекът до тях винаги да внимава какво говори и прави, да се ограничава и да ходи на пръсти. Не ти трябва такъв човек.

# 51
Най-досадното нещо ми е да стоя в женска компания, в мъжа също, въобще еднополовите компании са ми скучни.

Как тогава си балансирала комуникацията, за да се чувстваш окей?

# 52
Според мен няма как и не е нужно драстично да се променят интересите и хобитата ти. Това си ти.
Единствено може да порабиш над поведението си и излъчването си.
Например: Макар да е много модерно сред младите, жаргонното говорене никога не е било женствено. Псуването също. Да, може да теглиш на някого майната, но не като тиражия, а по-дамски Simple Smile Резките движения, високият глас, стойката, как седиш, как се смееш, дори движението на ръцете като се храниш или стоиш подлежат на корекция и "оженствяване" Simple Smile В крайна сметка в малко по-стари времена на тази женственост са учили момичетата в девическите училища. Всички знаем приказките за ходенето с книга на главата. Simple Smile
Такива училища вече няма, доколкото знам, но пък вероятно около теб има жени, които ти допадат и спокойно можеш да си взаимстваш от тях как се държат, как седят, движат ръцете си и т.н.
Според мен първата стъпка е да постигнеш женствен външен вид. Такъв, какъвто на теб ти допада и те кара да се чувстваш красива. Не спретната, не просто удобен вид, а да се чувстваш красива. Ти харесваш ли се? Косата ти дълга или къса е? Маникюр имаш ли? Носиш ли поли, рокли и сандали? Носиш ли бижута и шалове? Гримираш ли се? Носиш ли обувки на токчета? Не е нужно да ми даваш отчет, просто изброих неща от външния вид, които се водят външни признаци на женственост.
Мисля, че ако успееш да постигнеш усещането че си красива и привлекателна външно това полека ще започне да пропива и в поведението ти.

# 53
Как тогава си балансирала комуникацията, за да се чувстваш окей?
От ученичка съм в смесени компании. Както се оказа и мъжът ми. За нас именно това е балансирана комуникация, не едностранчива - само с мъже или само с жени.

# 54
  • Варна
С всеки, може да се дискутират различни въпроси. Няма полови разграничения за теми. Мъжете проявяват интерес към някои банални, женски занимания. Жени дискутират за футбол, мотори или мъжки хобита.
N.D.W. имаш ясни, лични критерии. Търсиш ниво. Тунингованите чалгаджийки се задоволяват с необходимото. И те не са еталон за женственост.

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 14:22 от Viviana91

# 55
Ама ти искаш, ама какво предлагаш? Какви са твоите цели, обкръжение? Става въпрос, постижими такива.

Аз смятам, че искам точно толкова колкото мога да предложа. Сега сигурно ще прозвучи като реклама, но за възрастта си знам 3 езика, уча хубава специалност, комуникативна съм, оправна съм и съм наполовина самостоятелна.

Не звучи като реклама, а баш като информация, която бих очаквала да получа от нечия баба за любимото внуче.
Имаш да преминеш през много фази и трепети тепърва, докато добиеш ясна представа що е то женственост и мъжественост.

# 56
Ако ти самата заради себе си, а не за да угодиш на друг, имаш нужда да се почувстваш женствена, намери нещо, което ти помага да се чувстваш така. Може да е носене на определена дреха, извършване на определена дейност... Сама трябва да откриеш какво работи за теб. Но пак повтарям, ако такова поведение не ти идва отвътре естествено, не виждам смисъл да се напъваш.
Аз смея да твърдя, че имам излъчване и поведение на дама, но никой не ме е учил/възпитавал на това. Такава ми е натурата. Правя го без да влагам мисъл или усилие.
Ако идеята ти е да се стараеш само заради мъжете (конкретен мъж), откажи се. Ще срещнеш човек, който да те приеме и хареса точно каквато си. И мъжете, и жените са различни, имат различни потребности и това е напълно нормално. Ако това ти е драмата сега, не се измъчвай. Ще се намери мъж и за теб.

# 57
Наистина, права си, трябва първо да промениш себе си и след това мъжете сами ще те намерят. 
На този етап можеш да привлечеш мъж, тип-домакиня, който се възхищава на мъжките ти умения, сам той, сигурно не ги може тия неща.

# 58
Вземи някой по-женствен мъж за баланс и готовооо... Relaxed Да речем някой дългокос поет, по-слаботелесен и чувствителен. Trollface

# 59
На този етап можеш да привлечеш мъж, тип-домакиня, който се възхищава на мъжките ти умения, сам той, сигурно не ги може тия неща.
Не е задължително. Аз не харесвам токчета и рокли по принцип. Дай ми развлечени дрехи, кубинки, грайфери и ремонти. Мъжът ми си е типичен мъж външно, има мъжка специалност, интересува се от коли и техника. Е и от кулинария, но в тази сфера по принцип доминират мъжете в професионално отношение, така че не знам към кои интереси да го броя.
Имаме здрава връзка без никакви битки вече почти четвърт век. Всъщност е много лесно, сипваме си по ракийка вечер и винаги имаме за какво да си говорим, няма скука, няма разногласия. Поставям се в положението на мъж, който трябва да слуша за дрешки, обувки, плетки и други подобни. Съмнявам се, че много мъже примират от щастие и им е интересно.

Всичко е химия. Ако има такава м/у двамата, подробностите нямат значение,

Общи условия

Активация на акаунт