Препарати против високо кръвно?

• 37 633
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Хасково
мъжът ми имаше малко повишение напролет, но май е билио от недоспиване покрай бебето. Въпреки това спря кафето-а пиеше много и сменихме солта с калиева. А и от време на време пие мента, глог и валериана- бабешко е, но определено помага. Лекарства "леки" за кръвно НЯМА.

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
а по каква схема се пие Мента-Глог-Валериана?  Rolling Eyes

Гери - съчувствам ти мила.  Hug

# 17
  • Абсурдистан
а по каква схема се пие Мента-Глог-Валериана?  Rolling Eyes

Гери - съчувствам ти мила.  Hug
25-30 капки в малко вода три пъти дневно.

# 18
Покрай поста на Небесна Краставица се сетих, че преди да минете към по-крути мерки, можете да преразгледате режима си на хранене (не знам какво яде мъжа ти). Нещото, което можете да направите и категорично няма да навреди на никой в семейството е да минете изцяло от нормална сол към калиева сол. Доста по-скъпичка е и в началото храненето не е много приятно, но ние минахме преди години на нея и се свиква. Можете да преразгледате и месото - само филе /без сланини/, независимо дали е свинско, телешко и  т.н.  Кайма - само мляна пред теб. Ние заменихме и олиото със зехтин.
Със съветите си не откривам "топлата вода", но малка промяна на хранителните навици може да доведе до връщане на нормалното състояние, ако положението не е необратимо.

# 19
  • с/у ОколоМръсТното
соларис - пак си много права.  Peace
Аз обичам по-безсолно и го понаучих и него. Даже консумираме или калиева или такава с намалено съдържание на натр. в нея сол.
За тлъстото още не мога да му надвия. Но в никакъв случай не прекалява. Месата е ясно, че са само отбрани.

# 20
Привет!  Simple Smile
Темата е доста сериозна и не искам да казвам, че проблема ще се реши без лекарска консултация, но...
Но подскажете кои препарати са най-безобидни (диуретичните), ако мога така да се изразя... newsm78

Ааааааа и да се продават без рецепта!

Става дума за мъж ми, който сутринта имаше 130/94  Confused
Това кръвно налягане е почти нормално за динамичното ни ежедневие.При високо кръвно(много висока) се взима Хлофазолин-една четвъртинка от него иначе може да получи исхемия.

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 12:22 от Бебина

# 21
Шани, пробвахте ли със Шлемник Байкалски?
Аз също имам проблем с кръвното и го пия редовно.

# 22
  • Абсурдистан
Привет!  Simple Smile
Темата е доста сериозна и не искам да казвам, че проблема ще се реши без лекарска консултация, но...
Но подскажете кои препарати са най-безобидни (диуретичните), ако мога така да се изразя... newsm78

Ааааааа и да се продават без рецепта!

Става дума за мъж ми, който сутринта имаше 130/94  Confused
Тази телмература е почти нормална за динамичното ни ежедневие,но при висока температура(много висока) се взима Хлофазолин-една четвъртинка от него иначе може да получи исхемия.
Аз пък изобщо не те разбирам какво искаш да кажеш  newsm78 newsm78 newsm78

# 23
Аз пък изобщо не те разбирам какво искаш да кажеш  newsm78 newsm78 newsm78
Исках да кажа,че се взима четвъртинка от Хлофазолина иначе човекът може да получи исхемия(състояние на недостатъчен приток на кръв в определена област на тялото, орган или част от орган. Възниква при запушване на артериален съд от тромб или ембол, при артериален спазъм, притискане на артериален съд от тумор, излив и др.)

# 24
  • Абсурдистан
Аз много добре знам какво е исхемия, но не разбрах за каква температура говориш, която е нормална за нашето ежедневие, при положение, че темата е за кръвното налягане.

# 25
  • с/у ОколоМръсТното
Бебина и аз не те разбрах...
Както и да е.

Белев - за Шлемника бях забравила. Мерси, че ми припомни.   bouquet

Мога да се похваля... Тази сутрин му показа 75, че даже и 68 след 10 мин. от 1-вото мерене. Дано тъй да продължи и това да е било моментно състояние (въпреки "прекрасната" наследственост в тази посока от родителите си  Close).

# 26
Аз много добре знам какво е исхемия, но не разбрах за каква температура говориш, която е нормална за нашето ежедневие, при положение, че темата е за кръвното налягане.
Грешката е моя,поправих я Wink
Благодаря за което  bouquetможеше да снане  гаф с моят пост Embarassed
Имах предвид кръвно налягане но тогава бях на тема температура и за това съм написала температура  smile3555

# 27
  • София
Ох, това с нервите... ядосам ли се, няма спасение. Ужким гледам да го карам по полека, ама не става Sad

Общи условия

Активация на акаунт