Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 204
  • 281
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета, няколко дни нямах нет, точно когато исках да се посъветвам-Никол не беше акала 3 дни и нито масажи, термометър и сапун й помогнаха. Ходихме при педито и тя доста се помъчи с термометъра, но резултат-никакъв. Накрая каза, че това се е получило, защото още не съм я захранила със сокчета и да съм й давала грозде и круша и няй-големия ужас – да й дам отвара от овесени ядки. Голямо чудене беше какво да правя. Накрая по препоръка на една аптекарка пих вода от накиснати сушени сливи – резулата е два дни подред акане по веднъж на ден, но памперсите не успяват да поберат всичко и преливат. Така, че ако някой има подобен проблем и е на кърма, може да пробва. И друг ужас – педиатърката не беше чувала за Пентаксим, спомни си че има Инфанрикс или нещо подобно, даже изрови някаква листовка, но щом нямаме някакви противопоказания (което не знам как го установи), не било необходимо. Беше много възмутена, че в някои държави не давали на бебетата да пият вода и аз спестих да й каза, че Никол много рядко пие, защото или я повръща или не я гълта и тя изтича.
Не знам как ще се разправяме с нея и за захранването, може да се наложи да я сменям. Плами, ти си при Калинов нали? Явно няма да избера него, щом и той ти е казал да даваш вече сокчета.
И на мен бабите на Никол много ми помагат. По принцип нямам нужда от толкова помощ (моето сладко момиче е много послушно, не плаче без причина и спи от 22.30 до 7.00 ч.), но до средата на декември имам изпити и ако не бяха те, нямаше да се справя. Да се похваля, че вече взех един изпит с 5.
Нокти-изрязах ги още на др.ден след като се прибрахме от родилния дом по препоръка на педи, после прочетох, че не трябвало, но не разбрах защо. На мен ми е добре, че не ползваме ръкавички и когато ги режа редовно не се дере.
Главичката – не се бели и не я мажа вече. Първите 1-2 седмици мажех с преварен зехтин след баня.
За ваксината – на веднъж ли се купува или всеки месец?

# 31
Здравейте мамчета - сладуранчета!
Нашият ден протече така: В 4.40 храних Спаси и в 5.20 той се събуди от запушен нос и спа в мен докъм 8...  Close не знам как ще се оправим с тези сополки... Слагам физ.разтвор, проветрявам, овлажнявам... Просто не знам - явно нещо не е както трябва, но все си мисля, че когато не е запушен носа Спаси си спи поне до 7... което за мен е супер. Друго нещо, което забелязвам е, че като се събудя нощно време да го кърмя съм потна /най вече вратът в областта на косата/, а в стаята ни е даже прохладно. Знаетe ли от какво може да е това - от кърмата или нещо вегетативно - напр. стрес от постоянното превкючване в сън и будно състояние?!
После папахме. мила84, вашият дневен режим е почти същия - и ние имаме сутрешна дрямка докъм 10-11. Аз през това време се попривеждам в ред и му приготвям багажчето. После към 11.00 го сложих в кенгурцето и обиколихме квартала. Обядвахме при баба му, отидохме до църквичката /че имаме проблем в семейството .../. после малко шопинг - купих си 2 чифта цветни кожени ръкавици - червени и сиви, и съответно 2 чорапогащника в същите цветове. Минахме и през аптеката - купих Колд Крем и Шампоан против крусти на Мустела и сега се прибрахме. Спаси доста го навлякох - боди дълъг ръкав, чорапогащник, плюшен комплект от 2 части и го запечатих в плюшено ватирано "ескимосче" с качулка. Но прецених, че все пак няма да е завит с пелени и затова. Много му хареса разходката навън  иподремна сладко-сладко - макар и вертикално положение  Grinning
Кенгурцето ни е чико с твърд гръб
Денис, Веси, възхищавам се на организационните ви способности и пълноценното ежедневие - ежедневни ангажименти  и дейности без бебо.   bouquet Аз все още заради кърменето си позволявам до 2-3 часа и то макс 2 пъти седмично - колкото да скоча до фризьор и ли на масаж. Иначе сме си скачени съдове - неразделни  Heart Eyes Весито, дай инфо за  спорта и ако мога с радост бих се включила заедно с теб  Simple Smile
тонита, добре че си проучила нещата и си оправила бебето си без овесена воа и плодови сокове!Може ти нещо спичащо да си яла и даму се е отразило. Виж на първа страница съм сложила запичащи и разхлабващи храни - те важат и за бебчовците, и за кърмещите мами. Дано нямате повече проблеми.
Денис, вчера Спаси плува. Страхотно му беше и много ти благодаря за клипчето - аз по него се научих   bouquet
За плаченето - почти винаги има причина - нервност от глад, от бавно обличане, от запушено носле - в най-лошия случай Спаси просто се чувства пренебрегнат - иска внимание /на ръце и да му обяснявам разни неща - например картините в къщи, или електроуредите в кухнята.  hahaha/

Сега имам амбицията да врътна един солен кейк по тази рецепта ,    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=110.msg571#msg571пък да видим дали малчо ще ми разреши   chef

# 32
Привет мами! Да са будни децата ни за да пробудят много позитивизъм!]
Днес в 8.30 папкане с Ваньо после той си спа с тати, а аз малко упражнения и обтриване с ръкавица. Закуска с тати а Ваньо буден ни остави сами Shocked Grinning.
После разходка - Ваньо поднесе с нас първия си букет на пам. на Васил Левски. Обядвахме в двора на ресторанта на академията. Коша от количката с нас, а консрукцията отвън.Кърмих след това в колата-дажеи там акахме/той ака само като га съблека-много рядко  в памперса успява/.
О ! Имаме една подравка с която му мага около пъпа и вече нямаме колики Grinning Донесоха ни я от Ню Йорк.Не ми се вяваше Whistling
Купих чак сег бебефон TOPFON белгийски Thinkingпише 3 км. обхват Thinking Thinking ще видим?!
Канени сме на рожден ден в ресторант и си мислех да отидем с кошчето, но татко  ни разколеба.

Ирини и аз съм потна и топла при кърмрне ноща Shocked
Чипите нослета имат вашия проблем но се израства.
отивам

# 33
  • гр.Русе
Здравейте, майчета и зайчета!  Hug
Ирини и ние сме постоянно със запушен нос и не мога да го оправя. Относно потенето през нощта- откакто родих и аз имам такъв проблем,много е неприятно, но аз не кърмя вече,така че може би се дължи на стрес.
Тонита,да при Калинов съм,много съм доволна. Казах му, че не искам да захранвам толкова рано и той прие желанието ми. А ако разбере, че кърмиш едва ли ще те кара да даваш сокове,той лично ми е казвал-кърменето до 6 месеца е най-хубавото нещо за бебето и майката. Радвам се,че малката душичка се е оправила без круши,грозде и отвара.
Момичета при каква минимална температура може да се разхождат бебетата навън? Много ми е тъжно, че хубавото време свърши и трябва да стоим вкъщи.
Целувки и лека нощ от нас!  Heart Eyes

# 34
Здравейте майчета

Алексто спинка и аз имам малко време Нещо и вчера си направи 5 часова пауза между 7 и 12 и мен това хич не ме устройва защото го чакам да го къпя посред нощите

За захранването - аз съм за късното захранване До 6 месеца на кърма и после Никакви сокове С тия колики само това ни трябва Само не съм решила с какво но имам време

Ние също сме доста ревливи Ревем редовно с часове на ден и като ревем нищо не ни помага Направо се чувствам безсилна Нищо не може да го успокои  Cry

За козметиката аз съм изцяло на Мустела Витаминният крем за дупе, Хидра бебе за лице в къщи и Колд крем навън За сега нямаме проблеми Дано и за напред е така

Ноктенцата вече и аз ги режа Трудничко особено на крачетата но няма начин

общо взето сме само на ръце и нямам време за нищо
А тези които вече сте правили погача - какви храни сервирахте
Може ли само сладки и соленки без сирена, кашкавали и колбаси
Поздрави

# 35
Ето ме и мен . Приспах всички и сега съм тук .
Ние имаме малко проблеми - Теди е прихванала някакъв вирус и сега се лекуваме само с хомеопатични . Изчезна й гласчето иначе е добре - леко зачервено гърло и едното ушенце също , но много слабо .Ако има ефект ще се лекуваме така , но появи ли се кашлица минаваме на антибиотик и колкото и да не ми се иска трябва да се съглася с педиатърката ни .
Купихме си петвалентната ваксина и оставаме твърдо на нея .
За главичката - аз я мажех с олио постоянно , но след като ни избиха пъпчици спрях и имаше ефект - пъпките изчезнаха и сега не я мажа . От известно време смених олиото и сега сме тоалетното мляко на чико , много съм доволна - овлажнява без да омазнява .
Захранването го започвам от началото на 3-я месец със сокове и плодово пюре .
КОликите ни вече отшумяват и бих казала , че са на определени дни.
Малката обаче много се запича , понеже кърмата ми спря и вече сме на изкуствено хранене , ако някой може да ми каже нещо рахлабващо ще съм благодарна .
При нас се наблюдава интересна ситуация - венеца е силно набъбнал в областта на левия кучешки съб , надявам се да започне рано да ги вади като мен - на 3 месеца съм имала 2 зъба , а до навършване на 1 всички , без последните кътници . Каката много ме измъчи с тези зъби.
За съжаление при нас много духа и времето е лошо и няма как да ходим на разходка .
Иначе вече казва ау-гу и съм много щастлива , смее ми е и си държи главата стабилно . Понякога се случва докато плаче в момент на силен инат да се обърне настрани от позиция на гръб Simple Smile и когато я хвана за ръчички и леко започна да дърпам , тя прави опит да се надигне .Редовни сме с масажа , а тя го обожава .
Закарах я на църква и съм доволна .

# 36
  • Русе
за излизането ми казаха когато ходих на у-ще за родители докато бях бременна,следното:
0-3месеца......на вън да е минимум 10 градуса
3-6 месеца....--------//-----------------5 градуса
6-9месеца -----------//------------------ да е над 0-лата
9-12 месеца----------//-----------------най-много - 5 градуса
шал да не се слага ако е будно детето,защото го плюнчели и се мокрел и така въздухът ставал по-студен,а не по-топъл.хубаво е на вън в зимата детето да спи,че да не се развива или да не се налага да го вадим от количката.
след 10-тия месец е хубаво на море да иде детето.
Ей такива неща ми бяха казали на лекциите на курса за родители. Thinking

# 37
Уж времето е лошо, а вас никакви ви няма. Честит първи сняг на малките ни сладурковци!
Аз днес бях на работа до 12.30, а Спаси - при баба си. Сега нанка, а аз направих 1 десерт и разглеждам офертите, които получих за ПВЦ дограма, че нали за зимата трябва да затворим ностроящата ни се къща... ВЪПРЕКИ майсторите /а не благодарение на тях  #Cussing out/
За излизането навън аз съм решила да извеждам Спаси на температури до -10 градуса независимо,че е още дребосък. Нас с любимия така са ни отглеждали и в това отношение мисля, че традицията е от полза. Освен това като купувах количката и в магазина продавачките също ми обясниха, че до -10 градуса с добра екипировка няма да имаме проблем. /Не че на мен ми е до разходка в такъв студ, но за здравето на беб е добре/ От сега с татко му правим планове зимата да отидем за 5-6 дни с дребчо в Пампорово да по караме сноу борд и чакам с нетърпение виселите игри в дълбокия сняг с малкото ми момченце.
Мама Капи, доста бърз си се развивала - 2 зъба до 3ти месец...чак страшничко ми звучи като си го помисля за Спаси. /нека поне коликите изчезнат напълно, пък тогава нови болежки да се появяват Wink/
За потенето - щом алфи и плами сте със същите проблеми /при мен са само нощем!!!/ - може би става дума за наместване на хормонките ни Crazy

Чао засега и ще наминавам...
/много мами ми се губят - ще отбележа Валентин, Лесси, Зия, Доника... но има и още... А има и такива, които откакто са родиливъобще неса писали - дано са добре /напр Ива-красива и Банди//

# 38
  • Бургас
И аз да се разпиша тогава  Simple Smile
irinii   - какъв сняг, да не сме в различни държави  #Crazy
Тук беше към 12-13 градуса, ходихме на разходка и беше много приятно. Ама май и тук се намръщи , слънцето се скри. Ужас, чакат ни тъжни дни. Колкото и да се излиза при нулеви температури, все пак не може да се мотаем навън по цял ден както преди.  Cry
Но определено детето е много по-спокойно, дори и кратка разходчица да има навън.
Вчера бяхме на консултация и ортопед - всичко е окей. Наддала е около 950 гр., ама аз си го знам това, защото си имам кантар в къщи.
Но от два дни Мария хич няма апетит , привидно си изглежда добре иначе. Чудя се дали не е някаква кърмаческа стачка и съответно как да реагирам ? Дали да изчакам ден -два, дали да пробвам да и давам изцедена кърма, на лекар ли да я водя  newsm78  Офф, май прекалявам с вторачването в разни нещица.
Аз също много се потях нощес като кърмя, но май в последно време не се сещам, но може и да не ми е правило впечатление. Мисля, че има връзка с прииждането на кърмата и млечните канали.
Весел ден от нас   bouquet

# 39
Алина, все сме в БГ... Просто моят късмет е такъв -  1 ден да прехвърчи сняг в София - точно в този ден ще се залива последната плоча на къщата... Иначе тук вече не вали сняг, само дъжд - както беше предиобед. Относно липсата на апетит - може би бебочката ти вече е порастнала и просто иска д аразреди храненията. Сърмаческата стачка обикновено има причина - някакъв стрес /поне във форума така пише  newsm78/ Най-добре поизчакай още няколко дни, защото ако сладурката ти има настроение, ака редовно и наддава - значи нямаш повод за притеснение и всичко ще отмине  Praynig

аз си творих една малка биричка и си я пийвам, хапвайки топла пица... Боже - все едно съм във ваканция Mr. Green

# 40
Честит първи сняг и от нас!

Мрачното време напоследък много ми влияе на настроението а и Рая цял ден е доста неспокойна. Тъкмо снощи си говорихме с мъжа ми , че коликите май отминават и днес отново с пълна сила.  Цял ден не е спала, а и се спи и е супер кисела. Чак сега започна да се унася и дано да си поспи детенцето. Praynig  Може да е сърдита, че днес не излизахме на разходка newsm78             Ние тази вечер ще имаме гости, а не успях да се организирам да сготвя нещо и реших да поръчам храна отвън а и съм без кола, защото на мъжа ми колата е на сервиз и взе моята та в това лошо време даже не мога да изляза и да напазарувам като хората. Та какво ми остава освен и аз да си отворя една биричка beer Ирини, наздраве!

# 41
Ей,как сте всички? Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Много прегръдки от нас.Ние сме си пуснали топличкото ,музика и си играем,гушкаме се и ни е едно хубаво и много уютно.Днес не съм го извеждала Арен на разходка,че се намръзнах докато се прибера и като видях да вали и съвсем  ми се доседя в къщи да си хапвам ябълков щрудел с чай.леле как хубаво звучи това за пампорово представих си го даже !За потенето е от хормонките.Аз също се будех непрестанно чисто мокра вечер,а и сега още отвреме на време ме връхлита някаква гореща вълна и за 2 секунди съм потна,а това не ми се е случвало до сега.За 2ри месец ми дойде цикъла.
Алина изчакай да видиш как ще е с папкането.Арен понякога също няма апетит после го връхлита пак и така понякога яде по много ,друг път по-малко.
Ирини ами с майсторите по цял свят е така за жалост все в най-неподходящото време ще правят неща!Дано да успеете да затворите къщата,за да може да се работи отвътре зимата.
A за плуването много се радвам за Спаси,нали ми е любимец.Нека става плувец и спортист.Сега зимата ако изучи и сноуборда грешка няма да има.Специални целувки за него по малкото носленце!
Целувки за вас и за бебоците!

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 17:19 от dennis

# 42
Да се отчетем и ние. Вчера бяхме на консултация. Качили се 1120гр. за 1 месец и вече сме 4550 и сме 5см. по-дълги – 56см. Дадоха ни и направление за ортопед – профилактично. Биха ни ваксината и много малко плачкахме а после със столчето за кола минахме през детски магазин и си взехме чашка за АМ ако решим да излзем за по-дълго. Сега само трябва да си намерим термос защото в повечето детски магазини има само някакви кутии които запазвали температуата само 2-3 часа. По принцип се кърмим но понякога давам и Нутрилон1 защото кърмата ми намаля. Но сега като сме наддали повечко(педито каза че нормално е към 800гр.) ще давам предимно кърма колкото изяде толко само ако след ядене е неспокоен ще прибягвам към АМ.
Вчера имаше слънчице и го оставих 1-2 часа в количката на терасата но днес духа ужасен вятър и пръска и не съм го извеждала. Ще чакаме слънчицето за разходки. Следобяд го оставих на майка ми за да отида до гинеколога да си взема болничен за дните които преносих и излизането макар и кратко и по рабта ми се отрази добре.
Афира как се казва кремчето за което говориш за клики да си го поръчам имам една позната там.
Аз като ме изписаха доста се потях докато спя а сега понякога докато кърмя ми става много топло и почвам да се потя.
Козметика ползваме на Мустела – гел за ваничката и олио за след това, а при смяна на памперса – кем против подсичане. Взех и Колд крем за лице но сега имаме малко пъпчици а и много не излизаме и почти не го ползвам още. По главичката имаме съвсем малко като пърхот и мажа с олиото за тяло.
Ноктите ги режем но слагаме и ръкавички.
Крис напоследък е доста неспокоен незнам колики или нещо друго но през малкото време през което е буден иска постоянно внимание. Правим „упражнения” „танцуваме” слагам го по корем да укрепва вратлето. Докато спи понякога почва да реве или пищи свива се напъва се става червен сърцето ми се къса че немога да му помогна сешоарът го облекчава малко и се гушкаме повече дано не го разглезя но немога да го гледам как страда поякога чак се задавя от напъване.
Спокойни дни и нощи на всички бебчовци и майки

# 43
  • Sofia
Днес писах, писах и всичко ми изтри Sad В това гадно време сме си вкъщи, но ни беше уютно...Бебчо има жестоко разстройство, вече 5 ден...Мислех, че ще мине, не ям разхлабващи храни въобще, даже напротив. Педиатърката назначи прахчета Ентерол и Хидрасек по 1/3. Вече ги почна, дано да помогнат. Има и зловещи колики, а на мен ми се струва че си докарахме тази беда с Лефакс-а против колики, който започнахме точно по това време. И дали заради това, но и аз като Алина мисля, че Марти ми прави кърмаческа стачка. Дърпа се от гърдата и плаче сърцераздирателно. Суче по 5 мин мах. Стискайте палци да се оправи скоро, че ми е много сгънато.

Ирини другата седмица като взема програмата ще свиркам. Исках да те питам нещо по съседски свързано с къщата - вие на какъв вариант за отопление се спряхте? Понеже ние сме на този етап Laughing

А за изпотяването - и аз точно нощтно време се потя ужасно. Обясниха ми, че е хормонален дисбаланс, който се нормализира от 9 месец до 1 година след раждане.

Сополките- постоянно му хърка нослето, пръскам Стеримар и проветрявам, не помага. Сега видях в http://www.family-bg.com/catalog/index.php един нов аспиратор, който ми се струва надежден. Още мисля, но май ще го купя...

За зимната ваканция
- ние ще ходим на Банско, макар че вече не е толкова хубаво там, но сме свикнали и пистата е супер. Плануваме да ходим с бебешорите и една баба за да ги гледа докато караме. Мисля, че още му е рано на Виктор, но другата година вече ще го кача на ски непременно. Тази година - шейнички.

Пак се разписах и прекалих Mr. Green

# 44
Здравейте и от нас със Веси!
Моята мама утре си отива. Така хубаво ми помогна... Определено си починах. Така рядко я виждам (нали живее далече) и ми е много мъчно. Десетина дни се порадвахме една на друга и заедно с бебка бяхме голяма идилия. Нашият татко ходи на работа, а голямото ми момиченце на градинка.
Вчера тук беше един много топъл ден и бяхме на разходка.  Чак ми стана едно такова романтично... Иринии ти наистина ни изненада всички с този сняг Shocked. Ами, честито и от мен. Тук се белеят само върховете на Родопите.
И Веси не е от плачливите бебчета. Лошото е, че малко я посвикнахме да я носим на ръце (бабите имат голям пръст в тази работа) с подрусване и виждам зор с това. Имаме проблем с акането, запечена е от сухото мляко. Дупето ни е все така подсечено, днес купих кремче Бочко, ще пробвам с него. До сега не съм се сблъсквала с подобен проблем. Мими не ми се е подсичала никога така. На бебка сега и е за първи път. Кожичката и там изглежда не само силно зачервена, но и груба, сякаш има някакви пъпчици... newsm78 Гъбичките по езичето и устичката отминават, мажа я с Дактарин, предписан ни от педиатъра. Нещо ми се вижда, че дясното оченце сълзи, мигличките се слепват. Само това ни липсва, да сме лепнали конюнктивит Rolling Eyes
Целувки от нас! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт