Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 200
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
Стес, само така!!! Пходходът ти към ситуацията с гостите е идеален. Наздраве Flutter
Денис,  Hug Ама то и аз направих щрудел - какво съвпадение в настроението ни...мммм   chef Много е уютно наистина, а относно
За 2ри месец ми дойде цикъла.

Честито... организмът ти с еподготвя за сестричката на Арен  Heart Eyes Wink
Вики, честита ви консултация. И Спаси от време н авреме први като Крис насън. Когато го гушна - всичко минава - значи не е толкова сериозно. Ще отмине, да знаеш! Peace
Весито, болна тема е тази с отоплението. Още нямаме 100% окончателен вариант. Колеаем се между:
1. самостоятелно прокарване на газ до къщата ни /съседната ни улица е газифицирана/ Минусът е, че от цялата ни уличка само ние искаме газ - другите 5 къщи са си решили въпрос апо алтернативен начин и не им се дават пари, т.е. - ние плащаме прокарването на тръбите за цялата улица!
2. Геопарно - бие се сонда в двора откъдето трябва д асе изкара вода с температура на 10 градуса. По някакъв механизъм тя се затопля от произведената при изкачванет ой енергия /нещо такова/
3. Слънчеви батерии /конкретно за водата е мног оизгоден вариант/
4. Камина с въздуховоди, но това е подходящо за дневната /хол, трапезария и кухня/

За сополките - педи настоява да не ползвам повече аспиратор и аз се справям вече само с хартиени фитили и слагане на капки на 2-3часа - дори  да няма сополки.

Момичета,когато бебчовците ви се дърпат и превиват на гърдата, опитайте да ги вдигнете да се оригнат /често пъти от лакомия се нагълват с дота въздух и това им подува коремчетата и ги напряга/, а после ги върнете - при нас това винаги помага. Peace

Марианка, как си здравословно? За очето - промивай с тампонче напоено с преварена вода и добре изстискано, а после слагай капки за дезинфекция. Аз бях писала за този проблем подробно. При бебчовците не е задължително да се заразят с конюнктивит. Често пъти просто си бъркат в очето и -готово, или пък при къпане с ее раздразнило и т.н.

Спаси ви поздравява и ме вика  Laughing

# 46
  • sofia
Здравейте на всички!
Все се каня да пиша и съм преследвана от малшанс, или ми стига времето само да ви изчета и се втурвам към спазване на графика, или за пореден път нямаме ток или нет, иде ми да гръмна някой само не знам кого.
Габи малко имаше хремичка иначе расте и хубавее, много е дисциплинирана, храни се по режим плюс минус половин час, а нощем прави почивка от 8 часа, наддала е 1100гр и 2 см за един месец. Ще и слагаме петвалентната ваксина, нашата педиатърка общо взето ми даде да разбера, че освен цената ваксината е супер. Посъветва ме да започна със сокчетата, но няма да давам за сега, докара ми доста проблеми и нерви даването на 20 гр сок. Иначе за захранването съм си изградила следното мнение ако детето е по-слабичко първо захранване с оризова каша, тя доста помпа, ако е по-дебеличко със зеленчуково пюре. Сигурно ще захранвам на 4 навършени месеца, не съм решила, има време, ще бъде според ситуацията.
За разходките стига да няма вятър и мъгла до -7 градуса бебетата могат да излизат без проблеми  Simple Smile
Весито, ходех на денс аеробика и мога да ти кажа че е супер готино, поне тази на която ходех, бях запалила и други мами да ходим заедно  Simple Smile, чаках с нетърпение да дойде вторник и четвъртък за моя час за разтоварване. Simple Smile
Ходих на преглед всичко е наред и при мен, сега тръпна в очакване на първия си цикъл и после съм решила да си слагам спирала, това ми се вижда най-удачния за мен вариант.
Ами това е за сега, успях за два часа да напиша отговора си Wink
лека вечер и много целувки, ще чета и при възможност ще дойда на срещата в мол-а ако има такава!

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 18:49 от assia

# 47
Здравейте и от мен,нещо все не ми остава време да пиша,само ви прочитам и времето ми свършва!
От два дни при нас сякаш нещо се промени,спи по-спокойно през нощта,през деня не плаче толкова,заспива си сам в креватчето и се чудя какво му става,няма сополки ,не кашля,няма температура,или пораства newsm78Като че ли има някакъв скок в растежа,за което четох...
Другата седмица сме на консултация и ще видим какво ще каже нашето педи за ваксината и захранването,чета книжката на Трифонова и доста неща ми допаднаха оттам за захранването,май ще е по нейната схема,но както стане...
Правя упражнения за стягане остава ми да сваля още 8 кг.,че така не се харесвам особено...но мисля че с времето всичко ще си дойде на мястото.
Ние също живеем в къща и сме на локално парно,но е доста трудоемко,мислехме за газификация,но до нас няма прокарана газ и съседите не искат Sad,обмисляме вариантите,които Ирини е посочила...
За нощното изпотяванеаз съм по същия начин през нощта,ние сме само на кърма,но това е от хормоналните промени,ще премине Grinning
За прегледа-аз също ходих на контролен преглед и всичко е ОК ,като нова съм,много се зарадвах на перфектния завършек на бремеността и раждането ми,пожелавам на всеки такава положителна нагласа и преживяване...
Трябва да приключвам-аз също съм съгласна за среща в Мол-а,но дано да е в удобно за мен време.
Имам въпрос-как изцеждате кърмата,когато трябва да оставите бебчо,т.е.колко време преди да излезнете,аз го храня в 15.00 и после в 18.00,ако искам да излезна за това хранене в 18.00 ,а се изцедя в 16.00 дали ще имам достатъчно кърма?И другият ми въпрос-като я изцедите,в хладилник ли я оставяте и после как я затопляте!Съжалявам,чела съм всички постинги,но не помня точно това да е обсъждано,а търсачката не ми работи от 5 дни ooooh!
А вече ми се излиза,за малко без бебчо....
Чао засега,надявам се да се включвам по-често...  bouquet

# 48
алекс, съвсем набързо ти отговарям:
Когато планирам да оставя Спаси по обяд /например към 10.30/ Сутринта когато го кърмя /към 8.00/ го храня и после доизцеждам гърдата /кат обрашнян чувал съм, слава богу - винаги има още мляко/... После допълвам от другата гърда, така че да има около 100 гр. Шишето го съхранявам в хладилника. Затопля се под течаща топла вода и с епробва на ръката. Трябва да е една идейка по-топла от телесната температура. Ако случайно не се наложи да ползвате шишето - можеш да си го пресипеш в купичка и д аго замразиш. В хладилник може да съхраниш млякото 24 часа. Ако е пито от шишето - млякото трябва да се изхвърли.
За гърдите и производството - н есе тревожи. И след 1 час - пак ще имаш мляко!

Време е за игри и масажи  Crazy

# 49
Привет майчета и бебоци и честит първи сняг!
Наистина беше доста пусто,но вече се активизирахме.Мая спинка вече сладко и сигурно пак ще спи до 12 часа,така беше вече две вечери,незнам защо се получи така и след това се буди през около 3-4 часа,а през деня почти не спи и също като повечето бебоци иска да е на ръце.Така се разглези,т.к нали беше болничка и само плачкаше и аз я гушках и сега след като поседи сама 10 минути започва жално да плаче и като я взема ме гледа и се смее.Не мога да свърша нищо.Не може и да се приспива сама и се гушкаме двете на леглото за да заспи,а ако и това не помогне заспива на гърдата.Имам чуството че е пристрастена към сукането,дори когато не е гладна си отвисява на гърдата ми и се сърди като я махна.
Весито Мая същоимаше разстройство и дори повръщане и ни предписаха ентерол и хамомила веднага подействаха.Малчо ти се дърпа от гърдата и плачка,защото го боли коремчето и Мая правеше така 2 дена и аз направо полудях,ще мине от ентерола не се тревожи.Бързо да оздравява.
 Така като чета с повечето от вас имаме сходни проблеми,значи всичко е нормално и се изживява.
 Ще трябва да прекъсвам,че чакаме гости.
 До скоро и целувки на бебоците

# 50
Ирини,много си бърза,благодаря за спешния отговор,аз предполагах как се прави,но ми се искаше да чуя и още мнения,нали се старая да не объркам нещо и всичко да е най-доброто за бебчо PeaceБлагодаря,още веднъж  bouquet
P.S.Нали форумските мами са най-учени и най-добри,затова тук са най-компетентни Laughing Grinning

# 51
Мами ,здравейте  Simple Smile
Моля,дайте ми пове4е инфо за ваксината Пентаксим.
Говорих с ли4ният лекар и педито и те не са много запознати.
Благодаря предварително Simple Smile

# 52
За изцеждането - и аз процедирам по същия начин като Ирини, само, че си следя гърдите и когато ги почувствам силно напрегнати си изцеждам и оставям храна. И аз гледам да е около 100 мл , въпреки, че бебко не отказва и на 110 мл. Повече от 24 часа не се държи в хладилник, а може да я прехвърлиш във фризера. Ние ползваме наелонови пликчета. Много са удобни.

За температурата навън - не повече от - 5 градуса, поне така съм чела за малки бебета.

За потенето - в началото много се потях през нощтта, но установих, че е от изтичането на кърмата, която ми е намокрила потника и пижамата и направо си ме втрисаше. Започнах да ползвам сутиен докато спя и нещата се нормализираха.

За ноктите - чувала съм, че не се режат до 40 ден, за да бебето да не е прахосник. Така, че сме в очакване. Иначе ползваме ръкавички.

Отопляваме се с парно.

Сега на бебко му се появиха отново пъпчици по корема и по-точно над пъпчето. Чудя се дали не е от памперса или от праха за пране. Ние ползваме Тео бебе. От претопляне не е, следих го... Вече незнам...

Малко съм притеснена и от това, че бебко спи 12 часа през нощтта. След като го изкъпем в 18.30 часа вечерта и го накърмя, чакам да се събуди до 00.00 ч. и в повечето случаи си лягам и чакам да ме събуди в 3.00, а той си промърмори тихичко към 4.00 и се буди чак в 6.30 за храна?! Незнам дали е редно?

А ето и въпросче:

- Ръкавичките докога мислите да ги слагате или по-точно кога мислите да ги махате?

# 53
Здравейте майки зайки,
и при нас се развали времето и не сме излизали на разходка днес, Филип си спи спокойно и той не е от ревливите бебета. След банята в 9 часа сам заспива в креватчето си и така знае че идва нощ.  Grinning Плаче само ако има причина. Или е мокър -  Памперсите продължават да пропускат, както и един други които пробвахме Крудват , ще минем да следващият номер  3  от 4 до 9кг. Тази нощ сме сменяли дрехите на всяко хранене, в 1 в 4 и в 7   ooooh! Така се разсънваме и аз и той и после докато се нахраним и пак поспиваме малко...   baby_neutral
За козметиката и ние ползваме Мустела - кремче за подсечено дупе. През деня мием дупето и мажем с кремче, а нощно време само с кърпичките се бършем и пак кремчето...  Акото ни обаче често е зелено, а уж гледам да не му е студено или топло. Винаги спим на 20 градуса температура, а най-добре е да е 18, но спи ли се на студ  Blush
За потенето - и аз кърмя и аз съответно се изпотявам нощно време. Откакто съм родила винаги спя със сутиена за кърмачки , и пак се изпотявам, та едва ли има връзка това ....
Разглеждах снимките ни в албумчето и искам да обърна внимание на muckata, че макси козито се поставя обратно , така че детето да е с гръб към движението .

Така при рязко спиране няма опастност колана да се вреже в коремчето и вратлето няма да се прекърши. Извинявам се предварително, ако се намесвам неумесно, но счетох за нужно да кажа с риск да има обидени  Mr. Green

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 21:04 от MariaF

# 54
  • sofia
Здравейте отново!
Да се включа по темата за отоплението, видях че не споменавате използването на  отопление и климатизация с термопомпени инсталации, използващи обикновена подпочвена вода или акумулирана в земната кора енергия; самата инсталация е скъпа, само че след това излиза по-евтино самото отопление, може да се ползва освен това и за охлаждане Wink Пишете ако искате повече инфо, евентуално мога да ви предложа и изпълнител на такъв проект, или поне да поискате повече инфо.

# 55
Здравейте момичета!
Скоро не съм писал,тъй като при нас няма нищо ново,днес от 13.00 часа сме на консултация и ваксина,после ще ходим на рожден ден.Много ми е интересно колко е пораснала Габи,като е гледам каква дунда е станала,ми се струва,че ще сме подминали 5 килограма със сигурност.От бузи вече устата не ни се вижда,продължава да яде и нощно време,караме я на поискване и изпива по 120 мл.,като ги измуква за 10 мин.Вече нямаме колики,много е спокойна и много се смее,само някой да е закачи и усмивката е налице,а понякога и с глас се киска,гукаме много,а на кака си много се радва,двете са голяма картинка.Единствено й се разваля настроението когато е гладна,такъв рев пада,че докато не й вкарам шишето с млякото,никой не е способен да е утеши.
В понеделник ми дойде за първи път цикъла и положението беше повече от трагично,такъв теч беше 4-ри дни #Crazy,че направо луднах,никога не ми е идвало с такъв гръм и трясък и по толкова обилно кървене,дано това е да е само първия път,че ако така ми идва всеки път,кръв няма да ми остане.
Довечера като се приберем ще гледам да пиша как е минала консултацията и ваксината,дано да не плачка много Габи.Ще й слагаме Пентаксима и се надявам да нямаме странични ефекти,защото Нели винаги ми вдигаше температура от тази ваксина-ДТК(само,че не беше петвалентната,а тази която отпускат по ЗК)!

# 56
Здравейте и от мен прекрасни мами и малки съкровища!
Марианка- за оченцето и аз да добавя. Два пъти при къпане попадна вода от ваничката в оченцето на Хари и на другия ден цялото беше в секрет- все едно съм го намазала с жълто кремче. Течаха и много сълзички. Педито каза по телефона, че е нормално- много са им тесни още очните каналчета и лесно се замърсяват. Затова препоръча масаж и капки Тобрекс. В аптеката отказаха да ми ги продадат без рецепта- били антибиотични и за деца над 3 г. Аз реших да слагам кърма + масаж и за 1 ден го оправих (и двата пъти). Може и памуче с преварена вода вместо кърма, както каза Ирини. Но масажа е по-важния, тъй като отпушва самото каналче и прочиства. Той се прави с един пръст и лек натиск от слъзния канал към нослето (все едно чистиш гурел). Превантивно всяка вечер си го промивам с водичка и правя масажче.
Весито, за парното (не, че си ме питала, но знам и ние през какво минахме, докато се установим най-сетне с парно миналата събота, та си позволявам да ти разкажа, за да имаш и още един вариант). Ние сме с котле (ново, електронно), към което има специална горелка, за да се отопляваме не с въглища, а с костилки и пелети. Костилките са от череши. Продават се от Ерато и 1 тон струва 180 лв. (нова цена от този понеделник).Пелетите (не им помня цената, но мога да проверя) представляват пресовани трици и те се смесват с костилките, защото са много калорични и горят по-бавно, за разлика от костилките. И двете са пакетирани в найлонови чували. Къщата ни е 130 квадрата и е супер топла. Има си безжично дистанционно, с което управляваме температурата от къщата, без да слизаме в мазето. Има и няколко програми- за различно почасово включване- ако например сме на работа можем да зададем да се включи 1-2 часа преди да се приберем. Парното си работи само!!! Единственото, за което се слиза в мазето 1-2 пъти дневно (таткото го прави преди и след работа) е, за да се изтръска пепелта, която е около 1 шепа. Ако не го направим, парното просто ще изключи, докато се сетим. Иначе с едно устройство, на което аз му викам хоботче или прахосмукачка, системата сама си дърпа от бункера костилки и въобще не се налага да се правиш на огняр. Към системата сложихме и 150 литра бойлер и навсякъде сме с течаща топла вода.

Хайде лек ден на всички! Ние с Хари отиваме на пазар в Била, че утре ще имаме гости.

# 57
Здравейте, момичета и малки човечета!
Аз не съм писала от цяла вечност (още откогато бях 2 в 1  Sad). Досега имах време само да ви изчитам. Надявам се, че вече ще мога да се включвам.
Ами ние за първия месец нададохме 730г и пораснахме с 5,5см (4200г и 57,5см). Тъй като нямам кантарче незнам в момента колко сме на килограми, но сме станали 60см.
Относно ваксината и ние ще слагаме 5-валентната.
За ноктите - режем ги от първата седмица.
За главичката - нашата започна да се бели, тръгна от веждите. Педиатърката ни каза да го мажем обилно с Дефламол вечер след баня, но аз не смея, защото нашите ръце шават навсякъде и се мажем с Лансинох (остана от мен). Така 3-4 дни и след това с кремчето за корички на Мустела.
За подсеченото дупе - нашето не се е подсичало, само се беше зачервило много яко от мокрите кърпички на Либеро. Спряхме ги. Не мажех с нищо, само след банята вечер със зехтин и се оправи за 2 дни. Бях прочела някъде, че кожата трябва да диша и да не се маже с нищо, докато не се оправи. В момента не ползвам никакви кремове и мазила за дупе. В началото мажех с Бочко. Нямаме проблем, имаме си едно малко сладко бяло дупенце.
За плаченето - ами плачем си - глад, колики, мокро дупе (беше кошмар с това напикаване), липса на внимание и т. н., в рамките на нормалното.
За кенгуруто - много обичаме вътре, но любимото ни място е тук

За разходките- при всяка отдала ни се възможност, ако ли не на терасата. Много добре ни се отразяват.  Днес има такова хубаво слънце, ама и такъв коварен вятър, така че ще пропуснем.
За банята - обожаваме я, много обичаме да стоим голички. Мразим слагането на памперса и обличането.
За потенето - докъм 20 ден се потях като за световно, след това спрях.
За папането - на кърма сме.
Малко дълго стана, ама ... Ще има продължение Grinning!
Радвам се, че ви има! Hug
Много прегръдки и целувки на малките съкровища!
Лек ден от нас. Време е за смяна на памперс и хапване!

PC: Въпрос към кърмещите мами:
Искам да си боядисам косата, но незнам как се отразява боята на кърмата. Бихте ли споделили? Може да е обсъждано вече, но аз да съм го пропуснала, ако е така съжалявам!

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 13:44 от marys

# 58
  • Sofia
Ирини, благодаря за бързия отговор   bouquet Ние сме пуснали молба за газифициране, но всички съседи от улицата (общо 7 на брой) са съгласни. Но няма да е много скоро, казаха евентуално началото на 2008 година. Засега сме се спрели на варианта камина с водна риза.  

Ассиа, може ли инфо - звучи много интересно тази термопомпена инсталация Praynig
А за гимнастиката - може и да се засечем значи, ще си погледна снимките от последната ни среща за да си припомня добре лицето ти Wink

Лулова
, мерси за отзивчивосттанашата къща е точно толкова голяма. Може ли да ми пратиш (може и на лични) колко парички ви излезе този вариат  newsm78 Вече едва издържам в къщата на мъжа ми с тази негова многобройна и бъркаща се във всичко рода Mr. Green

И се извинявам, че така разводних темата  Peace

Спарки, аз май установих от какво е разтройството на Марти. Точно от Лефакса против колики. Вече не го давам и е по- добре. Даже вчера си направих експеримент и аз взех от него доза за възрастни - днес вече съм с разстроен стомах Sick А той си има колики, но вече нищо освен чай от анасон няма да давам.Продължава да се дърпа от гърдата, но чувам къркорещия корем.

Дессси, може пъпчиците да са се получили от претриване от памперса (щом са само над пъпчето). Мажи с кремче и там когато сменяш пампа. Поне при нас действа.

# 59
Привет и от мен в този студ!

Затворени сме в къщи и сме нещастни, че не можем да излезем на разходка. Стефи е много крива, когато не я извеждам та напрваво се виждам в чудо какво ще правим при такива ветровити дни.

Като ви чета относно режима на бебетата благородно завиждам малко- при нас един с един не си приличат нито дните, нито нощите - всеки ден е различно! Понякога яде през два часа, понякога спи непрбудно 6 часа и то през деня. Вечер понякога става през 3 часа, а понакога пропуска някое от храненетата. Така аз не мога да планирам нищо за деня - ритъма и плановете ги определя най - важния човек  Grinning

За плаченето - по принцип плачеше само когато имаше колики, но от няколко дни насам много се криви - то не е точно плач, а по - скоро хленчене, но много продължително. Направо в чуд се видях - даже започнах да си мисля, че рано рано са започнали да ни мъчат зъбите, защото започна и много да се плюнчи  newsm78

Имам един въпрос - на колко време сменяте бибероните - и тези на шишетата и залъгалките. И кога се минава на по - голяма капка?

Общи условия

Активация на акаунт