Денис,
Ама то и аз направих щрудел - какво съвпадение в настроението ни...мммм
Много е уютно наистина, а относно

Вики, честита ви консултация. И Спаси от време н авреме први като Крис насън. Когато го гушна - всичко минава - значи не е толкова сериозно. Ще отмине, да знаеш!

Весито, болна тема е тази с отоплението. Още нямаме 100% окончателен вариант. Колеаем се между:
1. самостоятелно прокарване на газ до къщата ни /съседната ни улица е газифицирана/ Минусът е, че от цялата ни уличка само ние искаме газ - другите 5 къщи са си решили въпрос апо алтернативен начин и не им се дават пари, т.е. - ние плащаме прокарването на тръбите за цялата улица!
2. Геопарно - бие се сонда в двора откъдето трябва д асе изкара вода с температура на 10 градуса. По някакъв механизъм тя се затопля от произведената при изкачванет ой енергия /нещо такова/
3. Слънчеви батерии /конкретно за водата е мног оизгоден вариант/
4. Камина с въздуховоди, но това е подходящо за дневната /хол, трапезария и кухня/
За сополките - педи настоява да не ползвам повече аспиратор и аз се справям вече само с хартиени фитили и слагане на капки на 2-3часа - дори да няма сополки.
Момичета,когато бебчовците ви се дърпат и превиват на гърдата, опитайте да ги вдигнете да се оригнат /често пъти от лакомия се нагълват с дота въздух и това им подува коремчетата и ги напряга/, а после ги върнете - при нас това винаги помага.

Марианка, как си здравословно? За очето - промивай с тампонче напоено с преварена вода и добре изстискано, а после слагай капки за дезинфекция. Аз бях писала за този проблем подробно. При бебчовците не е задължително да се заразят с конюнктивит. Често пъти просто си бъркат в очето и -готово, или пък при къпане с ее раздразнило и т.н.
Спаси ви поздравява и ме вика

Като че ли има някакъв скок в растежа,за което четох...
,обмисляме вариантите,които Ирини е посочила...

,че направо луднах,никога не ми е идвало с такъв гръм и трясък и по толкова обилно кървене,дано това е да е само първия път,че ако така ми идва всеки път,кръв няма да ми остане.

А той си има колики, но вече нищо освен чай от анасон няма да давам.Продължава да се дърпа от гърдата, но чувам къркорещия корем.