Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 206
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Ирини, казаха ми че микробиологията е кристално чиста. Но мен продължават да ме притесняват няколко неща - парене, миризма на дезинфектант и течение. Казах си притесненията и лекарката спомена изследване за хламидии, но след първа менструация. Сега слагам глобули Гениал (бившите Гения 92 с млечна киселина), но не усещам никакво облекчение. В сряда съм на поредния преглед, при поредния гинеколог.

При мен е лудница иначе - бебето е в пиковия си период, както виждам и при други мами се случва. Плаче и иска да суче през 1.5, мах 2 часа. Ака все така редичко, но по веднъж и добре, че Стес ме успокой, че е нормално та вече не обръщам внимание. А баткото се натровил с прясно мляко и вчера повръща на няколко пъти.

Ави, обещах ти снимка на питката която собственоръчно сътворих  Mr. Green Направо пращам снимки от погачата ни, там я има и питката Mr. Green

http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=768&AlbumId=71721

Приятна и лека седмица на всички майчета   bouquet

# 226
mari_anka, а кога да те гледаме?
За килограмите - не ми се мисли...10 отгоре. И аз поддържам кърмата с папкане. Сега кърменето е най-важно за мен. После ще се сложа на строга диета и се надявам да ги сваля. Лошото е, че нищо от дрехите ми не ми става и се наложи да подновявам гардероба.
Девойки, как ги ядете тези овесени ядки, с какво? Много са ми безвкусни... Mr. Greenнасилвам се, ама като са гадни...рядко ги ям и то насила.

# 227
  • София - Бургас
assia,
    Когато забременях бях 49 кг., Качих 17 кг., а свалих със самото раждане 9 кг.
Сега съм 51кг., а също кърмя и ям абсолютно всичко.Останаха ми само 2 кг., но се надявам и тях скоро да сваля, така от самосебе си.!
     Успех!

# 228
  • Munich
Честити два месеца на Габи на Ася, Ваньо на Алфира, Макс на Афродита, Неда на Бамби76 и Даниел на Cvete_м!
Ви, аз закусвам мюсли, в което има овесени ядки - вкусът им се променя много като сложиш стафиди и някакъв плод - ям ги ту с банан, ту с круша, ту ябълка, каквото ми попадне, нарязани на дребно. Накисвам ги в прясно мляко. Аз преди също не ги харесвах, но сега са ми любима закуска.
деси1 и марианка, когато майка ми беше на гости много си говорихме за подхода и при гледането на двамата с брат ни, как е успяла да не предизвика ревност у мен към брат ми: била изчела доста литература по въпроса и навсякъде съветвали, когато заплачат двете деца едновременно, първо да се отиде при по-голямото. Вие сигурно си го знаете, може би и интуитивно, но да споделя все пак.
За килограмите имам да свалям още 6, бях 55 като забременях, преди да родя 74! Всички са на мнение, че е по-добре да не свалям останалите 6 кг., че преди бременността съм била прекалено слаба, само мъжът ми мисли другояче Simple Smile
Майка ми беше на гости за 4 седмици и си замина, ние с Виктор много тъгуваме, беше страхотно с нея. Сега нямам никаква помощ, само от мъжа ми, но той си идва от работа към 6-7ч. чак... Чакаме другата ни баба след 4 седмици. Завиждам на тези от вас, които могат да оставят бебчовците на някого за час-два да свършат нещо. Аз съм доволна, ако успея да обядвам и взема душ, останалото време е посветено на синчето.
За проблемите с пишлето, в Германия съветват да не се пипа въобще, да се измива само външно, има педиатри и в България, които са на същото мнение.
И сега един въпрос: Вико е наддал много над нормата до момента - за два месеца малко над 3 кг. Той държи рекорд и за височина, 57 см. се роди, порастнал е съответно още доста, та това ме успокоява донякъде, че теглото се разпределя и не му личи много (marys благодаря за отделеното време за статистиката!)Понеже го кърмя, лекарят ни, който е много добър, ни успокои, че няма проблеми и да не го ограничавам. Ходя обаче на едни срещи на кърмещи майки, водени от акушерка и въпросната ни се скара и каза, че трябва да намалим темпото, че е много вредно за костите... Педиатърът пък каза, че няма доказателства за това, да не я слушам, да продължавам все така, но аз се разтревожих. Вие чували ли сте подобно нещо? Майка ми пита нейна колежка педиатър от бургаската болница и тя също казала, че е повод да се радваме, не да се тревожим... Какво мислите? Целувки на всички и на прекрасните ви бебоци!

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 18:08 от дилИпилИ

# 229
  • до канала
аз също родих през септември своето второ дете във Варна казва се Димитър роди се на 30.09 с тегло 4.450 и ръст 52 см

# 230
И аз съм още с 6кг. отгоре но да ви се похваля вчера успях да се вмъкна в 1 панталон който преди да забременея ми беше малко по-свободен и носих до към третия месец.
За храненето - не се ораничавам но не се и тъпча.
За пишлето - от няколко дни го оголваме леко и по мало във водата по време на къпане.
Мамчета споделете миете ли главичката всеки ден? Мисля че някъде бях чела че не се препоръчва главичката да се мие при всяко къпане но не си спомням колко често трябва, дали през ден, дали 2 пъти в седмицата  newsm78 При вас как е?

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 14:27 от viki81

# 231
  • София - Бургас
Деси,
Честито!
Какво голямо бебче, да ти е живо и здраво!  bouquet

# 232
  • София - Бургас
[i]Вики[/i],  аз все още мия главата на Карина всеки ден!
Дали и аз не бъркам?

# 233
Честити два месеца на Габи на Ася, Ваньо на Алфира, Макс на Афродита, Неда на Бамби76 и Даниел на Cvete_м!

Desi0956
Честито   ! Добре дошла!!!
Irinii ще включиш ли и мойта гордост Мони на първата страница?
По повод килограмите аз качих 14кг по време на бременността и сега са ми останали 3кг да свалям още! Ама не ме плашат! Има време и за тях, а сега има по важни неща за мене като кърменето!
Кажете с какво мажете личицата на бебковците защото на Мони му е станало грапаво на бузките, незнам от какво. Взехме му бебешки крем на нивеа за лице и тяло ама май няма голям ефект! newsm09
В четвъртък сме на консултация и ще му бият втората ваксина и на мене ми е много притеснено защото ми казаха че от нея можело да му се подуе гръбчето и да го боли няколко дни!   newsm45

# 234
  • Русе
момичета искам да ви се оплача #Cussing out
днес в 13ч ходих на консултация и да ни сложат ваксина,до тук добре,измериха ни 60см/ и 5,700кг. и тогава аз вадя Пентаксима от чантата и те се опулват Shocked и казват че не са виждали такова нещо и че няма да ни я сложат.тогава аз започвам да обяснявам на дълго и на широко какво е Пентаксим и кои държави  се слага,че и мои познати от София( вие Heart Eyes) я слагат,а моето педи не иска.а в съседния кабинет друг педиатър я слага.
пратиха ме до ХЕИ-РУСЕ за да говоря с д-р Мирчева,която е някакъв шеф и завеждаща нещо си (забравих какво вече) и ако тя разреши тогава!!! #Crazy
тръшках,мрънках но отидох до ХЕИ жената се усмихна и каза,че ваксината е много хубава и няма причина да ми отказват поставянето и се учуди,че не са я чували.всички деца които идвали от чужбина били с тази ваксина,и ме нарече "интелигентно момиче,което се интересува от новите и по-добри продукти".
идеше ми да й кажа да влезе и да прочете малко във форума,че да е наясно,а не като "кон с капаци" да си знае само панадол,аналгин и да мери кръвно на пенсионери #2gunfire
върнах се пак при нея след като я уверих че ХЕИ са удобрили поставането и че ваксината е удобрена по-принцип от министерството и тя благоволи да я постави. Mr. Green
за да забременеия трябваше да изчета целия форум на "искам бебе",че да стане и да не ме мотат глупави генеколози че трябвало време ( ние 1 година работим),че съм бързала.сега се оказва че трябва пак всичко да чета и знам ,че да си отгледам добре детето.
писна ми! ooooh!
оххххх добре че ви има,иначе съм загубена с тези GP-та.
весел ден и съжелявам че стана малко дълго,но може и на друга мама да се случи,та да знае.

# 235
Eто ни отново "след рекламите"/както се казва в едн опредаване Wink
Доста неприятно е за разходки навън... От предвиденото днес реализирах единствено обеда при баба ми и педикюра, но и това е нещо...
Веении, вписани сте  bouquet Това за подуванет она гръбчето за първи път го чувам Thinking Температура, изнервеност и понижена имунна система съм чувала, че може да има при някои бебчета, н од асе издуе гърба ми звучи малко... несериозно Naughty Каква ваксина ще биете?
Ви/шоколадче/, нашите мерки от консултацията са 5200кг и 60см - нито повече, нито по-малко. От ваксината нямахме никакви оплаквания. Спаси писна малко в момент ана убождането и щом го гушнах се успокои. Странични ефекти не прояви. Не се тревожи! Hug
Ние мием косичката на Спаси горе-долу на 2 дни с шампоана на Мустела пртив крусти /превантивно/
Килограмите ми - до килограмите ми преди да забременея ми остават още 6, а до тези, с които с ехаресвам най-много - 4 = 10кг!!! Забелязвам, че свалям мноого бавно по около 1 кг на 8-9 дни, но без никакви усилия то моя страна. Трябва малко да огранича сладостите /които допреди да забременея бяха аут от менюто ми/, а сега ми се хапват доста... Ще видим. Мисля лека-полека да премина на разделно хранене.
Весито, страхотна домакиня си  chef Оф с тези течения  - аман! Не искам да си мисля, че може да имаме хламидии, а това, което описваш е много сходно с моите оплаквания /без паренето обаче/ Rolling Eyes Утре ще докладвам коментара на моя док.
Дилипили, мога д аси представя как се чувстваш без майка си сега...  Confused Но няма как - ще се справиш! Относно килцата ви - и аз мисля, че на този етап нямате причина да се тревожите. Някои бебковци просто си вървят по едрички.

# 236
Привет на всички ви!
Бррррр че студ е навън.С радост се добрах до вкъщи!Изпратих сестра ми и сега ми е малко тъжно и пусто!Но такъв е живота,няма начин!
Ирини добре е порастнал Спаси
Муцката лелеее ти ме потресе с тази история.Ужас!Важното ,че са ви сложили ваксинката и всичко е наред,а и вийдам че Ема съвсем успешно си ни настига и в см и кг.сме с 600 гр.напред ,ама Ема все пак е дама .Да ти е жива и здрава.
дилИпилИ  не мисля ,че има за какво да се тревожиш чак толкова голям не е Вико,че да се стресираш.Арен е даже 60 см не 57 и е 6.300 или поне беше на тези мерки преди 3 седмици ,обличам му вече бодита 74-80 размер,защото останалите го стягат отвсякъде и се изнервя.Спокойно си го гледай сладурчето!
viki81 за къпането на главичката,Арен всеки ден се къпе целият,не ги деля глава,тяло... и т.н.след баня целият го омазвам с олио и така ,не му е суха кожичката.
За изпръхналите бузки купих 2 крема,но в крайна сметка все му бяха грапавки и започнах да му мажа личицето с бебешкото олио и решихме проблема.
Ирини,Весито -какви са тези течения?Бързо дано се справите с тях и дано не са хламидии.
veenii -ама каква е тази ваксина? Thinking

Много целувки за всички ви !  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 237
Здравейте момичета!
Аз с моите изпити напоследък по-рядко се включвам. В неделя взех един и сега ще си дам 2-3 дни почивка преди да започна четене за най-трудния.
Днес бяхме на преглед при една лекарка-доцент, при която ходят всичките ми приятелки ако има проблем или профилактично. Прегледа ни най-обстойно, поговорихме си за много неща. Попитах я дали препоръчва да си купим 5 валентната ваксина и тя каза, че е ходила скоро на някаква конференция и там са обсъждали този въпрос. Мнението на повечето й колеги, както и нейното е, че тази ваксина, която сега се слага е изпитана от дълго време и има информация как въздейства и се е отразила на вече порастналите деца. Докато 5-вал. тепърва навлиза и няма достатъчно наблюдения, в нея има различни консерванти и антибиотици, които всяка фирма-производител слага (във всички ваксини имало), но нашите се знаят какви са. Освен това имало и нещо (тук не ми стана много ясно) против някаква болест или проблем, който го има само в САЩ, а не е характерен за БГ. Абе нашата БГ ваксина си била изпитана и се изнасяла за много страни. (А някъде някой писа, че само в БГ и Украина май се поставя).   newsm78 Друг минус е, че организмът трябва да създаде повече антитела наведнъж- за всяка болест са различни и това да се отрази малко шоково на детския организъм. Според нея малко се комерсиализира цялата тази работа с ваксините.
Сега се чудя как да постъпя и може би тя успя да ме убеди, нейните аргументи бяха повече, но за тези се сещам, а и не знам до колко точно съм ги пресъздала. Още повече, че се притеснявам да не се повтори и при нас проблема на muckata, че както и аз бях писала нашата педи също не е чувала за Пентаксим.
Друго което ми каза доцентката: Нормално било за първите два месеца да се наддава средно по 600 гр.на месец (ние сме доста повече). Бебета, които наддават много са предразположени към рахит. За захранването каза, че още от преди 12-13 год.се говори, че до 5-6 мес.не трябва да се дава нищо, дори и вода и, че май само нашите лекари в Русе още не са го разбрали. След 3 навършени месеца задължително трябва да ни прегледат за рахит-да напомня на нашето педи.
alexal, за килограмите – след раждането ми останаха 5-6 кг отгоре, които са се закотвили и не помръдват. Чувствам се малко свински, защото доста си похапвам.  eat
irinii и аз съм така със сладкото, много ме влече. Докато бях бременна ми се гадеше от него и сега си наваксвам.
Моята Никол иска нон стоп да стои на цицата  #Crazy и не знам как и дали да я отучвам.
Хайде лека вечер, че много дълго стана.

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 17:47 от tonitta

# 238
  • София - Бургас
Кажете за миенето на косата!
Моля! Praynig

# 239
Мием косата всяка вечер, но не знам дали е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт