Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 201
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
kaleia чети внимателно! Naughty Писала съм за главата или косата,както и Ирини!
tonitta позволи ми само да кажа,че в този свят на такава глобализация е смехотворно,да се каже че някаква болест я има само в Щатите или Китай и Африка.А отностно колко трябва да се расте на месец и да кажеш цифра е меко казано непрофесионално,при положение че всичко е строго индивидуално,както с бременеето,така и с раждането и още повече с нашите сладурковци бебчетата.А в случая с ваксините,според мене едно е детето да се справя с жива такава и друго е да ти вкарат направо антитела и да няма нужда да се бориш изобщо.Незнам защо нашите доктори толкова ги е страх да научат нови неща и смятат,че това което си знаят е най-доброто понеже си го познават.Но това е друга тема  Simple Smile

# 241
калея, аз писах по-нагоре - косата я мием през ден. Денис е писала, че я мие всеки ден.
тонита, честито за изпита. Възхищавам ти се как съчетаваш нещата - недоспиване, учене, гледане на бебе   bouquet
За ваксината - за мен тезата, която са защитавали на конференцията е супер ретро. Говорила съм с доста доктори /и семейството ми е съставено от такива/ и общото мнение, че бг ваксината е аут, а за западния свят петвалентната вече звучиретро - там упорито е навлязла 7валентната.  Не знам защо, но някак по-имам довериена западната школа. В противен случай освен биенето на бг ваксината /от която преди  години аз съм била доста потърпевша - ударила ме е в очите и от напълно здраво детенце съм започнала да нося очила 4диоптъра!!!!!/ трябва и да мажем децата със свинска мас, да им даваме вода, да ги захранваме във 2-ри месец... Всеки си решава де, но  аз реагирам малко по-пламенно поради спонетата причина.

# 242
  • Munich
irinii благодаря за съчувствието, ще се справим, няма начин, но ми липсват близките, особено майка ми. Тя е тежко болна и разделите с нея са всеки път много емоционални. Мерси на теб и dennis за успокоението относно наддаването. Тази вечер чакам акушерката, ще идва за последен път и ще го претеглим, само да не е станал вече 7кг... Виктор почти не спи денем, само в количката; спасението ми е една пееща играчка с въртящи се мечета над люлката му на фишер прайс - като го сложа там знам, че разполагам с 20 мин. докато му омръзне да ритка, да се смее и да гука на мечетата. Сега пак се киска Simple Smile Благославям деня, в който я купих, безценна е. Иначе не бих успявала и да обядвам. Но и това ще мине. Толкова е хубаво да го гледам как расте и се развива с всеки изминал ден... Да са ни живи и здрави дечицата! Изтече времето на мечетата, бягам

# 243
Здравейте момичета:)

Минавам на бързо, че с тези 2 бебета...

Ивайло много ме уплаши с тази силна кашлица, той просто не спираше, но овладяхме бързо положението, Вентолин, Мукосолван, боров мед... а бяхме пред бронхит.

Днес пък Боян ме изненада при консултацията... расте като за световно това дете, за месец е качил 1,200кг и 6см. Всичко хубаво, но с заедно с факта, че ни липсва слънчицето сме си докарали начален стадии на рахит:( Първоначално много се уплаших, но докторката ме успокои... нормално било за зимните бебета и тези с усилено нарастване. И вече сме на 4 капки Вигантол и много папкане на сиренце от страна на мама. Каза, че не е лошо да започна сокчета при това положение, защото кърмата е бедна на витамини! И така, дано бързо се справим с тази ситуация. Ваксината не бихме заради болестта на баткото. Ако след седмица всички сме здрави тогава.

Благодаря на Ирини, че ни е включила в списъка:)

Лека вечер ви желая момичета и дано при всички, и мами, и бебчета нещата са ОК:)

# 244
  • гр.Русе
Здравейте,майчета и бебчета!  Hug
Отдавна не съм писала, но знаете как е...
Ние с Крис сме ок,бебчо е изключително послушно и жизнерадостно дете. По цял ден се гушкаме,говорим си,а през нощта си спинка спокойно.
Муцката,Тонита,направо се замислих как ли ще реагира нашето педи като му занеса Пентаксима. Толкова ли са заблудени русенските лекари  newsm78 а уж сме голям град с европейски претенции... За старата ваксина ДТК и аз като Ирини съм свидетел на последиците от нея върху племенницата ми,така че...
Искам да питам-една позната ми каза,че щом бебето е родено със секцио,няма нужда да се прави преглед за луксации,защото по-голям процент се получавали по време на раждането,по-малък по време на вътреутробното развитие и малък процент са наследствени. Така ли е наистина?
Пак ще пиша, но по-късно,че Крис ще папка.
Целувки!  Heart Eyes

# 245
Здравейте и от нас!
Ние се къпем всеки ден с главицата, тялото, всичко. За сега ползвам Мустела 2 в 1 за коса и тяло, а след баня се мажем с лосион за тяло , без да мажа главата. За лицето имаме Vita,in barrier cream пак на Мустела, който ползвам за дупе и лице  Laughing
Нашата ваксина ще я слагат при навършени 2 месеца, на 28 ноември. Надявам се да се държим мъжки и да нямаме проблеми.
дилИпилИ, напълно те разбирам . И  моята майка беше при нас 6 седмици, но сега сме сами и няма помощ, свекърва ми живее на 1 км от нас, но не минава или ако сме заедно само гушка Филип, но за домакинска помощ и дума не може да става. Но и по-добре че не ни се меша  Peace

# 246
Здравейте Simple Smile
Имам въпрос за адаптираното мляко.Дали може да се приготват предварително 1-2 шишета и да стоят в хладилника до използването им.На етикета на АМ,което използвам(Омнео) пише да се употреби до 1 час..Но в книги чета че може да се приготвят предварително шишетата-например преди излизане навън.Та се чудя.Как процедирате вие??

# 247
Здравейте виртуални дружки,
при вас е нощ, но тук е следобед и затова все се включвам по никое време.

Честит 2-ри месец на София на Зия, Георги на радости22, Михаил на smile baby и Теодора на мама Капи.

дилИпилИ и MariaF, и аз ви разбирам как се чувствате. Май само който е в чужбина може да ви разбере колко ви липсват близките. Все пак се радвайте, че сте имали възможност да се видите с майките си. Аз моята не съм я виждала на живо от 13 юни. Добре че имаме камери и се гледаме online.
за миенето на главата - мия му я през ден.
за килограмите - имам да свалям още 3 кг. И аз ям много сладко. Не знам дали е свързано с кърменето, но ям много повече отпреди. Редовно си изяждам по 1 шоколад на ден. Мъжа ми се е видял в чудо с тази моя мания към сладкото, но важното е, че слабея вместо да дебелея. И аз се чудя как става така, но е факт.  newsm78
за килограмите на бебо - и аз съм чувала, че има зависимост от бързото качване на килограми и рахита. Даже съм малко притеснена за моя Мони, защото и той наддава по много. За първия месец е качил 1.450 кг, а за първите 2 седм. на 2-я месец 570 гр. Педиатърката ми казва, че е добре и не ми е казвала да му спирам нощното хранене, а напротив казва ми да продължавам да си го храня както досега, но не забравя да ми напомни, че редовно трябва да му давам вит. Д.
Прочетох, че някои от вас се тревожат, че бебето им виси дълго на гърдите, много плаче без причина и т.н. Ако искате прочетете тази статия: http://www.biberonbg.com/info/plach.htm  До момента гледам, че тези периоди много добре съвпадат с кризите на моя Мони. Като съм информирана се чувствам по-спокойна, зареждам се с търпение и чакам да отмине периода.

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 02:14 от Каролина

# 248
За ваксината – сега ще сложим тази от здравната каса, която не била жива, а после в 7-8 месец, когато свършат вакините по касата ще сложим някаква(ако има интерес ще питам педиатърката как се казва), май за минингит и плевмония(не съм сигурна простете за некомпетентността) и така ставало почти еквивалентно на това да се постави пентаксим.
Крис също има периоди, когато иска постоянно да суче или през час-час и половина, но аз му давам и това не ме притеснява., това са само моментни състояния и ще отминат.
Аз и докато бях бременна хапвах сладко но сега ми се яде доста повече – след всяко ядене задължително малко сладичко. Трябва да се спра малко, въпреки че не качвам а даже май свалям бавничко  #Crazy !
Плами, по здравана каса има задължителен профилактичен преглед за луксация, когато бебето навърши 1 месец, и не виждам защо да не заведем бебчетата си на ортопед и да сме спокойни. Аз родих секцио и педиатърката ми каза че нямаме признаци за луксация, но пак си го заведох, видяха го на ехограф и сега знам със сигурност че сме добре.
По принцип кърмя но за навън си приготвям вода в едно термосче което си е само негово а в шишето слагам само дозата АМ. Когато дойде времето за хранене сипвам водата от термоса в шишето и давам веднага.
Целувки от нас   bouquet

# 249
  • Русе
към тези ,които са поставили Пентаксим :
на Ема й я сложиха в десния крака,но снощи малко я боля и се наду мястото и днес е надутичко,аз й слагам компреси с реванол.
при вас така ли стана или Ема е много чувствителна или сестрата не я е поставила хубаво инжекцията?
температура не е правила и си хапва иначе нормално.

# 250
Добро утро  Grinning
Честит 2-ри месец на София на Зия, Михаил на smile baby ,Георги на радости22 и Теодора на мама Капи.muckata,не се тревожи,на Дидо му слагахме Пентаксим.Същият ден в който я сложихме няма6е реакция,но на др.ден сутринта към 7.00ч температура 37.9, мястото дето е бита ваксината беше малко твърдичко, но всичко се оправи.Беше малко раздразнителен дребосъка, а някои бебковци пък не искат да хапват, всеки организъм е различен, ние с храненето не сме имали проблем  Laughing
Аз също слагах компреси от реванол.Няма страшно.
Приятен и усмихнат ден на всички  Grinning

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 09:46 от Sesiliq

# 251
  • sofia
В четвъртък сме на консултация и ще му бият втората ваксина и на мене ми е много притеснено защото ми казаха че от нея можело да му се подуе гръбчето и да го боли няколко дни!   newsm45
не се притеснявай, значи предполагам става дума за ДТК ваксината не се подува гръбчето, а се получава само малко топченце на мястото на ваксината, което изчезва след няколко дни.
Тонита, това, което казва лекарката ти е абсурдно. Да не говорим че те е излъгала откровено в очите. Ваксината не се приема така леко от всички деца. Компонентите на петвалентната ваксина са Дифтериус, Тетанус, Коклюш, Полиомиелит и Хемуфилус инфлуенца, мисля че е тип В.Няма такава съставка която да я няма в Бг. На края след като е одобрена да влезе в имунизационния календар за 2007 или 2008 значи са запознати с нея, и е достатъчно добра.
Вики, проучи си внимателно нещата, защото въпросната ваксина Аct HIB, едвам я намерихме преди година и половина, за да я поставим на Ели, няма внос. А и според мен е доста по-добре да се сложи петвалентната ваксина, защото така се налага само едно боцване и разбира се се избягва момента с даването на живата полиомиелитна ваксина, която доколкото знам е най-проблемна.
За миенето на главата аз я мия всеки ден. Чувала съм, че на запад не се препоръчва къпането всеки ден, заради изсушаването на кожата от водата. Със сигурност знам, че не се препоръчва къпане всеки ден при някакви алергии, мисля че АБКМ.
Каролина, не се притеснявай щом педиатърката ти казва че няма проблеми значи наистина няма.
Да ви се оплача Габи май се разболява от Варицела  #Cussing out , ще разберем утре.
Честит 2-ри месец на София на Зия, Георги на радости22, Михаил на smile baby и Теодора на мама Капи.
Желая на всички лек и усмихнат ден!

# 252
еееееееее ася, само това т илипсва!!! Стискам палци и на двете ръце Габи да е здрава!!!!! Praynig
Каролина, благодаря ти за линка. Прочетох материала с голям интерес и наистина е много полезен!  bouquet
Иначе при нас нощта мина странно. Спаси направи някакви много странни събуждания. Легнах да го приспивам към 21.00.Към 22.00 той задрема и така 30 мин. Към 23.00 пак приспиване и тъкмо се отпуснах да почина малко и аз, Спаси пъшка, гука и примлясква - часът беше 1.40!!! Досега поне правеше паузи от 21 до 4, а последните дни вече и това не прави.
А сега да ви попитам - как се държат бебоците ви с ръчичките си? Спаси "ги откри" преди около 10 дни, но от около 5-6 постоянно си ги бута в утата. И дъвче, и смуче пръстчета, от което му се повдига, но той си продължава... Четох разни теми и уж щяло да отмине, но ние нали отказваме и всякакви биберони и залъгалки и се моля да не му остане траен навик.

Днес прогамата е може би кратка разходка навън, обяд, майка ми ще дойде у нас, а към 3 аз ще отида в до офиса и после съм на док.
ЧЕСТИТИ 2 МЕСЕЦА НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 10:44 от irinii

# 253
Здравейте момичета!
Каролина   и нашия Мони качи първия месец 1.440,но нашата педиатърка освен да ме шашка нищо друго не знае.Каза ми,че съм щяла да го повредя детето.Аз продължавам да си го кърмя на поискване + 2 капки Вигантол.
assia дано да се разминете с Варицелата.Само като си помисля,че аз не съм карала никаква шарка и сега сигурно ще ги изкарам с малкия направо ми настръхва косата.
irinii   и нашите нощни паузи бяха от 21.00 до 4.00 даже понякога се събуждаше и към 5.00,но от 2 дена иска постоянно да яде и вечер се събужда пак на 3 часа както в началото.А за ръчичките Мони ги "откри" преди 4-5 дена.Свива ги на юмруче и си ги смуче,но още не се е сетил,че може да си ги пъха целите в устата.
Ние се го къпем всяка вечер целия и след това мажа и тялото и главичката със зехтин.
А за килограмите аз явно съм единствената която има толкова много да сваля и въпреки това продължавам да качвам.  ooooh!

# 254
Да се включа и аз с килограмите, за да успокоя мнооого от мамите: Качих за бременността цели 22 кг и ми остават 8 кг! Положението е клонящо към трагично, но мъжа ми ме поддържа духом! Наистина, когато се замисля за тези килограми, стрии, хемороиди и разширени вени, които дойдоха бонус с Ивана, ми иде да се разплача, но после си поглеждам малкото мишле и забравям!

Малката започна да нормализира графика си на ядене, не прави нощни паузи, но поне не иска да папа на 2 часа!

Ръчичките си ги откри преди около седмица и опорито се опитва да си ги вкара целите в устата, но поради факта, че са по-големи от нея, само ги ближе! Наистина е по-удобно да ползвам бибата в този момент!

А главичката си я мием всеки ден! Някъде бях чела, че се продължава така до 6тия месец! Но може и да се бъркам!

И накрая - честит празник на всички двумесечни бебешори и на техните майки!

Общи условия

Активация на акаунт