Недоспали, но щастливи - гушим СЕПТЕМВРИЙЧЕТАТА мили

• 16 201
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Честити два месеца на Габи на Ася, Ваньо на Алфира, Макс на Афродита, Неда на Бамби76 и Даниел на Cvete_м!
Кажете с какво мажете личицата на бебковците защото на Мони му е станало грапаво на бузките, незнам от какво. Взехме му бебешки крем на нивеа за лице и тяло ама май няма голям ефект! newsm09
В четвъртък сме на консултация и ще му бият втората ваксина и на мене ми е много притеснено защото ми казаха че от нея можело да му се подуе гръбчето и да го боли няколко дни!   newsm45

Благодаря за честитката Flowers Sunflower cook newsm38 почерпи се
ЧЕСТИТО И НА  на Габи на Ася, Макс на Афродита, Неда на Бамби76 и Даниел на Cvete_м

За личицето- от както спрях да му мажа всякакви лекарства и масла по личицето се оправи а сега му слагам само на бюбхен  за лице преди разходка само .
Успех с ваксината!

Приятна разходка на всички днес.

Веси снощи пак бяхме в същия екшън Confused при вас отмина ли?

Вчера поработих на вън 2 часа и черпих колегите от екипа Grinning но ми домъчня за Ваньо Wink
отивам да го слоЖа да СПИНКА

# 256
Здравейте,прекрасни майки!
За сладкото-явно това желание за хапване на лакомства е при повечето от нас...Обяснявам си го с това,че ни е нужна повече енергия,особено на кърмещите,а сладкото най-бързо осигурява това...Аз сега съм +3кг и имам чувството,че наддавам,но да не си внушавам,може и да не е така.Всъщност при добро хранене без калорични храни,няма причина да се наддава,но при мен не е така,защото не ми остава много време за грижи за по-добро меню.
 Нашият бебок също е от много наддаващите-1-я месец 1.100,а 2-я месец-1.240кг.Храним се на поискване,горе-долу на 2-3 часа,а когато сме навън часовете могат да нарастнат Simple Smile Смятам,че всяко бебче си има различен ритъм,както и ние като бяхме бременни имаше различни скорости на растеж. И точните рецепти колко трябва или не трябва,може да ги подминем.Ако бебчо изглежда добре,доволен,значи всичко е о.к! А  нашата майчина интуиция е най-верният показател Heart Eyes
Малко некомпетентен въпрос-5-валентната ваксина не е жива,нали? Ние ще я поставяме за следващата консултация,че късно разбрахме за нея.
За миенето на главичката-всяка вечер си я мием с водичка,а с шампоан-(на Мустела и Себа мед използваме)-на 2-3 дни.
Поздрави на всички и очакваме затопляне Grinning

# 257
Честито на празнуващите 2 м. днес!
Днес май времето е хубаво и ще направим малка разходка за детски дрешки, че Яна както малко наддава, така хубаво расте на дължина и доста дрешки са ни малки вече Laughing, даже на една цяла дрешка /не знам как се казваха тези целите с цип отдолу до горе/ се е сцепил шевът отдолу hahaha Joy hahaha
Денис, голям красавец тоя Арен, бе...Все си мисля да ти го кажа, всеки път като ти видя аватара се усещам, че спонтанно ми цъфва усмивката. LaughingМного е сладък, идва ми да го намачкам... GrinningТрябва да се организираме пак на среща да се видим наживо.
Тонита, мен пък ме успокои с наддаването от 600 гр. месечно. Мерси! Все си мислех, че наддаваме малко, но се убеждавам, че не съм права. Децата са различни, какво да се прави. Хубаво, че сподели с нас какво е казала доцентката, благодаря!
Калеа, не мия главичката всеки ден, през 2 дни, понякога през 3 с шампоана за коса и тяло на Мустела. В много страни дори не се препоръчва да се къпят бебчовците всеки ден. И аз пропускам понякога Wink умишлено, по-добре е за кожата.
Щастливка, откъде намираш боровия мед /ама истински/? И аз имам проблеми с лаещите кашлици на баткото.
Виинии, подуването на гръбчето се получава след ДТК, на мястото на убождането става топче. Може да остане твърдо с големината на лешник месеци наред, но не е болезнено. Слагат се компреси с риванол след поставянето на ваксината. Нормална реакция. Имам опит с баткото и инфо от приятелки, при всички е така. А ти защо си избрала тази ваксина, може би не си разбрала, че нея заместваме с Пентаксим. А за личицето - ако ми се види сухо, мажа или с преварен зехтин, или витаминния крем на Мустела. За навън ако е студвно - колд креем.

# 258
Честити месечинки и от нас със Сашко на всички малки приятелчета!newsm51 Моят племенник си поръча торта за всяка месечинка на Сашко до навършване на годинка и аз с най-голямо удоволствие ще му угодя!

Бяхме навън до преди малко в близката градинка. Сашко спинка почти през цялото време навън. Аз седя и чета. Утре сме на консултация. Вчера отидох на профилактичен преглед при моя гинеколог. Взе годишната цитонамазка и ме прегледа с ултразвук. Каза ми, че лигавицата на матката е по-дебела от обичайното за кърмачка и да не разчитам, че кърменето ще ме предпазва от бременност. Не, че има някаква опасност скоро да забременея - нашият тати е толкова далече!  Mr. Green Отделяните по време на кърменето хормони, предизвикват състояние на матката близо до това в менопаузата и изтъняване на лигавицата. Явно това "предпазва" кърмачките от бременност, но не всички. Беше ми любопитно и затова го споделям с вас. Освен това ми каза, че не е проблем да се сложи спирала по време на кърмене, но тъй като ефектът й е дълготраен, е безсмислено да се прилага, ако възнамеряваме да се сдобием с по още една рожба в следващите 3 до 5 години.

Отдавна не съм се мерила, но мисля че ми остават към 5кг за сваляне от бременността. Сладко винаги съм обичала и продължавам да си хапвам без каквито и да е ограничения. Забелязала съм отдавна, че шоколадът ме прави щастлива и сега наблягам на него.

Косичката на Сашко мием всеки ден. И той има изпръхнали бузки. Като че ли пъпчиците се появиха като почнах да го мажа с крема за студено време на Бюбхен, пробвах и два дни Бочко, но не се разминаха. Сега мажа бузаните с бебешко олио, а утре ще питам доктора какво да правя.

Ася, дано се разминете с варицелата!

Весел и усмихнат ден и безпроблемни ваксинации на всички!

# 259
За главичката - ние също я мием всеки ден по време на баня със специален сапун, който не люти на очичките А-Дерма и със същото мляко си мажем цялото тяло. Така и ни се оправиха пъпчиците, които бяха кошмарни.

За килограмите - върнах си ги до шушка още на втората седмица след раждането, но при мен беше в следствие на много напрежение, депресия и т.н. Вследствие ми намаля кърмата, уплаших се много и започнах да се храня що годе нормално. Така, че ви съветвам да си гледате бебковците, а не килограмите. Важното е вие да се чувствате добре в кожите си.

А иначе за сладкото, което и аз тотално бях изключила от менюто си, докато бях бременна, откакто съм родила доста често го употребявам.

Ние пък от вчера започнахме да си пъхаме ръчичките в устата, но го избягваме с помощта на биба. Чувала съм, че е по-добре да смуче биба, отколкото ръцете си.

От раждането съм получила хемороиди, но ме е страх да отида на доктор. Боли ме дупенцето - не може много да се седи, кърви от време на време, но много си ме е страх. Незнам какво да правя, надявах се, че всичко това ще отшуми, но май съм се заблудила.

# 260
Кастинг агенция Дивля търси бебе до 4 месеца за снимки във френска реклама
За подробности на лични

# 261
Здравейте сладурковци!  newsm03
Ви благодаря много за комплиментите  Blush
Каролина, благодаря ти за линка и аз.Сега си обясних всички промени в поведението на Арен които после изневиделица изчезват.Както са го обяснили баш така ни се случва!Сега сме точно в такъв период от 2 дни  #Crazy и се чудех какво пък му става на това детенце ,а то ето си имало причина и  основателна при това.
Днес успяхме да се врътнем из парка и да уловим слънчицето.Но така съм си запълнила програмата,че едва смогвам вече с всички неща които изникват в движение,а такива има непрестанно,но това прави живота пък динамичен и интересен!Така съм се замислила вече за пътешествия......ехх,а вие? Wink
Отивам едно чайче да направя и сядам да почета малко!
Целувки от нас!
P.S.за лапането на ръчичките ,да Арен преди 2 седмици тотално не иска биберона, а се забавлява с ръцете си,хваща си едната с другата,паха ги и двете в устата ,понякога се задавя ,но се изкашля и после пак...явно това е поредният етап и се минава и през това.Говорих за това с Ася преди време и тя ми беше казала,че това не е  опасно до 6 месец,но после е лошо ако се научи да си ги смуче.

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 17:14 от dennis

# 262
Здравейте мили септемврийски мами! Не съм писала от много много време, но в редките случаи когато мога да седна пред компютъра намирам време само да ви прочета. Старая се да отделям всяка свободна от служебни и домашни ангажименти минута за малкото си съкровище и за форума май не остава никакво време. Sorry  Blush Много ми се искаше да дойда и на срещата в мола, но за съжаление разбрах твърде късно... Sad Надявам се за следващата да се класираме с Бобо.
Искам също да изкажа искреното си възхищение от Irini, която ме изумява с организираността си. Irini мила, не мога да разбера как успяваш да съчетаеш службата с грижите за детето, дома, себе си и форума! Просто си супер!

За моя голяма радост, малкият Борис расте като гъбка. Вчера бяхме на консултация и на ваксина и Борко е постигнал завидните 6.450кг и 62 см. Педиатърката каза че килограмите му са на 4-5 месечно бебе, но изненадващо не е  дебел, а много жилав и мускулест. Каза също че изпреварва възрастта си в развитието си (Борко не спря да и говори и обяснява нещо през цялото време, като разглеждаше любопитно наоколо в същото време), а като му сложиха ваксината дори не измрънка, само си стегна мускулчето на крака и се държа геройски! Аз засега кърмя успешно, не съм дохранвала нито веднъж, но спазвам строг хранителен режим за да му набавям необходимото количество и качество кърма.

За съхранението на кърма - имах чашки на Авент, но свършиха (много съм производителна  Blush) и сега съхранявам в контейнерчета за стерилна урина, които взимам от аптеката. Супер удобни са, защото събират около 140мл, капачките им са на винт и са в стерилни опаковки. Освен това са и много по-евтини от чашките на Авент, излизат по около 40 ст. едното.
.
За килограмите - бях качил чудовищните 22 кг по време на бременността, но бях задържала много течности и в края бях адски подута. В резултат, още в болницата свалих 14 кг, а към днешна дата ми остават още 4 кг, като не пазя никакви диети, даже напротив, ям сладко така сякаш утре ще го забранят.

Ох, имам още толкова много неща за споделяне, но малко по малко ще го сторя. Засега спирам, за да не ви отегчавам с дълъг постинг.
Целувам всички мами и сладки бебоци, а Борко ви изпраща беззъби, но за сметка на това широки усмивки!

# 263
  • sofia
Момичета, не ни се разминава Габи е с варицела  Confused излизат пъпки на поразия, една я е уцелила в "десетката", почти в средата на челцето, и се опитва да се почеша много е смешна, дано не страда много миличката.
Иначе за ръчичките и нейното поведение е същото, като описаното от Ирини.
Целувки на всички.  Heart Eyes Hug

# 264
  • Sofia
Ася, бързичко да ви минава варицелата ви пожелавам и да мине по- леко и с по- малко пъпчици  bouquet

Ръцете Марти си ги откри преди 2-3 дни. Освен, че си ги напъхва в успете, ги следи с поглед вече. Слагам му една играчка на китката и той много се радва на шума, който издава тя.

Алфира, не само че не сме се справили с проблема с храненето, ами става по- зле. От вчера вече суче по 2-3 мин и започва да се гъне и опъва и отказва да се храни. В момента в който го доближа до гърдата започва да плаче, а когато го оставя да полежи непрестанно си смуче юмрука. Само през нощта суче горе- долу добре. Вече съм пред нервна криза, честно Cry

Косичката - мием я всеки ден с бебешки шампоан.

Излязли са му ситни пъпчици около устичката, доФторката каза че е от биберона- залъгалка и от това че се плюнчи. Но няма да мажа с нищо...

# 265
здравейте! Hug
ася, страшно ми е мъчно за габи Sad дано се оправи бързо и дано не страда!Завидно спокойствие проявяваш! страхотно!
ivakrasiva,радвам се да те "видя".Браво на Бобо за бързото развитие Heart Eyes Това с чашките за стерилна урина е супер идейно!  bouquetБлагодаря за комплимента   bouquet, но съм далеч от организираността,която ми е нужна...  Rolling Eyes  Ще се радвам да се видим!
Иначе - сега си дойдх от док.Прегледа ме вагинално и ми каза,че см идеално възстановена. Каза,че съм абсолютно чиста и не ми взе секрет.Цитонамазка и ехография ше првим след нова година. Каза ми,че тр да се пазя при полови контакти - като ави Flutter
редложи ми контрацепция. Каза и за спорта, че мога вече всичко да праня,но да е съобразено с факта,че кърмя,т.е. без друсане,скачане и натоварване на горната част на тялото.
пиша с 1 ръка,затова приключвам засега!  bowuu

# 266
Момичета, имам следния въпрос:
Имаме столче за кола на Chicco, което използвам и като кошница за разнасяне на бебчо когато имам работа по града, както и за шезлонг вкъщи. Та въпросното столче го дават до 1 година, като за съвсем малки бебчета има подложка/възглавничка, която осигурява почти легналото положение на бебето в столчето. На тази подложка има етикет "max 6 kg!". Та проблемът е, че бебчо вече е 6.5 кг и столчето с подложката очевидно му е тясно, но като я махна, то става дълбоко и бебето е в седнало положение.  Знам че бебетата започват да се поставят седнали едва след 6-тия месец, какво да правя дотогава? Някоя от вас има ли подобен проблем? Какви са вашите столчета?

# 267
Здравейте момичета:)

Ви, боровия мед ми даде една съседка. Сама си го е правила жената, дори го е направила с консистенция на сироп и ми беше много лесно да убедя Ивайло да го приеме. Харесва сиропчета, но не и мед:). Наистина много помага. Малко съм скептична към бабините илачи, но самата аз го пия втори ден. И мен ме подкара гърлото, но сега все едно не е било.

Assia, много ми е мъчно за Габи, дано наистина не се мъчи детенцето и бързо да се оправи.

Боян днес бе доста киселичък, почти не е спал през деня. Говорим ли си обаче е доволен и щастлив. Може би наистина сега му е периода на израстване. Сега обаче вече спинка, порядъчно изморен след едно дълго чипкане, много му харесва:) Аз нещо се ослушах днес и сокче не му дадох. Не съм много убедена, че трябва да ги давам още, че колко витамин Д съдържат те?! Пък и както беше кисел... Имам да мисля до утре:)

Хайде лека вечер ви желая, че ми изгоря манджата:)

# 268
Здравейте! Grinning
И аз в момента готвя. Бебка заспа по никое време, къпим я в 20.00ч. Май ще си проспи часа. Нищо, ще я изкъпим по-късно. Мими и тати играят на плаж Laughing в детската. А аз се възползвам, докато яденето ври - да ви почета и да пиша.
Днес беше един прекрасен ден и ние се разхождахме цели 4 часа Wink. Голяма атракция сме по улиците - събираме се 5-6 майки с колички и определено впечатляваме Blush Все се намира някой като ни види да изкоментира,че най-после младите са се отпуснали и раждат Laughing А как хубаво спинкат бебоците навън... А ние пийваме някъде по кафенце, клюкарстваме си и после дълго се разхождаме.
Днес следобед двете с бебка бяхме на пита у зълва ми. Днес нейното бебе Деси става на 40 дни. Черпя по случая. Та спретнахме едно дамско парти. Питата беше много вкусна и диетата ми и днес отиде по дяволите или както аз казвам: "пак съм на диета, ама не ми личи" hahaha
Лека нощ!  bouquet

# 269
  • София
Здравейте майчета!

И ние с малката Рая не сме се включвали отдавна ,но това е заради хубавото време, разходките, ангаиментите с каката и училището, но ще наваксваме Simple Smile

Ще слагаме Пентаксима на края на месеца. Купих ги 3-те ваксини, защото от Търговска Лига на аптеките ми казаха ,че ги внасяли на няколко транжа в годината и е възможно да се съберат няколко месеца да ги няма изобщо на пазара.

Къпем се всяка вечер с косичката,въпреки че ние е доста дълга 2,3 см..

Днес бяхме на ортопедичен преглед при д-р Драганов, много добър мъж и специалист. Без да успея да задам какъвто и да е въпрос ми разказа и изясни доста неща свързани с прохождането и бъдещите пантофки и обувчици.Те са най-важни за оформянето на крачето ,плоскостъпието и походката на детето. Поради липса на голям избор на обувки преди време, сега каката ни е с плоскостъпие, което лекуваме почти неуспешно години. Д-ра каза , че не е важно толкова обувчицата да има сводче, колкото да е с твърда и висока петичка. Но това ще го говорим и обсъждаме с вас ,чак като проходят нашите мъничета, има време до тогава Simple Smile

ИваКрасива - - Нашето столче е Maxi Cosi  и също ни е малко вече, а пише до 13 кг. И аз не смея да го слагам в полу седнало положение в него. При нас лошото е , че другата част на количката е лятна и след съвсем малко време като ни умалее съвсем кошчето за кола ,незнам какво ще правим.

Хиляди благодарности на Irini за поддържането на нашето форумче и организацията  на срещичките.

Общи условия

Активация на акаунт