Лакове за нокти - 155

• 37 948
  • 735
  •   2
Отговори
# 525
Мари, 😍
Мерилин, а коя е красотата? 🤩
На мен ми се иска нещо за Хелоуин да спретна...😁

# 526
  • В полите на Пирин планина
Revolution pro Dazzle & FLORMAR Pearly PL 068:

https://www.instagram.com/p/CVssOCboLx7/?utm_medium=copy_link

# 527
Егати прехваления лак 🤣Никак не съм впечатлена. Няма никакви бляскави частици, нито на живо, нито на снимка. Има там някакви измислени точици, които асоциирам сякаш съм нанесла чисто бял лак и съм бръкнала в плика с галетата. Точно лак галета е за мен. Не е лош маникюра, харесва ми, но не това очаквах. Лак галета, така де, Аура 101 🤣

# 528
  • Берлин
Фифи, уникално, браво.
Моята покупка се оказа чист брокат, а купих палитрата за огледален ефект. Нищо де

# 529
Дами, сигурно за пръв път в живота ми ноктите ми се цепят на слоеве на върховете... И сега съм в чуденка, какво мога да направя?
Дали да си взема някакъв заздравител вместо база под лака, дали лакочистител без ацетон би намалил щетите или що ли?
Не съм боледувала, не съм променяла нищо в начина си на хранене или на живот като цяло, така че изключвам причината да е вътрешна. Ноктите ми не са станали меки или тънки, но такова разслояване на върховете като че ли друг път не съм имала. Лакочистителите ми са все с ацетон, не знам дали може да е от това, че се е случило 1-2 пъти откакто започнах пак да се лакирам редовно, а напоследък взе да е често и няма как да го игнорирам. Айде, един път да е, да реша че е от удар в нещо, аз не ги пазя много защото си знам че не са крехки. Но явно трябва нещо да ревизирам.
Бях решила да изпробвам как ще ми стои по-заоблена форма, харесва ми на ръцете на други и на снимките тук но на моите не съм свикнала да виждам такава. Вместо това ще ги скъсявам всичките явно.

# 530
  • Варна
Adlin 62

И с Flormar snow glam

# 531
Тина, Папурче, 😍
Натка, използваш ли нов течен сапун, дезинфектант, душ гел? Не мисля, че е най-вероятно да има общо с ел. пилата, особено ако не е "прескачала" докато я използваш. Може да си наранила връхчетата и механично. Можеш да използваш безацетонов лакочистител и да слагаш заздравител вместо база.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 20:01 от bubanka

# 532
Нямам промяна в козметиката която използвам, в нито един продукт като че ли, имам навика да се придържам към едно и също и сменям само ако изчезне от пазара нещо. От ел. пилата не ще да е, това зачести от преди да я купя. Единственото по-различно в последните месеци е редовното лакиране, но пък аз и преди слагах поне безцветен лак или там 8в1 на Евелин (което хванех в момента, то въпросът беше просто да не са "голи" ноктите а да ги запазя от нонстоп миене и какво ли не), та също минавах с лакочистител през няколко дни. Лакочистителят не е различен и той. Работата ми също не е различна, тракам си по клавиатурата през немалка част от деня на работа, както и преди, та не е и от това.
Предполагах че основата под лака би предпазила достатъчно, нали и за това служи.
Не се сещам в коя друга тема бих могла да питам, тук ми се видя най-подходящо. Освен че ако не се лъжа една от темите беше стартирана точно с основи и заздравители, ако правилно си спомням, та не го считам че е извън темата. То няма как хубав маникюр без правилна грижа за ноктите и кожичките и т.н....
Та така де, приемам идеи дали мога още нещо да направя, освен да си купя безацетонов лакочистител и някакъв заздравител за под лака евентуално.

# 533
Натка, много момичета се оплакваха от разслоени или цепещи се, чупещи се нокти след по-дълготрайна употреба на Евелин 8 в 1 с формалдехид (те са няколко вида, не знам от кой точно се оплакваха). По принцип, заздравителите с формалдехид не трябва да се ползват по повече от няколко седмици. После се прави пауза.

# 534
Не вярвам да е от него, защото проблемът се появи известно време след като бях спряла да го слагам и си ползвах нормална основа защото отгоре слагах лак. Странна работа е. То и другите заздравители като че ли са все с формалдехид разни, та и те не са за постоянна употреба.
Странно е като цяло, дори лакът ми трае което не е типично при цепещи се нокти. И като свалям лака, тогава се вижда че се е разслоил върхът на някои. Преди това дори не личи, нито се чупят, нито нищо...

# 535
Мари, 😍
Мерилин, а коя е красотата? 🤩
На мен ми се иска нещо за Хелоуин да спретна...😁

Пак някакъв Ллумс, на който съм махнала лепенката с номерчето Joy

# 536
Оф, много съм зле! Днес обиколих 2 Лилли-та да търся Аура! Накрая купих 104 вместо 101, чак сега се усетих като ви видях тук Laughing Значи ще имам и 104......Бяха ги намалили в Лилли на 3 и нещо.

# 537
Натка, ако считаш, че причината не е вътрешна, можеш или да смениш формата, или да пробваш да залепиш разслоените връхчета с лепило за нокти. Имам това, супер евтино беше и е учудващо ефективно:
Скрит текст:

Реа, че колко му е...1 ченгелче разлика има между 101 и 104! 😃 До днес бяха намалени в Лили, хванала си последното влакче. 🙂

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 21:16 от dolce miele

# 538
  • София
natka, напоследък ползвам това
https://www.notino.bg/delia-cosmetics/stop-broken-nails-keratino … e-na-slabi-nokti/
и смятам, че ми помага. Принципно и аз нямам проблем с цепещи се нокти, но в момента, както писах, страдам от последствията на силен стрес. Впрочем, някой тук ми препоръча цинк и биотин (съжалявам, че не помня точко кой), за което сърдечно благодаря, смятам, че също ми се отразява добре. Електрическата пила може да е доста "пакостлива" за ноктите на ръцете, аз принципно с нея само кожички отстрани на нокътя почиствам. Преди да й свикна обаче, имаше случаи да надрасквам нокти и после се чупеха чак навътре в месото под нокътя. За намаляване на дължината ползвам от години само качествени стъклени пили (защото има много боклуци, които за нищо не стават), смятам, че са щадящи. Рязане с нокрорезачка също ми е предизвиквало разслояване, никога не режа с нокторезачка.
За сведение на посрещачите, аз също не се дразня от ничии постове. Тонът тук е добронамерен.

# 539
А мацаш ли олио около ноктите или под тях? Имала съм периоди, в които ноктите ми са ставали доста твърди, в комбинация с лесно чупене - тогава много ми е помагало олио за кожички, редовно нанасяно около и под нокътя. Мисля, че почти всякакво става, в момента имам едно на Трендитъп, което мирише на шоколад?

Общи условия

Активация на акаунт