Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 350
  • 668
  •   1
Отговори
# 435
Мами, днес бях на консултация при АГ и ми спомена, че плацентата ми е малко ниска, но тъй като съм нямала прокървявания да не се притеснявам в 24г.с. Аз се пазя, не вдигам тежко, пия магнерот 3х1, но въпреки това имам леки контракции без болки. Има ли бременни или родили мами, които са били с ниска плацента и какви мерки предприехте.

# 436
Мами, днес бях на консултация при АГ и ми спомена, че плацентата ми е малко ниска, но тъй като съм нямала прокървявания да не се притеснявам в 24г.с. Аз се пазя, не вдигам тежко, пия магнерот 3х1, но въпреки това имам леки контракции без болки. Има ли бременни или родили мами, които са били с ниска плацента и какви мерки предприехте.
Здравей, и аз днес бях на консултация, също съм в 24 г.с. Също имам от тези контракции - Бракстън Хикс. Нямам болка, само кратко втвърдяване на корема при ставане от леглото примерно. И той ми каза, че ако не са болезнени няма от какво да се притеснявам. Изписа ми все пак Магнезий. Аз имам вкъщи Магнерот, от него по 2 да пия. Едното е 500 мг.. така че по 1 гр ми се събира на ден. Това са нормални подготвителни контракции на организма.
Успех и стискам палци всичко да е наред. 😇🌷🌈

# 437
Здравейте, момичета. Вие усещате ли вече своите бебета и ако да, колко пъти на ден, кога, къде? Аз съм в края на 21 г.с. Усещам бебето всеки ден, но от вчера следобед май не съм го и взех да се притеснявам. С предна плацента съм.

# 438
И аз съм 21гс със задна плацента и също не го усещам регулярно. На последния скан в 19седм ми казаха ох бебето е доста активно, което за мен беше учудващо, защото аз изобщо не го усещах, хем не съм с предна плацента. Казаха ми, че не трябва да се притеснявам, било нормално, регулярни движения се следят след 24седм

# 439
Аз в 25+4 г.с ,с предна плацента не усещам бебето всеки ден.

# 440
    Здравейте мами, искам да ви питам имате ли мнение за количката 
      *LORELLI PREMIUM Комбинирана количка 3в1 BOSTON* , на снимки доста я харесахме, в бъдеще ще отидем да я видим преди да я закупим, тъй като най-големия ни проблем е големината на асансьора. Бих се радвала ако споделите вашите мнения. Благодаря ви, предварително. 🤗💖

# 441
Аз съм в 24.2 дни. Усещам бебето по цял ден почти и през нощта. Това обаче няма значение ,може да е плацентата проблема. А има значение и коя бременност ви е. При мен първия път беше в много по-късна седмица.

# 442
Здравейте , аз с първата ми бременност почти не усещах бебето. Всички около мен много странно реагираха , като на въпроса "рита ли постоянно" отговарях " почти не". Чак в последните месеци започнах да усещам по веднъж на 3-4 дни как се завърта. Тогава бях значително по-слаба от сега , ако има значение това, а бебето ми беше със седалищно прилежание до последно и се роди 3.300 кг.

Този път нещата са по различен начин, почти постоянно го усещам как се "намества", даже ми е малко странно.

Та, идеята ми е ,че явно наистина една с една бременност няма еднаква и не мисля, че това е повод за притеснение Simple Smile

# 443
Здравейте на всички и аз се включвам ! 🙂
Първа бременност, термина е малко под въпрос тъй като според АГ е на 19.05.2022 ,а според лекаря по фетална морфология на 26.05.2022 така,че може би някъде по средата... 😁
На 28 години 🤗

# 444
  • София
Innocent
Здравейте, включвам се и аз. Ще ми е много полезно тези от вас, които са в София, ако сте избрали вече място са раждането да споделите кое е и защо се спряхте на въпросната болница/лекар. Всяко мнение ще ми е от полза, понеже ние все още сме в голямо чудене. Поздрави на всички Simple Smile))
Здравейте, аз се чудя между две болници да раждам  - едната е Майчин дом, а другата е Тина Киркова - но там се интересувам от раждане във вода. Даже тези дни ще звъня да питам дали имат поне отворени врати или поне да отида да видя тази вана,  в която ще се случва всичко и въобще как стават нещата.
А иначе ме следи др Ибрям Ибрям - той е и специалист по фетална морфология и съм изключително доволна от него.  Следя се при него в Инвитро Център Димитров като той изражда и в Щерев и в Майчин дом.  Самия Маичин дом го избрах, тъй като ми се наложи в начална бременност да полежа там за задържане и само от там ми казаха причината за леко прокървяване и наистина ми хареса начина по който се отнесоха и като професионално отношение. Сега наистина ще намерите доста различни мнения за болниците и екипи и лекари и храна и условия и какво ли не,  но всеки преценява и смятам че навсякъде има, и професионалисти и такива които наистина не знаят какво правят и как да се държат с една бременна жена.
Успех при избора на лекар и болница и стискам палци всичко да е наред Green Heart Gift Heart

Здравей, Chancharanka. Родих водно в Тина Киркова преди 11 години. Не че да те разочаровам, аз самата съм повече от разочарована, но към момента ваната не работи и не се провеждат водни раждания. Не работи от преди ковида, не е заради това. Нищо, че имат утвърден ценоразпис от август 2021 г. Следя се там ми питах вече, това беше отговора, не работи и не знаем кога ще заработи. Дай боже да я пуснат, но се съмнявам, сигурно вече 4-5 год. не работи.

# 445
Revolving Hearts
Innocent
Здравейте, включвам се и аз. Ще ми е много полезно тези от вас, които са в София, ако сте избрали вече място са раждането да споделите кое е и защо се спряхте на въпросната болница/лекар. Всяко мнение ще ми е от полза, понеже ние все още сме в голямо чудене. Поздрави на всички Simple Smile))
Здравейте, аз се чудя между две болници да раждам  - едната е Майчин дом, а другата е Тина Киркова - но там се интересувам от раждане във вода. Даже тези дни ще звъня да питам дали имат поне отворени врати или поне да отида да видя тази вана,  в която ще се случва всичко и въобще как стават нещата.
А иначе ме следи др Ибрям Ибрям - той е и специалист по фетална морфология и съм изключително доволна от него.  Следя се при него в Инвитро Център Димитров като той изражда и в Щерев и в Майчин дом.  Самия Маичин дом го избрах, тъй като ми се наложи в начална бременност да полежа там за задържане и само от там ми казаха причината за леко прокървяване и наистина ми хареса начина по който се отнесоха и като професионално отношение. Сега наистина ще намерите доста различни мнения за болниците и екипи и лекари и храна и условия и какво ли не,  но всеки преценява и смятам че навсякъде има, и професионалисти и такива които наистина не знаят какво правят и как да се държат с една бременна жена.
Успех при избора на лекар и болница и стискам палци всичко да е наред Green Heart Gift Heart

Здравей, Chancharanka. Родих водно в Тина Киркова преди 11 години. Не че да те разочаровам, аз самата съм повече от разочарована, но към момента ваната не работи и не се провеждат водни раждания. Не работи от преди ковида, не е заради това. Нищо, че имат утвърден ценоразпис от август 2021 г. Следя се там ми питах вече, това беше отговора, не работи и не знаем кога ще заработи. Дай боже да я пуснат, но се съмнявам, сигурно вече 4-5 год. не работи.
Здравей, много ти благодаря за информацията - ами аз май ще си остана в Майчин дом при моя ли лека д-р Ибрям - така ще ми е и по-спокойно с него.
 Много спокоен лекар привърженик на естественото раждане дано всичко да се нареди така.
Но ми е много тъпо как може на Запад, в другите държави  такова вид раждане водно, че и хората вкъщи си раждат с една акушерка, да е възможно - тука егати на светлинни години че и последната дупка на кавала ще се въведе и даже ще го спрат!
 - не знам толкова естествено раждане като възможност, те ще го зачеркнат - много ми е тъпо заради това, но каквото такова е положението - имаме доста да догонваме в това отношение!
Така че - стискаме палци и до моя термин - 17.05 Innocent Sparkling Heart

# 446
Здравейте мами, в 25г.с + 5дни,напоследък когато съм права или седнала коремът ми се втвърдява доста, единствено когато съм легнала омеква, със задна плацента съм и пия магнерот 3х1. На вас получава ли се така?

# 447
При мен беше така, пиех магнезиев диаспорал. Смениха ми го с магнерот 3 по 2 и нещата се подобриха. Явно го усвоявам по-добре. Обърнете се към АГ, след преглед може да ви смени магнезия.

ПП: Аз се връщам тук, фб групата изведнъж стана изключително ексклузивна и ме изритаха без обяснение. Grinning

# 448
Аз съм така от 4 месец. Пих магнерот 3х2. После го намали моя лекар заради странични ефекти. И чесно казано всеки ден си имам контракции, почнах да си мисля че не го усвоявам изобщо добре. Казах на аг то и още не ми е сменил нищо.

# 449
Последния път като споделих на Аг, че ми се втърдява корема, ми каза ми нормално ти си човек и не ми даде и но шпа да пия, това беше 19 седмица някъде, но аз пък си пия магнезиии диаспорал 300 или 400 по 1 път, а но шпа ако ме забили повече

Общи условия

Активация на акаунт