С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 707
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Абе, Cuckoo, къде прочете да говоря за разграничаване от чувства? Казах, че от модел, от характер, от отношения със заобикалящите те и поведенчески модели се разграничават.
Я спри с тези адвокатски хватки.
Според мен детето с развиваща се психика трудно ще се разграничи от модела на родителите си. А на 18-20 е вече относително късно да си променя нагласите.
Интересно, че практиката е дори зрели хора да не постигат такова разграничаване. Но според теб дете с формиращ се манталитет е способно да се разграничи от поведенческия модел на най-близките си. Това изобщо не го виждам, особено ако моделът не му причинява страдание. Възпитанието и личният пример на родителите се имитират в голяма степен, това е по-скоро правило.
Щом за теб дори едно дете има такъв висок капацитет, всяка снаха сама си е виновна, ако се е оженила за мъж, който е в добри отношения с родителите си. "Нормалното" (в твоя вариант) е той да си говори с тях само за времето или имат ли нужда от нещо.
Всъщност какво ли се занимавам, вихри се необезпокоявана. Бъди така добра, да не коментираш моите постове, аз обещавам същото за твоите. Ако изобщо ти е възможно или искам прекалено много?

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 13:33 от Cuckoo

# 61
Много искаш Laughing

# 62
  • при късмета
Cuckoo, от началото на темата са изписани само 5 страници и навсякъде ти си тази, която се закача за мои постове и коментира. Не смяташ, ли че наистина прекалено много искаш, да ми заповядваш да не правя нещо, което самата ти правиш демонстративно? Не са много за четене, вижда се. Вижда се и за кого е невъзможно, н това не съм аз JoyJoyJoy

# 63
  • София
Аз ли? Вероятно, но поне съм го изразила в писмен вид, може и с КЕП да го подпиша, за да е юридически издържано.

# 64

sd.ad , живеем отделно, при всеки скандал мм й звъни и я вика вкъщи.. 😖 тя търчи с 200 да спаси синчето си. Последният път започна да ми дърпа детето и да ми обяснява да изчезвам от там, а аз съм си вкъщи. Изключително властна, контролираща и претенциозна. Меси се постоянно във всичко, от това - какво ще готвим и ядем до това аз колко пари съм изхарчила и за какво.

Тук съм безмълвна. Защо? Защо го взе такъв? Не смятам, че можеш да го промениш, а вече имаш и дете. Освен да намериш някоя суперплатена работа в друг далечен град/държава и да го убедиш да дойде с теб. Така поне при скарване и не разбирателство свекървата няма да ти цъфва веднага на вратата, най-много да и затвориш телефона.

# 65

sd.ad , живеем отделно, при всеки скандал мм й звъни и я вика вкъщи.. 😖 тя търчи с 200 да спаси синчето си. Последният път започна да ми дърпа детето и да ми обяснява да изчезвам от там, а аз съм си вкъщи. Изключително властна, контролираща и претенциозна. Меси се постоянно във всичко, от това - какво ще готвим и ядем до това аз колко пари съм изхарчила и за какво.

Тук съм безмълвна. Защо? Защо го взе такъв? Не смятам, че можеш да го промениш, а вече имаш и дете. Освен да намериш някоя суперплатена работа в друг далечен град/държава и да го убедиш да дойде с теб. Така поне при скарване и не разбирателство свекървата няма да ти цъфва веднага на вратата, най-много да и затвориш телефона.
не , не смятам да напускам София, заради тази жена. А и тя от разстояние по телефона пак ще контролира и ще командори. Sad да, голяма грешка..

# 66
  • Най-красивата страна
Не е нормално при всеки семеен скандал Мунчо да вика майка си на помощ.Но тук той е виновен,защото я вика да се намеси.
И тя е виновна,защото не го оставя да си решава семейните проблеми сам.

Да,съвсем естествено е ,когато жена се обвърже сериозно с мъж да  да общува и с роднините му,
Зависи и от роднините -ако се държат нормално общуването може да е много приятно.
Аз например станах много близка с една от лелите на мъжа ми...
Съвсем друго е,когато усетиш,че свеки иска да контролира изцяло семейството ти,да командва и да оспорва мнението ти.
За отглеждането на децата-аз мисля,че тук освен родителите и педиатъра,никой друг няма право да се намесва .

Разбира се,ако младото семейство е напълно самостоятелно.
Защото,ако снахата живее в къщата на свекървата,ще трябва да се съобразява.
Ако снахата разчита на свекървата да и гледа децата,то тогава свекървата има право на мнение.

# 67
Вени, ако гледа детето, внучето, не е точно право на мнение, просто прави което може свекървата.Стига да е приемливо, да не застрашава, да я  оставят както може да се справи.Но ако е  типаж  да нехае, не го гледа направо, що дири дете там.щом го дават ,значи има разум.
И да се сдържат, да не претендират за своето си гледане и разбиране, защото тя просто не може.Само я стресират.Например , нахранено, обгрижено, обичано , но не по критериите на майката.Ами да си вземе решение майката как да си гледа детето.
По принцип не обичат свекървата, меко казано ,но се нуждаят от нея  и точно като свекърви искат да променят зрели(дърти) хора , ама не става.
Това по повод твоя пост. Иначе - не знам.Лош късмет за авторката, с мъж-дете.Може би е взела  качествата му за доброта, ама не са.Подчиненост ,невъзможност да взема решение ,да се справя с проблеми и ситуации.
Прекалено обгрижване, отглеждане от майката ,щом нея  търси, инфантилно поведение.Ако може авторката с такъв да се справя и живее, да не  и пука, ок.
Свекървата няма място в техния дом, ако ще палатка  да е или палат ,подарен от нея.То ако бе друго ,щеше да е вписана в гражданския брак.Да не ми обяснява някой , че не са женени.Друго имам предвид.

# 68
  • Най-красивата страна
Боряна,съгласна съм с теб.
Аз ако не се разбирам със свекървата,ако не одобрявам методите и,ако не я харесвам като човек,няма да си оставя детето при нея.

Хем да не понасяш свекървата,хем да искаш да ти помага не е нормално .

# 69
  • при късмета
Тогава обаче започва да се упреква снахата, че не давала внучето на свекървата, само защото не я харесвала и не можело така. То няма угодия

# 70
Да , искам да отбележа , че не съм искала нейната помощ за бебето. За 2 години го е виждала 5 пъти, не съм търсила нейната помощ, пък едновременно с това да я оплювам и да съм недоволна. Просто понякога вмешателството е отвратително.

# 71
  • София
Значи ТМ вика майка си всеки път, когато стане скандал, но е виждала детето 5 пъти за 2 години?
Този мъж се карал, бил сприхав и постоянно те сравнявал с "мамаа", обаче чакаш второ дете от него? (бях се заблудила, че вече е родено).

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 14:12 от Не се сърди, човече

# 72
Тогава обаче започва да се упреква снахата, че не давала внучето на свекървата, само защото не я харесвала и не можело така. То няма угодия
Не е ли добро да я  упреква,  и без това нямат отношения като хората, отколкото да се тровят за сто неща, не за едно - че  не дава детето.То пък  стига да го вижда  за часове,  и няма да е  не го дава.Дава го, виждат се, няма думата.
Аз не познавам свекърва да се натиска да отглежда бебе.Повечето откликват на нужди  и гледат.Пък като е лепка, казах, все ще има причина да са недоволни.

# 73
  • София
Ааа, Бор_яна, натискат се и още как. Едни - от истинска привързаност, други - за да се представят пред съседи и познати. Всъщност едното не изключва другото.
Моите свекъри деца не са гледали, по свое желание си отидоха на село, а после искаха да ходим да ги разнообразяваме, че им било самотно. И да има с какво да се похвалят на съседите. Ами...

# 74
  • при късмета
Боряна, не можах да те разбера добре. "Дава го, виждат се, няма думата." е добър вариант, само дето не се случва.
Аз, противно на твоите наблюдения, нямам в реала си примери на снахи, насила каращи баби, не само свекърва, да гледат детето. А бабите от своя страна са тези дето се натискат, с претенции да го правят по-добре от младите

Общи условия

Активация на акаунт