С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 752
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Да , искам да отбележа , че не съм искала нейната помощ за бебето. За 2 години го е виждала 5 пъти, не съм търсила нейната помощ, пък едновременно с това да я оплювам и да съм недоволна. Просто понякога вмешателството е отвратително.

Е, как идва всеки път като имате разногласия, ама е виждала детето 5 пъти? Ако 5 пъти сте се скарали за нещо за 2 години, за какво нерабирателство и намеса говорим?
Че аз на това му казвам хармоничен брак. То и аз 2 пъти в годината се карам мъжа си, вярно той не вика майка си. Но пък, ако я беше повикал, или щях да сменя мъжа или след първия подобен случай, просто нямаше да я пусна вкъщи, щом той ми е толкова важен, че да му търпя глупостите.

Cuckoo,
остави. Жената въпреки дипломата си, не може да схване, какво я питаш и как я поднасяш. Но аз се посмях.

# 76
  • при късмета
А какво пречи свекървата да долита само като я викне сина (което само по себе си е намеса) и да се разправя само със снахата, без да обръща внимание на внучето? Не идва специално него да види и да се поинтересува

# 77
Да , искам да отбележа , че не съм искала нейната помощ за бебето. За 2 години го е виждала 5 пъти, не съм търсила нейната помощ, пък едновременно с това да я оплювам и да съм недоволна. Просто понякога вмешателството е отвратително.

Е, как идва всеки път като имате разногласия, ама е виждала детето 5 пъти? Ако 5 пъти сте се скарали за нещо за 2 години, за какво нерабирателство и намеса говорим?
Че аз на това му казвам хармоничен брак. То и аз 2 пъти в годината се карам мъжа си, вярно той не вика майка си. Но пък, ако я беше повикал, или щях да сменя мъжа или след първия подобен случай, просто нямаше да я пусна вкъщи, щом той ми е толкова важен, че да му търпя глупостите.

Cuckoo,
остави. Жената въпреки дипломата си, не може да схване, какво я питаш и как я поднасяш. Но аз се посмях.
виждала го е 5 пъти , а скандалите са ежедневни .. тук освен нападки, рядко се проявява разбиране. Радвам се , че се посмяхте , това говори за Вашия капацитет, не за моя. Освен за клюки тук нищо смислено не се каза, благодаря. Напускам “интересната” тема.

# 78
Не знам какво хвалене става.
То заради това не се разбират хората, всеки има свой прочит.
Ма ко , имам предвид, че вижда детето баба, не съвсем да не вижда, може за час да е  и няма думата нататък, нито да спори ,че не го дават - дават го, нито да дава наклон за гледане.И подчертавам, щом го оставят да го гледа ,ден-два ,месец, значи имат доверие, нормална  е,  а нормалните не вредят, поне нарочно.
Всяка баба се хвали с внучета, нормално  е.Ако пък не ги споменава ,ще е незаинтересована и не и пука.

Ами като си говорим, свекървински, си казваме истината.Помагам, че има нужда  е истината.Сега пък да не обвините в лицемерие някого ,че го има  и от двете страни.
Не  е по ноти при нас, но поне  и двете говорим директно, искрено, дори грешно да е  ,та ...Само не бъркайте натискането с друго.
Да виждат - да.Да оглеждат -не, аз не познавам, пък вие си познавайте.
И на моята съм оставяла за кратко- например излизам, наглеждай.Но в един двор е така.И за деца не се е месила напротив.За друго  ме е тровила достатъчно.Ни майка ,ни свекърва са натискали.

# 79
Добре,де какво смислено да кажем? Щом един голям мъж с дете и второ на път,вика майка си при скандал в семейството?
Ти имаш проблем с мъжа,не със свекървата.То и тя не е стока щом идва да го защитава,но крушата не пада по-далеч от дървото.

# 80
Нас ни остави, ние сме добре. Ти си помисли,защо пускаш свекърва ти вкъщи, да ти се кара?

Нещо ключ вратата няма ли? Като се скарате прибираш ключовете и край. Да звъни, да се цупи, пък ще си тръгне. Явно, това е решението, щом мъжът ти досега не е разбрал, колко смешно и унизително е да вика майка си, да го защитава. Бъди и ти нагла, заключи, прибери ключовете и приключи въпроса.

# 81
  • Варна
Явно авторката не е от София и е готова да търпи вмешателство и изцепки за да остане там. Ще си позволя и още едно предположение - жилището, в което живеят, не е нейно. Може и да греша, но с такива впечатления останах.

# 82
Все едно. Тя не иска да се мести извън София. Нейно право е.
Ще дойде, ще помрънка пак, ще и посъчувстваме, някой пак ще и зададе неудобен въпрос и пак ще се откаже от темата.

# 83
  • при късмета
Над 100 теми, едно не можах да проумея. Защо трябва да се нападне потребител, който задава казус по самата тема и със съвсем основателни оплаквания от свекървата пише? Вероятно и снахите правят ужасна грешки, често наистина проблема, всъщност решението, не проблема е мъжа, но това по никакъв начин не оправдава свекървата, а темата е нея да обсъждаме. Нито снахата, нито мъжа са причината за конфликта, а свекървата. Сина и снахата може да не виждат правилното решение на проблема, но те си остават от страната на решението, не на проблема.
Иначе, конкретно в този казус, наистина мунчото печели първенството

# 84
Все едно. Тя не иска да се мести извън София. Нейно право е.
Ще дойде, ще помрънка пак, ще и посъчувстваме, някой пак ще и зададе неудобен въпрос и пак ще се откаже от темата.
как ще си оставя дома , образованието и професията и роднините в София , за да се изнеса 😂 Звучи нелепо, а за контрол от разстояние не сте ли чували.. Simple Smile
От София съм, понеже попитаха по - горе.. 😅 ММ не е от София. Боже, тотално извъртяхте темата.. 🤣

# 85
В случая точно мъжа е причината за конфликта. Какво значи звъни ѝ? 🤔
Мамо, ела да се скараш на жена ми, че ми вика. Хайде стига. Мунчо да се откъсне от полата на мама, първо.

# 86
Ако е от разстояние, спри да се връзваш, затвори телефон, компютър и толкова. Ако ти идва на крака, не отваряш вратата. Защо трябва да си го причиняваш? 100 съвета съм получила и от майка си и от свекървата. Сигурно 50 съм възприела, за останалите не ми пука.

# 87
Лоша работа. Страх ме е да питам на колко години е, че все вика мама? А пък тя хваща автобуса и бързо пристига от провинцията, за да спасява синчето от лошата снаха.... Не знам.
Той сигурно и преди да се съберете е бил нездравословно близък с мама, лошо че не си обърнала внимание.
Обичаш ли го още? Ако не изходът е ясен, но ако да... Ще трябва ти да станеш властна като мама и да го накараш сам да пререже пъпната връв.

# 88
Аха. Щом мама, ще го защитава от жена му, жена му да му прибере ключовете и телефона, защото не я слуша.

# 89
Лоша работа. Страх ме е да питам на колко години е, че все вика мама? А пък тя хваща автобуса и бързо пристига от провинцията, за да спасява синчето от лошата снаха.... Не знам.
Той сигурно и преди да се съберете е бил нездравословно близък с мама, лошо че не си обърнала внимание.
Обичаш ли го още? Ако не изходът е ясен, но ако да... Ще трябва ти да станеш властна като мама и да го накараш сам да пререже пъпната връв.
Да, така е. Обичам го, на 34 е.

Общи условия

Активация на акаунт