С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 143
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Според мен първо трябва да й кажете, че такова вмешателство в семейството ви е недопустимо.

# 346
  • София
Ооо, вчера точно ми заяви как за 20 години не се била месила под никаква форма. На което моята реплика беше, че е деликатна в ненамесата си като булдозер и тя се обиди. Simple Smile
На 40+ съм, но за целия си живот такова нещо не съм виждала. Наистина е трудно да пресъздам за какъв човек иде реч - авторитарна, несъобразяваща се с нищо и с деликатността на Атила. Засега единствено възпитанието ме възпираше, но усещам, че губя търпението си след всяко посещение.

# 347
Добре, де, откъде намира пари за такива подаръци? Щом плащате сметките онлайн? Гладува?
Намалете "дневните" Simple Smile Като на децата. Да не си купуват глупости Joy

# 348
  • София
Щом сметките се плащат онлайн, дали тя ще купува храна или подаръци - оставете я да си решава, но без да тичате да й оправяте бакиите.
Съсипването на нерви с повтарящи се безрезултатни разговори е женският начин. Аз предлагам мъжкия - подаръците се продават или дори подаряват и ако попита - съвсем кротко й се обяснява как стоят нещата. Вкл. и това, че имате значителни разходи покрай детето.
Но и ти явно си търпелива, след като вече 10+ години го прави.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 16:15 от Cuckoo

# 349
С нежеланите подаръци няма да се справите лесно. За съжаление и на изплащане може да се вземе нещо скъпо, може да се продаде някой наполеон, може нещо друго. Ако си навие на пръста, трудно ще я откажете. Съчувствам ви.

# 350
  • София
Е, и свекърът ми се сърди от години, че не му позволих да ми се бърка. Още по-добре за мен Simple Smile
Подпалвам като бик на червено, когато става въпрос за нахлуване в чуждо лично или семейно пространство, по принцип. Ако съм говорила нормално, но отсреща са избрали да не ме чуят, бих ги оставила да се оправят. Не говоря за сметките, а за личния контакт в София.

П.П. Как можах да напиша биГ Smile Close

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 16:25 от milenaka

# 351
  • София
Попитахте ме откъде намира пари...Сега имаше някакви добавки към пенсиите, свързани с ковид, например. Или миналата година получи помощи за отопление. Или подписва договор за изплащане и ни поставя пред свършен факт. Това беше случаят с таблета, който трябваше да се изплаща за 2 години ведно с пакет интернет към него, при положение, че има лаптоп и интернет вкъщи.  Аналогичен беше случаят и с два банкови кредита за ремонт, а малко след отпускането им я уволниха от работа. Вече е възрастна, та слава Богу, тези опции отпаднаха.

# 352
Нямаше да пиша, но не се сдържам, какъв подарък е като си го плащате?
Сега питах за Коледа и ми дадоха линк да си избера-кола да е , но не е, уточниха какво си харесват по рекламите, дето виждат и това ще  е.Поне да се зарадват ,че Дядото ги чул какво искат.До 100 лв за двамата можем да отделим с чичото.И нещо дребно.
Ако нямам лев и децата се надяват ,ще предоставя да решат с какво да ги излъжем, че баба е дала.Ако няма друг начин.
Но заеми съм взела два пъти в живота си и ги върнахме веднага ,за два месеца. Наистина належащо.

Не  е луд който яде баницата.

# 353
Свекърва ти винаги на широко ли е живяла? Имам чувството, че някои хора  които преди са си угаждали, като настъпи финансово затруднение не могат да се справят, защото не искат вътрешно да приемат, че вече нямат пари и трябва да се свият. Все търсят начини да се върнат към предишния си стандарт. Но не чрез увеличение на доходите, а разни необмислени разходи, защото има накой друг, който да ги поеме.
Вие нито можете да я зарежете да мизерства, нито може да я ограничите съвсем да не си пилее парите.

# 354
Да ти платят сметките не е зарязване,напротив.

# 355
Така е Боряна, затова казах, че не могат да я оставят и аз не бих зарязала родителите си да мизерстват.

милинка,
Свекървата не би ли се навила да купи нещо, което трябва на детето, подарък, който ще му хареса. Може да е трудно да му избере, но някаква насока да и дадете. Не и обяснявайте, че всичко си има. Баба  е иска да подари нещо.

# 356
  • София
Докато се отнасяте към нея като дете - ще се държи като дете. Подписала договор - значи смята да си го поема сама.
Купувате продукти и ги стоварвате, ако иска - да ги продава, ако иска - да си готви. Ако пита - обяснявате защо същото, което пишеш тук.
"Не можем да я оставим" е рефрен, който е скапал много отношения и съдби, особено щом е с ума си и знае какво прави.
И не оневинявай ТМ, той трябва да си се оправи с нея. Не е толкова безпомощен, колкото го изкарваш.
Тежката артилерия е да споменеш старчески дом, но това в краен случай.

# 357
  • София
Не бих казала, че е разполагала с много пари, но е любител на показността. Може да гладува, но ще купи нещо скъпо и безумно. На младини това е било свързано с дрехи и бижута, после се прехвърли върху дома и ремонти, а сега в щедри жестове към внука.
Нямам против да му купува, стига да е обсъдено и да е в разумни граници. В момент, когато предстоят високите сметки за ток и тя няма да извади по 200 лв. на месец, колкото са сметките в отоплителния сезон, намирам покупката на синтезатор за налудничава. Дадох примера и с помощите за отопление миналата година. Веднага се "вложиха" в подаръци, а след това сметките трябваше все някой да ги плати.
Мъжът ми е брутален в отношението си към нея. Както казах, отношенията им са на ръба от дълги години. Той е склонен и без храна да я остави, стига да постигне успех.

# 358
Щом синът ѝ смята, че е време за промяна, нека той да се занимава с нея. От него ще приеме критика и забрани по различен начин.
Съчувствам ви, гледайте да не се обвърже с някакви кредити и лизинги, и така.

Подкрепям грижите за възрастни родители и роднини, но нещата не винаги са както бихме желали, така че... според обстоятелствата.

# 359
  • София
Вече е на възраст, когато няма как да вземе кредит. Поне с това е ограничена.
Може би наистина трябва да го оставя съвсем да ѝ ореже парите, за да се чуди как да покрива базовите нужди за храна и да престане с глупостите.
Което ме връща на първоначалното питане: в описаната ситуация да продължавам ли да я ескортирам при идванията или да я зарежа? Хабя отпуска, наглее и се опасявам, че действам емоционално, а не обективно.

Общи условия

Активация на акаунт