С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 125
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Ама пък какви сте буквалисти - казал някой за манджите и веднага се хванахте за тях. Това беше просто пример, малко на майтап с оглед и многото вицове по въпроса, но идеята смятам беше ясна.

# 451
  • София
Във форума съм достатъчно време, за да видя, че се очаква от мъжа да изкарва повечето пари. Говорим си за равенство, обаче ако не е финансово красив или поне перспективен, започват намеци, епитети и какво ли не. Обаче при репликата, че еманципацията означава и равни отговорности, вкл. финансови, започват едни общи приказки...
Тоест ако тя носи повече пари той трябва да готви и то вкусно? Нека готви той, няма драма. Нали самите жени се прехласват и ахкат, когато мъж сготви нещо, и обясняват, че мъжете били по-добри кулинари
Ако един мъж не може да преглътне кошмарните кулинарни опити на младата съпруга нека готви той, така мисля аз. Ама вкусно, иначе не се брои. Съпругите често хич не са млади и би трябвало да знаят това-онова. Но не, тенджерата вече е символ на деспотизма на мъжа. Жените със слънчева светлина ли се хранят - не зная.  
Кое е по-лесно - да се научиш да готвиш или да участваш поравно в семейния бюджет?

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 18:06 от Cuckoo

# 452
Аз ще се изсмея на тримата си сина, ако някой от тях се оплаче, че жена му не може да готви и чисти. Директно отговарям - ами ти къде си, чистете двамата заедно.

На 4 ръце, хахахах! Извини ме, но…тва не е концертна дейност. Всеки е добре да си го може.

# 453
  • София
След като жената не умее/иска да чисти, как се очаква да даде своя равен принос в чистенето заедно с мъжа си?
Ако единият съпруг, независимо от пола, се оплаче, много вероятно другият се скатава или само имитира дейност. Обаче форумното въображение веднага си представя само мъжът, легнал като бей и нищо непипващ

# 454
  • при късмета
И като се оплаче какво? Маминка отива и дърпа ушите на снахата ли? То тогава дали снахата ще се разчисти или просто ще се подиграе на мъжа си, че такъм льольо и ще се окаже, че трябва да си чисти сам

# 455
  • MI
Не знаех, че еманципация означава еднакви доходи в семейството. За съжаление никъде по света не е постигнато равно заплащане на жени и мъже,дори в САЩ например. Камо ли в България. И не, не защото жените са по-мързеливи. Rolling Eyes Да не говорим, че има случаи жената да печели повече, или само тя да работи в семейството, и пак тя да домакинства, че беят има задължения да точи зелето и да води колата на механик, другото е женска работа. Ей, голям страх от прецакване, голямо нещо. Как беше за страха от настинка и минаване?

# 456
И като се оплаче какво? Маминка отива и дърпа ушите на снахата ли? То тогава дали снахата ще се разчисти или просто ще се подиграе на мъжа си, че такъм льольо и ще се окаже, че трябва да си чисти сам

Ето, пак двоен стандарт - жената може да се оплаква от мъжа си, но ако той се оплаква от нея е льольо Wink

Иначе сериозно - доколкото майката също е жена, не виждам нищо странно мъжът, ако не може да схване нещо в поведението или отношението на жена си, да се посъветва с друга жена, на която може да има доверие, та тя да му разкрие тънкостите на женските работи. В общия случай това е майката, нали?

# 457
  • София
Ако жена печели повече и домакинства повече - си е виновна само и единствено тя.
Не говоря за разлика 100-200 лв., а в пъти. Всеки компенсира с нещо друго това, което не му достига.
Ама на МРЗ да се държиш като жена, къртеща добри кинти, не е ОК. Което се случва по-често, отколкото мъжът да виси на врата й.
"Има случаи" е точно това - случва се, но не е практика.
То и страха от готвенето е голям, голямо прецакване, а всъщност нали и жената яде от него? Обаче двойният аршин си действа и още как

# 458
  • MI
Значи ако единият печели доста повече, но има и повече свободно време (има такива случаи, зависи от професията), трябва да лежи и чака на другия, защото 'кърти добри кинти'? Честно?! Ами утре ако спре да ги кърти защото му е фалирал бизнеса, разболял се е сериозно и не може да работи същото, дошла пандемия и му затворили бизнеса и т.н.? Дали другият няма да си спомни прекрасното отношение и да му го върне тъпкано или да си хване шапката и да си иде? Защото такива случаи съм виждала, семействата където са екип оцеляват, тези където всеки гледа да не се прецака - не. Нарочно не слагам полове, защото за мен е все същото, ако жената например е лекар в бърза помощ и взема с пъти по-малко от мъжа ИТ, който работи хоум офис, по твоята логика трябва да му домакинства и целува ръцете. Вечерята да е готова, щото той кърти кинти.

# 459
Всичко е в нюансите. Ако къртенето на кинти му отнема относително малко време, ама после е изцеден и няма сила да шета, то пак ли е виновен, че си почива?

# 460
  • при късмета

Ето, пак двоен стандарт - жената може да се оплаква от мъжа си, но ако той се оплаква от нея е льольо Wink

Иначе сериозно - доколкото майката също е жена, не виждам нищо странно мъжът, ако не може да схване нещо в поведението или отношението на жена си, да се посъветва с друга жена, на която може да има доверие, та тя да му разкрие тънкостите на женските работи. В общия случай това е майката, нали?
Пак ти се привиждат двойни стандарти. Има разлика м/у "да се оплаква от жена си" по принцип и "да се оплаква от жена си заради битовизми". И то огромна разлика. Надали е толкова оправен, изкарващ пари, логистик и топ мениджър, ако не е в състояние да стикова битовзимите със собствената си жена. Все пак, на кого то и друг да се оплаче, пак с нея трябва да реши това и оплакването не може да помогне, не мислиш ли?

# 461
  • MI
Ама разбира се, по-уморен ще да е в моя пример. Ако и двамата са уморени, не трябва да домакинства по-малко доходоносният, а да наемат човек.
И жената също не е редно да се оплаква за подобни глупости, защото тя ще забрави, но роднините ѝ по-трудно.

# 462

Честно казано, ако синът ми дойде да ми се оплаква, недай си боже да реве, от жена си, първата ми мисъл ще е: „Къде сбърках???“.
Виж, на баща си може и да сподели нещо, да потърси съвет – като мъж от мъж. Но да плаче на мама... Хайде, моля ви се!

# 463
Оф, стига. Като жена на мъж, който издига в култ жена си, игнорирайки майка си, извън чисто физиологичните ѝ потребности,  ще кажа - прекалявате!

# 464
  • при късмета
Оф, стига. Като жена на мъж, който издига в култ жена си, игнорирайки майка си, извън чисто физиологичните ѝ потребности,  ще кажа - прекалявате!
И само твоето мнение и дума са меродавни и точка Joy

Общи условия

Активация на акаунт