С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 39 103
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Е, нали всички това казваме - всеки да участва, да няма търтеи и мерене на везната да не се минем. А не който прави повече пари да очаква роб, а не партньор. Защото като се почне това с че всеки трябва да си знае мястото според финансовото положение става ясно за какво става дума и за какво семейство говорим въобще.
Ехаа, ти преоткри комунизма. Обещаваха ни, че тогава ще бъде "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите". Да разбирам, че е ОК човек да е семпъл и без желание да се развива (което често има финансово изражение), но да има големи потребности и съответно претенции и отсреща трябва да му се угажда?
Защо тогава толкова защитаваш жените? Какво толкова гледат да не се минат, голяма работа, че нарязали една салата?

# 481
Не се налагаше нищо да му казвам - всичко виждаше и си беше взел поука от предишната  си връзка, провалена с активното участие на свекървата.

# 482
Е, провалена. Помогнала е жената, иначе нямаше да си сега ти.
Simple Smile

# 483
  • София
Е, нали всички това казваме - всеки да участва, да няма търтеи и мерене на везната да не се минем. А не който прави повече пари да очаква роб, а не партньор. Защото като се почне това с че всеки трябва да си знае мястото според финансовото положение става ясно за какво става дума и за какво семейство говорим въобще.
Ехаа, ти преоткри комунизма. Обещаваха ни, че тогава ще бъде "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите". Да разбирам, че е ОК човек да е семпъл и без желание да се развива (което често има финансово изражение), но да има големи потребности и съответно претенции и отсреща трябва да му се угажда?
Защо тогава толкова защитаваш жените? Какво толкова гледат да не се минат, голяма работа, че нарязали една салата?
И какво като единият изкарва повече пари в даден момент? Това не му дава правото да се опитва да превръща другия в прислуга.

# 484
# 485

Наближава Нова година

# 486
Ариел16, Боряна, разсмяхте ме!

# 487
  • MI
Куко, що се правиш че не разбираш? Не винаги парите значат по-интелигентен или работещ повече време. А и в семейството трябва да е според потребностите и възможностите, да. В обществото е невъзможно, но семейството иначе просто не е семейство. И ако единият хитрува разбира се не е ОК, но нали затова имаш очи и глава на раменете да избираш. На никой няма да му стане нищо от една салата, нито на жената, нито на мъжа. Аз готвя вкъщи, на 99% аз. И пак, ако трябваше да режа салата за ракията всяка вечер, щях да му я нахлупя на тиквата след максимално седмица. И при родителите ми точно салатата сам си я прави. Хич не ми харесва точно този символ, що да не му нося и пантофите, колко му е. Rolling Eyes
И не защитавам жените само, а просто много мразя такива отношения в семейството. Трябва да има уважение, дори да печелиш тройно. Никой не ти е роб. Виждала съм много пъти как наистина животът е колело, много е глупаво да издевателстваш сега, защото не се знае  кога ще се завърти колелото и ще ти се върне тъпкано.

# 488
Казвала съм го, мъжът ми вземаше тройно, по някое време се разболя и всичко върху ми остана.Фукаше се, аз отгледах децата и се преместих на друга работа, бях край тях близо докато излязоха да учат в града.
Много хора се надяват като него че ще е вечно  ,аз съм чорбаджията, аз плащам, но се завърта света и не се знае.
Разбира се, като е уморен човек, капнал,  не го караш, то въобще не го караш ,някого ,който и да е ,сам си прецеНЯ викат вече, но да го играе  тузар ...не е  и патриархално.
Това е същността на мъжкото, да закриля, осигурява, пази.

# 489
  • Mediterraneo
Абсолютно директно си му казваХ всичко. От години сме надалеч, вече не ме дразни Simple Smile Сега аз й пиша и й звъня да я чуя как е, що е, синът й даже не се сеща за точната дата на рождения й ден... Каня я всеки път да дойде, да й взема билети, не иска да ни притеснява; дойде веднъж за месец досега.

# 490

От мен да го знаете – това е главният признак дали един мъж ви обича, или не.
Ако само гледа как да ви прехвърли по-голямата част от тежестта, работата и отговорностите, това означава, че обича главно себе си.

# 491

От мен да го знаете – това е главният признак дали един мъж ви обича, или не.
Ако само гледа как да ви прехвърли по-голямата част от тежестта, работата и отговорностите, това означава, че обича главно себе си.

Това важи и за обичта на  жената към мъжа ѝ.

# 492
  Важи за всяко човешко същество, което обича. Да не делим на полове, че оттам тръгват препирните.

# 493
  • Най-красивата страна
Жената да закриля ,осигурява и пази мъжа си?
Не съм съгласна.Защото тогава няма да е точно мъж..
Ако е момченце-да.

Кака Сийка го написа много точно.Ама се отнася за мъж.

# 494
Жената се грижи за мъжа си, да. И за уюта, топлинката  в къщата. Грижата, която ми осигурява той не изключва моята за него.
Съгласна съм със Сийка иначе, обаче - много буквоядно се тълкува бе!

Общи условия

Активация на акаунт