С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 746
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Нали? И аз изпаднах в положение аз да раздавам, дори на свекървата😂
При мен бившата проекто ми носеше едни нейни кето сладкиши, които и оставаха, щот синът ми не ги поглеждаше. Хапвах си ги с кеф, то засукано, то направено като за "своя душа".
Сега рядко ги каня с новата и им правя само неща, които няма как да си направят и откъде да се снабдят. Например, мм е рибар, свежа риба пържена, или пъстърва на скара. Вземат си, когато  остава, щото и аз добавям други екстри.
Веднъж се опитах да предложа да им дам за вечеря едни неща, оооо, имали си, не искат да се задържа. Ми добре. Последния път остана пак едно хубаво нещо, хич и не предлагах. И после сина ми, знаеш ли, че не ни даде, пък го мислехме. Еми, не им предложих. То от тази тема се разбра , че нито така , нито иначе. Все е грешка. Пък и да си искат.
Не тикам аз. И един път предлагам, няма да нахалствам винаги.

# 721
  • София
Откакто се помня, някой от моето семейство влачи ядене от единия до другия край на София. Понякога е имало смисъл, но понякога е напълно излишно. Напр. фрапиращ случай - пренася се в ГТ кисело зеле в метална кофа с капак.
Обаче след куп спорове, осъзнах, че за майка ми и баща ми готвенето е почти единственото развлечение и взаимно сме си полезни.
Освен това, аз съм израснала с тези яденета и не подскачам, както снахите. Впрочем, и ММ не се оплаква. Не се оплаквам и когато свеки е изпращала нещо, стига да не са някакви нискокачествени готови сладкиши, но и тях взимам и хвърлям.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:18 от Cuckoo

# 722
Е, затуй аз винаги предлагам, tays. То голям проблем стана. Баба ми казваше - “в червата проклето”, като чета тук и все за това се сещам.

# 723
Аз бих казала като кон с капаци са някои. Гледат от собствената си гледна точка и пречупват през своята призма. Щом те така правят у тях, значи така е най-правилно и, ако някой противоречи как има смелост тази... снаха. Те винаги са най-прави, най-много знаят, най-най-.

# 724
  • при късмета
Е, затуй аз винаги предлагам, tays. То голям проблем стана. Баба ми казваше - “в червата проклето”, като чета тук и все за това се сещам.
Предлагането, не е като слагането в багажа, без тяхно знание, нали? Там е разликата. Да предлагаш, дори всеки път изобщо не е проблем. Проблем е когато са казали не, да го направиш въпреки всичко, кое не е ясно?

# 725
Ама то има и средно положение: предлагаш и приемаш отговора. Предлагането не е равно на бутане по чантите въпреки категоричния отказ.
Като студентка (а и сега) майка ми искам или не слагаше луканки, кашкавали и сирена в сака. Нали се сещате на какво приличат след 20 часа в багажника? Да неказвам по границите и летищата как ми ровят всеки път багажа да търсят каква храна нося.

# 726
Реши си въпроса тогава, настоятелно, на място проверявай, оставяй, да се оправя.Няколко пъти  и това  е.Дано разбере накрая.Не  е  нещо нерешимо , като войната в Афганистан. Там каквото да направят, емигранти си има, идат.
Кажи и вица, даваш че свинете не го искат ли? Няма нужда ,стига ни тук че ни посрещна.

# 727
  • София
Не се надявам снаха да готви и носи, ама знае ли човек.
Ако поизостане някое ядене, ще се сети за теб Stuck Out Tongue

Ако сте чели Бриджит Джоунс, майка й беше бутнала едно сурово филе в сака, без да й каже, та чак полиция идва у тях заради миризмата. И после леко обидена, защото "ти и благодаря не каза, а филето не беше евтино"

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:25 от Cuckoo

# 728
Хаха, бях я забравила тази фраза 😀 Ами точно в десетката! Тази свекърва с бурканите може да дразни с упоритост и твърдоглавие, обаче ако ми пратят клип как изхвърлят храната, която аз или който и да е друг им е пратил, троха хляб няма да видят повече от мен, дори сами да искат нещо, или да са в нужда.
Не става въпрос за смелост, Jane122, а за елементарно възпитание. Ако дъщеря ми каже някога, че са пратили такъв клип на свекървата (дето я няма, де), ще се почувствам ужасно сбъркала във възпитанието й. Не е смешно, просташко е.

# 729
Темата трябваше да се приключи още преди няколко поста, ама се дъвче това с клипа. Казах още тогава, че не го смятам за героизъм, а за това колко синът й трябва да му е писнало от нейното вмешателство в живота му, тук не говорим вече само за манджи, а за това как се опитва да контролира целия му живот и до как вече му е преляла чашата и клипа беше черешката вече. Тя смята, че като е свекърва трябва да се изпълнява всичко, което каже и едва ли не думата й е закон. Много неща мога да кажа по темата, но наистина искам да приключим. Щом такъв човек като ММ успя да го побърка до такава степен да го направи това...  Аз лично с нея нямам проблем, все ми е тая, просто обсъждам, но на ММ това му е майка и ми е много жал за него.

# 730
  • при късмета
Хаха, бях я забравила тази фраза 😀 Ами точно в десетката! Тази свекърва с бурканите може да дразни с упоритост и твърдоглавие, обаче ако ми пратят клип как изхвърлят храната, която аз или който и да е друг им е пратил, троха хляб няма да видят повече от мен, дори сами да искат нещо, или да са в нужда.
Не става въпрос за смелост, Jane122, а за елементарно възпитание. Ако дъщеря ми каже някога, че са пратили такъв клип на свекървата (дето я няма, де), ще се почувствам ужасно сбъркала във възпитанието й. Не е смешно, просташко е.
Нали това искат, да спре да изпраща храна. Ако свекървата действаше като теб, значи щяха да са си решили проблема. А защо точно за клипа се хващаш? Грам ли не допускаш, че като свекървата не разбира от нормална дума, по никакъв начин не се съобразява с тях, са били принудени да предприемат такова нещо? На никого, включително на Джейн, това не им е било първото хрумнало. Как пък никой не претендира за елементарно възпитание у свекървата, само и единствено снахата трябва да го проявява. Защо?

# 731
Има лесно, щом ви побърква, не ходете там. Че нещо си противоречиш, хем побъркани и контролирани, хем тичат при свеки. Последно?
мако, възпитанието е задължително за всички. Писах, че свеката изглежда твърдоглава, но тяхното отношение е без коментар просто. Контролирани били... Направо насила ви води някой там, нали.

# 732
  • София
Има лесно, щом ви побърква, не ходете там. Че нещо си противоречиш, хем побъркани и контролирани, хем тичат при свеки. Последно?
мако, възпитанието е задължително за всички. Писах, че свеката изглежда твърдоглава, но тяхното отношение е без коментар просто. Контролирани били... Направо насила ви води някой там, нали.
ССФ мрази свеки, но не смее да изпрати миУто сам да ходи при мама.

# 733
Тоз' пуст клип.

Ами ако е сниман с цел да ди покаже на свекървата, че храната е престояла в техният хладилник неизядена и се хвърля... И за да не си прави такова кощунство повече - да не се праща??

Варианти много. Всеки си възприема написаното както му е удобно, за да може да дъвче после казуса в 60 нови поста.

Толкова ли е скучно из другите теми?
И както написаха горе - как никой не се усъмни във възпитанието на свекървата?
Продължавам да мисля, че свекървите са защитавани яростно от себеподобните си в тази тема.
Май са позабравили, какво е да си снаха или е било толкова отдавна, в онези поклонически времена, когато на свекървата се е казвало "майка" и думата й е била закон..

И както аз казах - времената се менят, порядките, характерите също.

# 734
  • София
Май са позабравили, какво е да си снаха или е било толкова отдавна, в онези поклонически???  времена, когато на свекървата се е казвало "майка" и думата й е била закон..
...и когато свекърите са осигурявали дом и обзавеждане, гледане на деца и т.н. Момата са я "давали".

Да, свекървата може да не разбира от дума, но нямаме ли също така право да се усъмним във възпитанието на сина й или че той е под....пантоф? Явно е изпълнил буквално това, което четат в църквите "затова ще остави човек баща и майка и ще се прилепи до жена си и ще бъдат двамата една плът"?

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 14:07 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт