С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 697
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Айдеее... почнА се по новата тема ...

Жената каза изрично, че не се меси и сега започваме да чоплим по други въпроси ...

# 706
А, войната за черпака...
Щом те влече. Не бих се бутала. Най-малкото, приятелят не е малко дете и може сам да си готви прясна храна, като толкова иска.
Не не, в никакъв случай не се бутам. Даже го допълних. Като съм в тях си готвя аз, за да не купуваме готово.
Да де, за това говоря.
Във вас дали си готви той, за да не купувате готово?

В нас готвим аз и баща ми. У тях готви майка му. Когато техните ги няма сме у тях и тогава и само тогава готвя. Вкъщи освен родители ми, живее и брат ми, та не той не остава у нас, че няма място. Като идва на вечеря, пак аз си готвя, щото съм си вкъщи.  На бабата именно тези периоди са й проблемни, а не по принцип. А й при положение че на всички им е приятно да им е занеса сладкиш, не виждам проблем.

# 707
Идеята е да не се буташ да готвиш само ти. Да не говорим, че не живеете заедно, а ти си на гости. Остави го човека малко сам да се оправя. Сладкиш 1-2 пъти - О.К., ама всеки път готвене - не.

# 708
Идеята е да не се буташ да готвиш само ти. Да не говорим, че не живеете заедно, а ти си на гости. Остави го човека малко сам да се оправя. Сладкиш 1-2 пъти - О.К., ама всеки път готвене - не.

А ако мацката САМА е решила, че ще готви и ИСКА да готви?

Не сте сериозни вече... Честно!!!

# 709
  • Наблизо
Мадлен,Дени хубаво го е казала.Като гледам,че си го вземеш от полата на мама,гледай още от сега да му покажеш че няма да го обгрижваш,както правят майка му и баба му.

Не са само свекървите,които пращат така храна.Баба ми,на мама майка й,непрекъснато вре всякакви остатъци..някой път направо изпразва хладилника в чанти и ги слага,без наше знание.Цял живот е така,преживяла е войната и за нея е много важно да има в изобилие.И всички да имат.Няма да ви обяснявам какви порции сипва при нея.Не са само свекървите така,и тъщите си ги бива.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 12:24 от BeautifulM

# 710
Разбира се, че имаш проблем. Дет се вика, даже не си официслно част от семейството, и някакси възрастта ти не позволява да се правиш на господарка на положението.
Още отсега си в конфликт, какво остава напред.

# 711
  • София
Така де – сама се бута да готви на домакина, вместо той на нея, и води война с бабата за черпака.
Кой каквото си направи, но щом я влече, както казах...

# 712
  • Варна
Щом й е хоби готвенето и сладкарството, щом й се получават нещата, щом тя и гаджето са доволни, какво толкова. Аз имам две хобита и вече почти 20 години не са ми омръзнали. Всеки с интересите си.

# 713
Не става въпрос за хоби, а за отношения Simple Smile

# 714
Не знам защо решихте че чак се правя на господарка в техния дом. Аз си "господарствам" вкъщи. Много съм далече от идеята да слугувам на някого, готвенето ми е хоби. Баба му има проблем с майка му, приятелката на чичо му особено и напоследък барабар Петко с мъжете, и с мен. Не домакинствам там. Между другото освен да готвя, както вече и други казаха- по собствено желание, всичко останало прави той. Майка му го е направила самостоятелен, точно защото баба му не е направила така с баща му и особено с чичо му ( ерген 45+). Просто тя е свикнала да се налага и сега се й се нрави, че с внука й не се получава. Аз проблем с никого нямам, семейството му е голямо и са ме приели, живот и здраве и официално ще стане. Все още учим и двамата, затова не сме се "бракували" още. На никого не се натрисам да господарствам, напротив. Уважавам всички, както и те мен. Не ме мислете нито слугувам, нито нареждам на чуждо място. Учител съм по професия, но "нареждам" единственото учениците си. Изключително самостоятелен човек съм и трудно може някой да ми се качи на главата, защото като цяло не се бъркам в чуждите работи.  С приятеля ми се уважаваме взаимно 😊

# 715
Не знам защо решихте че чак се правя на господарка в техния дом. Аз си "господарствам" вкъщи. Много съм далече от идеята да слугувам на някого, готвенето ми е хоби. Баба му има проблем с майка му, приятелката на чичо му особено и напоследък барабар Петко с мъжете, и с мен. Не домакинствам там. Между другото освен да готвя, както вече и други казаха- по собствено желание, всичко останало прави той. Майка му го е направила самостоятелен, точно защото баба му не е направила така с баща му и особено с чичо му ( ерген 45+). Просто тя е свикнала да се налага и сега се й се нрави, че с внука й не се получава. Аз проблем с никого нямам, семейството му е голямо и са ме приели, живот и здраве и официално ще стане. Все още учим и двамата, затова не сме се "бракували" още. На никого не се натрисам да господарствам, напротив. Уважавам всички, както и те мен. Не ме мислете нито слугувам, нито нареждам на чуждо място. Учител съм по професия, но "нареждам" единственото учениците си. Изключително самостоятелен човек съм и трудно може някой да ми се качи на главата, защото като цяло не се бъркам в чуждите работи.  С приятеля ми се уважаваме взаимно 😊

Щото тука дъртите, почетни другарки ( НЕ ВСИЧКИ!!) се чудят, как да си начешат езиците!!

Не се връзвай, моля те! Не давай чак такива обяснения. Който те е разбрал, разбрал:))

# 716
Чудесно. Фактът, че поставяш въпроса, говори повече от всички приказки, дето ги изписа. След като са те приели, къде търсиш проблеми? Simple Smile

# 717
Едва ви изчетох, а то за транспорт на свекървени манджи бил проблемът.
За Джейн- предлагам ти вариант. Като ще ходите при свекърите, кажи и нищо да не готви, отнеси ти два-три  казана сготвено и после нека и остане , да хапва.
Това шега.
На твое място наистина обаче , за да си спестя бутане, тикане, хвърляне, бих казала на свекървата, че ще сготвя и заради тях, да не слага пет-шест менюта. Да направи сладкиш, нещо , което обичате, тогава може и само скарата да сложи.
Няма да умрете гладни нито вие, нито те.
Леле, наистина докъде стигнахме. От презадоволяване е всичко, аз се радвах и сега се радвам на домашно сготвена храна, ама няма кой да ми тика.

# 718
Нали? И аз изпаднах в положение аз да раздавам, дори на свекървата😂

# 719
Не се надявам снаха да готви и носи, ама знае ли човек.

Общи условия

Активация на акаунт