С какво ви дразнят свекървите? – 132

• 38 703
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Понеже вие, нормалните виждате тунелно и трудно чувате друго, освен собствения си глас, пак да напомня. Понякога, даже много често, ответната реакция на “не, благодаря” е точно обратното. Дори в комуникация, различна от снахо-свекървенската.

# 691
  • София
Всъщност да - двегодишните подлежат на възпитание. Възрастните - не.

# 692
  • France
Това си е проблем на ненормалните.
Единственият изход, който виждам е твърдо отношение и малка раница. Щом аз мога да пътувам цяла седмица с ръчен багаж, какво остава за един уикенд.

# 693
  • при късмета
Свекървата може и да набута нещо на младите след "не, благодаря", но да видя как ще го направи с комшийката или познат. Тогава няма кой да ѝ прави метани и компромиси, че такава си била, ще бъде отрязана директно, ако получаващия наистина не иска. Пък нека му е тунелно мисленето

# 694
Да разбираме ли, че масата сте домакини, нямате други контакти, никога не сте имали и мисловните ви процеси са ангажирани с основно с храната и храненето. От свекървата.
Не, нали?
Simple Smile

# 695
  • София
Това си е проблем на ненормалните.
Скрит текст:
Единственият изход, който виждам е твърдо отношение и малка раница. Щом аз мога да пътувам цяла седмица с ръчен багаж, какво остава за един уикенд.
Би трябвало.
Може преди тръгване да погледне багажа и ако има храна, на място да я върне с "Явно не си чула/разбрала, че няма нужда", придружено с усмивка и повече да не се обяснява.

# 696
  • при късмета
Да разбираме ли, че масата сте домакини, нямате други контакти, никога не сте имали и мисловните ви процеси са ангажирани с основно с храната и храненето. От свекървата.
Не, нали?
Simple Smile
Разбирай го както искаш, това няма нищо общо с казуса. Щом си си измислила твой, разсъждавай си по него наволя

# 697

О, аз виждам и още един. Отиват за един ден,  свекървата готви една манджа, праща един буркан, колкото се събере в малката раница, при това храната няма да е вкисната, а прясно приготвена.

Шегувам се. Много се забавлявам с тази тема. Simple Smile

# 698
  • при късмета
Не знаем колко е далеч. Ако е над 300км. за ден не си заслужава, ще го изкарат само в път насам и натам.
Каквото и да си говорим, начина е един - свекървата по един или друг начин да разбере от дума и веднъж завинаги. Иначе все трябва да търсят варианти и да се натоварват с излишни глупости, защо? Като имаш проблем не се чудиш всеки път как да го заобикаляш, а как да го решиш кардинално

# 699
  • София
Мако, нормален човек разбира от веднъж, два пъти. След 5тия път няма да си хабя нервите да обяснявам, решавам този проблем, превъзпитавам. Просто ще намеря решение да не се дразня - и храната заминава по предназначение. Както казах, дали за бездомните животни, дали на съседчето, дали в кофата.

Не знаем колко е далеч. Ако е над 300км. за ден не си заслужава, ще го изкарат само в път насам и натам.
Каквото и да си говорим, начина е един - свекървата по един или друг начин да разбере от дума и веднъж завинаги. Иначе все трябва да търсят варианти и да се натоварват с излишни глупости, защо? Като имаш проблем не се чудиш всеки път как да го заобикаляш, а как да го решиш кардинално

# 700
Аз все още нямам свекърва, но съм "във война" с бабата на приятеля ми относно готвене 😂 Аз готвя вкъщи основно, майка ми не може. На всичкото отгоре сладкарството ми е хоби и често им нося сладкиши, като правя вкъщи, нося и на семейството на приятеля ми. Родителите му са доволни и предоволни. Обаче баба му, свекървата на майка му, не е. Тя е "мъжка" майка и е свикнала точно това- тъпчат се едни буркани и кутии, особено когато родителите на приятеля ми са на почивка и той е сам. Баба му му готви. Обаче вече му готвя аз. И тя се беше оплакала, че съм й заела мястото. Та да, разбирам, че й е приятно да се погрижи за "внучето" на 23 години, единственото. Обаче нали се сещате, че и приятелят ми предпочита прясно сготвена храна, пред отлежавала 3-4 дена в кутии по хладилника 🤷‍♀️ Та реално аз нямам никакъв проблем с тази жена, тя има с мен. Понеже и майка му не е изключителна готвачка/сама си го казва/ и досега бабата е "глезела" внучето с манджички. Сега изведнъж идвам аз и почвам да готвя и то добре. Не е особено доволна. И последно да вмъкна, че не се натрапвам аз да готвя, на приятеля ми му харесва и си иска.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 11:45 от madlen97

# 701
Мако, нормален човек разбира от веднъж, два пъти. След 5тия път няма да си хабя нервите да обяснявам, решавам този проблем, превъзпитавам. Просто ще намеря решение да не се дразня - и храната заминава по предназначение. Както казах, дали за бездомните животни, дали на съседчето, дали в кофата.

Сакън, винаги трябва да отстояваш своето пред свекървата и да се ядосваш.

Решението, освен предложеното от Как`Сийка, е да родите една армия внуци, отиват при баба изяждат яденето още първия ден, на втория - ново и на третия ви ги праща обратно, че няма повече ядене и пари.Joy

Приятелят ви да си реши проблема с баба си, вие не се месете, не се дразнете и т.н. като предпочита прясна храна, той да и го каже.
Боже, защо на мен не ми се падат такива баби и свекърви? Hаправо план график ще им направя, а аз само ще ям и благодаря. Ама така е, който каквото си няма, това иска.

# 702
  • София
А, войната за черпака...
Щом те влече. Не бих се бутала. Най-малкото, приятелят не е малко дете и може сам да си готви прясна храна, като толкова иска.

# 703
А, войната за черпака...
Щом те влече. Не бих се бутала. Най-малкото, приятелят не е малко дете и може сам да си готви прясна храна, като толкова иска.
Не не, в никакъв случай не се бутам. Даже го допълних. Като съм в тях си готвя аз, за да не купуваме готово.

# 704
  • София
А, войната за черпака...
Не не, в никакъв случай не се бутам. Даже го допълних. Като съм в тях си готвя аз, за да не купуваме готово.
Да де, за това говоря.
Във вас дали си готви той, за да не купувате готово?

Общи условия

Активация на акаунт