Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 20

• 40 069
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
При нас е много важно да е икономична ,за това и трите са от клас А+++  Ще ни бъде първа сушилня и нямаме понятие кое е боклук и кое е добро ,затова събираме мнения Бюджета ни е около 900лв
Хаха ... Първо - вече плюсове не съществуват . Сайта не е обновен . Второ - няма почти никаква разлика между А+ ,
А++ , А+++ ... Няма да я усетиш ...  Пък и това ли е най-важното ? Не е ли по-важно сушилнята да суши добре и да не е в сервиз през месец ?
То не е нужно да си имал , важното е да си направиш труда да прочетеш . Ако си го направила , ще разбереш , защо казвам , че са боклук .

# 676
При нас е много важно да е икономична ,за това и трите са от клас А+++  Ще ни бъде първа сушилня и нямаме понятие кое е боклук и кое е добро ,затова събираме мнения Бюджета ни е около 900лв

Има много по-важни неща. Тази икономия да има да няма 10-20 лева годишно. По-важно е какви програми има (за какви тъкани и дрехи), дали мачка, какви килограми, как се чистят мъхчетата...

# 677
В момента ,както виждате си правя труда и чета и разпитвам Тази тема има 20 отделни подтеми по 50 страници ,нужно ли е да се върна на 1ва където информацията вече не е актуална ,за да разбера към коя марка да се насоча
В такъв случай да бягаме далеч от Беко и Уърпул ,а към коя марка да се насоча ,по надеждни и добре работещи

# 678
Хаха ... Първо - вече плюсове не съществуват . Сайта не е обновен . Второ - няма почти никаква разлика между А+ ,
А++ , А+++ ... Няма да я усетиш ...  Пък и това ли е най-важното ? Не е ли по-важно сушилнята да суши добре и да не е в сервиз през месец ?
То не е нужно да си имал , важното е да си направиш труда да прочетеш . Ако си го направила , ще разбереш , защо казвам , че са боклук .
blueberry, етикирането е сменено с ново само при комбинирани устройства - пералня със сушилня.
При новите класове от A до G вече се отнасят за енергийните етикети на перални машини и т. н. За продуктовата група сушилни- ще се сменят през  2023 г. Не  пиши подвеждаща информация!

# 679
  • Бургас
При нас е много важно да е икономична ,за това и трите са от клас А+++  Ще ни бъде първа сушилня и нямаме понятие кое е боклук и кое е добро ,затова събираме мнения Бюджета ни е около 900лв
Само да кажа, че докато издирвах модел за нас, също държа на икономичноста, но не за сметка на останалото, та ми направи впечатление сравнявайки с лист и химикал параметрите, че на много от бюджетните параметрите за А+++ са като на по скъпите А ++, а сигурно има и по-надолу...
Мисълта ми е да не гледате само обозначението, а да отворите подробното описание и да видите реалните, дори и в една и съща марка и двете с А+++  имаше разлика в електроенергията, минимална, но все пак я има, а какво остава между марките....
Иначе и аз не съм много наясно, но четох много и отзиви и спецификации, и вдигнах бюджета, че не ми се занимава всяка година с ремонти...

# 680
В  такъв случай да бягаме далеч от Беко и Уърпул ,а към коя марка да се насоча ,по надеждни и добре работещи
https://www.technomarket.bg/sushilni/electrolux-ew-7h438b-09157484
https://www.technomarket.bg/sushilni/gorenje-de83-gid-09199742
https://www.technomarket.bg/sushilni/electrolux-ew8h458w-09184121

# 681

Подредбата на трите случайна ли е, или по плюсове?
Аз преди време бях писала тук. Сега пак се замислям какво да взема. Бях се отказала да купувам, сега пак го мисля. Вдигнах бюджета до 1500. Чета ви.

# 682

Подредбата на трите случайна ли е, или по плюсове?
Аз преди време бях писала тук. Сега пак се замислям какво да взема. Бях се отказала да купувам, сега пак го мисля. Вдигнах бюджета до 1500. Чета ви.
Почти двойно!
За тази цена избирайте от марките Miele, AEG, Bosch-6 серия и нагоре
Съвсем просто е - отваряте сайт на някой магазин за техгника, сортирате по цена и ще видите колко малко марки са в ценовия диапазон 1100-1500 лв. Така повечето боклук ще отпадне автоматично.

# 683
Петя, а така изброени от теб Милето ли е най-добро? То ясно, че си зависи от параметрите, но все пак. Сегашната ми е на съвсем друг принцип от всички, показвани тук. Беко, парата се отвежда в комина. Имам проблем с барабана, иначе ми служи вярно сто години и бях доволна.

# 684
Здравейте! Може ли мнение за тези 3  сушилни.
https://zora.bg/product/fft-m22-8x3b-ee
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DS-8539-TU/p/680733
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DH-9519-GU/p/680719
Коя според вас е най–добра от 3те и има ли нещо по–добро на подобна цена в момента на пазара
Благодаря ви предварително
Имам втората - идеална е. Суши перфектно, не мачка, дрехите излизат идеално сухи, тиха е.Филтрите се чистят много лесно. Аз лично препоръчвам.Моята беше обаче с 5 години гаранция и малко по-евтина.

# 685
И аз се чудя защо го наричат боклуци. Когато купувах моята преди 2 месеца много се чудих между нея и една на Горение с 8кг с йони. Една потребителка си купи Горение, оказа се дефектна и имаше доста проблеми и разправии със сервиза,  затова си взех Беко 8539 с Ув лампа. Много съм доволна , има 14 програми, една от които е нощна и е много тиха. Има 3 степени на изсушаване и не мачка дрехите. И моята я взех с 5 години гаранция и малко по-евтина отколкото е в момента. Чорапи и бикини суша с Ув лампата и не ми се налага да ги гладя. Има си двоен леснопочистващ се филтър. Единствено се дразня, че долу решетката няма допълнителен дунапренен филтър, а е като на АЕГ- само решетка. Понякога се събира мъх и трудно се чисти , когато е мокра.

# 686
И аз се чудя защо го наричат боклуци. Когато купувах моята преди 2 месеца много се чудих между нея и една на Горение с 8кг с йони. Една потребителка си купи Горение, оказа се дефектна и имаше доста проблеми и разправии със сервиза,  затова си взех Беко 8539 с Ув лампа. Много съм доволна , има 14 програми, една от които е нощна и е много тиха. Има 3 степени на изсушаване и не мачка дрехите. И моята я взех с 5 години гаранция и малко по-евтина отколкото е в момента. Чорапи и бикини суша с Ув лампата и не ми се налага да ги гладя. Има си двоен леснопочистващ се филтър. Единствено се дразня, че долу решетката няма допълнителен дунапренен филтър, а е като на АЕГ- само решетка. Понякога се събира мъх и трудно се чисти , когато е мокра.
elitza_b, отговорът е в последното изречение написно от вас:цитат"събира мъх и трудно се чисти , когато е мокра."
Машина на няколко месеца, а вече има "рогца". Мястото на конденза е в контейнера.

# 687
Чорапи и бикини суша с Ув лампата и не ми се налага да ги гладя.
Вашата УВ-лампа я обсъдихме преди време надълго и нашироко, даже някои потребители се пошегуваха с Вас и незнанието Ви, а пък аз взех , че Ви защитих.... дано помните. Недейте да заблуждавате хората, че тази прословута лампа има нещо общо с мачкането на дрехите. Само да Ви напомня, че  тогава не знаехте за какво служи, а както е видно и сега не знаете.

# 688
Явно не сте ме разбрали. Ув ламтата служи за дезинфекция и я ползвам, за да ми дезифенкцира бельото и чорапите. Преди ги гладех, също за дезинфекция.  Относно  дрехите не излизат намачкани.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 20:11 от elitsa_b

# 689
Здравейте, трябва спешно да взема сушилня, която ще се използва в квартира/ще се използва от няколко човека/, няма много място и няма възможност за връзване към канал . Някой следи ли актуалните намаления по сайтове или магазини? Бюджета е около 1000лв. Моля за съдействие в избора.

Общи условия

Активация на акаунт