Любители на котки - Тема 165

• 26 590
  • 783
  •   1
Отговори
# 240
Шошко днес лови пилета. Застанал на прозореца на кухнята и скача вертикално, докато едно пиле се буташе в горния ръб на прозореца отвън. Отворих му другия прозорец да излезе -не. Глупендерът се върна тул да скача на сухо Simple Smile

# 241
  • Бургас
Вие на кой етаж сте?
Някои котки скачат,опитвайки се да си хванат Фтиченце.И...падат отвисоко.
Харо никъде не излиза,ако го пусна на терасата,хем ще убие цветята,хем е опасно,защото разни нахални гълъби си живеят до нашата тераса.Е,и върху външното тяло на климатика(само заради тях се повреди,не можем да го стигнем,а те го задръстиха с боклуци направо).
Кокошката имаше хубава опашка от пера.
Вече си няма...

# 242
  • София
Прибрали са девойката. Почти 6 часа е била в клиниката.
Била ядосана, карала се, но като цяло била добре. Не са слагали яка. В понеделник щели да я водят на контролен преглед.

Преди малко моите се боричкаха в леглото на Аш. Аш се покачил върху Оникс, захапал го и ми се стори, че правеше специфични "мъжки" движения. Не съм сигурна обаче. Възможно ли е след кастрация все още да му бушуват хормоните?
Преди кастрацията не съм го виждала в подобни пози.

И аз имам капан за сънища в спалнята. И съм се чудела как не са го забелязали все още.

# 243
И ние имаме капан за сънища даже 2 бр. Единия е на високо и Арчи го бутна няколко пъти аз упорито го връщам на мястото му а другия капан е ниско но той изобщо не го е забелязал 🤫🤭

# 244
  • Бургас
AnMary,желанието за секс не изчезва с кастрацията.
Много хора се оплакват,че хващат котките в... такова положение...Понякога обаче показват,че доминират по този начин.
Ох,преди бяха модерни едни кученца пудел??? Та едно такова кученце колко пъти извършваше подобни движения на крака на всеки,когото успее да докопа...

Вие се радвайте,че не ви закачат капаните за сънища.Има ли полза от капаните за сънища?

Моята кокошка май и крилца имаше...
Не знам наистина как я е взел,стоеше в една витрина доколкото помня...Освен някой да я е извадил и този нахалник я е отмъкнал.
Иначе ако се занимаваме само с него,е много добър и миличък.Ако не-хапе,дере,бие се...Вече се научи посегна ли да го плесна,да отвръща с лапа.Ей,осъзна се гадинката...

# 245
Мои близки ще си взимат котенце - на 2 месеца и половина е. С котешко мляко ли трябва да го хранят или мокра храна (паучове и консерви) и гранули kitten?

# 246
Мои близки ще си взимат котенце - на 2 месеца и половина е. С котешко мляко ли трябва да го хранят или мокра храна (паучове и консерви) и гранули kitten?
Директно с гранули и паучове. Моя котарак на точно 2м ни го донесоха и си беше научен на гранули. Това коте което е на 2,5м предполагам е приучено вече и е отбито от майката?

Мария,не виждам полза от капана за сънища, но ми харесва идеята и символиката му.

# 247
  • София
Ох, снощи си прибрах Машка (вече името й ще е Маша), женската хайманичка, от кастрацията. От Добро хрумване я задържаха 24 часа, кастрацията е с резорбируеми конци, шева е 1,5 см, козметичен, мацката е с депо антибиотик и обезболяващо, изобщо всичко беше извършено по образец! Страхотни са тия хора. А я дадох за кастрация като улична котка. Най-важното е, че все едно не е оперирана, играе, беснее, изобщо много е жизнена. Бях й направила боди от чорап, но престоя на нея колкото прах на тъпан. Пред очите ми се измъкна от него, Худини ряпа да яде. Добре, че не лиже операцията си, иначе не знам как щях да се справя. Ох, милото ми момиченце, скъсах се от жал, като я дадох, но другояче просто нямаше как. Не можем да произвеждаме бебета. А тя е толкова гальовничка, чак на ветовете е направила впечатление. И миличкото й ушенце е резнато... Те тримата много ме ядосват, такива бели ми правят, сума ти неща в дома ми съсипаха, но си ги обичам бе, не мога иначе! А сега и Бейбо учат на поразии, тия дяволи. Добре, че е послушно детенцето, като му викна да спре и на момента престава. Докато Златимчо например спира за момент, поглежда ме на въпреки и продължава. Бунтарска душа. Третото котараче, суричкият мацан, направо си заслужава Глупе да го кръстя. Ами такъв си е, какво да го правя. Все не разбрал, не схванал. Но иначе хем е много буен, хем много гальовен. И си ми е детенце. Всичките са ми детенца. Но са с толкова различни характери...

# 248
  • Бургас
На новото коте на два месеца ще може да му дават паучове,гранули...
Харо не беше ял гранули,но много хареса Роял Канин гастроинтестинал.Оттрети опит се научи да го яде.Сигурно когато изяде всички гранули kitten,ще трябва да търся други,за котка над една година.Надали пак ще купувам пак kitten.
Той набляга на паучовете...И гранулите не вървят много...

Ако кастрирам Хари,нали няма да му резнат ушенцето?Не давам и милиметър от ушаците.
Иначе ми се ще да знам къде ще му направят добре процедурата,не знам на кого да се доверя.
Макар че вече изнаглява,си ми е детенце.
То си е нормално млад,здрав котарак да се опитва да се налага.

# 249
  • София
mariqivanova799, няма защо да се притесняваш. Ако го дадеш за кастрация като домашен котарак, ще ти струва по-скъпо, но ушенцето няма да го пипнат.

# 250
# 251
Каква е тая простотия с рязането на ушите? Направо съм възмутена. Защо е нужно това?!

# 252
  • In the land of Never Never
Преди малко моите се боричкаха в леглото на Аш. Аш се покачил върху Оникс, захапал го и ми се стори, че правеше специфични "мъжки" движения. Не съм сигурна обаче. Възможно ли е след кастрация все още да му бушуват хормоните?
Преди кастрацията не съм го виждала в подобни пози.
Хормоните се изчистват постепенно, може няколко месеца да минат за пълно изчистване. С Васко имах и друго коте, с което бяха на една възраст, и в един момент започнаха да се бият. Веднага ги кастрирах и двамата едновременно. Трябваше да минат шест месеца, за да могат да се понасят и да не си налитат. Иначе се възприемаха като конкуренция и беше страшно, хвърчеше перушина, и ги държах в различни стаи.

На тази възраст може да ядат котешка храна, суха и мокра, но добре е да започнат с качествена храна, защото котките лесно свикват с храната от супермаркета, или по-високия клас Роял Канин, а в тях има малко месо, и може да има оцветители, овкусители или захар.
Има и тема С каква храна храните котката си?, там се дискутират разни котешки храни и кои са по-качествените.

# 253
  • София
Каква е тая простотия с рязането на ушите? Направо съм възмутена. Защо е нужно това?!
Това се прави само при кастриране на улични котки, за да не се водят повторно на кастрация от други хора. И Рижко е кастриран по тази програма и е с леко резнато ушенце, но е "връзкар", защото почти не личи. При други котки е доста повече. Впрочем, в другото ухо има и нещо като печат/татуировка за още по-голяма сигурност. Не знам какво е, но са го кастрирали преди 6-7 години и все още стои синьо в ухото му.

АнМари, точно доминантност показват по този начин. У нас се прилага всекидневно. Joy Омръзнало ми е да се карам и разтървавам. Но бях много учудена, че кастрацията изобщо не изключва полови мераци. Когато Преслава се разгони, Наско и Киро успяваха да се докажат като мъже. Както преди време една от пишещите жени в темата беше казала - "Правят безопасен секс." Тогава не го бях разбрала съвсем, докато не го видях с очите си.

# 254
Споко, не се стряскай. Никой не реже уши, при кастрирани бездомни котки се рязва съвсем малко от връхчета на ухото. Това е информация за всеки, че котката е кастрирана. Предполагам, че няма да ти хареса, ако решат да кастрират повторно улична котка и след като я отворят да разберат, че вече е кастрирана.
В квартала има много такива котки, пак са си толкова чаровни, трябва да се вгледаш отблизо, за да видиш това. И изобщо не им пречи на животинските.

Общи условия

Активация на акаунт