Любители на котки - Тема 165

• 26 534
  • 783
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Зуки, все едно се е залепило за телевизор!

# 331
  • Велико Търново
Аз пък сменях гардероба, вадих зимни дрехи от под спалнята 😄

# 332
# 333
  • София
icicletdq, това под окото ми прилича точно на рана от нокът. Възможно е и нослето да е пострадало при боя, но наистина е много необичайно. Другото, което се сещам е да се е била завряла някъде и това да е ожулено. Не можеш ли да пратиш снимката на твоя ветеринар?

Гъбичките се разпространяват сравнително бавно. За да стигне до това състояние, трябва да минат дни, дори седмици. Щеше да забележиш.

# 334
  • Бургас
bubalesa,имаш си помощник,сигурна съм,че той е свършил тежката работа.
Моят писан си е добре,съвсем се разлигави вече,не иска и Уискас...
Само Happy cat.
Не е лошо,че ще махаме Уискаса,останалият може да отиде при котетата на баба(общо около 30 пауча още имам...),те са 4 котки...Ще го ометат за нула време.

# 335
Какви ангелчета имам в момента:

# 336
  • София
Да ви кажа, вчера на майката й нямаше нищо, а днес сутринта отивам и като й видях носа, щях да припадна. Снощи мернах един едър котарак да обикаля из двора и пуснах кучето, ама може и да се е сбила с него. Мислите ли че е одрано или е нещо друго:

Ох, милата тя.
Намажи я с гранофурин или Антифлегмин (от вет. аптека), никакви кортикостероиди.
 (Бетазон и Клотримазол са стрероидни препарати...
Мария, вместо да помогнеш можеш да навредиш с твоите "компетентни" мнения- винаги се чувстваш длъжна да даваш акъл).
Блеко се млатеше като див с котараци, които  обикаляха двора, докато бебоците на Чари бяха малки. Имаше драскотини и свалена кожа по цялото тяло, но не ми даваше да го мажа с нищо. Сега белезите са зараснали и козинката е пораснала.

# 337
Вкъщи е примирие:

Няма да ме има за седмица и отсега ги страдам, хем няма да са самички.
При гъбички може и бързо да се влоши положението от чесане агресивно, но едва ли за една нощ. Гентамицинът не е препоръчителен според на Ади кожната, нито гранофурина. Едното овлажнявало кожата и спомагало за развитието на гъбичките, другото не помня.

# 338
  • Бургас
Благодаря, момичета, аз махнах коричката и от няма и накъде го намазах със спорил, вет ми го беше дал за гъбички по едно време. А утре ще му пратя снимка, да каже и той. Малко се понамуси мацонката, ама щото то си мирише странно, малко като виетнамско чудо. Утре сутринта пак ще намажа за всеки случай, едва ли ще навреди. Друго за мазане нямам в момента...

# 339
  • Бургас
Чак пък да навредя...
А и вет ми е казал,че може да ползвам Бетазон...не съм си го измислила аз.
Клотримазол НЕ е кортикостероид.
Бетазон да.
И в крайна сметка при алергии и при котки използват кортикостероиди.
Преди имаше един мехлем Универтан,на колко папагалчета е излекувал гъбичките...

# 340
  • София
icicletdq, нека погледне вет.
Трите ми последни котки не са били до рани и даже не знам с какво може да се маже.
Само Спас (котарака ми от преди около 30г) се биеше когато беше селянин. Но пък стана цар на бабината градина. Есен ставаше отново софиянец и раните заздравяваха. Първото лято имаше доста рани и корички.

Спорил-а може би няма да навреди и ще е някаква превенция.

Не помня дали писа какво е казал вет за сълзенето от очите. Аш май престана да "плаче".

Моите имат гъдел Joy
Оникс на задните лапички. Разперва пръстчета като го галиш. Харо беше същият.
Аш пък има по корема. Потръпва и издава странни звуци - "смее" се Simple Smile

# 341
Как се дели фотьойл:

Тя спеше на долната част. Отиде да яде, той се намести на нейното място. Тя дойде, плясна му една лапа да се маха, той обаче не помръдна. Тя се качи на облегалкатата и го наблюдава.

Скоро той ще порастне и тогава ще се реши кой е алфата. Засега е тя.

На снимката ми приличат на маймуни или папагали на дърво.

П.П

Добре че фотьойла е оранжев че да се открояват кюмюрчетата.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 22:10 от Зуки Су

# 342
  • Бургас
icicletdq, нека погледне вет.
Трите ми последни котки не са били до рани и даже не знам с какво може да се маже.
Само Спас (котарака ми от преди около 30г) се биеше когато беше селянин. Но пък стана цар на бабината градина. Есен ставаше отново софиянец и раните заздравяваха. Първото лято имаше доста рани и корички.

Спорил-а може би няма да навреди и ще е някаква превенция.

Не помня дали писа какво е казал вет за сълзенето от очите. Аш май престана да "плаче".

Моите имат гъдел Joy
Оникс на задните лапички. Разперва пръстчета като го галиш. Харо беше същият.
Аш пък има по корема. Потръпва и издава странни звуци - "смее" се Simple Smile
АнМари, за сълзенето вет направи капки с гентамицин, за калцивирозата АТ свърши, дано се оправят, обаче май ще трябва да купя някаква специална храна, че имат рядко ако... Пият водичката с гранурките, които препоръча д-р Микова. Мислех си за пробиотик обаче като сметна за 5 дни, малееи, 40 кинта. Не знам, ама трябва едно от двете да купя. Open Mouth

# 343
Някой ползвал ли е Feliway. След колко време започва да действа дифузера? Спрей някой ползвал ли е? А каишка на Adapter?

# 344
Някой ползвал ли е Feliway. След колко време започва да действа дифузера? Спрей някой ползвал ли е? А каишка на Adapter?
Ползвала съм и в момента също ползвам Feliway фреднс. Почти не са оставали без тези феромони. Мисля, че имаше ефект, когато спасихме второто коте. Напоследък обаче имам чувството, че и те не помагат - младежът често гони двете мацки, бори ги, те съскат, пискат. Sad  Не мога още да бъда категорична какво се случва между тях. От една страна писанките също го закачат и го търсят за игра, от друга често са много стреснати или възмутени, когато той ги погне.
Каишка на Adaptil не съм ползвала, но ще потърся информация за нея. Ползвали сме Beaphar Calming Collar успокояващ нашийник за коте, защото първото котенце беше много агресивно към нас. От нея имаше голям ефект. В началото чак се бях притеснила - стана едно мързеливо, лениво... С времето ефекта намалява.

Общи условия

Активация на акаунт