Любители на котки - Тема 165

• 26 532
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
  • Велико Търново
djasra, и вкъщи е същото с Буки и Пиги - понякога е голям тормоз. Е, няма кръв и побоища и прочие, но очевидно на нея не и е приятно. В същото време го ближе дълго, радва му се, той прави същото. Според мен бушуват хормони и им е време за кастрация. Нашите вет обаче с хиляди уговорки искат да стане на 8 месеца, а ако може да изчакаме и до годинка, за да не се запушел. Знам, че в темата много момичета кастрираха по- рано и нямаше проблем.

# 346
djasra, и вкъщи е същото с Буки и Пиги - понякога е голям тормоз. Е, няма кръв и побоища и прочие, но очевидно на нея не и е приятно. В същото време го ближе дълго, радва му се, той прави същото. Според мен бушуват хормони и им е време за кастрация. Нашите вет обаче с хиляди уговорки искат да стане на 8 месеца, а ако може да изчакаме и до годинка, за да не се запушел. Знам, че в темата много момичета кастрираха по- рано и нямаше проблем.
Вкъщи всички са кастрирани. Котките, де. Wink

# 347
  • Велико Търново
Ааа, за малкото не знаех Simple Smile
Тогава обяснението явно е друго.

# 348
  • София
Ползвали сме Beaphar Calming Collar успокояващ нашийник за коте, защото първото котенце беше много агресивно към нас. От нея имаше голям ефект.
И аз съм доволна от тези каишки. И при Аш имаше голям ефект, и то доста бързо.

С дъщеря ми спретнахме спасителна акция

Как е успял не знам. Скочил е на повече от 1м.

Пратката от Зооплюс дойде. Аш се потресе от паучовете на Concept for life. Имам чувството, че му става гадно от миризма/вид... не знам. Малкото ще ги изяде.
Сухата храна на Concept for life не са я пробвали все още. Дано реакцията към нея не е като към паучовете.

Бяха ми пратили два кашона, единият е повече от 25 кг. (котешка постелка). И ММ уж днес трябваше да е у нас, ама изникнал проблем и отиде до офиса. Слязох с дъщеря ми. Куриерът каза "тежко е. Ще се оправите ли?". Добре че имаше едно младо момче, съсед, качи ни кашона до вратата. "Машина ли е?" Сигурно се е потресъл от отговора "камъчета, котешка тоалетна". Благодарихме му много. Трябва да го черпя.

# 349
  • Бургас
JoyJoyJoy
Ох,имали сте си "Кацнал на една врата"
Милото Ониксче,малко се е стресирало.

Днес синът става на 15.
Друго...няма засега.
С Хари пак спахме гушнати.
Явно вече му е студено,затова ме бие през деня,а вечер се гушка.

# 350
  • София
Да е жив и здрав сина ти.

Милото Ониксче,малко се е стресирало.
Стресиран беше, леко. Май преценяваше как да скочи. Ще видим дали ще си вземе поука.

# 351
Надявай се, AnMary Simple Smile
Ще търси по-високо сигурно:) Explore the home Simple Smile

Честито на Рожденика!

# 352
  • Бургас
Благодаря!
Ониксчето като нищо да покори и по-висок връх.
Моят колко пъти пада,но упорито опитва,докато успее да се качи на гардероба.Беше ме страх да не му стане нещо,но те са жилави и гъвкави младите котаци.
Обича да си седи там,даже от гордост примижва...

# 353
Мария, поздрави за сина ти! Да е жив и здрав.
Да ви кажа аз каква беля направих, направо ме е срам...за пръв път ми се случва и не знам от ковида ли е що ли...Забравих да заведа Франки да му сложат инжекцията с антибиотик вчера! Той е депо и се слага през три дни. И трябваше в 14 и 20 да го даведа за втора инжекция. Сутринта се сетих и дори си правих план какво да свърша до часа. Обаче по едно време ми се стори, че нещо не съм добре, че ме втриса и често пикая...Уплаших се и съвсем забравих за Франки. Сетих се в 19 ч, но те работят да 17 в събота и неделя. Направо откачих..днес сутринта го заведох, пак го боцнаха, но не се знае дали ще има ефект вече след като има такова дълго прекъсване. Той е станал много див. Изпонадра ги, оврещя кабинета...и дори като вече беше в клетката посягаше да ме наказва...Направо не ми се искаше да съм на тяхно място и излязох за да не гледам, че ме хваща страх като гледам как размахва нокти и зъби..Вече и доста едричък е станал, 3,500 е. Какво ще правим с тая хронична инфекция не знам просто....Там понеже се превъзбуди от интервенцията и го чух да кашля. Досега не го бях чула и да кашля, само да киха. Дано антибиотикът сработи въпреки прекъсването...иде ми да си счупя главата , ама това е положението....Явно ковида ме повреди щото непрекъснато забравям, изпускам срокове..и се дезориентирам и дезорганизирам....

# 354
  • Бургас
pandorina, благодаря!
Сега си мисля,че ако водя Харо на вет, вероятно ще ям много бой.
Преди беше много миличък,чак си стоеше в клетката след преглед.
Сега обаче се е отракал и се бие.
Дано не се налага да режем маслинките.
Все пак имам тренинг с бой от котка...
Само куче не съм имала никога.
Риби,котка,морски свинчета и папагали...
Но Харо така гледа птичките,че за папагал дума не може да става.

# 355
  • София
Някой ползвал ли е Feliway. След колко време започва да действа дифузера?
Дифузерът действа с натрупване. Обикновено ако има ефект, той се проявява към края на първия месец. Но не при всички котки действал. Аз го ползвах, но заедно със специална храна и в крайна сметка имаше ефект след около месец, но все си мисля, че най-вече с времето свикна. Simple Smile

АнМари, следващия път няма да гледа стреснато. Joy Просто ще е поредната забава. Joy

Дейзи

Мария, да ти е жив и здрав рожденика! Birthday

# 356
Добър вечер на всички !
Моята животинка има пателарна луксация . Къде ли не писах ,но не мога да намеря мнения за ветеринар Светозар Кръстев от Стара Загора.
Много ви моля ,който е чувал нещо за него или има някакви впечатления нека ми пише ,тъй като ни казаха, че трябва да му се направи операция и  много се притеснявам .
Блягодаря предварително на отзовалите се !

Страхотен специалист, прекрасен човек.

Какъв специалист е - ортопед ли?

icic, правилно си се насочила. Гъбички са.  Давай ѝ от витамините за имунитет, освен мазилото за гъбички. Възможно е след кастрацията да ѝ е спаднал имунитета, а и времето застудя, или ако е била на антибиотици, също може да са пробили път гъбоците... Пази децата, с хубава храна, витамончета и за тях, че като нищо ще пламнат от близане, даже е възможно вече да са пламнали. Огледай ги... Възглавничките на лапите, под опашката (там където най-много се ближат). Възможно е да не хванат, ако те са с добър имунитет, но аз бих сменила постелките.

Аргент, я имате двойник в темата, май! Grinning Лика прилика с на Леон красотичката (която как ли се казва...?), само по форма са различни. Купи си и трите добавки и виж коя тя ще хареса. Сигурна съм, че 2 от трите няма да хареса. Sunglasses

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 18:22 от amy_nka

# 357
  • София
АнМари, следващия път няма да гледа стреснато. Joy Просто ще е поредната забава. Joy
Майката на двамата разбойника така отваря вратите. Скача на дръжката, след това е вече горе и с лапа отваря. Има и по-лесни начини, но тя е над тези неща. Виждала я съм в действие.
Оникс може да я наследи. На Аш му пречи коремчето, а и дупето тежи Joy
Големият скача, но преценява може ли, не може ли. Малкото скача без да мисли Joy Онзи ден играхме с перца на спалнята. Тича, тича, и като му дойде в повече засилката и не успее да завие излита от спалнята и се приземява на паркета. Така няколко пъти.

На Аш може би тоалетната му е малка. Предната беше по-голяма, но я дадохме. Старата тоалетна (на Хари и на Аш) е малко по-малка. И сега трябва да купувам нова. Дъщеря ми са минали през Нечовешкият магазин, но имало само малки и затворени. Ще го мисля.
Още не съм разгледала новият магазин при нас.

# 358
Luba82, може ли снимка на опаковката? И еднократно ли се дава?

Васко, ми те са прекрасни същества!❤❤❤❤

2 см на 15 котки доникъде няма да ти стигне 1 опаковка малцова паста. Дава се редовно, ако е с цел освобождаване от космените топки. Да им дадеш 1-2 пъти е все едно хич да не им дадеш. Намери си жито/ечемик, което да не е грухано, за да може да покълне, и си засади в саксии. Най-евтиния възможен вариант е, а и тревата е по-ефективна от малцовата паста.

# 359
Ан Мари, на каква възраст са твоите дивачета и от колко време са заедно? Не следях темата известно време ...

В нас след почти месец ситуацията пак се променя. Тя е на 3 години, то - на два месеца. Обичайно беше тя да го плесне, то да избяга. После й лягаше с открит корем.

Феликс го пляска с лапа по главата и бяга. Хората чуваме и не се намесваме - да се оправят. Днес пак същата ситуация но гледах ситуацията от близо. Тя ръмжи и му пляска, то легна. Бързо се изправи и й удари лапа по главата. Тя го захапа, станаха на кълбо и тя избяга.

Не знам кой ще е шефа.

Общи условия

Активация на акаунт