Любители на котки - Тема 165

• 26 577
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
ЗукиСи,виж го ти малкото,не се дава.
Аз все си мисля,че Хари навън не би оцелял,но знам ли...
Какъвто е як,бая котараци може да опердаши.Особено както му врат и кипят хормоните...
Майка днес помисли,че искам да го нося при баба.Там първо територията си е на Моли,второ няма шанс да си го дам и трето има четири малки женски котчици.
Как ще ги кастрираме напролет,не знам.
Някак все трябва да се свърши,колкото и да рева против кастрациите.Наистина е безумие 20 нови малки???
Моли не ражда,но краде котенца и си ги отглежда.Тя е стара.
До колко години една котка ражда?

# 361
ЗукиСи,виж го ти малкото,не се дава.
Аз все си мисля,че Хари навън не би оцелял,но знам ли...
Какъвто е як,бая котараци може да опердаши.Особено както му врат и кипят хормоните...
Майка днес помисли,че искам да го нося при баба.Там първо територията си е на Моли,второ няма шанс да си го дам и трето има четири малки женски котчици.
Как ще ги кастрираме напролет,не знам.
Някак все трябва да се свърши,колкото и да рева против кастрациите.Наистина е безумие 20 нови малки???
Моли не ражда,но краде котенца и си ги отглежда.Тя е стара.
До колко години една котка ражда?
Може да ражда и цял живот. Защо против кастрациите? На мен ми се плаче като излезна пред блока и видя поредното котило, от което повечето ще бъдат премазани от коли, отровени от хора или зъзнещи от студ. Само храната не е достатъчна, дори мисля, че кастрацията на една котка е по-важна от спасяването на нови 50 малки, които не се знае къде ще попаднат и дали ще се кастрират ...

И по селата много хора убиват котките, тровят, ритат и т.н. жалка картинка.

А котката за която попитах тук е добре Simple Smile  успях да уговоря цели 3 дни престой в болницата, сега я прибрахме вкъщи докато се възстанови напълно от операцията.

# 362
  • Бургас
Ами противоестествено е.
Животните напълняват и стават апатични.
На мен ми се случи на 29,ужасно е за млад организъм.Знам,че не съм котка,но имам друг поглед върху нещата.
Обаче не мога да допусна 20 малки да бъдат с неясна съдба...
Моли май две години не беше водила котенца и си мислим,че тазгодишните са откраднати.Малката Моли е по-голяма от последните двечки,няма как да е родила два пъти за едно лято.
Баба има план да ги храни през зимата,за да оцелеят и да ги изгони напролет.
Идеален план.

А за хората по селата...знам,виждала съм.Какво ли не съм виждала.

# 363
  • София
Ан Мари, на каква възраст са твоите дивачета и от колко време са заедно? Не следях темата известно време ...
4 и 9 м.
Малкият сме го взели на 11ти сеп., та значи от месец и половина са заедно. Големият го кастрирахме на 6ти септ.

# 364
Ан Мари, та вие все още сте бебета. Още е гъвкаво и еластично тестото. При нас са бебе и голяма котка на 3 години и е малко по - трудно. Чета те с интерес.

Твоите момченца - господар е по - големия по възраст, нали? При нас шефката е кастрирана женска.

Може ли тези с повече от едно, с разнополови и разлика над година, да пишат как е станало приемането, сближаването и доминацията?

И Феликс дойде в нас на 11 септември
2019 - рухването на кулите близнаци ми е тая дата и съм я запомнила.

П.П.

Кратко примирие за вечеря:

Вече пауч деля на две. Тя на дърти години прояде покрай него.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 23:17 от Зуки Су

# 365
Ами Шошо ( голямо черно, рошаво) е на 2г. Роди се в ръцете ми. Кастриран на година.
Джуджи дребна Бяла капризна мацка е на 6 години и малко. Тя му е леля всъщност.
Шошо имаше и брат и сестра. Израстнаха между Джуджи, майка си, още една леля и баща им.
Просто го приеха. Имат си различни любими места, храна, място за хранене. От време на време той я погва, следва вик и един бива изгонен. Или двамата Simple Smile
С другата леля не се спогаждат хич. Тя идва вечер основно да яде . Съска я, преследва я…
Така че изживява се, наместват се.
А, и всички женски са кастрирани.

# 366
Ами противоестествено е.
За противоестествено не знам, но другото не е вярно.

# 367
  • София
Ан Мари, та вие все още сте бебета. Още е гъвкаво и еластично тестото. При нас са бебе и голяма котка на 3 години и е малко по - трудно. Чета те с интерес.
Ние Аш го взехме в началото на април.
Тогава господар на къщата беше Хари, на почти 19 г. На Аш много му се играеше, но Хари нямаше желание. Съскаше му от време на време, пляскаше го с лапа. Като цяло нямаше ексцесии. Юни месец рязко се влоши и Аш спря да му досажда с "ела да играем", а му мъркаше и лягаше до него.
Спяха при мен в леглото, Хари завит и легнал до мен, а Аш - подскачаш наляво-надясно, в повечето случаи захапал палеца на крака ми Joy

За 2м "порасна" и стана проклет. Хари му липсваше. Обикаляше по апартамента и го търсеше. Започна да съска и ръмжи на всички четирикраки.
Сега покрай Оникс отново стана игривото бебе, което беше преди.

# 368
  • Бургас
Ами противоестествено е.
За противоестествено не знам, но другото не е вярно.
Всеки ден в групи във фейсбук показват дебели кастрирани котки...Не е лошо да имаш дебела котка,но за нея не е полезно.И не е естественият ход на живота.Но и котки в апартаментите не са най-естественото нещо.Не обичам тези бетонни кутии,днес ревах и се тръшках,две седмици не съм излизала.Още 4 дни.Само 4 дни.

АnMary,с какво хранихте дядо Харо?
Иска ми се и моят Хари да стигне съименника си по възраст.
Предполагам,че е въпрос на добри гени...
Ха дано.

# 369
Всеки ден в групи във фейсбук показват дебели кастрирани котки...Не е лошо да имаш дебела котка,но за нея не е полезно.И не е естественият ход на живота.Но и котки в апартаментите не са най-естественото нещо.Не обичам тези бетонни кутии,днес ревах и се тръшках,две седмици не съм излизала.Още 4 дни.Само 4 дни.
Показват, защото всички ядат едно и също - гранули.

Моят започна да дебелее няколко години след кастрацията, така че няма нищо общо с нея, а с калпавата храна, която продават на баснословни цени, ама тогава не знаех. Като оправихме храна, свали и и излишното тегло.
Темпераментът му също не се промени. Не стана нито по-летаргичен, нито по-мързелив. Такъв стана като насвиня жестоко, ама то с такива кила отгоре, на кого му се тича.

# 370
  • Бургас
Е нали гранулите са хубава храна?
Аз на този калпазанин ще купя консерви Карни,но ми се струва,че маците зад блока ще се позарадват.
Капризен лигльо.

# 371
Не знам от къде е това, че гранулите са хубава храна, според мен е боклучава храна в почти 100% от продаваното на пазара.

# 372
  • Бургас
Не знам от къде е това, че гранулите са хубава храна, според мен е боклучава храна в почти 100% от продаваното на пазара.
От ветеринарите.
Дори и форумната вет ми каза,че няма проблем Хари да кара само на Роял Канин гранули.
Още когато взеха да го лекуват,ми казаха да давам само гранули.
Вероятно е погрешно схващане.
Аз виждам,че има полза от мократа храна,особено както непрекъснато си обръща водата.
Явно му е кеф.Друго обяснение не намирам.
Той и почти не пие вода.
В жегите пиеше,сега един път на ден...
Но пък е голям кеф да разлива на пода,а аз да крещя"Не,бе,Харо бе,идиот такъв..."
Придобива едно доволно изражение...

# 373
И тъй като наближава Коледа, може ли да споделите малко опит за елхите и котките?
Тъкмо почнах да си събирам стъклени играчки, но си мисля, че няма да е уместно тази година за тях:(

# 374
Някой ползвал ли е Feliway. След колко време започва да действа дифузера? Спрей някой ползвал ли е? А каишка на Adapter?
Ползвала съм и в момента също ползвам Feliway фреднс. Почти не са оставали без тези феромони. Мисля, че имаше ефект, когато спасихме второто коте. Напоследък обаче имам чувството, че и те не помагат - младежът често гони двете мацки, бори ги, те съскат, пискат. Sad  Не мога още да бъда категорична какво се случва между тях. От една страна писанките също го закачат и го търсят за игра, от друга често са много стреснати или възмутени, когато той ги погне.
Каишка на Adaptil не съм ползвала, но ще потърся информация за нея. Ползвали сме Beaphar Calming Collar успокояващ нашийник за коте, защото първото котенце беше много агресивно към нас. От нея имаше голям ефект. В началото чак се бях притеснила - стана едно мързеливо, лениво... С времето ефекта намалява.

djasra,
След колко време от поставяне на дифузера се наблюдва ефект?

Общи условия

Активация на акаунт