Любители на котки - Тема 165

• 26 500
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
Васко, моите котки винаги са намирали тръбите на парното под подовата настилка и лежат там Simple Smile

Вълчева,
Ще се научи маца. Интересно к е, чуждо й е. Щом е на топло, нахранена, спи… и оставя и вас да спите Simple Smile

# 466
  • София
А, и на мен хич не ми е весело за кожените мебели, но какво да направя.
Столът ми е към 500 лв, ми тъй ще си го ползвам. Май облегалката има ципове отстрани, но трябва да я разглобя, за да разбера. А и не съм сигурна дали мога да намеря калъф. То и той кой знае колко ще струва.
Cougar ми е стола.

Дъщеря ми харесва марката и иска да си сменим столовете. Ама нейният е по-зле. Аш започна първо по него да се катери.

За монитора сърцето ме заболя. Не е използваем, работя на лаптоп. И ако ми трябва нещо от ПЦ-то започвам едни чекнения и игри на тетрис. Скоро няма да си взема монитор.

За стомашните проблеми на Оникс му бяха изписали Florentero. Аш много я хареса тази паста и все гледа да се навърта около нас като я даваме на Оникс. А на Оникс изобщо не му е ок, свързва я с болка, хапчета, лечение. Но свикна вече. Днес му е последният ден от двуседмичната терапия.

# 467
  • Бургас
Васко,Харо беше с проблемно коремче...
И много му пукаха червата от разни храни,които са уж качествени.И той не искаше да ги яде.
Избра си храни,които не му правят проблеми.

AnMary,това Флорентеро  изглежда интересно.
Аз давах 5 дни пробиотик на Purina,след консултация с ветеринар давах около 10 дни човешки Ентерол и после Лактофлор Ентерик екол.Може би около 25 дни е вземал пробиотици.Забърквах с малко пауч.
И...да чукам на дърво,сега е ок.
Но не пречи една пробиотична паста от време на време.Даже скоро си мислех пак да си му взема Purina пробиотик за котки.

# 468
  • София
Днес Шепичка беше на първият си преглед при ветеринар.
След една седмица, ще направи 2 месеца. В момента тежи 750 грама, като я взех беше 74 грама Simple Smile
Ветеринаря потвърди, че е момиче, прегледа я и я обезпаразити вътрешно. Взеха ми само 12 лв, направо съм щастлива. Нямаше външни паразити, затова само вътрешно обезпаразитяване в момента, да следя дали има нещо, ако всичко е наред, ново обезпаразитяване след месец и може и от втори месец да почнем ваксините. Тъй като и на нея ще слагам петвалентна, заради къщата мисля да изчакам да започна на 3-4 месеца някъде.
За козинката лекарката сподели, че може би е една идея по-дълга и има шанс да не е съвсем късокосместа като батко Страх.
Страх почва да се освинва. Изяжда си неговата храна, след което минава и изяжда и нейната. Той е кастриран и вместо да яде по-нискокалорични храни, той се тъпче с китън храни, които са много калорички и заради конкуренцията яде повече от обикновено. Както е и зима и спи по цял ден, не знам докъде ще стигне.

# 469
Някой говореше за кашони-драскалки. У нас се ползват повече за дъвкане.
Ето най-неспасяемия

# 470
  • Бургас
Май всеки с котка има кашони
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Шепичка е голямо момиче вече,много се радвам и на нея,и на Бейбо.

Харо пак ме надра и нахапа,вече му свикнах.
Обаче се е поосвинил и той...
Понадебелял е.
Който само спи и яде...и скача известно време по главите на хората(задължително след 00:00),явно се освинва.
Какво да кажа,още е на храна kitten гранули.
А иначе паучове яде за голяма котка,но и по два си изяжда на ден+гранули.
Явно му е повечко приетата енергия.

# 471
Не всеки. Моят дъртюх винаги е мразел кашоните. Но той винаги се е държал повече като човек, отколкото като котка Simple Smile

# 472
Aila, покажи снимка на Шепичка, моля те, моля те. Много ми е на сърце тая малка борбена космата топчица. Heart

# 473
  • София
С много лоши впечатления съм от д-р Пламен Стоянов
Точно той прие Преслава и е неин кръстник. Попита ни как да я запише. Когато му казахме, че сме я събрали от шосето до Прослав, измисли това име. Joy  Любезен беше. Срещата ни беше кратка. Но пък ако той е поставил диагнозата и е назначил лечението, определено е било правилно. Wink

Рижко е съсипвач на всичко картонено. Най-много ме е яд, че съсипа картонената драскалка, която всички обичаха. Заседнал над нея, къса със зъби и плюе. Joy  Надроби я на парченца по 2-3 см. Принудих се другата да я облека със стара тениска, че поне да я ползват за легло. А така хубаво си точеха ноктите на нея! Киро върху "тапицираната" драскалка-легло:

Васко, почти всички котки обичат Уискас и Феликс. С много овкусители са. И почти винаги водят до разстроено стомахче. Да, пръцкат. Simple Smile Понякога е и с пръски дори. Simple Smile За мен най-лошото е, че вътре имат захар и при постоянна и дългогодишна употреба, могат да предизвикат диабет.

"Внучката" Дейзи живее в апартамент с подово отопление. Много е щастлива и само се търкаля по нагрятия под. Simple Smile

# 474
Тaня67, Моля те да споделиш хубава марка паучове, които могат да се вземат от физически магазин, а не да се поръчват онлайн?
Чернишито харесва феликс фермата и пише на опаковката, че били все едно ти готвиш, максимално се доближавали. Не искам диабет..... боже мой. 
Взех гранули на purina с вкус пиле за кастрирани от зоомагазин, харесва ги. Както и паучове за кастрирани на purina, но реално аз искам да качи 1.5 кг а за кастрирани са по-диетични предполагам.

# 475
Миниатюрната черна маца няма смисъл да яде храна за кастрирани. Тя е за котки, предразположени към дебелеене.
Вместо Паучове, пълни с химия и боклуци на високи цени, защо не се опитате да й давате месо? Хем излиза по-евтино, хем ядат това, което им е присъщо. За съжаление Мъри категорично го отказва.

# 476
А някой може ли да даде съвет за пастет или друга по-фина храна за възрастна котчица, който хем да е полезен, хем да е апетитен?
Опитвам се да лекувам най-красивата стара улична дама в махалата. С течащи очички и болна устичка (или зъби) е. Давам антибиотик, болкоуспокояващо и витамини. Та трябва да е апетитно, за да се хапнат медикаментите. До сега купувах на Пюрина лечебната серия за възстановяване след операция, но няма да издържа още дълго на нея, защото тя е изключително деликатна и плашлива и редовно други котки и котараци ѝ изяждат храната, а аз слагам пак и пак... И така.
За огромно мое съжаление се оказва невъзможно да я хвана и заведа на вет. Тя е много плашлива и резервирана дори и към мен, а я храня от две-три години. Sad

# 477
  • София
T.Valcheva, не ги знам. Аз купувам консерви, защото котките ми са много и ми е по-изгодно. Иначе отиват по 2-3 пауча на ядене. Гледам да пише специално, че са без захар. Но не давай храна за кастрирани! Тя има за цел да отслабват, а не да качват килограми.

djasra, според мен главната ти задача е да дадеш лекарството, а то най-лесно ще минава с долнопробни паучове с овкусители. Дано не е  калицивироза! Ако има рани в устата, може съвсем да спре да се храни.

# 478
Миниатюрната черна маца няма смисъл да яде храна за кастрирани. Тя е за котки, предразположени към дебелеене.
Вместо Паучове, пълни с химия и боклуци на високи цени, защо не се опитате да й давате месо? Хем излиза по-евтино, хем ядат това, което им е присъщо. За съжаление Мъри категорично го отказва.
Понякога й варим (почти сурово без подправки) да, харесва го, но го предъвква,  сякаш й липсва сосчето/желенцето. А и не можем всеки ден да готвим (по принцип и за нас), и е хубаво да има някоя марка пауч/консерва и суха храна, която да може да се даде веднага.

Единствено се качи на табуретка, ще махна тези пелени - просто не знаех дали веднага ще си намери тоалетната и дали ще има сили след операцията Grinning Също трябва да взема легло, някакъв тип мека къщичка, защото сега съм скалъпила кашон Grinning както и купичка за хранене.
Веднага намери къщичката от кашон, но преди това погледна под табуретката Grinning явно й се видя прекалено ниско.

Гледа телевизия,  а тя никога не е виждала тв, прочетох че някои котки се страхували от говорещата кутия

T.Valcheva, не ги знам. Аз купувам консерви, защото котките ми са много и ми е по-изгодно. Иначе отиват по 2-3 пауча на ядене. Гледам да пише специално, че са без захар. Но не давай храна за кастрирани! Тя има за цел да отслабват, а не да качват килограми.
Да, махам тези за кастрирани. А какви консерви вземаш, каква марка?

djasra Sleepy  дано се справиш, много тъжно за котето.

# 479
Цитат
Тaня67
djasra, според мен главната ти задача е да дадеш лекарството, а то най-лесно ще минава с долнопробни паучове с овкусители. Дано не е  калицивироза! Ако има рани в устата, може съвсем да спре да се храни.
Таня, опитах с Феликс. Сравнявах ги с един куп други и останах с впечатление, че тези имат най-висок процент протеин. Но те имат мръвчици, тя явно не може да го дъвче, хапва, хапва и в един момент измяуква силно и бяга. Дори мисля, че това беше причината да спре да идва до чинийката, в която я хранех толкова дълго време. Сега стои на оградата на двор, в който аз нямам достъп и всеки ден се моля като циганка на хазяи или други наематели, за да ми отключат да вляза и да оставя храната на оградата. Тъкмо я оставя и пристигат другите хубавци от бандата и тя се скрива или най-малко свива в някой ъгъл на двора. Disappointed Relieved
Оплаках се. Приемам всякакви съвети.

Общи условия

Активация на акаунт