Любители на котки - Тема 165

• 26 486
  • 783
  •   1
Отговори
# 480
Не може ли да я хванеш с капан?

# 481
Djasra,
Точно това щях да ти предложа.
Ако имаш познат ловец - питай те или някой от дружинката имат.
Ако не - може с рибарска мрежа.
Не може ли да я хванеш с капан?

# 482
  • София
Е, има си капани за котки. Аз бях взела назаем от "Добро хрумване". Обаче при условие, че има много други котки, а е плашлива, едва ли точно тя ще влезе вътре. Wink

# 483
С много лоши впечатления съм от д-р Пламен Стоянов
Точно той прие Преслава и е неин кръстник. Попита ни как да я запише. Когато му казахме, че сме я събрали от шосето до Прослав, измисли това име. Joy  Любезен беше. Срещата ни беше кратка. Но пък ако той е поставил диагнозата и е назначил лечението, определено е било правилно. Wink

Любезен е бил, именно, щото сте я оставили на стационар. Мен ме изгони буквално от клиниката, за това, че си взех Майкълчо от стационара, отказвайки тази услуга. Та, виках после управителя, за да му търся сметка на подобното грубо отношение. Там са събирачка на пари, за това трябва да знаеш какво точно ти е нужно и какво не. Взеха ми 150 лв за ПСР за токсоплазмоза - уж пращали кръвта в лаборатория в Германия. Получих в замяна копие от имейл в което никъде не пише по какъв метод е изследвана кръвта, но пък стойностите отговарят на антителен обикновен ELISA.

# 484
  • на брега на морето
Скрит текст:

Обичам Киро почти колкото Мацо. На мама квантовия физик замислен...Joy

# 485
  • София
Много е готин тоя Киро.
На мен всички тигрови са ми мили, защото ми приличат на Хари.

Утре ще водя Аш да му бъркат по дупките.

Козината му вече не е бебешка. Пак е мекичък, ама не е по бебешки мек.
Чудя се дали да купувам голямо легло. Понякога лягат двамата в леглото на Аш, но им е тясно. А като порасне дребен съвсем ще им отеснее.

Днес моят син ме попита "мами, какво са яли котките преди като е нямало суха храна и паучове?".
Помня моят дядо, че си хранеше котката с попара. Попара, мляко, сирене, месо,... сух хляб,...
Моят син попара не знае какво е Joy

# 486
  • Бургас
А Аш защо ще го преглеждат?

Баба и до днес дроби в храната от стола хляб и дава на котките,но и гранули и паучове ние носим,тя купува гранули...
Лошото е,че има едни гарги,които чакат котките да се дръпнат и дояждат...Не може да им се остави за постоянно храна.
Поне храна не остава,нищо не се хвърля.

# 487
  • София
djasra, аз давам на моята Лолита паучове феликс, като й ги разбивам с пасатор, защото иначе изблизва соса, а парченцата й остават. Моите котки ядат сурово месо, но глупавичките ми те си умират за паучове, и то именно от долнопробните. Та два-три пъти в месеца им давам, като награда, че са такива добри дечица.😂

# 488
Преди паучове и гранули, котките са ядяли мишчици. Хората са гледали котки и кучета, за да ги пазят от вредители, не да ги мачкат и лигавят както сега. Сега е съвсем друго.

# 489
  • Бургас
Ами те и сега някои животни на село работят по много.
А ей този ми ти тук принц,се припича на слънчице и хапе когато му е кеф.

# 490
Благодаря ви!
Няма да влезе в капан. Единствената котка в квартала, която не са успели да хванат от общината за кастрация, а сигурно е десетинагодишна. Много е предпазлива.
Вет ми даде медикамент за успиване. Но замайвал чак след 20-30 минути. Тя не нощува тук обаче, в този двор. Не се и задържа много. Ще се запилее някъде по други дворове, къщи, изби, таваани и пак няма да мога да я хвана. Прогониха я хазяите миналата година. Идва само да я храня. Но ... вече много, много трудно.
Дори днес не успях. Един друг котарак, от тези, които храня, я изгони. Чаках я и я виках до сега, но уви. И лекарствата останаха не взети.   Cry

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 23:00 от djasra

# 491
  • София
А Аш защо ще го преглеждат?
Пълни тоалетната воднисто и миризливо.
Преди паучове и гранули, котките са ядяли мишчици.
А, да, мишките ги забравих. И хич не ми дойде като отговор днес.

В мазето на дядо ми нямаше много мишки, но и котки и капани имаше.

Хванала се мишка в капана. На село сме. По това време имах куче, пудел. И дядо ми ще му пуска мишката Simple Smile Майка ми пищи "ако я изядеш ще те убия". Убия я само.

Най-вероятно моят Спас е хапвал мишки през летата докато беше на село. И попара и млекце Simple Smile
Иначе у нас ядеше... кекс Simple Smile Нагризва го целият отгоре, в идеален кръг. Да си е само за него.
Ако успееше да отвори хладилника се черпеше с наденици. Но будалата тях само ги нагризваше в краищата.

Хари пък обичаше бекон и шунка. Застава в поза сурикат и чака да му падне в устата. И царевица обичаше, много.
Аш също хапва царевица, но не много. Оникс обаче е фен. Наистина не знам как ще го пусна когато дъщеря ми реши да се изнесе от дома.

# 492
Страха и предпазливостта, когато си на улицата са от полза, но в случая...  Cry дори от общината не могат? А пробвали ли сте с някоя организация, четири лапи примерно? Да помогнат малко, когато са повече хора е по-добре отколкото сам човек.

А поздравления, ако всички други котки в квартала са кастрирани! Тук около блока колкото и да кастрираме постоянно се появяват бебета, дори няма месец или сезон, целогодишно и след 1-2 месеца изчезват безследно. Преди опитвах със задомяване, но и това е много трудно и емоционално изцеждащо, а и не се знае при кого ще попаднат ...

# 493
Ако успееше да отвори хладилника се черпеше с наденици. Но будалата тях само ги нагризваше в краищата.
Успявал е да отваря хладилника? Сериозно?! Laughing

# 494
  • Бургас
Стискам палци на Аш,един от любимците ми е.Ще се оправи.Има грижовна мама.

И на болното коте стискам палци...
И нашето при баба нещо не е ок,водили са го навръх,някакви инжекции му слагали...

Общи условия

Активация на акаунт