Любители на котки - Тема 165

• 26 480
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Успявал е да отваря хладилника? Сериозно?! Laughing
Ами хладилникът не си знаеше годините и сдаваше багажа. Ако засилиш вратата тя прилепва, но после се открехва леко. Та внимавахме как затваряме.

# 511
И аз да покажа една работна мацка, с която си делим стола Simple Smile

# 512
  • Бургас
Харо все се пада от грешната страна...
Малкото прозорче на нашата стая се отваря навътре и опитвайки се да излезе през него,го затваря...
Не успява да се напъха в пералнята по същата причина,затваря прозорчето.
Всички стари перални трябва да стават къщи за котки.Тъкмо и да вали,вътре ще остава сухо...

flori_chicа,обичам много тази котешка поза,да са си прибрали така крачетата.
Много са милички.И Харо понякога го прави,не мога да го снимам,започва да бие телефона.Изобщо вече много боен е станал.

# 513
Таня67, благодаря за темата с докторите! Между другото имам една съседка с Йорки и те ходят при Стефанов на бул. Никола Вапцаров. Силно ми го препоръчваше още лятото, когато се опитвахме да спасяваме котката на родителите на жена ми. Но ние все Коко, та Коко. Абе, личи си, че е добър лекар и си разбира от работата, но напоследък нещо отношението му и опитите за претупване да минем за 2 минути ако може, не ми харесват.

amy_nka, просто не знам как да ти се отблагодаря за въпроса с добавките! Много, много благодаря - наистина! Това се казва изчерпателно разяснение! Ами взимам youmove тогава. И за храната, което си писала, също следя. Ами ние сега храним с n&d prime kitten - дават я висок клас храна. Съдържа глюкозамин и хондроитин. Реших да си правя нещо като мини проучване за храните вече за над годинка - кои са с най-високи количества глюкозамин и хондроитин, обаче нещо не мога да преценя точно, защото на някои е написано точно еди колко си грама, а при други е дадено като % от общия грамаж и не мога да се ориентирам. Още веднъж - безценно мнение за добавките! Много ми беше полезно. Благодаря ти!

pinko, този Шон е такава красота... Като нарисуван!

djasra, за пастетите питаше - аз на Меги давам на Vitakraft poésie. Те са с добър състав и sugar free. Собственичката на развъдника, от който взехме Меги, е давала гурме голд на Пюрина, но ние спряхме да ѝ даваме, защото съдържа доста захар, което е кофти. Иначе ушите ѝ плющяха като ѝ слагах гурме - умираше от кеф за пастета - разбираемо защо. Но това го давахме само първите дни, докато свикне с новия си дом и гледахме поне откъм храна да предложим същото, с каквото е свикнала, за да сме сигурни, че ще яде. Те и гранулите ѝ бяха на Purina Pro Plan. Представяте ли си - преди си мислех, че това е супер клас храна, а то се оказа един джънк... И сега в крайна сметка даваме n&d kitten, пастетчета на Vitakraft и консервички animonda.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 01:05 от Argent

# 514
  • Бургас
Ох, всички пухчовци са мнооого сладки, и малки, и големи ❤!
От мен малко бандюги за закуска ❤
Един като легне в "спалнята" и след няма и минута, всички пристигат и започва едно къпане...
Снимката е от снощи ❤

# 515
  • Бургас
icicletdq,имаш истинско богатство.
Хубави котачета!Най-много харесвам рижкото,но бих нагушила с удоволствие и другите.

Точно преди да взема Харо,говорих с един вет и той ми каза,че захарта на котките е по принцип висока и не бива да ядат нищо сладко,буквално си били диабетици по рождение.
Имам апаратче,но ако бучна Харо,ще се сърди и бие,едва ли ще чака спокойно да му направя проба.
Не пие много вода,което е ок.
Пишка абсолютно нормално.
Уискас яде,от тях няма стомашни проблеми.
Ще намалявам количеството гранули,хруска си по цял ден,не се натъпква изведнъж,но...си хапва бая.
Сега ще ядем пастет Happy cat,уж е с по-хубав състав.И дано да заредят от неговата храна(Happy cat пуйка и треска),иначе ще търсим друг вариант.
В паучовете пък пепелта не е много,в гранулите е доста,а той е мъжки котарак.
Просто трябва да яде мокра храна.

# 516
Ние сме в Пловдив, на Провет ходим. Основно в Тракия, защото но е по-близо, по-широко е. В Кършака е зъболекарката им:) и това ни се наложи Мин година. Спаси счупеното зъбче на Шошо.
Ето ви кашона на Джуджи. Но Комент. Както се казва Simple Smile

# 517
  • Бургас
MarietaYo,наистина е "без думи"
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Я кажете сега този дебелак,гледан отдалеч,не изглежда ли по-закръглен отколкото трябва?
Пак е от грешната страна милият,но поне оттам "клюкари" какво става навън.

Успях да хвана момента:

Поне с удоволствие се търкаля до мен.

Още е млад котарак и е гъвкав,но ми се вижда позакръглен.Една близка каза"Този дебелак трябва да се нагушка и намачка." Явно не само аз го намирам за пълничък...Или пък е станал много пухест,козинката му е двойно по-плътна...

# 518
За сега си е съвсем добре, поне от това, което се вижда на снимките.

# 519
  • София
Мария, търсиш под вола теле. Нищо му няма на котарака.

Разходихме се до клиниката. Черпиха го с инжекция, пастичка и капки за очи.
Имало някакъв вирус в момента - диария и повръщане.

Взех и обезпаразитяващи. Стронгхолд за Аш, и Vectra за Оникс. Нямаше Стронгхолд за малкия.
Vectra била само за външни паразити. Нищо, той скоро беше вътрешно обезпаразитен, така че не е проблем.

# 520
  • София
Сестрици, искам да се оплача на вас, като  най-емпатични по темата.
Тъкмо съм се заела да чистя. Стадото котки е налично, щото няма къде да ги дяна. Освен, че всички са превъзбудени, и сноват безпрестанно навсякъде, но и Бейбо само чака да смета някакво купче косми, и веднага скача в средата му. Айде някак успявам да измета, следва бърсане на пода. Всички преследват парцала, а Бейбо си играе на кънки на лед, като се пързаля и дрифти по мокрото. Но това, което ме прекърши психически,че го видях в слънчевите лъчи как на всеки скок около него се образува  облаче косми.
Защо си го причиняваме?
Защо изобщо чистим?
Би се образувал прекрасен равномерно плътен килим от котешки косми...
И топло, и щадящо нервите.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 20:20 от detelistna.4etirilinka

# 521
По-нагоре дадох вариант - събирай и плети пуловери Laughing

# 522
  • София
Детелинке, роботи моп и прахосмукачка му е майката. И мен облакът косми ме вкарва в драма.

# 523
  • Варна
Не мога да повярвам що за хора има.  

Имам дворна котка, която не мога да прибера вътре за постоянно, въпреки че тя постоянно влиза и си се настанява където и хареса. В мое присъствие прави бели, не искам да си представям ако е сама. Направила съм и удобства извън жилището.

Преди ден два се позаинтересувах какво правят котките ви като са сами в къщи без човек, исках да видя как е при другите.
Заради това бях обвинена преди малко от човек който не е модератор в тролстване и провокации в темата за котките.
Съжалявам, не мога да си сдържа възмущението от този потребител, ако не харесва някой значи е трол.
AnMary, ако искаш ми изтрий мнението, имах нужда да кажа това.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 14:21 от Vassilea

# 524

Поздрави от Кирчо и Васко, единия се препича на слънце, другия е окупирал дивана след игра на двора.

Общи условия

Активация на акаунт