Любители на котки - Тема 165

• 26 507
  • 783
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
А как перете домашните дрехи,набъкани с косми?Пералнята задръства ли се?

Детелистна,ох,много се смях.
Скачат да ловят парцала...
Бейбо си прави кънки на лед...
Хари не пипа хубава за пода,но си му личат стъпките.Докато изсъхне подът,трябва да е в друга стая...

# 526
Пералнята не се задръства, но се налага да се ползват от тези ролките с лепящата повърхност преди излизане, защото изпирането и да маха космите, те пак се налепят веднага щом облечеш нещо. Колкото и да се чисти, ако котката се скубе интензивно, няма спасение, ако са повече котки е по х (броя на котките).

# 527
Меги пък е пълен непукист. Ако не всеки ден, най-много през ден пускаме прахосмукачка. Като я види, застава и се тупва в средата на килима в хола, аз или жената чистим около нея, тя гледа отегчено прахосмукачката и не помръдва. Преди да я вземем, четох за шотландските клепоухи, че не пускат много косми. Не го вярвах, но е факт! По пода има повече дълги косми от гривата на жена ми, отколкото от котката. Ако я гушна, след това върху блузата имам 3-4 косъма. Супер много съм доволен.

Малко неудобно да захващам "акащата" тема, но... За първи път днес видях, че от "подаръка" висеше нещо като дълго кончé. Много тънко - колкото косъм. Да не е глист? Но не би трябвало. В началото на месеца е обезпаразитена вътрешно и външно с пипета Бродлайн. Вет ни каза, че била една от най-добрите защити. После на 15.10 ѝ сложи ваксина Nobivac Tricat Trio. И каза на 15.11 пак да я заведем да ѝ сложи втората доза. Пита дали ще я водим по изложби, дали ще има контакт с други животни, за да знае каква ваксина да сложи. Тази, която ѝ е бил, тривалентна ли е ? Нищо не разбирам от котешки ваксини. Няма контакт с други животни, не излиза никъде от апартамента... Не ми се вярва да са глисти, но все пак знам ли... Тя си пасе всеки ден има на разположение котешка трева. Сигурно е била някоя тревичка. Забелязвам че като тръгне вече да изсъхва тревата и става тънка колкото конец. Акитата са стегнати и твърди, разстройство, да чукам на дърво, досега не е имала.

# 528
  • София
Детелинке, роботи моп и прахосмукачка му е майката. И мен облакът косми ме вкарва в драма.

Ох, бе засега съм все още на квартира, предстои ми преместване в собствена къща и ще изискам от евентуалните подаряващи ми като за новодомка да ми подарят робот прахосмукачка. Всичко друго си имам, до последната чашка, чинийка и лъжичка.

Детелистна,ох,много се смях.
Скачат да ловят парцала...
Бейбо си прави кънки на лед...

Само ако можеше да го видиш, точно като виртуозен кънкьор как прави стъпки назад, докато се пързаля. Талант ми е той, независимо какво прави.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 20:22 от detelistna.4etirilinka

# 529
Падането на космите е сезонно (вероятно и от други причини), така че ако сега не се скубе, не значи че винаги ще е тъй. Моят в момента не се скубе, но е имало периоди, в които вълмата са непрекъснато и навсякъде.

# 530
Мисля, че основно в сушилнята се отделят космите. МО истината е, че свикваме да си живеем с тях..

# 531
Не знам какво мислите за нещастните котета и кученца, изложени на витрина за продажба в зоомагазините?
За мене не е добре това, защото вместо да играят с братчетата и сестричетата, преди да намерят нов дом, са затворени да неизвестно време на тясно, без възможност за нормален живот и развитие.
Днес видях три нещастни такива котета, всички спяха. Едното беше по-голяма и сиво, едно от по-малките беше с окраска на бенгалче, другото по-дългокосместо сиво. Май двете бяха най-много на два месеца...
Кой знае кой къде ги развъжда без контрол за пари...
За космите по пода - робот с централна четка освен малките външни върши много по-добра работа от най-мощната прахосмукачка. И не плаши така пъзли като моята, която изпада в шок от голямата прахосмукачка и се чуди къде да се завре. А от робота просто се отдалечава малко.

# 532
Според мен, не трябва да се държат кучета и котки нито на витрини, нито изобщо в магазин.

# 533
Бау бау  Simple Smile 

Аз съм куче и ме е страх от високото, затова обичам да ходя само по земята.

Не искам на дивана, пусни ме долу!

Аз си открих тази драскалка, понеже съм умно и добро коте

# 534
Здравейте! Ето ги малките беладжийки:

Обособихме една все още необзаведена стая и там спят и е плей центъра, обезопасено , обзаведено като за тях. Из къщи ги пускаме, когато сме всички вкъщи, за да контролираме движението. Има много места, на които не е е безопасно за тях и очите ни са на четири.
Не знам дали съм споделяла, но ние сме в нов дом ( къща) от съвсем скоро. Всичко е ново и изобщо не съм склонна на компромиси с мебелите и обзавеждането. И преди някой да ме контрира-никога не съм искала и имала намерение да имам домашен любимец.
Сега се налага да мислим гъвкаво, за да се чувстваме и ние и те добре.
Днес напръсках някои мебели с препарат за отблъскване на котки. Щях да умра-кихане, сополи....Проветрих хубаво и ги поканих да видим резултата. Има ефект, определено.
За да не скачат по пердетата им сложих в кошарата две стари пердета и пада голяма игра.
Хубаво е, че детето си е вкъщи, за да ги наглежда през деня.
Имахме драма с Марси-повръщане и слуз в изхожданията. Три дни й биха инжекции-надявам се вече да е добре.
Друго, което ме притеснява е, че Буда е много по-лека от Марси. Едната е килограм, а другата 1,600, много голяма разлика. Буда почти не яде сухата храна и до преди два дни пиеше все още мляко. Дърта магарица с биберон, хахах.

# 535
  • София
Argent, сигурна съм, че в случая виси някое погълнато конче или косъм. Случват се такива неща. Котето все пак е домашно и едва ли е имало паразити. Но да знаеш, че при наличие на глисти и тении едно накапване не върши работа. Няма значение дали са капки или хапче, трепят на момента само възрастните паразити. Яйцата им остават и след време се излюпват. Затова при доказано наличие на глисти трябва да се даде второ хапче след 10-14 дни, а заради тениите беше по-голям периода (може би месец). Целта е да се унищожат новоизлюпените преди да са станали достатъчно големи и самите те да започнат да снасят. Понякога се налага и трети прием. 

Малките котета не пускат косми. Wink

И аз забелязах, че сушилнята отлично се справя с космите от дрехите, но много рядко я пускам. Свикнала съм с окосмяването. Joy  А и отдавна се съобразявам с цвета и материите на дрехите, които купувам. Гледам да са такива, които не задържат косми или поне не им личи. В пералнята винаги има събрали се косми отпред до стъклото, които изхвърлям след всяко пране. Не съм се сещала да гледам филтъра. Simple Smile

Първото име на Кирчо е Мопси. Казвала съм, че го прибрахме от Макдоналдс. Един от охранителите ги хранеше. Явно ги е пускал и в ресторанта, защото разправяше как скачал по мопа. Затова го нарекъл Мопси. Simple Smile

Жабокът-принц Киро чака своята принцеса. Joy Никога не съм го виждала така разклечен!. Joy

Ох, че са хубави Марси и Буда! Heart  Не се притеснявай! И те са като хората. Нищо, че са сестрички. Това не пречи едната да е дребна и слабичка, а другата много по-едра. Нали са здрави и двете? Моята Преслава си остана 2 кг, а е на повече от 1,5 години.

# 536
  • София
Ну Заяц, не им давайте стари пердета да си играят, да не започнат после на новите. Хубаво е, че сте напръскали с отблъскващ спрей. Така направих и аз в началото, до ден днешен котаракът не проявява интерес към пердетата. Само към дивана - там си точи ноктите, но вече сме го прежалили Joy
От къде купихте катерушката и колко струва?

# 537
  • Пловдив
Падането на космите е сезонно (вероятно и от други причини), така че ако сега не се скубе, не значи че винаги ще е тъй. Моят в момента не се скубе, но е имало периоди, в които вълмата са непрекъснато и навсякъде.

Четейки се сетих как казвах лятото на мъжа ми, че живеем в космос, защото точно такива вълми косми се стрелят навсякъде. Моята Бони сменяше козина, а може би защото още свикваше с новия дом и повече козина падаше. Сега вече си е господарката на къщата, вечер не признава друго легло освен нашето и постоянно целува. Как бързо свикват и си търсят своето. ( Ако си спомняте я бях осиновила от приют май месец, на 4 години, след като предишната ми котка си отиде Cry)

# 538

Четейки се сетих как казвах лятото на мъжа ми, че живеем в космос, защото точно такива вълми косми се стрелят навсякъде. Моята Бони сменяше козина, а може би защото още свикваше с новия дом и повече козина падаше. Сега вече си е господарката на къщата, вечер не признава друго легло освен нашето и постоянно целува. Как бързо свикват и си търсят своето. ( Ако си спомняте я бях осиновила от приют май месец, на 4 години, след като предишната ми котка си отиде Cry)
Приют в България?  Много се радвам!

Покажи я Simple Smile

# 539
  • София
У нас "пострадал" от котарака е само един много стар офис стол от изкуствена кожа, която кожа на седалката беше надрана още преди да вземем Барни у нас, той само довърши започнатото. Всички пердета и мрежи са си живи и здрави, масажният стол - с естествена кожа - също. Нокти се острят на две котешки "острилки". Покривалото на дивана също понякога служи за "острилка", но дамаската отдолу си е ОК.  Обяснявам си примерното поведение с навременното кастриране.

Общи условия

Активация на акаунт