Любители на котки - Тема 165

• 26 468
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Вет ни посети днес - по инжекция с АТ имаше да всеки от петте разбойника и остави хапове за още 5 дни, на мама й свали конците,а на Блеки му взе проба от очетата и аз утре ще я нося в лаборатория. Ама не питах дали да я държа в хладилник до утре...

# 106
  • Варна
Тези котета които ги осиновявате от улицата са големи късметлии и щастливци.
Аз мога да нахраня коте на двора, да му създам някакво удобство там, но абсурд да го прибера вътре. То ще изпотроши всичко, ще надникне и влезе навсякъде където може. Все едно имаш постоянно малко бебе в къщи.
Като го гледам как се мята и дращи навън по дърветата, абсурд да го вкарвам вътре.
Иначе явно доста хора са склонни да взимат от улицата котета.
Днес в автобуса слушах една жена как щяла да прибира едно улично коте, да го води на лекар, да му купува лекарства и всякакви грижи.

# 107
Ами те и котките от развъдник могат да са същите пакостници. Wink Всичко зависи от характера на котката, не откъде е взета. Grinning
Мая е улично коте, но си е кротушка, единствено от ноктите и пострада един стар диван, който ще изхвърляме. Ако бях настоятелна в забраните и той нямаше да даде фира, но я оставих да го драска и без това е тръгнал към боклука. А, да и малко поопасе на Джастев палмите, основно младите филизчета, те са най крехки и вкусни. Joy

# 108
  • Варна
Ами те и котките от развъдник могат да са същите пакостници. Wink Всичко зависи от характера на котката, не откъде е взета. Grinning
Мая е улично коте, но си е кротушка, единствено от ноктите и пострада един стар диван, който ще изхвърляме. Ако бях настоятелна в забраните и той нямаше да даде фира, но я оставих да го драска и без това е тръгнал към боклука. А, да и малко поопасе на Джастев палмите, основно младите филизчета, те са най крехки и вкусни. Joy
Всъщност нямах намерение да разделям котките на от развъдник и от улицата.
Просто чета ви, възхищавам ви се за грижите и любовта която им давате, и се чудя как се случва това - коте в къщи.
Бих направила много неща за дворни котки, но аз лично не си ги представям вътре.

# 109
  • София
Ан Мари, показалият се език от втората снимка какъв е? Joy  Ближе другарчето си или спи с изплезен език? Joy

Превзе високия връх гардероб,но дупето тежи,пада,лошо ми става да не се удари в някой ръб...Та от три опита вчера не успя и май се отказа...
Направи му стъпала-етажерки и ще може да се качва спокойно горе. Виж Дейзи какви си има. В дясно от вратата е гардероба, а върху него има меко легло, в което спи редовно.

# 110
Здравейте, помните ли ни ☺ Отдавна не сме се вясвали в темата, ама време никакво не остава откак се завърнах на работа. Даже днес установих, че съм пропуснала и да чета цели две теми (няма и да успея да ги прочета, за това се надявам , че всички сте в добро здраве и всичко е ок) 🤗

Тези двамата са си добре, щуреят ( Драко повече 😁). А като не щуреят си мързелуват (Марси повече ) 🙃
Хубав ден 🍀

# 111
Улична превъзходна от паркинга на Лидл в Младост…прилича на турска ангора, но това е само по визия Simple Smile.

Как улична превъзходна?! Та той си прилича отвсякъде на породист котарак! Много е красив! Картинка!

Сега... Много съм озадачен. В петък водихме кот при ветеринаря за ваксина. Питах го дали да давам рибено масло за ставите и костите с цел превенция. Отговори ми: "В никакъв случай! Получава се хипервкостяване, а точно това трябва да избягваме. Хората като чуят проблеми с кости и стави и дай - рибено масло и добавки. Само че при клепоухите се получава удебеляване на костта и образуване на шипове". Като го попитах дали могат да се дават някакви добавки за стави и хрущяли, за да се вземат мерки овреме и изобщо да не се стига до остеохондродисплазия - заболяването, от което страдат клепоухите, отговорът беше: "Само качествена гранула, това е достатъчно". Питах го и за добавките Artri Aid, с които Таня е лекувала нейното коте, каза, че се давали на възрастни котки, страдащи от артрит, и не били подходящи. Ок, той е докторът, но аз доколкото съм чел за остеохондродисплазията, тя засяга хрущяла, просто хрущялът е изключително слаб и нефункциониращ - защо да не могат да се дават рибено масло или добавки?! Той завърта повече към костите - щяло да се получи хипервкостяване. В крайна сметка остеохондродисплазията хрущяла ли атакува или костите? Нямам претенции да знам повече от доктора, но за първи път чувам подобно мнение - да не се дава в никакъв случай рибено масло при клепоухи котки. Повечето дори препоръчват. От друга страна съм гледал в нета рентгенови снимки на котета с остеохондродисплазия и костите на лапичките наистина изглеждаха удебелени и деформирани - може и да е прав. Не знам. Попаднах и в нета и на няколко добавки, където ясно си пише, че са с лечебна и ПРЕВАНТИВНА цел за котки с проблеми в ставите и хрущялите. Ето:

1) https://www.maxi-pet.bg/rx-vitamins-megaflex-%d1%85%d1%80%d0%b0% … %d0%ba%d0%b8.aspx

2) https://www.maxi-pet.bg/canvit-chondro-mobility-%d1%85%d1%80%d0% … %d0%b3%d1%80.aspx

3) https://www.maxi-pet.bg/aplazyl-prodivet-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%b … %d0%ba%d0%b8.aspx

И накрая да се изфукаме с дебелите бузи 😉🐈

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 16:06 от Argent

# 112
  • София
Vassilea, преди да намерим нашия синеочко, и аз мислех като теб. От паркинга го взехме и директно го заведохме във ветеринарна клиника  за обезпаразитяване, даже име не бяхме се сетили да му дадем. А за всичко останало ми помогнаха хората, пишещи в тази тема. И ето ни, три години по-късно, щастливо живеещи с Барни. Имам чуство, че с Барни къщата ни стана дом. Внесе онази топлина и спокойствие, от която явно всички сме имали нужда.

# 113
+ 100

Не знам как съм живяла без котка преди.

# 114
  • София
О, и аз. Мислех си колко години щастие съм изпуснала.

# 115
  • София
Ан Мари, показалият се език от втората снимка какъв е? Joy  Ближе другарчето си или спи с изплезен език? Joy
Ближе брат си Joy Направо го е осиновил. Къпе, привиква гальовно, търси го.
Аш облизва всички у дома. Като го гушна по гръб ми хваща лицето с предни лапи... и ми измива очите Simple Smile
Оникс не облизва. Започнал е да облизва Аш.

В сряда ще ги водим и двамата на вет. Да вземат проба от очите на Аш... доста често му сълзят.
И да видят тестисите на малкия. Предният път го погледнаха, но като цяло да установят дали са се смъкнали. Струва ми се, че му излиза някакво топче. Дано е самият тестис, а не нещо друго.
Ако е друго ще кажа директно да го кастрират, нищо че е още малък.

За котките... за нищо не бих сменила годините, през които Харо беше до нас. Сега имам заместници.
Оникс е глезан като Хари.

# 116
  • Бургас
Майка се кълнеше,че влезе ли котка у нас отново,тя се изнася...
Аз се върнах от Ковид зоната,беше го нагледала как е,даже го снимала как спи...
Той дойде в кухнята и тя му даде телешки салам Тандем.
Аз разправях вица:
Котката яде салам и човекът си мисли:
"Е,щом яде,значи е хубав."
Котката си мисли:
"Мммм,чудесно е,че има и мишки в тези вкусни хапчици."
Та и ние покрай котарака се разбираме,иначе не се търпим.
Даже иска едно шарено коте от бабините.
Било мъркащо и гушливо.

# 117
  • София
И у нас е постоянно миене и близане. Но на снимките изглежда, че все едно Аш спи с изплезен език. Joy

Иначе у нас мадамите са на особена почит. Особено когато са още сънени, но са се изправили, винаги има двама кавалери от двете страни на Преслава или Боги, които ги "обгрижват". А госпожицата подава ту едната бузка, ту другата. Joy Другото е ако някой ближе другарчето, Киро се напъхва между двамата, за да го ближат него. Много са смешни! Simple Smile

Даже иска едно шарено коте от бабините.
Било мъркащо и гушливо.
Ами взимайте го! Поне ще знаеш, че е здраво. И ако не се разберат с Хари, ще можеш да го върнеш в двора. Но побързай! Имам лош опит със студовете. Докато се усетиш, ще е хванал някой студ, от който да се разболеят.

# 118
  • София
И у нас е постоянно миене и близане. Но на снимките изглежда, че все едно Аш спи с изплезен език. Joy
Спали са леко и се разбудиха, защото се размърдах. А Аш отвори ли очи първото нещо е да започне да облизва Simple Smile
Дъщеря ми го е снимала много пъти с изплезен език, но май никога докато е спал.

# 119
  • Бургас
Таня67, много добре знам за студа.
Умирам от страх,че може да изчезне.
Но две седмици НЕ мога да отида,с Ковид съм.Не е в Бургас обаче и нямаме кола,не знам в маршрутка ще ме пуснат ли с клетката.
Кученца са возили...
Искам да мога да го заведа на лекар...
С Хари ако не се разберат...не знам.
Харо харесва баща ми.
Съвсем наскоро баща ми си беше легнал,Хари с мен.Влязох при нашите да говоря с майка ми,Харо веднага се метна върху баща ми,че и той нямаше нищо против,щял да му мърка и да го топли...
Щастлив:

Шареното коте съм го показвала:

Не ги е родила Моли,но ги гледа.
Мислехме за малката Моли,но тя е дива.
Това ходело да се закача с майка ми и мъркало.
Трябва да е пораснало вече.
Те имат кашон с одеалца под навес(солиден),къщичка...

Може ли да донесе СПИН или левкемия?
И...трябва ли да обезпаразитявам и Харо?
Отивам,вземам го,после на вет...
Хари няма ваксина за СПИН и левкемия,за херпес не знам.
Пак трябва да видя каква е тривалентната ваксина.
Малкото ще има 100% бълхи,за глисти не знам.

Общи условия

Активация на акаунт