Любители на котки - Тема 165

• 26 542
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
pinko, каква порода е този твоят красавец - направо очите са ми останали? 🐈
darena, вече са ти писали - единият вариант е със спрей-атрактант, който привлича към мястото, където е напръскано. Почти всички съдържат някаква билка, която привлича котките... "коча билка" или нещо такова...
Другият вариант: преди малко повече от месец вкъщи си взехме едно клепоухо другарче. Тя си беше идеално приучена към тоалетна, но преди да я вземем имахме опасения дали ще си върши работата вътре. Та поразпитах в работата колеги "коткари" и всички ми казаха едно и също нещо - стриваш една таблетка валериан в "постелката" на тоалетната. Под "постелка" се има предвид материалът, който ползваш да рови кот вътре - бентонит ли ще е, силикон ли, соеви стърготини... няма значение. Поръсваш счуканата таблетка и ги привличало вътре в тоалетната.
Ние определено си падаме по it-технологиите. Когато съм с телефона и пиша нещо, се опитва и тя да "маже" с лапата отгоре, а ако седна пред лаптопа, идва и ляга отгоре и край с работата. 😁🐈
Скрит текст:

# 226
възможно е алергия към цигарен дим, бяха ме предупредили ветовете за Ади

# 227
  • София
Подсети ме как дъщеря ми донесе от някаква екскурзия подарък за Дейзи - събирачка за прах и паяжини от истински пера.
Я как ме подсети. Мерси. Ще им купя някакво перо за прах... белким свършат някаква полезна работа у дома Simple Smile
Като малка даже на мен ми беше интересно да си играя с перото на баба ми. То беше с истински пера.

# 228
Argent, полезна информация. Но както писах по-горе
ВЕЧЕ ИМАМЕ УСПЕХ. СПРАВИ СЕ МИЛАТА.

БЛАГОДАРЯ на всички, които се включиха.

# 229
  • Бургас
https://bg-mam.ma/p/1340235/43653180

Давам този линк, понеже скоро писах на д-р Микова и тя ми препоръча хомеопатия. Смятам че всяко дворно котаче може да пие от този разтвор вместо вода и той би бил доста полезен, дори и превантивно, понеже е хомеопатичен. Всяко едно от лекарствата е по 4 лв и нещо, не са скъпи.

Изследванията на малкия Блеки излязоха вчера, ще ги публикувам тук по-късно днес, за да сподели някой мнение ако е наясно с терминологията, че аз съм гола вода, а вет нямаше много време, че бързаше. Забърка ни капки с гентамицин и ги донесе по тъмно, за което съм му много благодарна!

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 09:21 от AnMary

# 230
  • Sofia
Взех си Франки. Синът ми реши, че е болен и трябва да ги водя на ветеринар. Кихал, дишал шумно...Заведох го днес към 11, стоя цял следобед в стционара, че били заети та чак в 19 ч ми се обадиха да ходя. Пуснали му ПКК - всичко наред, преслушали го, всичко наред.. само дето Кихал и хвърлял гнойни сополи... Та за да не слезело надолу айде пак АБ. На инжекции през 3 дена. Според мен това е хронична история и понеже при сина ми пушат сигурно киха повече от това. Откак е вкъщи не е кихнал нито веднъж.
Прилича на котешка астма. Нашият е така. И ние пушим. Но си взехме пречиствател на въздуха. А нехо му давам, когато се прояви топченце бозвелия, на два три дни, помага

# 231
И ние имаме такава събирачка за прах от щраусови пера преди месец-два я купих от една щраусова ферма котето като я хване я разнася из целия апартамент и доста перушинки вече отлетяха , като видя че работата върви на разпокъсване я прибирам няколко пъти съм му я давала да играе с нея, отделно имам едни по-дълги пера и съм ги скрила в гардероба защото като ги види полудява.🪶

# 232
  • София
Ще събирам перца значи Joy
Утре отварят нов зоо магазин в квартала и мисля да разгледам. Дъщеря ми гледа снимки във фейса и набеляза храни разни Simple Smile Имало Брит.

icicletdq, редактирах линка, който си дала да води към отговора на консултантката.

Дъщеря ми излиза след малко, ще водят котката на приятелката ѝ на кастрация. Вчера срещнах ветеринарят и му казах да ми пази котката, "обещавам".
Каза ли са, че в клиниката ще я задържат 2-3 часа.
Всякаква информация за пост операционното възстановяване ще ми е от полза. Става дума за кастрация на женска котка.

# 233
А, добро ви утро! А вие изкъпахте ли се днес?
https://www.instagram.com/p/CVNcontrAuR/?utm_medium=copy_link

# 234
  • София
Дъщеря ми излиза след малко, ще водят котката на приятелката ѝ на кастрация. Вчера срещнах ветеринарят и му казах да ми пази котката, "обещавам".
Каза ли са, че в клиниката ще я задържат 2-3 часа.
Всякаква информация за пост операционното възстановяване ще ми е от полза. Става дума за кастрация на женска котка.
Щом ще я взимат толкова рано, със сигурност няма да е съвсем излязла от упойката. Да я сложат да спи на земята, за да не падне и да я завият, защото температурата им спада. Ще има тръгване незнайно накъде, заспиване както си върви, може и да се изпусне. Докато е в такова състояние да не се дава храна и вода, защото може да се задави. След като излезе напълно от упойката ще е както преди, защото болкоуспокояващите ще действат. Добре е да не ѝ се позволява да скача, защото може да стане нещо с шевовете. На другия ден обаче болкоуспокояващите спират да действат и може да мрънка леко, но пък сама се пази. При Боги това беше най-тежкия ден. За Преслава се бях подготвила като поисках от клиниката болкоуспокояващо за още един ден. От там нататък е само подобрение. Не са им слагали яки. Имаха нещо сребристо на раната, което допълнително я залепяше. Постепенно го изблизаха, но и раната се беше позалепила. След 4-5 дни, най-много до седмица всичко ще е по старому.

Дано мине бързо и леко!

# 235
Притеснява ме, че му тече кръв от носа вече. Не непрекъснато, но явно след кихане.

# 236
  • Бургас
pandorina,от този Ковид ми се възпали синузитът и съм като Франки.
Не знам какво би му помогнало.Явно и котките могат да имат възпаление на горните дихателни пътища.Много е гадно.
И...не бива да стои на цигарен дим.

Имаме крадливо коте.
Бабиното коте,което искахме да вземем,но май ще се откажем, защото си е щастливо там...Да вземе да отиде и да отмъкне някаква лъскава топка,която хората купили на своите котенца.
Как я е пренесло в нашия двор не знам,но и докато баба се върне,я е и скрило.
Дано я намерят...ама и да им купят нова,и да я върнат...нашето коте сигурно пак ще я отмъкне.
Лошо коте,баба се скъсала да я търси тази топка.

# 237
  • София
Тaня67, благодаря много.
Копирах и препратих на дъщеря ми във вайбър.
Каза ли са, че ще им звъннат кога да я вземат, времеви диапазон - от 4 до 7 часа. Зависи как ще излезе от упойката. И моят го задържаха малко повече след излизането от упойка.

Приятелката ѝ щяла да искат да сложат яка. Пратих ги да купят. Но казах да звъннат в клиниката да питат дали да взимат.
На са питали каква е цената, но мисля, че имат достатъчно пари в себе си.

Туинкъл е проклета. Не си я представям как ще е след упойката.

# 238
Закари се възстановява повече от седмица след кастрацията. Толкова време и караше с по-малко от пауч на ден, понякога и без него. Беше на антибиотик и обезболяващо една седмица. Не му и хрумваше да скача.
И Закито най-много си харесва перата. Всичко в къщи с пера е или изядено или скрито с гардероби и чекмеджета. Неща, които Фин не докосваше вече ги няма. Интересно как е скачал, з ада свали единия от ловците на сънища, висящ от тавана над спалнята. Вече е без две отжтрите висулки
Днес имам спомен с Фин

# 239
  • Бургас
Фин е бил хубав котарак.
Моят също е хванал една кокошка с пиленца(не знам как е успял и откъде я е измъкнал),но се опитваше да яде перата.
С толкова желание в очите гледа минаващите Фтиченца,че ми е ясно,че донеса ли папагали,това ще е фатално за папагалите...Няма да нося,Сузана някак свикна,от бебе ги познаваше и знаеше,че не може да ги яде.
Харо също е станал много своенравен,за всяко нещо взе да се бие.
Ако така продължава,ще ходи на кастрация,само да се оправя малко.Просто се опитва да се налага за всяко нещо.А какъв беше миличък като малък...
Ох,цял ден ми е смешно за нашето крадливо коте,отмъкнало топката на съседските котета...Баба искала котетата за през зимата,пролетта щяла да ги гони.
Тя дано е жива и здрава,но ще трябва да ги хвана и кастрирам...Само старата Моли е много стара за такова нещо.
Другите са млади котчици,ще напълнят махалата с малки котенца.
Тези съседи с лъскавата топка(JoyJoyJoyама от смях си умирам),също имат две котенца,похвално е,че си ги гледат и обичат,но дано ги кастрират.

Общи условия

Активация на акаунт